Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Χαιρετίζουν οι ΗΠΑ - Σερβία και Ρωσία επιμένουν ότι δεν θα αναγνωρίσουν το Κόσοβο


 Εμμένοντας στη γραμμή που είχαν χαράξει ήδη από τον Φεβρουάριο του 2008 μετά την μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας, Σερβία και Ρωσία απορρίπτουν σαν νομικά αβάσιμη την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου παρά τη θετική αντιμετώπιση από τις ΗΠΑ.
Δεκτή με ενθουσιασμό έγινε η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου(Φωτογραφία:  Reuters )

Η Σερβία διά του υπουργού Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς υπογραμμίζει ότι δεν θα αλλάξει τη πολιτική της προς την αποσχισθείσα επαρχία της. 

«Θα συνεχίσουμε με προτεραιότητα την διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας». 

Προκαλούν Η.Π.Α-ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.Αντιδρά η ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ.

Ως μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια της περιφέρειας της Ασίας χαρακτήρισε σήμερα βορειοκορεάτης αξιωματούχος τις προγραμματισμένες για τις 25 Ιουλίου μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις που θα διεξάγουν από κοινού οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα.
 
Ο Ρι Τονγκ-ιλ, μέλος της αντιπροσωπείας της Βόρειας Κορέας σε περιφερειακή διάσκεψη για την ασφάλεια που διεξάγεται στο Βιετνάμ, σημείωσε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ σε νοτιοκορεάτικα και διεθνή ύδατα θέτουν σε "μεγάλο κίνδυνο την ασφάλεια της περιφέρειας" της Ασίας,

ΑΙΣΧΟΣ ! Νόμιμη η ανεξαρτησία του Κοσόβου έκρινε το Διεθνές Δικαστήριο !

Η μονομερής απόσχιση του Κοσόβου από τη Σερβία το 2008 και η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, όπως έκρινε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
 
Η απόφαση ου ανώτατου δικαστικού σώματος του ΟΗΕ αναμένεται να οδηγήσει και άλλες χώρες στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και φέρει την Πρίστινα ακόμη πιο κοντά στην ένταξή της στα Ηνωμένα Έθνη.

H κρατική ΕΤ3 πρωτοστατεί στον αντικομμουνισμό με ντοκυμαντέρ που χρησιμοποίησε στοιχεία της...CIA και της ...Τσαρικής Υπηρεσίας Ασφαλείας!

«Η ξεπουλημένη επανάσταση. Η Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917. Ποιος τη χρηματοδότησε; Για πρώτη φορά το κοινό πρόκειται να γνωρίσει γεγονότα από το αρχείο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας που περιλαμβάνουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Συγκεκριμένα ονόματα και πληροφορίες γι' αυτούς που πλήρωσαν τον Λένιν». Συνοπτικό περιεχόμενο του αντικομμουνιστικού, δήθεν ιστορικού χθεσινοβράδυνου ντοκιμαντέρ, της ΕΤ3. Κατασκεύασμα βιασμού και φθοράς των συνειδήσεων, μέσω βιασμού της Ιστορίας. Και μόνο ότι τα στοιχεία προέρχονται από την τσαρική Υπηρεσία Ασφαλείας, και τις Κρατικές Υπηρεσίες Πληροφοριών ΗΠΑ - Γερμανίας, φτάνει για να κατανοηθεί ότι είναι ιμπεριαλιστικό κατασκεύασμα. Αντιιστορικός - αντιεπιστημονικός λίβελος με στόχο τα Κομμουνιστικά Κόμματα, την ηθική τους, άρα τον κλονισμό της πεποίθησης των λαϊκών δυνάμεων στη δυνατότητα και προοπτική της Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

AKOA- Εισηγητικό κείμενο της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Συντονιστικό (17-18/7/2010)

Για ένα νέο ξεκίνημα
Το νέο κοινωνικό και πολιτικό τοπίο
Η κυβέρνηση Παπανδρέου, με τα μέτρα που παίρνει, επιβάλλει μεγάλες κοινωνικές ανατροπές: το πάγωμα και τη μείωση των μισθών και των συντάξεων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, την κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, τη δραματική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ένα πρωτοφανές κύμα περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες, μια νέα σειρά κρίσιμων ιδιωτικοποιήσεων. Το μέτρα αυτά περιλαμβάνονται στο διαβόητο Μνημόνιο και προωθούνται σε συνεργασία και υπό την επιτήρηση και κηδεμονία της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Aπίστευτο! Ετοιμάζεται να εκχωρήσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα στους Τούρκους!

Σε δηλώσεις του ο Θ. Πάγκαλος ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα αφορά μόνο διεθνή ύδατα με βάθος μικρότερο από 200 μέτρα!
Με έντονο μαύρο χρώμα διακρίνονται στο χάρτη οι περιοχές του Αιγαίου όπου ο βυθός τους ξεπερνά τα 200 μέτρα βάθος. Ολες αυτές οι περιοχές, οι οποίες σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο αποτελούν σήμερα ελληνική υφαλοκρηπίδα, αποχαρακτηρίζονται αν ισχύσουν τα όσα λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης


Την εγκατάλειψη των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, όσον αφορά στην υφαλοκρηπίδα, όπως αυτή ορίζεται από τους ισχύοντες κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, συνεπάγονται τα όσα είπε χτες σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο ρ/σ «Real fm».

Οταν ρωτήθηκε σχετικά με τις κινήσεις των τουρκικών ερευνητικών πλοίων στο Αιγαίο, ο Θ. Πάγκαλος έσπευσε ουσιαστικά να τις νομιμοποιήσει, δίνοντας ταυτόχρονα καθαρό το στίγμα των διαβουλεύσεων που γίνονται στο παρασκήνιο για την προώθηση των διευθετήσεων σχετικά με το καθεστώς στο Αιγαίο.
«Τα "Πίρι Ρέις" και "Τσεσμέ" κάνουν έρευνες σε διεθνή ύδατα, όπου όποιος θέλει μπορεί να κάνει έρευνες, όχι μόνο οι παράκτιες χώρες. Οχι μόνο η Ελλάδα και η Τουρκία. Μπορεί να έρθει πλοίο ρώσικο, αμερικάνικο, ή από το Κονγκό. Στα διεθνή ύδατα, όποιος θέλει μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Στο Αιγαίο υπάρχει το πρόβλημα (...) Στα διεθνή ύδατα, δεν είναι ούτε δικά μας...», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που διένειμε ο σταθμός.

«Οράματα πάντα επίκαιρα και ανεκπλήρωτα»


Την Τρίτη 27 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στην πύλη της ΕΤΜΑ (Αγ. Αννης και Ιερά Οδός), η εκδήλωση τιμής στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου


Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη μέρα που δολοφονήθηκε έξω από την πύλη της ΕΤΜΑ η Σωτηρία. Ηταν Δευτέρα 28 Ιούλη 1980, όταν η 19χρονη ΚΝίτισσα μαζί με συντρόφους της με τις προκηρύξεις στο χέρι καλούσαν τους εργάτες της ΕΤΜΑ να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της επόμενης μέρας. Ενας από τους οδηγούς της εταιρείας οδήγησε το πούλμαν πάνω στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου και την έλιωσε κάτω από τους τροχούς.