Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα εκλογικά αποτελέσματα

Σε ανακοίνωση η ΚΕ του ΚΚΕ για τα εκλογικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 25ης Γενάρη του 2015 τονίζει :
«1. Η ΚΕ χαιρετίζει τα χιλιάδες μέλη, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους, που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ σημείωσε άνοδο σε ποσοστά (+1%), ψήφους (+61.000) και βουλευτές (+3) σε σχέση με το εκλογικό ποσοστό, τις ψήφους και τους βουλευτές του Ιούνη του 2012, εκλέγοντας 15 βουλευτές. Επιβεβαιώνεται η θετική τάση συσπείρωσης στο ΚΚΕ, ανάκτησης απωλειών ψήφων, εισροής νέων.

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας.

Ορκίστηκε πρωθυπουργός το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο δόθηκε πολιτικός όρκος. Πριν την ορκωμοσία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.  

Εκλογές 2015 :Θετική τάση επανασυσπείρωσης στο ΚΚΕ.

Τη θετική τάση επανασυσπείρωσης στο ΚΚΕ επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, όπως επεσήμανε και στις δηλώσεις του ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Το ΚΚΕ συγκέντρωσε ποσοστό 5,47%, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Με βάση αυτό το ποσοστό, το ΚΚΕ εξέλεξε 15 βουλευτές, τρεις παραπάνω από τις εθνικές εκλογές του Ιούνη 2012, όταν απέσπασε ποσοστό 4,5%. Επίσης, ο αριθμός αυτών που ψήφισαν το ΚΚΕ αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 60.000.

 Πάνος Καμμένος: Ξεκάθαρη στήριξη σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνος Καμμένος: Ξεκάθαρη στήριξη σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Την ξεκάθαρη στήριξή του σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με αυτοδυναμία ή μη, πάνω στην κοινή βάση της διαχείρισης των συμφερόντων του κεφαλαίου, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, σχολιάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα. Ο Πάνος Καμμένος, καλλιεργώντας με τη σειρά του τις γνωστές αυταπάτες, ανέφερε ότι «οι Έλληνες μέσα σε ένα κλίμα φοβίας, τρόμου, επέλεξαν την ελπίδα και την ανεξαρτησία (...) ο κυρίαρχος λαός με την ψήφο του ανέδειξε μία νέα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα», προσθέτοντας ότι οι ΑΝΕΛ «θα βοηθήσουν», ώστε αυτή η «πραγματικότητα» «να σταθεροποιηθεί για το καλό της πατρίδας για το έθνος, για το λαό.

Η δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το αποτέλεσμα των εκλογών. 

«Θέλουμε κατ' αρχήν να χαιρετίσουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους της πατρίδας μας, τους νέους και τις νέες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και συνέβαλαν σήμερα στην ενίσχυσή του, επιβεβαιώνοντας τη θετική τάση επανασυσπείρωσης στο Κόμμα, ανάκτησης απωλειών ψήφων, για πρώτη φορά τάση που ξεκίνησε στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές πέρσι και συνεχίστηκε στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού μας, στο εργατικό, συνδικαλιστικό, στο ευρύτερο λαϊκό κίνημα.