Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του Συνασπισμού για τα χθεσινά επεισόδια στον αγώνα του ΟΑΚΑ.


Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του Συνασπισμού για τα χθεσινά επεισόδια στον αγώνα του ΟΑΚΑ.Για την πρόληψη και εξάλειψη της βίας στα γήπεδα απαιτείται πολιτική βούληση και σοβαρότητα, στοιχεία άγνωστα για τους εμπλεκόμενους φορείς, πρώτα και κύρια για την αθλητική ηγεσία. Αντ’ αυτού βλέπουμε το ποδόσφαιρο να εντάσσεται σε άλλου τύπου σχεδιασμούς.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν μια βδομάδα η κυβέρνηση υποχώρησε άτακτα στις επιταγές του επαγγελματικού ποδοσφαίρου για τον φερετζέ της παρανομίας, το λεγόμενο «αυτοδιοίκητο», δίνοντας το χειρότερο μήνυμα.

Συλλαλητήρια του Κ.Κ.Ε. σε όλη τη χώρα αύριο Τρίτη-Να είμαστε όλοι εκεί !


Τρίτη 20 Μάρτη


Αθήνα, 6.30 μ.μ., Σύνταγμα
Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
Σέρρες, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
Αλεξανδρούπολη, 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο
Ξάνθη, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Καβάλα, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Επαναστάσεις στα τυφλά με την ευλογία των τυράννων

Πριν από λίγο καιρό, αγρότες από τα βόρια, έμειναν έκπληκτοι στο τηλεοπτικό γυαλί, καθώς είχαν ακούσει το «αίσχος» του ΚΚΕ, και για πολλούς καθόλου σώφρον όταν καλούσε τους πολίτες να μη σταθούν μόνο στα λεγόμενα "κινήματα της πατάτας" ….
φυσικά φιλέ μου αγρότη εγώ σε δικαιολογώ, γιατί καμία φορά ακόμα κ εγώ, από το πολύ τους « μπίρι μπίρι» «πείθομαι» για ελάχιστα δευτερόλεπτα από τα λεγόμενα της καλλονής ΟΛΓΑΣ ΤΡΕΜΗΣ κ πιστεύω μερικές φορές πως έχει ακόμα κ δίκιο…. Φυσικά όταν το κεφάλι και το μυαλό μου πάρει λίγο αέρα κ φύγει από μέσα του η κατάπτωση και η « μαστούρα» από την ραδιενέργεια, τότε καταλαβαίνω πως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. πατώ ελλάδα (που λέμε) ξανά …

Πέσατε πάνω στον οποιοδήποτε είπε η πρόσθεσε κάτι, όπου ακόμα κ πολιτικά είναι εντελώς διαφορετικό με εσάς, να τον βγάλετε αντεπαναστάτη κ να κάνετε λόγο γι κομματικά συμφέροντα. Τα κόμματα φυσικά όπου βρέθηκαν στην πλατεία από την πρώτη μέρα κ απαρνήθηκαν την ιδεολογία τους κ την πολιτική τους « γραμμή» έγιναν κ σημαία για να χτυπήσετε κ τους υπόλοιπους ….

Κόμματα τα οποία ξαφνικά εμφανίστηκαν με τον επαναστατικό τους μανδύα κ άρχισαν ξαφνικά πληθώρα επαναστατικών πράξεων …. Μουντζώνουν έξω από την βουλή, βοηθούν να διακινηθεί ποιο εύκολα η φτηνή πατάτα και το φτηνό ρύζι …. Και όταν πέσει καμιά απεργία, πάνε πρώτη πρώτη να αγανακτήσουν με την ταλαιπωρία που προκαλούν οι απεργοί …

Αυτή η αγανάκτηση δεν ξεκίνησε με τους κρητικούς αγρότες …. Πρωτοπορία έχουν οι « έμποροι» όπου βλέπουν τα κατάστημα τους να μαραζώνουν, με τις πορείες που κάνουν οι διάφοροι κακοί συνδικαλιστές…. Και όχι ο κόσμος όπου κατεβαίνει να φωνάξει για την αγανάκτηση του … Εμ βλέπεις οι αγανακτισμένοι πάνε και μια από τα mcdonalds για πιπί τους …..

Οι κρητικοί αγρότες αν κ έρχονται δεύτεροι στην κατάταξη έχουν πλέον οργανωθεί καλύτερα, προς τον κινώ εχθρό τους, που ακούει στο επάγγελμα ναυτεργάτες. Βρήκαν κ αυτοί μετά την αγανάκτηση τους προς το ΠΑΣΟΚ κ την ΝΔ, ανταπόκριση στην αγκαλιά της κύριας Ντόρας Μπακογιάννης κ της κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννης … ( γνωστό κ ως « Το νέο "Μαύρο Μέτωπο": Όλγα Κεφαλογιάννη - Ντόρα Μπακογιάννη - Κρητικοί "αγρότες".» ) τώρα και αυτοί ξέχασαν πως πριν λίγο καιρό, στο λιμάνι του Πειραιά, μάζεψαν το χημικό της ζωής τους κ ολίγων από ξύλο από τα ΜΑΤ της ΝΔ, κ πως οι εχθροί ναυτεργάτες όπως ο όλη η εργατική τάξη τάχτηκαν υπέρ τους κ υπέρ των αιτημάτων τους ….

το συμπέρασμα όλων το παραπάνω είναι ένα κ αδιαμφισβήτητο…. Όσο κ αν μας βαρούν και μας κάνουν φτωχότερους, η αντίδραση μας θα πρέπει να είναι εντώς τον νομικών κ κοινωνικών πλαισίων του καπιταλισμού … Αναμένουμε λοιπόν όλοι, να δούμε αυτοί οι κριτικοί αγρότες πως θα πράξουν απέναντι στους απεργούς ναυτεργάτες κ τα συνδικαλιστικά μέτωπα όπου τάζονται υπέρ της απεργίας….

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.

Σαμαράς και Βενιζέλος, τα συνεταιράκια του μνημονίου έχουν ήδη ράψει κοστούμι 15 δις ευρώ για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και θα το εφαρμόσουν από την επομένη των εκλογών. Τώρα καμώνονται δήθεν ότι διαφωνούν για το παρελθόν. Την ίδια στιγμή όμως έχουν συναποφασίσει και δεσμευθεί να πορευτούν χέρι-χέρι στο δρόμο του μνημονίου, όπως χέρι-χέρι πορεύονται και σ΄ αυτή την προπαγάνδα, τη μάταιη προπαγάνδα λάσπης ενάντια στην αριστερά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ-Kάλεσμα προς την νεολαία, τους νέους εργάτες και εργάτριες Kάλεσμα προς την νεολαία, τους νέους εργάτες και εργάτριες

Νέοι και νέες,

Μην παραδίνεστε! Η νεανική ορμή σας να μη γίνει λάδι στα γρανάζια της εκμετάλλευσης για τα κέρδη του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Η αγανάκτηση να γίνει οργάνωση, δύναμη, σύγκρουση με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας και τα συνδικαλιστικά δεκανίκια τους.

Ισοπεδώνουν τον μισθό για όλους τους νέους εργάτες, στα 400 ευρώ. 

Πρωτοφανή και εκτεταμένη νοθεία κατήγγειλε ο Στέφανος Τζουμάκας στις εκλογές-παρωδία εκλογής ΒενιζέλουΓια καλπονοθείες και μεθοδεύσεις στην εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο ο Στέφανος Τζουμάκας, μέσω δήλωσης που ανέβασε στο προσωπικό του ιστολόγιο. 

Παράλληλα έκανε λόγο για διάτρητο χαρακτήρα της ψηφοφορίας σημειώνοντας ότι η νοθεία ήταν «σε πανελλήνια κλίμακα με κύριες κατευθύνσεις την παραβίαση της αρχής της μυστικότητας και την αλλοίωση του αποτελέσματος».

Αναλυτικά η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα: 

«Επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις που εκφράσαμε στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ: 

Ο σοσιαλισμός η μοναδική διέξοδος - Κοινή Ανακοίνωση Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της ΙσπανίαςΣτην Κοινή τους Ανακοίνωση το ΚΚΕ και το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας σημειώνουν:
«Το ΚΚΕ και το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας πήραν την πρωτοβουλία να τοποθετηθούν από κοινού μπροστά στις σύνθετες εξελίξεις της καπιταλιστικής κρίσης και τη σφοδρή επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τόσο στην Ελλάδα και την Ισπανία όσο και σε όλη την Ευρώπη.
Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να λύσει τα λαϊκά προβλήματα
Οι αιτίες της κρίσης που αποτελεί κρίση του ίδιου του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων, αναδεικνύουν τα όρια του καπιταλιστικού συστήματος και την ανάγκη ανατροπής του, την επικαιρότητα του σοσιαλισμού.

Θετική απήχηση της πρότασης προς την Αριστερά-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Θετική απήχηση της πρότασης προς την Αριστερά για κοινή δράση συμβολής σε ένα Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής
Μετά από δημόσιο κάλεσμα προς κάθε οργανωμένο ή ανένταχτο αγωνιστή της Αριστεράς και του μαχόμενου μαζικού κινήματος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνθηκε σε μια σειρά κομμάτων, μετώπων, οργανώσεων και δυνάμεων της Αριστεράς για μια ειλικρινή, ουσιαστική και όχι «επικοινωνιακού» ή προεκλογικού χαρακτήρα συζήτηση, πάνω στην πρότασή της για τη συγκρότηση ενός Αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής της σαρωτικής επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεων που τη διαχειρίζονται.