Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Στο δρόμο της Κόκκινης Πρωτομαγιάς
ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!

Εργάτες, εργάτριες, άνεργοι,
αδέλφια μετανάστες, νέοι και νέες

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους εργάτες που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την απελευθέρωση της παγκόσμιας εργατικής τάξης και ολόκληρης της κοινωνίας από τις αλυσίδες της μισθωτής σκλαβιάς. Μαζί είναι και ημέρα αγώνα των εργατών όλου του κόσμου ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία και εθνότητα ενάντια στο κεφαλαιοκρατικό σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ταυτόχρονα είναι μια ευκαιρία για προβληματισμό και προετοιμασία για αυτά που έρχονται, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013
Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Αθήνα: ΜΟΥΣΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ) 11.00 π.μ.
Θεσσαλονίκη: 10πμ ΚΑΜΑΡΑ

Η φετινή παγκόσμια επέτειος της αιματοβαμμένης εξέγερσης των εργατών του Σικάγου για το 8ωρο, η εργατική Πρωτομαγιά, γιορτάζεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τους λαούς και τους εργαζόμενους.
H εργατική τάξη, σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίση του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος που κατεδαφίζει και ισοπεδώνει τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά της.
Εχουν βγει στην επιφάνεια όλα τα απάνθρωπα χαρακτηριστικά του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος. Δείχνει το σάπισμά του και την ιστορική ανάγκη να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από αυτό το εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό σύστημα.

ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 11.00 π.μ. - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα απεργίας και ταξικού αγώνα! Και σε αυτό η εργατική τάξη δεν χρειάζεται τη συναίνεση καμιάς κυβέρνησης. Η προκλητική απόφαση του υπουργείου Εργασίας να μεταφέρει την αργία της Πρωτομαγιάς πρέπει να πέσει στο κενό! Η απεργία της 1ης Μάης δεν παζαρεύεται! Δεν θα γίνει και αυτή παρανάλωμα στο βωμό των μνημονίων και της ισοπέδωσης δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Δεν θα χαρίσουμε την ιστορία και τα σύμβολα της εργατιάς, αυτά που με λύσσα θέλουν να διαγράψουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.

Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Στα λιμάνια θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 1η Μάη λόγω της 24ωρης απεργίας την Πρωτομαγιά.



Ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία ενώ δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εφημερίδα Real News.


Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα 


Πόσο πιθανή θεωρείτε μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας;

Δεν έχουν εκλείψει οι πιθανότητες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό που είναι σίγουρο και πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός είναι ότι οι όποιες εξελίξεις στην Ελλάδα δε θα εξαρτηθούν από τις δικές του θυσίες, όπως λέει η κυβέρνηση, ή από τη διαπραγματευτική ικανότητα μιας άλλης κυβέρνησης, όπως λέει η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ...μόνη επιλογή της Κύπρου είναι η λύση εκτός Δανειακής Σύμβασης και Μνημονίου...


Η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ συνήλθε σήμερα Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 για να μελετήσει τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην Κυπριακή Οικονομία μετά τη συνομολόγηση Μνημονίου και Δανειακής Σύμβασης μεταξύ της κυβέρνησης Αναστασιάδη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφού συζήτησε στη βάση εμπεριστατωμένης επιστημονικής μελέτης κατέληξε στα εξής:


1.    Είναι αναντίλεκτο γεγονός ότι η Κύπρος βρίσκεται ενώπιον ιστορικών αποφάσεων που θα καθορίσουν το οικονομικό αλλά κυρίως το πολιτικό μέλλον της Κύπρου.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Δεν ζούμε με 490 ευρώ! Να τους ανατρέψουμε τώρα!


Δεν ζούμε με 490 ευρώ! Να τους ανατρέψουμε τώρα!


Η τρικομματική χούντα συνέχισε το καταστροφικό της έργο, Κυριακή μεσάνυχτα με άλλη μια «έκτακτη τροπολογία»: κατέβασε τον κατώτατο μισθό στα 490 ευρώ για ανέργους (427 για κάτω των 25 ετών), ουσιαστικά καταργώντας τον.