Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Μαζικές συγκεντρώσεις σε Περιστέρι και Γέρακα .Το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή, με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Μαζικές συγκεντρώσεις σε Περιστέρι και Γέρακα 

Στιγμιότυπο από τη μαζική συγκέντρωση στο Περιστέρι.


Η μαζικότητα ήταν το στοιχείο που ξεχώρισε στις συγκεντρώσεις που διοργάνωσε το ΚΚΕ το Σάββατο και την Κυριακή, σε Περιστέρι και Γέρακα αντίστοιχα, με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος,Αλέκα Παπαρήγα. Στο Περιστέρι, η πλατεία Δημαρχείου γέμισε απ' άκρη σε άκρη από εργαζόμενους και λαϊκούς ανθρώπους της περιοχής, πολλοί από τους οποίους για πρώτη φορά προσεγγίζουν το ΚΚΕ, επιβεβαιώνοντας την αυξανόμενη επιρροή του Κόμματος στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Μαζί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ψήφισαν την χρηματοδότηση των κομμάτων.ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: Κοροϊδεύουν το λαό αυτοί που τον τσακίζουν με μέτρα.


Συγκαλύπτει την ουσία η χτεσινή αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα - στυλοβάτες της ίδιας στρατηγικής



Με τις ψήφους βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εγκρίθηκε χτες στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει θέματα σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων.
Σύμφωνα με αυτήν, «ορίζεται εξαιρετικά ότι η οφειλόμενη τέταρτη δόση του έτους 2011 καθώς και η πρώτη και δεύτερη δόση του έτους 2012 της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και των συνασπισμών τους, καθώς και οι αντίστοιχες δόσεις της οικονομικής ενίσχυσης, είναι ανεκχώρητες και ακατάσχετες και καταβάλλονται υποχρεωτικά σε τραπεζικό λογαριασμό του κόμματος ή του συνασπισμού, που γνωστοποιείται στο υπουργείο Εσωτερικών μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπού και Βουλευτή Ά Πειραιά, Θοδωρή Δρίτσα, με την Ομοσπονδία Εργαζομένων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.


 Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπού και Βουλευτή Ά Πειραιά, Θοδωρή Δρίτσα, με την Ομοσπονδία Εργαζομένων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.


Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Ά Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, συναντήθηκαν σήμερα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατέθεσαν υπόμνημα με τις προτάσεις και τις διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας και ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα θεσμικά και εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ : ΑΙΣΧΟΣ !


Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ : ΑΙΣΧΟΣ !


Η κυβέρνηση αφού τσάκισε τους μισθούς, τα μεροκάματα, τις συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας, αφού επέβαλε άγρια χαράτσια και βαριά φορολογία, έρχεται τώρα και απειλεί με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων κλπ. εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων που οφείλουν στο δημόσιο ή 300 ευρώ ή επιπλέον.
Είναι άθλιοι. Καλούμε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να απομακρυνθούν από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε. που καταστρέφουν τη ζωή τους και γεμίζουν με κέρδη τα σεντούκια του κεφαλαίου.

Σχόλιο του γραφείου τύπου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α .ΔΗΜ.ΑΡ: σε μνημονιακή τροχιά, πολιτικό «πλυντήριο» στελεχών του ΠΑΣΟΚ της εποχής Σημίτη.


Σχόλιο του γραφείου τύπου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Η καθημερινή μετατροπή της ΔΗΜΑΡ σε ένα πολιτικό πλυντήριο στελεχών του ΠΑΣΟΚ της εποχής Σημίτη δείχνει πως όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά, αλλά αξιοποιείται και ως μοχλός για την ανασυγκρότηση μιας νέας σοσιαλδημοκρατίας της εποχής των Μνημονίων. Γι’ αυτό προσφέρει στέγη στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της εισόδου στο ευρώ που ρήμαξε την παραγωγική βάση και τα εργατικά δικαιώματα προς όφελος του κεφαλαίου που διαπλέκεται με το ευρωπαϊκό, φούσκωσε το δημόσιο χρέος και τις τσέπες του κεφαλαίου με την Ολυμπιάδας των εργολάβων και της Siemens, τους εξοπλισμών των υποβρυχίων κ.α., οργάνωσε τη ληστεία του χρηματιστηρίου, μια κολοσσιαία επιχείρηση αναδιανομής πλούτου υπέρ των πλουσιότερων. 

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.


Εισηγητική ομιλία



«Έχουμε καταθέσει σχέδιο νόμου, σας το έχουμε παραδώσει. Θέλω να σταθώ σε ορισμένα στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν γιατί η συγκεκριμένη πρόταση νόμου έχει αυτό το περιεχόμενο και κάνει αυτές τις προτάσεις. Καταρχήν, γιατί υπερχρεώθηκαν τα λαϊκά νοικοκυριά και πότε; Τα δάνεια τα οποία σήμερα δυσκολεύονται να καταβάλλουν έχουν συναφθεί εδώ και αρκετά χρόνια, την περίοδο που δεν υπήρχε κρίση. Υπήρχε σημαντική καπιταλιστική ανάπτυξη όπως λέμε εμείς με ρυθμούς πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ. Το πραγματικό εισόδημα άρχισε να μειώνεται όταν είχαμε και ονομαστικές αυξήσεις 77 λεπτά την ημέρα που χειροκρότησαν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Καραμανλής.

Συνέντευξη Τύπου Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου -- ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.


Συνέντευξη Τύπου Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου 


  • Το μπόνους των 50 εδρών που δίνει αυτός ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος αυτή τη φορά, εάν δοθεί σε ένα από τα δύο κόμματα, θα οδηγήσει τη χώρα σε παρατεταμένη πολιτική αστάθεια, σε κοινωνικό και πολιτικό  χάος.
  • Ο κ. Σαμαράς ο οποίος μέχρι το δεύτερο μνημόνιο παρίστανε τον αντιμνημονιακό, και προκειμένου να επιδιώξει να γίνει πρωθυπουργός πάνω σε κοινωνικά ερείπια, έδωσε τη χαριστική βολή και στήριξε την καταρρέουσα κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, φέρνοντας τον κ. Παπαδήμο στην εξουσία για να ολοκληρωθεί το έγκλημα.

Αντώνης Σαμαράς : «Δεν συγκυβερνώ με το ΠΑΣΟΚ»! Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.


Γιώργος Δελαστίκ

Αγνοούμε αν το κίνητρο του Αντώνη Σαμαρά ήταν η «δημοσκοπική απόγνωση» από τη συνεχή πτωτική πορεία της ΝΔ σε όλες τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης ή αν πιστεύει κιόλας ορισμένα σημαντικά πράγματα που είπε το Σαββατόβραδο στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Αιγάλεω. Δεν έχει άλλωστε και ιδιαίτερη σημασία γιατί τα είπε. Σημασία έχει ότι τα είπε - χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει και ότι θα τα τηρήσει, όπως αποδείχθηκε και από την πολιτική κωλοτούμπα του στο θέμα του Μνημονίου.
Το καθόλου απίθανο ενδεχόμενο όμως να παραβεί τις υποσχέσεις του δεν αναιρεί τη σοβαρότητα των τοποθετήσεών του, οι οποίες αξίζει να καταγραφούν.

Λαθροχειρίες και βολικά τσουβαλιάσματα από τον Φώτη Κουβέλη.


"Δημοκρατική Αριστερά"

Σε ομιλία του χτες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, αφού αναπαρήγαγε το ψευδεπίγραφο δίλημμα «αριστερά - δεξιά», «πρόοδος - συντήρηση», αφού ταυτίστηκε με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία παρουσιάζοντας τις προτάσεις κραγμένων εκπροσώπων του κεφαλαίου, όπως ο γάλλος Ολάντ, σαν ελπιδοφόρες για τους λαούς, συμπλήρωσε: «Πλευρές λοιπόν της δανειακής σύμβασης - επαχθείς για τους εργαζόμενους και τους πολίτες - θα αναθεωρούνται εν κινήσει, αξιοποιώντας προοδευτικότερους συσχετισμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την ανακοίνωση της Α. Διαμαντοπούλου.



Η υπουργός της συγκυβέρνησης εκτοξεύει για μια ακόμα φορά συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ που υπερασπίζεται το δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών κόντρα στους λυσσασμένους μισθοφόρους των εφοπλιστών που είναι συγκυβέρνηση, κόμματα, ΜΜΕ.
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ας σκεφτούν ότι αυτή η επίθεση γίνεται από εκείνους που ψήφισαν και εφαρμόζουν τα μνημόνια και επιφυλάσσουν στο λαό μεγαλύτερη βαρβαρότητα.

Προκλητική η αποσιώπηση των θέσεων και της δραστηριότητάς του K.K.E. τόσο στα δελτία ειδήσεων, όσο και στις πολιτικές συζητήσεις που διοργανώνουν τα τηλεοπτικά κανάλια.



«Το πόσο τους ενοχλεί και πόσο φοβούνται τη φωνή του ΚΚΕ τα αστικά μέσα ενημέρωσης που ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες ή ελέγχονται από τη συγκυβέρνηση εκφράζεται και με τηνπροκλητική αποσιώπηση των θέσεων και της δραστηριότητάς του τόσο στα δελτία ειδήσεων, όσο και στις πολιτικές συζητήσεις που διοργανώνουν. Χαρακτηριστικά, και ως ένα παράδειγμα, είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτουν τον θρασύτατο και προκλητικό αποκλεισμό του ΚΚΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα. 

«Στις δεκάδες συζητήσεις που διοργανώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 2/4 έως την Κυριακή 8/4, προσκλήθηκαν 180 εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων. Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε αυτές τις συζητήσεις άρχισε και τελείωσε στον 1 εκπρόσωπο!» τονίζει το ΚΚΕ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες.


Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων


 
Μήνυμα αγωνιστικής αλληλεγγύης απευθύνει στους ναυτεργάτες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εύχεται κάθε επιτυχία για τη 48ωρη απεργία της ΠΝΟ. Η απεργία αυτή είναι μια μάχη ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα, με διαλυμένο το ασφαλιστικό σύστημα. Αυτό προκαλεί και το μένος των εφοπλιστών και των εργοδοτικών φορέων. Από κοντά και οι φορείς της τουριστικής βιομηχανίας με τα υπερκέρδη από τις θέσεις μαύρης, ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης εργασίας.

Aνακοίνωση της ΠΑΣΥ για την απεργία των ναυτεργατών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Η αγροτιά είναι αλληλέγγυα και στηρίζει το δίκαιο αγώνα  των ναυτεργατών  
Η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ και ο δίκαιος αγώνας των ναυτεργατών, έχει τη στήριξη και αλληλεγγύη της αγροτιάς, παρά την πρωτοφανή συκοφαντική επίθεση, που έχει εξαπολυθεί από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τα «παπαγαλάκια» τους και τα ΜΜΕ των εφοπλιστών και βιομηχάνων. 
Παρουσιάζουν μια άλλη πλαστή, ψεύτικη εικόνα  με στόχο να δημιουργήσουν συνθήκες «κοινωνικού αυτοματισμού».

Γκάλοπ της GPO για το MEGA και την εκπομπή Ανατροπή:Στο 18,2 % η Ν.Δ. ,14,2 % το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τρίτο με 8 %το Κ.Κ.Ε.Στο 29,4 % η αδιευκρίνιστη ψήφος.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ GPO 9/4/2012



Πρωτοφανή ρευστότητα στο πολιτικό τοπίο καταγράφει η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για το MEGA και την εκπομπή "Ανατροπή" που διεξήχθη στο διάστημα από 5 έως 9 Απριλίου (12 μ.) σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.200 ατόμων.
Σύμφωνα με την έρευνα, πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι η ΝΔ, με προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ, με τα ποσοστά των δύο κομμάτων να παραμένουν σχετικά χαμηλά, ενώ την είσοδό τους στη Βουλή εξασφαλίζουν 8 κόμματα, μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή. Τα ποσοστά των κομμάτων της Αριστεράς είναι αυξημένα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, αλλά χαμηλότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση του Φεβρουαρίου.
Ειδικότερα, τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου είναι:
  • ΠΑΣΟΚ: 14,2% (από 13,1% τον Φεβρουάριο 2012)
  • NΔ: 18,2% (από 19,4%)
  • ΚΚΕ: 8% (από 9,5%)
  • ΛΑΟΣ: 4% (από 5,1%)
  • ΣΥΡΙΖΑ: 6,2% (από 8,5%)