Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

18 Νεολαία Συνασπισμού : Μάρτη 1871 – 18 Μάρτη 2011: 140 χρόνια από την Κομμούνα του Παρισιού.


18 Μάρτη 1871 – 18 Μάρτη 2011: 140 χρόνια από την Κομμούνα του Παρισιού.


Το παράδειγμα της Κομμούνας δείχνει, ακόμα και σήμερα μετά από 140 χρόνια, τις δυνατότητες, την δημιουργικότητα, την αξιοπρέπεια και την αυτοθυσία που μπορεί να βάλει σε κίνηση ο κόσμος της δουλειάς μέσα από τους αγώνες του. Ένα αγωνιστικό και ανθρώπινο μεγαλείο που στάθηκε απέναντι σε ολόκληρη τη σκουριά του παλιού κόσμου της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Η Κομμούνα μπορεί να λύγισε κάτω από την βία των καταπιεστών, αλλά για πάντα θα θυμίζει ότι το σκοτάδι δεν είναι ανίκητο.

Στο ΣτΕ για το ναυάγιο του Sea Diamond


Η άρνηση του ελληνικού κράτους να ανελκύσει από τον βυθό της Καλντέρας στη Σαντορίνη το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond, που βρίσκεται εκεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια συνιστά παραβίαση διεθνών συνθηκών και συμβάσεων, του Συντάγματος, αλλά και της ελληνικής νομοθεσίας. Αυτό υποστηρίζουν με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οικολογικές οργανώσεις και κάτοικοι της Σαντορίνης, τονίζοντας ότι η συνεχιζόμενη παραμονή του κρουαζιερόπλοιου προκαλεί "μείζονα και πολλαπλή βλάβη του θαλάσσιου περιβάλλοντος".

Σε απεργία πείνας μαθητές ιστορικού σχολείου στη Λάρισα


Στην εσχάτη των λύσεων, προκειμένου να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου τους, που ζητούν να εξαιρεθεί από τις συνενώσεις, αποφάσισαν να προχωρήσουν αρκετοί μαθητές του λυκείου Τσαριτσάνης Λάρισας, οι οποίοι κατέβηκαν σε απεργία πείνας.

ΠΑΜΕ: ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΡΤΗ 2011,ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ


ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΡΤΗ 2011


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ενάντια στα νέα δεινά που φέρνει η σύνοδος κορυφής της Ε.E. στις 25 Μαρτίου

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τις τοπικές και κλαδικές γραμματείες, τις Ομοσπονδίες και τα ταξικά Συνδικάτα, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, συνολικά τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ εν όψει της συνόδου κορυφής στις 25 Μαρτίου να βρεθούν στους χώρους δουλειάς και κατοικίας και να συζητήσουν με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα νέα μέτρα φωτιά που ήδη έχουν συζητηθεί από τις 11 και θα επικυρωθούν στις 25 Μαρτίου.

ΠPOKHPYΞH TOY M-Λ KKE: Να αντισταθούμε στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για επέμβαση στη Λιβύη.Καμιά συμμετοχή της χώρας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα


ΠPOKHPYΞH TOY M-Λ KKE
Να αντισταθούμε στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για επέμβαση στη Λιβύη
Καμιά συμμετοχή της χώρας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα
Tο M-Λ KKE εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα του λαού της Λιβύης ενάντια στο καταπιεστικό καθεστώς για την κατάκτηση των αναφαίρετων πολιτικών, κοινωνικών και κυριαρχικών του δικαιωμάτων. 
Tο λαϊκό αυτόν ξεσηκωμό για πολιτικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα αξιοποιούν σήμερα οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για να επέμβουν στην περιοχή. 
Tο M-Λ KKE τονίζει ότι οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί του NATO και της E.E ετοιμάζουν το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα της επέμβασης στη Λιβύη, στο όνομα δήθεν της «σωτηρίας(!)» του λαού της, στην πραγματικότητα όμως για τη διασφάλιση της επικυριαρχίας τους στην περιοχή και τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών της.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ : «ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ»



«Είναι γνωστό το κόστος και η δυσκολία των εργαζομένων, και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να συμμετέχουν σε συχνές απεργίες και κινητοποιήσεις. Αυτό όμως δεν μειώνει την ευθύνη των κεντρικών συνδικαλιστικών οργανώσεων οι οποίες τελικά  είτε απουσιάζουν είτε ανακοινώνουν πρωτοβουλίες για τα προσχήματα.

Στις 24 Μαρτίου το απόγευμα αρχίζει το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να επιβεβαιώσει το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και την χρονική επέκταση της κυριαρχίας της Τρόικα. Εκείνη την ημέρα και ώρα η Αθήνα θα έπρεπε να έχει λαϊκή καταιγίδα που να γίνει αισθητή μέχρι τις Βρυξέλλες.

Συνεχίζεται ο πυρηνικός εφιάλτης στη Φουκουσίμα.Ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον σεισμό των 9 Ρίχτερ και από το τσουνάμι που τον ακολούθησε είναι 6.405 νεκροί,χιλιάδες τραυματίες και 10.259 αγνοούμενοι.



thumb
Δραματικές ώρες για τους Ιάπωνες στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα, καθώς δίνουν μάχη με το χρόνο, ώστε να αποτρέψουν την τήξη των πυρήνων των αντιδραστήρων που έχουν υπερθερμανθεί μετά τη βλάβη στο σύστημα ψύξης που προκάλεσαν ο σεισμός των 9 βαθμών και το φονικό τσουνάμι που τον ακολούθησε.
Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ανακοίνωσε ότι οι μηχανικοί που εργάζονται στις πυρηνικές εγκαταστάσεις κατάφεραν να περάσουν έναν αγωγό μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στον αντιδραστήρα 2, ώστε να λειτουργήσει το σύστημα ψύξης που εξασφαλίζει τον έλεγχο της θερμοκρασίας, ώστε να αποφευχθεί η τήξη του αντιδραστήρα. Την Παρασκευή, οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην τροφοδότηση του εργοστασίου και για το λόγο αυτό δεν θα πραγματοποιηθούν ρίψεις θαλασσινού νερού στους αντιδραστήρες.

Νέο Αριστερό Ρεύμα : 140 χρόνια από την Κομμούνα του Παρισιού


vive-la-commune.gif
Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 140 χρόνια από την Κομμούνα του Παρισιού (18 Μαρτίου-28 Μαίου 1871).
 
Οι απόπειρες κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης και ανασύστασης της εργατικής πολιτικής στη νέα εποχή του καπιταλισμού δεν μπορούν παρά να επιχειρήσουν την αποτίμηση της εμπειρίας του προηγούμενου εργατικού κινήματοςΗ Κομμούνα είναι ο κόμβος της μετάβασης από το παρελθόν στο μέλλον. Είναι η απόδειξη της ταξικής συνείδησης των αδικημένων, το πρώτο βήμα της Ιστορίας μας, η ρεαλιστική θεώρηση της δύναμής μας, το πέρασμα από την ανυπακοή στην αντεπίθεση. Είναι η πρώτη άνοιξη των λαών, η πρώτη εξουσία των εργατών. Δεν πρόκειται για ιστοριογραφία, ούτε απλώς για εκτίμηση του παρελθόντος. Πρόκειται για μια ανασύσταση της εμπειρίας, της γνώσης του παρελθόντος από την πολιτική και θεωρητική σκοπιά του σήμερα και του αύριο.
Ο κομμουνισμός για μας είναι η κίνηση που καταργεί την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων όχι μόνο στο παρόν μα και στο μέλλον και στο παρελθόν.

διαγωνίως,Λαϊκός Δρόμος-Κριτική στις θέσεις του ΝΑΡ



Tο διαβάσαμε κι αυτό! Mέσα στον καπιταλισμό «κλονίζεται ο νόμος της αξίας». Aυτό ανακάλυψε η ηγεσία του NAP (κείμενο εργασίας για το Πανελλαδικό Σώμα, η καπιταλιστική κρίση και η αριστερά, σελ. 20).
Mέσα στα υπόλοιπα, φλύαρα και σχοινοτενή κείμενα, όπου ξεχειλίζει η φαεινή ιδέα, απουσιάζει παντελώς ο ιμπεριαλισμός, εξοβελίζεται η ρώσικη και κινέζικη επανάσταση, θάβεται ο αγώνας του KKE-EAM-ΔΣE, η ηγεσία του NAP πάντα αμετροεπής (ξέχασε να κάνει -και πάλι- αυτοκριτική για την ιμπεριαλιστική Eλλάδα) ανακάλυψε ότι ο βασικός νόμος της καπιταλιστικής παραγωγής και οικονομίας, που είναι η συσσωρευμένη κοινωνική αξία ενός προϊόντος, κλονίζεται!!! Mάλιστα! Γιατί γίνεται όλος αυτός ο κλονισμός;

Φασίστες και ΠΑΣΟΚ ,χέρι,χέρι.Η φιέστα Παπουτσή με τον Καρατζαφύρερ για τα 20 αλεξίσφαιρα γιλέκα.


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης
παρέδωσε την Δευτέρα 14/3, στον Υπουργό Προστασίας
του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, με μια συμβολική κίνηση
τμήμα της δωρεάς των -τελευταίας τεχνολογίας-
αλεξίσφαιρων γιλέκων για τον εξοπλισμό της Ελληνικής
Αστυνομίας. Παρόντες ήταν επίσης ο Υφυπουργός
Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλης Όθωνας και ο αρχηγός
της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου.
Κατά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:
Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης: «Είναι
τελευταίας τεχνολογίας τα γιλέκα.

ΝΕΟΣ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ! Η ΣΟΥΔΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ! ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΉΣ


www.iskra.gr

...ΠΡΟΣΧΗΜΑ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ! ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ! 
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! 
Με 10 ψήφους υπέρ και πέντε αποχές (Κίνα, Ρωσία, Γερμανία, Βραζιλία και Ινδία) το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε το βράδυ της Πέμπτης την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, καθώς επίσης και τη λήψη «όλων των απαραίτητων μέτρων» για την προστασία των Λίβυων πολιτών, γεγονός που μεταφράζεται ως «πράσινο φως» για προσφυγή στη στρατιωτική ισχύ εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι.
Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ανοίγει το δρόμο για αεροπορικά χτυπήματα κατά των κυβερνητικών δυνάμεων με στόχο την προστασία των αμάχων και τη επιβολή κατάπαυσης του πυρός, ωστόσο όπως διευκρινίζεται, δεν τίθεται ζήτημα στρατιωτικής κατοχής. Στην απόφαση προβλέπεται επίσης μια ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού, προκειμένου να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί των εξεγερμένων από την αεροπορία του Καντάφι.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου


Λυπούμαστε ειλικρινά για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος.


Η αμετροεπής συμπεριφορά του, οι προκλητικές δηλώσεις του καθώς και τα ακροδεξιά του παραληρήματα έχουν προκαλέσει την κατακραυγή της κοινής γνώμης εναντίον του.

Προς τους κ.κ. Υπουργούς: -Εξωτερικών -Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θέμα: Πυρηνικές εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα στα ιαπωνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από πυρηνική ενέργεια και τις ανυπολόγιστες ενδεχόμενες συνέπειες, όχι μόνο για τον λαό της Ιαπωνίας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, καταδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο, ότι η πυρηνική ενέργεια δεν αποτελεί την εναλλακτική λύση στην απειλή της κλιματικής αλλαγής.
Παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον ακόμη και σε περιοχές της Ευρώπης, είναι πιθανόν να συμβούν. Η περίπτωση της Ιαπωνίας, η οποία θεωρείται από όλους τους ειδικούς η πλέον θωρακισμένη τεχνολογικά χώρα σε ότι αφορά την αντισεισμικότητα των πυρηνικών αντιδραστήρων, έδειξε σε όλη την ανθρωπότητα ότι εντέλει δεν υπάρχει πλήρως ασφαλής χρήση της πυρηνικής ενέργειας.

ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΗΣΥΧΟΥ*(Αναδημοσίευση από τη www.iskra.gr)
Το Κ.Κ. Αιγύπτου με ομόφωνη απόφαση των κεντρικών του οργάνων επανέρχεται στην νόμιμη πολιτική δράση, μετά από δεκαετίες στην παρανόμια, διώξεων και κατασταλτικών βάναυσων πολιτικών σε βάρος των κομμουνιστών, αριστερών και δημοκρατών πολιτών της Αιγύπτου. Η νόμιμη πολιτική δράση στην Αίγυπτο, των κομμουνιστικών, αριστερών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων ανοίγει μια νέα ελπιδοφόρα σελίδα για μια νέα Δημοκρατική Αίγυπτο. Η Ριζοσπαστική Αριστερά στη χώρα μας, ο ΣΥΝ χαιρετίζουν την απόφαση αυτή, δηλώνουν την ενεργή συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλων των αριστερών και δημοκρατών πολιτών στη χώρα μας, προς το Κ.Κ. Αιγύπτου και τις άλλες αριστερές και δημοκρατικές δυνάμεις που ενωμένες, παλεύουν για «δημοκρατία, αξιοπρέπεια και ψωμί».