Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» στις 12 Δεκέμβρη.

 Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»:


Η λαϊκή αντίθεση στην ΕΕ θα πιάσει τόπο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Φαρμακευτική Δαπάνη – Πολιτική Φαρμάκου: Περικοπές διαρκείας τσακίζουν ασφαλισμένους και ασθενείς

Οικονομική εξόρμηση ΚΚΕ: Κατά 116,90% έχει καλυφθεί το πανελλαδικό πλάνο

Ο κύριος Μπάμπης…Του Νίκου Μπογιόπουλου.


 Ε, λοιπόν, δεν είχε καλά – καλά προλάβει ο κύριος Μπάμπης Παπαδημητρίου να εισηγηθεί (από το «Σκάι») το σχηματισμό κυβέρνησης με τη συμμετοχή μιας «σοβαρότερης» Χρυσής Αυγής, και οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στο Πέραμα εναντίον μελών του ΚΚΕ με λοστάρια και καρφιά.


   Θυμάστε;

Δεν είχε προλάβει ο κύριος Μπάμπης να γράψει (στην «Καθημερινή») ότι «σε τελική ανάλυση ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή», και οι μαχαιροβγάλτες του εθνικισμού και του ναζισμού δολοφόνησαν το παλικάρι στο Κερατσίνι.

Η Γραμματεία της «Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων» της Ευρώπης συνεδριάζει στις 27 Γενάρη.

 Στις 27 Γενάρη συνεδριάζει στις Βρυξέλλες η 9μελής Γραμματεία της «Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης», στην οποία συμμετέχουν το ΚΚΕ, το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, οι Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά - ΚΚ Ιταλίας, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, το Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.


Στόχος της συνεδρίασης της Γραμματείας, που εκλέχτηκε στην Ιδρυτική Συνάντηση της «Πρωτοβουλίας» την 1η Οκτώβρη του 2013 με τη συμμετοχή 29 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από 26 χώρες, είναι να δοθεί συνέχεια και να προγραμματιστεί η κοινή δράση στο επόμενο διάστημα.

Διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Π. Τατσόπουλος.

 Επιστολή, με την οποία γνωστοποιεί την ανεξαρτητοποίησή του απ' την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε χτες βράδυ στον πρόεδρο της Βουλής ο Π. Τατσόπουλος. 


Νωρίτερα, κατά τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, είχε επισημοποιηθεί το «διαζύγιο», ενώ τον βουλευτή αποδοκίμασε και το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον ταυτόχρονα να παραδώσει την έδρα.

Κ.Κ.Ε: Επίκαιρη ερώτηση στην βουλή για το πρόγραμμα «teachers4europe» και την παρέμβαση της ΕΕ σε παιδιά Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού.

 Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων


Με βάση επίσημη ανακοίνωση, αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Δράσης «teachers4europe 2013-2014», η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, καλεί εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του προγράμματος επιμόρφωσης δασκάλων «teachers4europe».

Κόκα Κόλα: 103 μέρες απεργίας
εκδήλωση στο Ε.Κ. Αθήνας



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 9 του Γενάρη η εκδήλωση-συζήτηση για τις 100 μέρες της απεργίας στην Κόκα-Κόλα Θεσσαλονίκης που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ταξικής Πορείας στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Και η επιτυχία της δεν βρίσκεται τόσο στη μαζική συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας όσο στο κλίμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας που μετέδωσαν αλλά και πήραν οι τρεις εργαζόμενοι που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη. Ο Γρηγόρης (πρόεδρος του Σωματείου), ο Αρτέμης (αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου και ο Άρης (οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας) δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να εκπέμπουν την πίστη στον αγώνα τους και τη δυνατότητα νίκης απέναντι στην πολυεθνική-κολοσσό.