Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του K.K.E για την οικονομία, 6/8/2010

Η απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει με νέο πακέτο 25 δις ευρώ τις τράπεζες που έρχεται να προστεθεί στο αστρονομικό ποσό των 53 δις ευρώ που ήδη έχουν λάβει την τριετία 2008 - 2010 από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ακόμη ένα στοιχείο που κάνει ολοφάνερο το ποιοι κλέβουν τον ιδρώτα των εργαζομένων και ποιοι δημιουργούν τα ελλείμματα και τα χρέη.
Για να δει ο λαός άσπρη μέρα πρέπει να αντιπαλέψει και να απαλλαγεί  από τη ληστεία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων - μονοπωλίων.

 

Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά

Εκρηκτικό το πρόβλημα και στους δήμους του Πειραιά, όπου πάνω από 1.000 παιδιά θα μείνουν εκτός. Σε αυτό τον αριθμό δεν υπολογίζονται οι οικογένειες που έχουν άνεργους γονείς, αφού δεν έχουν δικαίωμα αίτησης!

Πρώτο χρυσό για την Ελλάδα

Πρώτο χρυσό για την Ελλάδα
Οι Σπύρος Γιαννιώτης, Αντώνης Φωκαΐδης και Κέλυ Αραούζου τερμάτισαν πρώτοι στη σκυταλοδρομία πέντε χιλιόμετρων μαραθώνιας κολύμβησης και χάρισαν ακόμη μια διάκριση στη χώρα μας. Η ελληνική τριάδα κάλυψε την απόσταση των πέντε χιλιομέτρων σε 59 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλία (59:55.6) και την τρίτη η Ρωσία (59:59.5).

Το μετάλλιο ήταν το τέταρτο για την Ελλάδα, μετά το ασημένιο της Αραούζου και το χάλκινο της Λυμπερτά στα πέντε χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας γυναικών και το χάλκινο του Γιαννιώτη (πέντε χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας ανδρών). 

Πηγή: sport-fm - www.newsbeast.gr

65η επέτειος από το έγκλημα στη Χιροσίμα

Ενα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έγινε σαν σήμερα πριν από 65 χρόνια με τη ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα.  Η Ιαπωνία τίμησε την 65η επέτειο του βομβαρδισμού της Χιροσίμα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να εκπροσωπούνται στην τελετή για πρώτη φορά.
   

Φτηνά παραμύθια...από τους παραμυθάδες του ΠΑ.ΣΟ.Κ...

Γρηγοριάδης Κώστας


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ! Ανω - κάτω την έχει κάνει αυτή τη Μύκονο η κυβέρνηση. Ελέγχους ο ΣΔΟΕ, κατασχέσεις το Δημόσιο, πρόστιμα οι λοιπές υπηρεσίες! Την τσακίσανε την παραοικονομία...




Κι από εισπράξεις μια χαρά πάνε: Ενα εκατομμύριο από τον έναν, τέσσερα εκατομμύρια από τον άλλον. Παρελαύνουν οι ...νίκες των ελεγκτικών μηχανισμών στα παράθυρα των τηλεοράσεων.



Ελα, όμως, που είναι γνωστό το κόλπο, άσχετα αν φέτος βρίσκεται σε ...ευρεία κλίμακα, λόγω φορομπηχτικών πολιτικών. Αν δεν προσφέρονταν τα «κλαμπ» της Μυκόνου, θα μας παρουσίαζαν φοροφυγάδες τραγουδιστές, αθλητές ή μεγαλογιατρούς.




Μήπως και πείσουν κανέναν πως η πολιτική τους θέλει να πληρώσουν εξίσου οι πάντες. Ομως, η πραγματικότητα, που λέει ότι το 90% των φόρων το πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, δεν αλλάζει.


K.K.E ¨Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών και των εκπροσώπων της Τρόικας

Αποτελεί ένα ακόμα θρασύτατο ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δεν θα λάβει νέα αντιλαϊκά μέτρα όταν δεν υπάρχει μέρα που να μην εξαπολύει νέα πυρά κατά του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. Ειδικά τι στιγμή που ανακοινώνει προκλητικότατα την στήριξη των τραπεζών με νέο πακέτο 25 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κούβα: Ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν μια 'βλακεία' που δεν θα την διέπρατε ποτέ ο Ρούζβελτ, υποστηρίζει ο Φιντέλ Κάστρο.

Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος θα γιορτάσει την ερχόμενη εβδομάδα τα 84α γενέθλιά του, υποστηρίζει, σε σύντομη αυτοβιογραφία του που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο, ότι ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν μια "βλακεί" που δεν θα την είχε διαπράξει ποτέ ένας Αμερικανός πρόεδρος σαν τον Φράνκλιν Ντελάνο Ρούζβελτ.
Αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια και στις σπουδές του σε ιησουιτικό σχολείο, ο πρώην πρόεδρος της Κούβας σημειώνει ότι γύρω στα 1939 έγραψε, στα αγγλικά, μια επιστολή που απευθυνόταν στον Ρούζβελτ, τον οποίο συμπαθούσε. Νόμιζε μάλιστα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος του απάντησε, αλλά στην πραγματικότητα ήταν η αμερικανική πρεσβεία που τον ευχαριστούσε για την επιστολή του.
"Τι μεγάλος άνδρας! Είχα ήδη ένα φίλο, τον πρόεδρο των ΗΠΑ", γράφει, όχι χωρίς ειρωνία, ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης του 1959 ο οποίος επρόκειτο να γίνει το "μαύρο πρόβατο" της Ουάσινγκτον επί μισό αιώνα και να αποτελέσει στόχο της CIA.

Νέα γκάφα ολκής από τον Βρετανό πρωθυπουργό-Δήλωσε κατά λάθος ότι το Ιράν έχει πυρηνικά όπλα με αποτέλεσμα να του ασκηθεί σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση.

Μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση στο Μπράιτον της νότιας Αγγλίας ο Κάμερον υποστήριξε ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση ορισμένων διεθνών προβλημάτων "όπως είναι η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, όπως το γεγονός ότι το Ιράν διαθέτει πυρηνικό όπλο".

Η Δύση υποπτεύεται ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στοχεύει στην απόκτηση πυρηνικών όπλων αλλά δεν έχει κατηγορήσει ευθέως μέχρι σήμερα την Τεχεράνη ότι έχει ήδη στην κατοχή της πυρηνικές βόμβες.