Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Τα "μπουμπούκια" φώναζαν για τους... μετανάστες !





Σε... σιωπηρές διαμαρτυρίες με κεράκια κατά της εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών, φέρονται να συμμετείχαν μέλη της συμμορίας με καλάσνικοφ που συνελήφθησαν στην Καβάλα, οι οποίοι δεν είχαν διστάσει να πυροβολήσουν εν ψυχρώ κατά αστυνομικών.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με το Βήμα από νέα στοιχεία για τη δράση της συμμορίας που δρούσε στη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και τηνΑθήνα και ενέχεται σε σωρεία ληστειών σε τράπεζες και κατοικίες, ανατινάξεις ΑΤΜ και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ





Ο λαός μας έθεσε πάρα πολύ ψηλά τον πήχη μέσα από τη διεκδίκησή του και μέσα από την ετυμηγορία του στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Τον πήχη των διεκδικήσεων απέναντι στην τρόικα και την Ε.Ε. Με λύπη παρακολουθώ ότι τα τρία μνημονιακά κόμματα που πήραν εντολή να κυβερνήσουν εξαντλήσαν όλο το σχεδιασμό τους στην αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και στην αποδόμηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και σ’ αυτές τις υψηλές απαιτήσεις διεκδίκησης και επαναδιαπραγμάτευσης, όπως και οι ίδιοι βιάστηκαν να πουν προεκλογικά, δεν έχουν κανένα σχέδιο και καμιά οργάνωση.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης - Αφού διαλύουν τα δημόσια σχολεία, καλούν την Coca Cola να τα ξαναφτιάξει!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ



 
Αφού διαλύουν τα δημόσια σχολεία, καλούν την Coca Cola να τα ξαναφτιάξει!
 
Οι «καλλικρατικοί» δήμοι Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων, Ευόσμου βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα της δημόσιας δωρεάν παιδείας και των κοινωνικών παροχών! Μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία των μαθητών στο facebook, η Coca Cola θα προχωρήσει στην "ευγενική χορηγία" της επισκευής κάποιου από τα πολλά  σχολεία που καταρρέουν στη Θεσσαλονίκη.

ΟΙ ΚΚΕΔΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ, ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΚΚΕ.


Ορισμένοι με άρθρα τους στον τύπο προσπαθούν να σπείρουν την απογοήτευση για το ΚΚΕ. 

Μιλούν για «μεγάλη ήττα», «συντριβή». Εντοπίζουν τις αιτίες στη στρατηγική του ΚΚΕ και κατακεραυνώνουν την ηγεσία του προσπαθώντας να καλλιεργήσουν πνεύμα έλλειψης εμπιστοσύνης. Περίεργο πράγμα…αυτή η τόσο μεγάλη «καούρα» για το «συντριμμένο» ΚΚΕ;
Είναι φανερό ότι για όλους αυτούς, είτε το Κόμμα κερδίζει, είτε χάνει σε ψήφους, μοναδικό ζητούμενο παραμένει το ΚΚΕ να αλλάξει την πολιτική του. Αν μάλιστα στις προηγούμενες εκλογές το ΚΚΕ συγκέντρωνε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, είναι βέβαιο ότι θα το απέδιδαν στη διάθεση του κόσμου να ρίξει ψήφο διαμαρτυρίας και σε καμιά περίπτωση δε θα το λογάριαζαν ως ένδειξη συμφωνίας και επιβεβαίωσης της πολιτικής του ΚΚΕ.

«Ενωση Οπαδών της ΣΥΡΙΖΑ»: Προβοκάτορες στο τετράγωνο!


Νίκος Μπογιόπουλος

Οι άτιμες προβοκάτσιες που συνεχίζουν να συνδέουν τον υπογράφοντα με σάιτ τύπου «Νέα Σπορά» και με κείμενα τα οποία έχουν πάρει ήδη την απάντησή τους από τον «Ριζοσπάστη», συνεχίζονται.
Παρ' ότι από το περασμένο Σάββατο κατήγγειλα ως «προβοκάτορες» τους ιθύνοντες της ιστοσελίδας «Ενωση Οπαδών για την ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς» που διακινούν τις παραπάνω συκοφαντίες (σσ: οι ίδιοι αυτοσυστήνονται και ως «Ενωση Οπαδών της ΣΥΡΙΖΑ), οι «κύριοι» αυτοί επανήλθαν προσθέτοντας νέες βρωμιές, ισχυριζόμενοι μάλιστα - παρά την πεντακάθαρη διάψευσή μου - ότι τα προβοκατόρικά τους «δικαιώθηκαν»!

Διδάγματα από την Ισπανία.


Το σοσιαλιστικό κόμμα και το λαϊκό δεξιό κόμμα της Ισπανίας προσφέρουν τον ίδιο καπιταλισμό στον Ισπανικό λαό.
Foto: Virginia Garcia

Πριν από τις εκλογές τις 17ης Ιούνη, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα στην Ελλάδα, παρουσίαζαν την Ισπανία σαν υποδειγματική περίπτωση, για το γεγονός ότι κατάφερε να εξασφαλίσει δάνειο από την ΕΕ για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών της, χωρίς να υπογράψει μνημόνιο. 

Στόχος τους ήταν να πείσουν το λαό ότι μια αστική κυβέρνηση μπορεί να ασκεί καλύτερη διαχείριση από μια άλλη, αρκεί τάχα να διαπραγματεύεται με πυγμή απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους. Αποθεώνοντας μάλιστα τη διαχείριση, ο ΣΥΡΙΖΑ έβαζε το κάρο του μνημονίου μπροστά από το άλογο της κρίσης και υποσχόταν διακυβέρνηση τύπου Ραχόι, αν πλειοψηφούσε στις εκλογές.

Πολ Κρούγκμαν στους New York Times: Ξεχάστε την Ελλάδα, είναι χαμένη υπόθεση


Με άρθρο του στους New York Times συνιστά στους Ευρωπαίους να ασχοληθούν με την Ισπανία και όχι με την Ελλάδα



Ιδιαιτέρως επικριτικός με τον τρόπο που οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να επιλύσουν το πρόβλημα των τραπεζών της Ισπανίας είναι ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτό είναι το ζήτημα από το οποίο θα κριθεί η μοίρα της Ευρώπης και όχι το ελληνικό».

Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ : Δηλώσεις Ρομπάϊ για τα ασφαλιστικά συστήματα στην Ευρώπη.


Με αφορμή τις δηλώσεις Ρομπάϊ για τα ασφαλιστικά συστήματα στην Ευρώπη, μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης



O νέος άνεμος που πνέει στην Ευρώπη φυσάει κόντρα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων. Όπως δήλωσε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα από τα θέματα που θα μπει στο τραπέζι των συζητήσεων στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής θα είναι οι μεταρρυθμίσεις στα συνταξιοδοτικά συστήματα.
Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.


ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ, ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ!




Η 26η Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, είναι μια ευκαιρία περισσότεροι νέοι να συνειδητοποιήσουν τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος των ναρκωτικών, να στρατευθούν στον αγώνα ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. Να γυρίσουν την πλάτη στις κυβερνήσεις και στα κόμματα που υποστηρίζουν το μονόδρομο του καπιταλισμού και διαφημίζουν τις επικίνδυνες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο  ζήτημα των ναρκωτικών, που στηρίζονται:

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.


Με την απαξιωτική φράση «ο σκύλος τίθεται επικεφαλής των αποθεμάτων λουκάνικων» αξιωματούχος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών εισηγήθηκε να μην  επιτραπεί στην Κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Πρόκειται για τον επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Κουρτ Λάουκ, ο οποίος ζήτησε να μην επιτραπεί στην Κύπρο να ασκήσει την προεδρία της Ε.Ε. εξαιτίας της προσφυγής της, στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΣΟΚ!Μένουν νηστικοί οι ψυχασθενείς.Ελλάδα, 2012, μέλος της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.

 Σοκ προκαλεί η επιστολή του ψυχιατρικού νοσοκομείου της Λέρου προς το Υπουργείο Υγείας και όλους τους αρμόδιους φορείς. 

Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι οι ασθενείς του νοσοκομείου υποσιτίζονται καθώς κανένας προμηθευτής δεν δέχεται να προμηθεύσει με τρόφιμα το νοσοκομείο λόγω των υψηλών χρεών του. 'Ολα αυτά την ώρα που ο ΕΟΠΠΥ χρωστάει ήδη ένα μεγάλο ποσό στο νοσοκομείο.