Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η βουλευτής του Κ.Κ.Ε Ελένη Γερασιμίδου και η ατάκα της στη βουλή για το ρολόι, (video).


Η Ελένη Γερασιμίδου άφησε για λίγο την ιδιότητα της βουλευτού, χρησιμοποίησε εκείνη της ηθοποιού που την συνοδεύει μια ζωή και πρόσφερε μια σκηνή γέλιου στην ομιλία της για την συζήτηση του προϋπολογισμού.



Γκάλοπ της "Κάπα Research" για την εφημερίδα "το ΒΗΜΑ της Κυριακής".Μπροστά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 23,1 %.Σημαντική πτώση της Ν.Δ. Μια μονάδα μπροστά από την ΔΗ.ΑΡΙ. το Κ.Κ.Ε που πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής Αν.Έλληνες και ΠΑ.ΣΟ.Κ.Γράφει ο Red Star.

Δημοσκόπηση της "Κάπα Research" για την εφημερίδα "το ΒΗΜΑ της Κυριακής"



Σύμφωνα και με την νέα έρευνα που θα δημοσιευτεί αύριο, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α φαίνεται να αποκτά ένα σηματικό προβάδισμα από τη Ν.Δ. που κατρακυλά συνεχώς.Τον τελευταίο καιρό όλες οι έρευνες δείχνουν ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα,βρίσκεται στην πρώτη θέση.Με 14,8  %αδιευκρίνιστη ψήφο, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α συγκεντρώνει 23,1 %.Με αναγωγή το ποσοστό του πάντως παραμένει κάτω από 30 % και λίγο πάνω από τα ποσοστά του, στις εκλογές του Ιουνίου.

1.406 Έλληνες χάνουν κάθε εργάσιμη ημέρα τις δουλειές τους

Ίλιγγο προκαλούν οι ρυθμοί με τους οποίους εξαπλώνεται η ανεργία (25,4% επισήμως τον Αύγουστο), καθώς, εδώ και ένα χρόνο, κατά μέσον όρο 1.406, Έλληνες ανά εργάσιμη ημέρα χάνουν την εργασία τους (περίπου 1.000 βγαίνουν στην ανεργία κάθε ημερολογιακή ημέρα), αφού, από τον περυσινό Αύγουστο ώς τον εφετινό, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 351.666 άτομα και ανήλθαν στους 1.267.595.
Ειδικά στους νέους, ο εφιάλτης μεγαλώνει σταθερά και πλέον οι 6 στους 10 ηλικίας έως 24 ετών (ποσοστό 58% από 45% τον περυσινό Αύγουστο) βρίσκεται χωρίς απασχόληση, ενώ στις γυναίκες το ποσοστό αυξήθηκε σε 29% από 22,1% ένα χρόνο νωρίτερα (στους άνδρες αυξήθηκε στο ίδιο διάστημα σε 22,7% από 15,7%).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνείται αποκατάσταση των πυρόπληκτων της Χίου

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνείται να διασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους για το ζήτημα της αποκατάστασης των μεγάλων καταστροφών από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, κατά την περίοδο του καλοκαιριού και ιδιαίτερα στη Χίο, όπου η καταστροφή δασών, αγροτικών καλλιεργειών και ιδίως των μαστιχόδεντρων -ζωτικής σημασίας αγροτικού προϊόντος για το νησί- υπήρξε τεράστια, με τραγικές συνέπειες για τα αγροτοκτηνοτροφικά νοικοκυριά, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, στην οποία αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της αντιλαϊκή πολιτικής -της ΚΑΠ της ΕΕ και της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων- τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών και τα ζωτικά αιτήματα των φτωχών αγροτών, κτηνοτρόφων και των εργαζομένων για αποκατάσταση των ζημιών, πραγματικές αποζημιώσεις και μέτρα ανακούφισής τους.

Η Χρυσή Αυγή ζητά μέτρα υπέρ μονοπωλίων και ιμπεριαλιστών

Τις «θέσεις» της «για την λύση του ελληνικού προβλήματος, την ανάταξη της εθνικής μας οικονομίας, τη δημογραφική άνθηση και τη γεωπολιτική αναβάθμιση του Ελληνισμού» δημοσιοποίησε χθες η Χρυσή Αυγή. Ενα κείμενο βγαλμένο κατ' ευθείαν από τα συρτάρια του ΣΕΒ, της Ενωσης Εφοπλιστών, το διευθυντήριο των Βρυξελλών και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Αλλωστε, τα συμφέροντά τους εκφράζει και εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, κόντρα στους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Πέρα από μεγαλοστομίες και φιοριτούρες λένε συγκεκριμένα:
-- Για την «εργασία»: «Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών σημαίνει εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για τους Ελληνες». Είναι αισχρή και ψεύτικη προπαγάνδα που επιχειρεί να αποπροσανατολίσει για τις πραγματικές αιτίες της ανεργίας. Την ανεργία τη γεννά και την αναπαράγει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, οξύνεται σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και δημιουργεί στρατιές και στρατιές ανέργων. Η αστική προπαγάνδα εδώ και χρόνια προβάλλει τους μετανάστες ως αιτία για την αύξηση της ανεργίας για να καλλιεργήσει εχθρική συνείδηση στο λαό προς τους μετανάστες και να συσκοτίσει την αλήθεια.

Του Νίκου Μπογιόπουλου : Όσα κλέβουν από ανάπηρους και συνταξιούχους τα δίνουν για «έξοδα τραπέζης»!


Στη σελίδα 474 του λεγόμενου και «τρίτου Μνημονίου» που ψήφισε προχτές η Βουλή, υπάρχει ένας πολύ ενδιαφέρων πίνακας των δαπανών του ελληνικού κράτους μέχρι το 2016, όπου περιλαμβάνεται μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα εγγραφή.


Η εγγραφή φέρει τον κωδικό «Εξοδα εκταμίευσης δανείου στο EFSF». Το ποσό της δαπάνης που έχει υπολογιστεί ότι θα βαρύνει τον ελληνικό λαό ανέρχεται για την περίοδο 2013 - 2016 εξ αυτού του λόγου και μόνο στα 725 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, τα 565 εκατ. ευρώ από αυτό το ποσό προβλέπεται να εκταμιευτούν μέσα στο 2012.

Είναι «ανατροπή» αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ;


Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό να τον αναδείξει κυβέρνηση και ταυτίζει μια τέτοια εξέλιξη με «ανατροπή». Είναι έτσι;

«
(...) Μνημόνιο ή Δημοκρατία (...) Αποσταθεροποιούν τον τόπο, δεν είναι σε θέση να παράσχουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις αξιοπιστίας, σοβαρότητας και σταθερότητας. Τις ελάχιστες αναγκαίες προϋποθέσεις για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, έτσι ώστε να ανακάμψει η οικονομία».

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ : ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.


Του Γιώργου Δελαστίκ


Μπορεί η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ να ξεκίνησε θριαμβευτικά τον Ιούνιο με 179 βουλευτές, αλλά εν πάση περιπτώσει προχτές κατόρθωσε να συγκρατήσει τους 153 από αυτούς και να περάσει τα μέτρα οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης εκατομμυρίων Ελλήνων. Δευτερεύον στοιχείο είναι αν αυτή η κοινοβουλευτική νίκη πρέπει ίσως να χαρακτηριστεί «πύρρεια» υπό το πρίσμα της προϊούσης αποσύνθεσης και πολιτικής σήψης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχασε προχτές ακόμη βουλευτές από τους 33 όλους κι όλους που είχε εκλέξει.