Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Α.Τζιτζικώστα.

  Σχόλιο για τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α.Τζιτζικώστα εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. 


Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προσβάλλει βάναυσα το λαό της Θεσσαλονίκης και όλον τον ελληνικό λαό, όταν την ημέρα που τιμώνται η πάλη και οι θυσίες του λαού ενάντια στο φασισμό - ναζισμό, αυτός καλεί σε εκδηλώσεις τους υμνητές του, χρυσαυγίτες.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για την 28η Οκτωβρίου 1940.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την 28η Οκτωβρίου 1940 


 Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το 1940 στο φασισμό - ναζισμό, καθώς και η μετέπειτα μαζική ηρωική πάλη του ενάντια στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, εμπνέει και διδάσκει σήμερα τους εργαζόμενους, τη νεολαία, για να πουν το δικό τους ΟΧΙ στις πολιτικές εξαθλίωσης που του επιβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

ΗΠΑ: Διαδήλωση έξω από Καπιτώλιο εναντίον αμερικανικών προγραμμάτων παρακολούθησης.

Διαδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το Σάββατο εκατοντάδες Αμερικανοί έξω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, φωνάζοντας συνθήματα κατά των κυβερνητικών προγραμμάτων παρακολούθησης, τα οποία αποκάλυψε εφέτος ο πρώην συνεργάτης των μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν. 


Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό, στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Σταματήστε τις μαζικές παρακολουθήσεις», «Σε ευχαριστούμε Έντουρντ Σνόουντεν» και «Βγάλτε από την πρίζα τον Μεγάλο Αδελφό», καθώς συγκεντρώθηκαν έξω από το αμερικανικό Καπιτώλιο διαμαρτυρόμενοι κατά των παρακολουθήσεων από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA).

Φανταστείτε το ΚΚΕ σύμμαχο των βιομηχάνων! Άρθρο του ζωγράφου Τάκη Βαρελά στο 902.gr.

Του Τάκη Βαρελά*
Πολύ μεγάλη πρεμούρα διακρίνεται σχεδόν σε όλο τον αστικό τύπο για το μέλλον της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ.
Προς τι αυτή η πρεμούρα; Γιατί τόση βιασύνη;
Εκεί που η ΔΗΜΑΡ, σε μια εβδομάδα τα βρίσκει με το ΠΑΣΟΚ, τα χαλάει την επομένη.
Ξεφυτρώνουν και οι «58», της σοσιαλδημοκρατίας (γνωστοί και μη εξαιρετέοι) με τον Σημίτη αβανταδόρο.
Είναι προσωπικές επιλογές ή πραγματική ανησυχία;
Από την άλλη έχουμε το ΣΥΡΙΖΑ να κουνάει το δάχτυλο στο ΚΚΕ, ότι αν δεν συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη κυβέρνηση της Αριστεράς θα υποστεί σκληρό πολιτικό πλήγμα.

«Οταν ο ήλιος... »...Θεατρική παράσταση.

 Αθήνα, περίοδος Κατοχής. 



Η δεκαεξάχρονη Ζωή προσπαθεί να καταλάβει... Προσπαθεί να καταλάβει γιατί ο πόλεμος, γιατί οι θάνατοι, γιατί η κατάκτηση της χώρας από τους Ναζί, γιατί η πείνα και οι κακουχίες. Και σιγά σιγά, αρχίζει να αντιδρά με τις μικρές της δυνάμεις ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα η πολυπόθητη ελευθερία...
«Οταν ο ήλιος...», ένα από τα πιο αγαπημένα μυθιστορήματα της Ζωρζ Σαρή «ζωντανεύει» από τις 27 Οκτωβρίου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη από την ομάδα νέων ηθοποιών «Πεδίο Τέχνης», για δεύτερη χρονιά, μετά την επιτυχία που σημείωσε η παράσταση τον περασμένο Απρίλιο στο Θέατρο Τέχνης.