Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΜΕ : ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ-«Ρεύμα φτηνό για όλο το λαό»!

«Ρεύμα φτηνό για όλο το λαό»!
Μοιράστηκε πλατιά το κάλεσμα για τα αυριανά συλλαλητήρια
Στιγμιότυπο από την παρέμβαση στη Λάρισα

Συγκέντρωση έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ στη Λάρισα πραγματοποίησαν χτες το πρωί εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ,του ΜΑΣ, της Ενωσης Γυναικών Λάρισας - μέλος ΟΓΕ, του Εργατικού Κέντρου και άλλων φορέων που συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, που έχει συσταθεί σε νομαρχιακό επίπεδο, καταγγέλλοντας τις δυσβάσταχτες αυξήσεις που προωθούνται στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.
Εκεί παρέμειναν για δύο ώρες, περίπου, φωνάζοντας συνθήματα κατά των αυξήσεων και απευθύνοντας κάλεσμα στους Λαρισαίους να συμμετάσχουν μαζικά στο αυριανό συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης.

«Οχι στις αυξήσεις. Ρεύμα φτηνό για το λαό. Ολοι στο συλλαλητήριο» ήταν και το σύνθημα, που αναγράφονταν σε μεγάλο πανό, το οποίο ανάρτησαν στην πρόσοψη του κτιρίου. Απαίτησαν:
  • Να μη γίνει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
  • Να γίνει μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά και των άλλων ΔΕΚΟ κατά 30%.
  • Να απαγορευτεί η διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους.
  • Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.
  • Καμία επέκταση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
  • Αποκλειστικά κρατικό ενιαίο φορέα Ενέργειας με σκοπό την εξασφάλιση της φτηνής λαϊκής κατανάλωσης, την πλήρη αξιοποίηση των εγχώριων πρώτων υλών, τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας, την ασφάλεια των εργαζομένων.
Στο ψήφισμα της κινητοποίησης που επιδόθηκε στον διευθυντή του καταστήματος της ΔΕΗ, μεταξύ των άλλων, επισημαίνεται ότι «το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και το πετρέλαιο θέρμανσης αποτελούν βασικά και στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά. Οποιαδήποτε ανατίμηση θα καταβαραθρώσει το βιοτικό επίπεδο του λαού, δε χωρά καμία αναμονή».
Εκοψαν το ρεύμα σε εργαζόμενη φοιτήτρια
Αντίστοιχη πρωτοβουλία πήραν, χτες το πρωί, και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ στη Ξάνθη, με παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ.
Κατήγγειλαν την απόφαση της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε εργαζόμενη φοιτήτρια που σπουδάζει στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης και απαίτησαν την άμεση επανασύνδεση χωρίς καταβολή των τελών σύνδεσης και διακανονισμό για την εξόφληση του χρέους. Ο διευθυντής του τοπικού καταστήματος της ΔΕΗ, μετά τη δυναμική παρέμβαση, δεσμεύθηκε ότι άμεσα, εντός της ημέρας, θα ικανοποιηθεί το αίτημα. Οπως και έγινε.
Η συγκεκριμένη φοιτήτρια μάλιστα είναι από την Καλαμάτα, βρέθηκε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της για να σπουδάσει. Ο πατέρας της είναι άνεργος για πολύ καιρό και η ίδια αναγκάζεται να δουλεύει για να τα βγάλει πέρα ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές της.
Η οφειλή για την οποία η ΔΕΗ αποφάσισε να της κόψει το ρεύμα είναι 210 ευρώ (αφορά και προηγούμενο ανεξόφλητο λογαριασμό). Η φοιτήτρια πήγε στη ΔΕΗ, ζήτησε να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος και διακανονισμός για την εξόφληση του χρέους. Η ΔΕΗ απέρριψε το αίτημά της και απαίτησε εξόφληση του λογαριασμού ως προϋπόθεση για την επανασύνδεση του ρεύματος.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: