Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ομιλία στην Πανελλαδική Συγκέντρωση 19 Δεκέμβρη στην Ομόνοια.


ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ να πληρώνουμε για φόρους και χαράτσια
ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ
Είναι πρόκληση και κοροϊδία το να μιλάει η κυβέρνηση για ελαφρύνσεις.
Η συγκυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο, με τις προκλητικές ανατιμήσεις στη ΔΕΗ, με την κατάσταση που διαμορφώνει στην υγεία, με τα φάρμακα πού δεν πληρώνονται, με τις καθημερινές ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης κλιμακώνει την επίθεση σε όλα τα νοικοκυριά.

19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ: Η επίθεση του «ΠΡΙΝ» στις Θέσεις αποκαλύπτει τα αδιέξοδα του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Όσοι έσπευσαν να πολεμήσουν τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου εντελώς συμπτωματικά χρησιμοποίησαν τα εξής όπλα: διαστρέβλωση, συκοφάντηση, λαθροχειρία.
Ανάμεσα σε αυτούς και η εφημερίδα «Πριν» του ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Θα περίμενε κανείς, από κάποιους που θεωρούν τον εαυτό τους αντικαπιταλιστική δύναμη και κλίνουν τις λέξεις ρήξη και ανατροπή σε όλες τις πτώσεις, να αντιπαρατεθούν στα κύρια σημεία των Θέσεων του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Κι όμως για αυτά ούτε λέξη.

ΑΚΕΛ : Αντιδρά στα σχέδια του ΔΗΣΥ για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ.


Κριτική στο ΔΗΣΥ και τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, για της μεθοδεύσεις να ενταχθεί η Κύπρος στο ΝΑΤΟ και τα προγράμματα της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, άσκησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, σε ομιλία του στη Βουλή των Αντιπροσώπων.


Ο Α. Κυπριανού κατήγγειλε τα σχέδια για συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», αλλά και τη δεδηλωμένη πρόθεση του Ν. Αναστασιάδη, αν εκλεγεί πρόεδρος, να ξεκινήσει διαβουλεύσεις για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των μετόχων και φίλων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα



Διαβεβαιώσαμε τους εκπροσώπους των μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ότι θα διεκδικήσουμε να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ απ' τις αποταμιεύσεις, από τα χρήματα που είχαν αγοράσει μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου παίρνοντας υπόψη ότι η μεγάλη τους πλειοψηφία είναι μικρομέτοχοι, άνθρωποι μισθοσυντήρητοι, μικρομεσαίοι που έβαλαν κάτι στην μπάντα άλλοι για να εξασφαλίσουν το μέλλον της οικογένειας, των παιδιών τους κ.λπ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σύρου : Νέα επίθεση από θρασύδειλα φασιστοειδή στο Πανεπιστήμιο.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σύρου



Το βράδυ της Δευτέρας και ενώ γινοταν προβολή ταινίας αντιφασιστικού περιεχομένου στο χώρο του Πανεπιστημίου από την Κινηματογραφική ομάδα επιτέθηκαν φασιστοειδή με νεραντζια, πετρες, λοστούς στο χώρο του Πανεπιστημίου. Πριν λίγες μέρες είχε γίνει βανδαλισμός του χώρου απο τα ίδια άτομα που κατεβασαν πανο αντιφασιστικού περιεχομένου.

Δημοσκόπηση της Marc για τον ALPHA.Πλησιάζει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α , η Ν.Δ, στο 1,5 % η διαφορά.Το Κ.Κ.Ε. ξεπερνά την ΔΗΜΟK.ΑΡΙΣ. και ανεβάζει τα ποσοστά του σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας.Σχολιάζει ο Red Star.

Προβάδισμα 1,2 μονάδων καταγράφει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α έναντι της ΝΔ στη δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά το  Κ.Κ.Ε .



Σε σχέση με το γκάλοπ της Marc πριν 3 εβδομάδες, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αν και πρώτος με 28,5 % χάνει μισή ποσοστιαία μονάδα.Αντιθέτως η Ν.Δ ανεβαίνει στο 27 % (από 26,2 %). Και ο Σαμαράς (αν είναι δυνατόν πατριώτες) παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 46,7 % ! ( Εδώ μαζεύει προτιμήσεις ψηφοφόρων από Χρυσή Αυγή-ΠΑ.ΣΟ.Κ και ΔΗ.ΑΡΙ. κυρίως) με δεύτερο τον Αλέξη Τσίπρα 28,7 % που έχει  μόνο την προτίμηση των ψηφοφόρων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η παρέμβαση του Γ.Μαρίνου σε πολιτική εκδήλωση του του ΚΚ Λαών της Ισπανίας.Ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Η παρέμβαση του Γ. Μαρίνου μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΚ Λαών της Ισπανίας στη Μαδρίτη με θέμα την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ

 
Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,
Ευχαριστούμε το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας και τους συντρόφους μας από τα άλλα κόμματα. Εκτιμούμε πολύ την οργάνωση της σημερινής συνάντησης και θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε στη συζήτηση για την ΕΕ με τις θέσεις και την πείρα του ΚΚΕ.

Δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας to 2014 !


Κρίσιμο δημοψήφισμα για το λαό της Καταλονίας το 2014 !
Συμφωνία κυβερνητικής συνεργασίας με κύριο στοιχείο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας το 2014, ανακοινώθηκε ότι επιτεύχθηκε χθες μεταξύ των δυο μεγαλύτερων κομμάτων της Καταλονίας.
Το εθνικιστικό κεντροδεξιό κόμμα CiU (Κόμμα Σύγκλισης και Ένωσης) του Προέδρου Artur Mas και το εθνικιστικό αριστερό κόμμα ERC (Δημοκρατική Αριστερά της Καταλονίας), με επικεφαλής τον Oriol Junqueras.

Για την «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική...


Ο Ανδρέας Παπανδρέου, όπως έλεγε σε μια ομιλία του το 1998 ο Κ. Σημίτης, είχε πρωταρχικό μέλημα τη διαμόρφωση «μίας ανεξάρτητης, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, που θα συμβάλλει στην ύφεση και την παγκόσμια ειρήνη». 



Ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά δήλωσή του στη Βουλή, το Γενάρη του 2011, έλεγε ότι η εξωτερική πολιτική της τότε κυβέρνησής του ήταν «πολυδιάστατη» και «πολυμερής», με στόχο «να είμαστε παντού με θέσεις, με πρωτοβουλίες και αυτοπεποίθηση όσον αφορά το τι μπορούμε να κάνουμε (...) Για μια Ελλάδα που δεν θα είναι ουραγός, αλλά θα βρίσκεται στην πρωτοπορία». Τελευταίος και καταϊδρωμένος μας προέκυψε εσχάτως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δηλώνει κι αυτός «λάτρης» της «πολυμερούς» εξωτερικής πολιτικής.

Διάδηλωσαν έξω από το Κογκρέσο συγγενείς των θυμάτων από διάφορες μαζικές δολοφονίες ενόπλων στις Η.Π.Α.


Ο νόμος για τα όπλα πρέπει να αλλάξει αμέσως


Δεκάδες οικογένειες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από ενόπλους στο Νιούταουν, στην Ορόρα του Κολοράντο, στο Λύκειο Κόλουμπαϊν και σε άλλα μέρη, συγκεντρώθηκαν έξω από το Κογκρέσο για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τις δολοφονίες και να καλέσουν βουλευτές και γερουσιαστές να σταματήσουν «το λουτρό αίματος».

O υποψήφιος του ΑΚΕΛ για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπογράψει δεύτερο μνημόνιο.


Γράφει ο Τάσος Περδίος


Στον ΔΗΣΥ ήδη κάνουν σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της CYTA και μάλιστα έχουν καταλήξει και στην τιμή των 500 εκατομμυρίων ευρώ!  «Εκείνος που θα αγοράσει τη CYTA σε πέντε χρόνια θα γίνει εκατομμυριούχος» αποκάλυψε χθες στον κυπριακό λαό ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς. Την ίδια ώρα μιλώντας σε συγκέντρωση στο Μενεού, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει δεύτερο μνημόνιο και προκάλεσε τον Νίκο Αναστασιάδη να καταθέσει δημόσια ενώπιον του λαού την ίδια δέσμευση.