Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Γαλλία: Δολοφόνησαν τρεις ακτιβίστριες

 Οι τρεις νεκρές ακτιβίστριες, οι σοροί των οποίων εντοπίσθηκαν στο Παρίσι το βράδυ της Τετάρτης, είχαν δολοφονηθεί η καθεμιά τους με πολλές σφαίρες στο κεφάλι.
Η νεκροψία-νεκροτομή των σορών έδειξε πως η μία από αυτές είχε δεχθεί τέσσερις σφαίρες στο κεφάλι. Οι δύο άλλες έφεραν από τρεις σφαίρες επίσης στο κεφάλι, προσθέτει η ίδια πηγή.
Οι διαπιστώσεις της νεκροψίας επιβεβαιώνουν την υπόθεση της εκτέλεσης, που είχε διατυπωθεί από την αστυνομία αμέσως μετά τον εντοπισμό των σορών των γυναικών στο «Κέντρο Πληροφόρησης για το Κουρδιστάν» στο Παρίσι.

Η παράκρουση της Χρυσής Αυγής για τον «Οδηγητή» και ...αυτό που πραγματικά τους τσούζει...


Η παράκρουση της Χρυσής Αυγής για τον «Οδηγητή»

Το «μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης» προσπαθεί με πάθος η Χρυσή Αυγή να το κατοχυρώνει ως ακόμα ένα σάπιο χαρακτηριστικό της. Δε χρειάζεται άλλωστε και μεγάλο ταλέντο για να καταγραφείς ως ακόμα ένας κατ' εξακολούθηση και κατά συνείδηση ψεύτης, πέραν όλων των άλλων.
Το γεγονός ότι η έκθεση για τα 1.000 φύλλα κυκλοφορίας του «Οδηγητή», που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, προβάλλεται από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής με τον τίτλο «Πληρώνει (με τα λεφτά μας) τα πάρτυ της ΚΝΕ ο Καμίνης», πέρα από ψέμα προκαλεί και παράκρουση.

Επιτροπή Αγώνα ΑΣΟΕΕ: Κατήγγειλε την κρατική καταστολή στη γενική συνέλευση του συλλόγου, προτείνοντας παράλληλα αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα ΑΣΟΕΕ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τη χθεσινή γενική συνέλευση του συλλόγου φοιτητών στην οποία συζητήθηκε ο περιστατικό με την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων και του εισαγγελέα στο πανεπιστήμιο στις 28/12 στο πλαίσιο της έντασης της κρατικής καταστολής και της προσπάθειας της κυβέρνησης να καταργήσει πλήρως το άσυλο με πρόφαση την πάταξη του παρεμπορίου.



Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών ανέδειξαν την ουσία του ζητήματος με τους μικροπωλητές διαλύοντας την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ περί πάταξης του παρεμπορίου.

Κροίσοι στην κρίση: οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι!



Σχόλιο από το Ξεκίνημα


«Η κρίση είναι ευκαιρία» είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ο Θ. Πάγκαλος. Η φράση του αυτή τους περισσότερους από μας μπορεί να μας εξοργίζει αλλά εκφράζει μια μεγάλη αλήθεια: η κρίση του καπιταλισμού σημαίνει από τη μια φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων, επίθεση στα εργασιακά και δημοκρατικά τους δικαιώματα και από την άλλη ενίσχυση της συσσώρευσης του πλούτου για το μεγάλο κεφάλαιο.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο λαός της Βενεζουέλας έχει πείρα και δύναμη ν' ακυρώσει ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.


Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σχετικά με την υγεία του Προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«
Παρακολουθούμε από κοντά τις ειδήσεις αναφορικά με την υγεία του Προέδρου Τσάβες και ευχόμαστε να ξεπεράσει τα προβλήματά του και να επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Βενεζουέλας που τον επανεξέλεξε ο λαός στις πολύ πρόσφατες εκλογές στις 7 Οκτώβρη 2012.
Ο λαός της Βενεζουέλας έχει συσσωρεύσει σημαντική πείρα.

Οι Ρομά είναι "ζώα που πρέπει να εξολοθρεύσουμε"...Γράφει στην "Αυγή" η Γιάμαλη Αναστασία


Στην πιο σκοτεινή περίοδο της πρόσφατης ευρωπαϊκής Ιστορίας, από την οποία ξεπήδησε η μάστιγα του φασισμού και του πολέμου, παραπέμουν όλο και συχνότερα με τις προκλητικές και επιθετικές δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι της Ακροδεξιάς στη "μνημονιακή δημοκρατία" της Ουγγαρίας.

Χθες, το ιδρυτικό στέλεχος του ακροδεξιού κυβερνώντος κόμματος Fidesz, Ζολτ Μπάγιερ, ζήτησε με άρθρο του "να εξολοθρευτούν τα τσιγγάνικα ζώα", σε μια "πρόταση" που, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και της κυβέρνησης.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την ανεργία στους νέους και τα μέτρα της κυβέρνησης.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δήθεν για την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας των νέων αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, καθώς την παραδίδουν βορά στο μεγάλο κεφάλαιο, να δουλεύει προσωρινά για ένα χαρτζιλίκι, χωρίς δικαιώματα, έως να την ρίξουν ξανά στην ανεργία.

Κλάρα ψηλά κι αγνάντευε...Του Νίκου Μπογιόπουλου.


«Θα συνεχίσουμε να είμαστε τσεκουράτοι,
προς πάσα κατεύθυνση».

*
Η δήλωση είναι της κυρίας Ολγας Τρέμη.
Εγινε κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του «Mega» της 7/1/2013.
Αποτελεί το καταστάλαγμα της συζήτησης που διημείφθη την ίδια μέρα και κατά τη διάρκεια του δελτίου, μεταξύ της τηλεπαρουσιάστριας και συντελεστών του δελτίου του σταθμού.

Nα αντισταθούμε στο Κράτος “Έκτακτης Ανάγκης” (ανακοίνωση της ΟΚΔΕ).


 Nα αντισταθούμε στο Κράτος “Έκτακτης Ανάγκης” (ανακοίνωση της ΟΚΔΕ).


Στις 20/12 πραγματοποιείται έφοδος από τα ΜΑΤ στη Βίλα Αμαλίας μετά από «ανώνυμη» καταγγελία. Ακολουθεί εισβολή της αστυνομίας στις 28/12 στην ΑΣΟΕΕ, νέα κατασταλτική επιχείρηση στη Βίλα Αμαλίας στις 9/1 για να συλληφθεί ομάδα αγωνιστών που την είχαν επανακαταλάβει, κατασταλτική επιχείρηση στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ για να συλληφθούν αλληλέγγυοι που πραγματοποιούσαν παρέμβαση διαμαρτυρίας και έφοδος επίσης την ίδια μέρα στην κατάληψη της οδού Σκαραμαγκά.

Metaman : μεταμαν τιποτα

μεταμαν τιποτα



-τι είναι μεταμαν;

ΠΑΜΕ : Κατάθεση με συνοπτικές διαδικασίες 7 νομοσχεδίων στη Βουλή. Η δικτατορία των μονοπωλίων σε όλο της το μεγαλείο.

 Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο



Όταν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα επιτάσσουν, το πολιτικό προσωπικό τους σπεύδει χωρίς περιστροφές να υλοποιήσει τις επιθυμίες τους. Τότε πάνε περίπατο τα μεγάλα λόγια για το Ναό της Δημοκρατίας, το αστικό κοινοβούλιο, τους θεσμούς κ.α. Η αστική δημοκρατία αποκαλύπτεται ως αυτό που είναι. Ωμή και αδίστακτη.