Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις συναντήσεις Σαμαρά και Τσίπρα με ξένους ανταποκριτές & την αντιπαράθεση τους σχετικά με την ΕE.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ 


Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να παίζουν το δικομματικό παιχνίδι για το ποιος από τους δύο είναι μεγαλύτερος υπέρμαχος της ΕΕ. Από τη μία ο πρωθυπουργός ζητά να ηττηθούν τα κόμματα που εναντιώνονται στην ΕΕ, συγκαταλέγοντας υποκριτικά και τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ : ΑΠΟΜΟΝΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ !

 Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Κουβέλης, ούτε ο Κουτσούμπας! Κανένας πολιτικός αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης δεν παραβρέθηκε στις τελετές της επίσημης ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλά­δα! 


Έχουμε την εντύπωση ότι ποτέ και πουθενά στην ιστορία της ΕΟΚ και της ΕΕ δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα! Ποτέ καμία κυβέρνηση οποιασδήποτε χώρας που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν έχει εμφανιστεί τόσο απομονωμένη πολιτικά ώστε να είναι ανίκανη να εξασφαλίσει την έστω τυπική, για λόγους πολιτικής αβρότητας ή ακόμη και για λόγους πρωτοκόλλου, πα­ρουσία των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις σχετικές εκδηλώσεις.

ΗΠΑ: 300.000 κάτοικοι της Δυτικής Βιρτζίνια χωρίς νερό, εξαιτίας διαρροής χημικής ουσίας.

 Χωρίς πόσιμο νερό έχουν μείνει από χθες 300.000 κάτοικοι της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ, εξαιτίας της διαρροής του χημικού 4-Methylcyclohexane Methanol, το οποίο χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία εξόρυξης άνθρακα.


Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ερλ Πέι Τόμπλιν, έχει κηρύξει σε κατάσταση ανάγκης 9 κομητείες, ενώ οι αρμόδιοι για την υγεία αξιωματούχοι διέταξαν το κλείσιμο των σχολείων και συμβούλευσαν τους κατοίκους να χρησιμοποιήσουν το νερό μόνο σε περίπτωση φωτιάς ή για την τουαλέτα, ενώ τόνισαν πως κανείς δεν πρέπει να πιει, να μαγειρέψει ή να κάνει μπάνιο με το μολυσμένο νερό, καθώς είναι πολύ επικίνδυνο.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ τις επόμενες μέρες.

 Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ


 -- Η Τομεακή Οργάνωση ΟΤΑ - Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση αύριο, Σάββατο, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1), με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ.

-- Η Τομεακή Οργάνωση Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 12/1, στις 11 π.μ., στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, με θέμα:

Επιστολή – «σφαλιάρα» WWF για αιθαλομίχλη και μέτρα !

 Μέσω εννέα ερωτημάτων προς τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη και 4 προς τους Γιάννη Στουρνάρα και Άδωνι Γεωργιάδη, το WWF Ελλάς, αποδομεί τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αιθαλομίχλης και αποκαλύπτει ότι πρόκειται απλώς για ένα ακόμα επικοινωνιακό τρικ.


Τα ερωτήματα προς τον Γιάννη Μανιάτη είναι τα εξής:

1] Όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η ΕΕ έχουν ορίσει για τα επικίνδυνα αιωρούμενα σωματίδια ΑΣ10 ως ανώτατο όριο τα 50 μg/m3, γιατί το υπουργείο σας ορίζει ως ανώτατο όριο για τη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων τα 101 μg/m3 και άνω;

Γερμανία: Την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» επιστρατεύει η εργοδοσία της «Amazon»,μαζεύοντας υπογραφές ενάντια στις κινητοποιήσεις.

Την παλιά δοκιμασμένη μέθοδο της διάσπασης της ενότητας των εργαζομένων επιστρατεύει η διοίκηση της πολυεθνικής εταιρείας «Amazon», ώστε να χτυπήσει τον αγώνα των υπαλλήλων της για αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα και απολαβές. 


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νόιε Οσναμπρίκερ Τσάιτουνγκ», έως τα τέλη Δεκέμβρη, υπό την πίεση της εργοδοσίας, συγκεντρώθηκαν στις επιχειρήσεις της Λειψίας και του Μπαντ Χέρσφελντ περίπου 1.000 υπογραφές ενάντια στην «αρνητική εικόνα» της εταιρείας που δημιουργείται από τον αγώνα των εργαζομένων.