Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου & του Εκπροσώπου του ΛΑΟΣ,17/5/2010


Αυτό που ενοχλεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ είναι ότι το ΚΚΕ βρίσκεται απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και στην πλουτοκρατία και τις αντιπαλεύει είτε είναι στην κυβέρνηση η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιστρατεύει ξανά το ψεύδος και τη συκοφαντία κατά του ΚΚΕ, με το συνεργάτη της ΛΑΟΣ, περί «ανίερων συμμαχιών» με τη ΝΔ, φανερώνει την αδυναμία της να αντιμετωπίσει με πολιτικά επιχειρήματα τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ απέναντι στα βάρβαρα μέτρα που λαμβάνει.
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ψεύδεται ασύστολα όταν προσποιείται ότι δεν γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ δεν προσήλθε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σχόλιο για δημοσιεύματα σχετικά με το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης, 17/5/2010


Στην Κυριακάτικη Αυγή δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο «το Μέτωπο παίζει με τα όρια του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ». Στόχος του άρθρου είναι να αποδείξει ότι το Μέτωπο οργανώνει «σχέδιο διάσπασης» του ΣΥΡΙΖΑ. Πέραν της δίκης προθέσεων και των εικασιών (που παραμένουν στο επίπεδο της υποκειμενικής αντίληψης), επιστρατεύεται ένα «γεγονός»: Η αποστροφή του Χ. Κατσούλα, στελέχους της ΚΟΕ από πρόσφατη ομιλία που έκανε στην Πάτρα. «Δεν μας εκφράζει η αριστερά που βρίσκεται στη Βουλή, είπε το στέλεχος της ΚΟΕ».

Είστε υπόλογοι για τη Marfin


Η δολοφονία των τριών (ουσιαστικά τεσσάρων) ανθρώπων στη Marfin αλλά και όσα προηγήθηκαν, για να περιοριστούμε μόνο στην τελευταία τεράστια απεργιακή διαδήλωση, επιβάλλουν σε κάθε αριστερή οργάνωση, όσο επίσης επιβάλλεται για τις αυτοαποκαλούμενες αναρχικές ομάδες, μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Δεν είναι στις προθέσεις μας να χρίσουμε εμείς ποιες είναι οι αυθεντικές -και πάντα βεβαίως... συσπειρώσεις και όχι οργανώσεις- που εκφράζουν το αναρχικό «απελευθερωτικό πνεύμα» και συνεπώς δεν μπαίνουμε σ' αυτή τη διαχωριστική πιστοποίηση που, δυστυχώς, έχει κατακλύσει τον... απελευθερωτικό χώρο του indymedia.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ...Άλλα 600 εκατ. ευρώ δίνει η κυβέρνηση στις μικρές τράπεζες από τα 28 δισ. ευρώ


ΠΗΓΗ:www.reporter.gr-Χρ. Ιωάννου


Το ποσό των 600 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν και οι μικρές εγχώριες τράπεζες, μετά τις μεγάλες από το κομμάτι των εγγυήσεων του πακέτου της κρατικής βοήθειας των 28 δισ. ευρώ, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.
Οι τράπεζες που αναμένεται να κάνουν χρήση, τονώνοντας τη ρευστότητά τους, είναι οι Proton Bank, Τράπεζα Αττικής, Pro Bank, Millenium και κάποιες συνεταιριστικές. 
Ήταν μία εξέλιξη αναμενόμενη, που ολοκληρώνεται και βάζει τέλος στην αγωνία των διοικήσεων των μικρότερων πιστωτικών ιδρυμάτων, που  είδαν τους «μεγάλους» να μονοπωλούν την αχρησιμοποίητη κρατική βοήθεια, νομίζοντας ότι θα τους αφήσουν απ’ έξω.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

Με τη σιγουριά ότι η Λαμία είναι ένας τόπος όπου μόνο φιλόξενος μπορεί να νιώσει ο Γ. Παπανδρέου, μιας και το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη δύναμη, ξεκίνησε από εκεί την περιοδεία του για τα μέτρα ο πρωθυπουργός. Οι Λαμιώτες, ωστόσο, αντί για δάφνες τον έραναν με συνθήματα ενάντια στα μέτρα περικυκλώνοντας την Περιφέρεια Στερέας, όπου είχε πάει να συμμετάσχει στη Νομαρχιακή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας, που όμως δεν χρειάστηκε να παρέμβει για να διαλύσει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αφού έκατσε σιωπηρή και επέτρεψε σε υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ να επιτεθούν στους φοιτητές, τα μέλη της «Επιτροπής της Λαμίας ενάντια στα μέτρα» και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν συγκεντρωθεί. Όρμηξαν πάνω στα πανό και προσπάθησαν να τους τα σκίσουν. Επί μία ώρα έμεινε κλειδωμένος ο πρωθυπουργός στην Περιφέρεια περιμένοντας τους φανατισμένους υποστηρικτές του, να του ανοίξουν το δρόμο ώστε να πάει και στην 44η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ-Σε αναβρασμό λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας

Από πρόσφατη διαδήλωση των σιδηροδρομικών στο Βουκουρέστι, όπου πάνω από 8.000 εργαζόμενοι φώναξαν συνθήματα κατά των μαζικών απολύσεων

Με μαζικές συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και πολύμορφες δραστηριότητες, ξεκίνησαν ήδη να απαντούν οι Ρουμάνοι στα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Εμίλ Μποκ. Η κυβέρνηση, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, ακολουθεί πιστά τις επιταγές και τις εντολές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από τους οποίους έλαβε δάνειο 20 δισεκατομμυρίων ευρώ στο όνομα της αντιμετώπισης της καπιταλιστικής κρίσης. Η Ρουμανία είναι μία από τις φτωχότερες χώρες της ΕΕ με προσδόκιμο ζωής τα 72 χρόνια. Η ανεργία αυξάνεται ραγδαία στη χώρα όπου το Φλεβάρη, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έφτανε στο 8,3%, το Γενάρη στο 8,1% και το Φλεβάρη του 2009 στο 4,9%, ενώ οι σημερινοί άνεργοι κάτω των 29 ετών φτάνουν το 25,5%.

Μέτρα που στοχεύουν τους εργαζόμενους και το λαό

Τα συγκεκριμένα μέτρα προβλέπουν μείωση κατά 25% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, μείωση κατά 15% στις συντάξεις και στα επιδόματα ανεργίας και επιβάλλεται μείωση κατά 20% στα έξοδα των υπουργείων. Παρόμοια μείωση κατά 15% υπήρξε και πέρσι. Επιπλέον, επιβάλλονται περικοπές κατά 15% στις κοινωνικές παροχές, παροχές που δίνονταν μέχρι τώρα στα επιδόματα αναπηρίας, χηρείας, στους βετεράνους πολέμου, στις μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και στα επιδόματα γεννήσεων.