Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Μ.Α.Σ. : Οι κινητοποιήσεις μας έφεραν αποτέλεσμα! Μειωμένο εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς για όλους τους πρωτοετείς φοιτητές!

 Συνάδελφε, συναδέλφισσα πρωτοετή,


Μετά από τις κινητοποιήσεις στα γραφεία του ΟΑΣΑ, της «ΟΣΥ ΑΕ» και της «ΣΤΑΣΥ ΑΕ» φοιτητικών συλλόγων και  επιτροπών αγώνα που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών,  το Υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να δώσει λύση!
Ο ΟΑΣΑ με έγγραφό του (με αριθμό πρωτοκόλλου 12509/ΓΕΔΧΕ/ΔΟΚ) ενημερώνει ότι «για όσους αδυνατούν να εγγραφούν στη Σχολή τους, δίδεται το δικαίωμα να κάνουν χρήση μειωμένου κομίστρου με την επίδειξη Βεβαίωσης Επιτυχίας, η οποία θα τους χορηγείται από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Αστυνομικής τους ταυτότητας» .

Στο στόχαστρο της αστυνομίες οι κομμουνιστές...Αναίτιες συλλήψεις μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κόρινθο !


 Αναίτια και προκλητική σύλληψη μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έγινε το βράδυ της Κυριακής στην Κόρινθο με πρόσχημα τη «ρύπανση του περιβάλλοντος» επειδή προπαγάνδιζαν με φυλλάδια τις θέσεις του Κόμματος για το ηρωικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού.



Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορίνθου, η οποία ήθελε να τους περάσει αυτόφωρο (!) αλλά μετά τη δυναμική παρέμβαση του Κόμματος και την κινητοποίηση που έγινε, υπαναχώρησε και προέβη σε μήνυση με τακτική δικάσιμο.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ επισημαίνει:

ΚΚΕ και ΚΝΕ : Εκδηλώσεις με αφορμή την 28η Οκτώβρη σε σχολές.

 Εκδηλώσεις από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ γίνονται την ερχόμενη βδομάδα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με θέμα: 


«Διδάγματα από τους αγώνες του λαού μας ενάντια στη φασιστική - ναζιστική Κατοχή».

Συγκεκριμένα:

Την Τετάρτη 30 Οκτώβρη

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Ανακοίνωση ΤΕ Εύβοιας για την 28η Οκτωβρίου.

 Η 28η Οκτωβρίου 1940 ο ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ στην κατοχή που είχε επιβάλει η ναζιστική Γερμανία, στην υποδούλωση και την πείνα, ΟΧΙ στον φασισμό και τον ολοκληρωτισμό.



28η Οκτωβρίου 2013  πρέπει να πούμε ΟΧΙ στη λαίλαπα των μνημονίων, στη σύγχρονη κατοχή που επιβάλλουν Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.- Κυβέρνηση – Κεφάλαιο, πρέπει να πούμε ΟΧΙ στον σύγχρονο Φασισμό- Ολοκληρωτισμό.

ΠΑΜΕ : ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ-ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ-ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ

 Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους άνεργους στις 6 Νοέμβρη να δώσουν το μαζικό τους παρόν μαζί με τους εργαζόμενους στην ΑΠΕΡΓΙΑ. 


Να ενώσουμε τις αγωνίες μας, τη δύναμη μας. Μας θέλουν στο σπίτι, στη μιζέρια, στην απογοήτευση να παρακαλάμε για ένα κομμάτι ψωμί.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για την 28η Οκτώβρη.

Σε δήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτώβρη προέβη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.


Συγκεκριμένα δήλωσε: 

ΑΚΕΛ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940.

 Γιορτάζουμε σήμερα την εθνική επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ που βροντοφώναξε ο ελληνικός λαός ενάντια στις ορδές του ιταλικού φασισμού το φθινόπωρο του 1940. 



Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί αναμφίβολα μια από τις κορυφαίες στιγμές της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το 1940 στο φασισμό-ναζισμό στάθηκε η απαρχή μιας ένδοξης εποποιίας που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην παγκόσμια ιστορία, γιατί έδωσε το μήνυμα σε όλο κόσμο ότι ο χιτλεροφασισμός δεν είναι αήττητος.