Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

"Ασημένια" η εθνική πόλο γυναικών


Η εθνική γυναικών στην υδατοσφαίριση στερήθηκε στο μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ όλα εκείνα τα στοιχεία που την έφεραν μέχρι εδώ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ήταν φυσιολογικό λοιπόν να υποκύψει στον τελικό απέναντι στην ψυχωμένη Ρωσία που επικράτησε με 11-6 και κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης για τρίτη διαδοχική φορά! Πρώτη σκόρερ στη διοργάνωση η ελληνίδα Γερόλυμου με 17 τέρματα. Ετσι λοιπόν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιστρέφει από την πρωτεύουσα της Κροατίας με το πρώτο ασημένιο ευρωπαϊκό μετάλλιο στην ιστορία της, επίτευγμα πολύ σημαντικό για το άθλημα που και βέβαια αποδεικνύει ότι αυτή τη ομάδα έχει πολύ μέλλον μπροστά της...Στο «μικρό» τελικό, η Ολλανδία επικράτησε 14-12 της Ιταλίας και κατέλαβε την τρίτη θέση.

Ξεσκεπάστηκε το άθλιο ψέμα των Αμερικάνων,Φ. Κάστρο: Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου για το κουβανικό μοντέλο


Ο Φιντέλ Κάστρο δήλωσε σήμερα Παρασκευή πως οι δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες το κουβανικό μοντέλο δεν λειτουργεί πια στο κομμουνιστικό νησί, παρερμηνεύθηκαν από το αμερικανικό περιοδικό "The Atlantic", στο οποίο μίλησε πρόσφατα.
"Η αλήθεια είναι πως η απάντησή μου εξέφραζε ακριβώς το αντίθετο από εκείνο που οι δύο δημοσιογράφοι ερμήνευσαν στο θέμα του κουβανικού μοντέλου", πρόσθεσε ο Κουβανός πρώην πρόεδρος κατά την παρουσίαση του δεύτερου μέρους της αυτοβιογραφίας του.



Πηγές: ΑΠΕ-Ναυτεμπορική

Κ.Κ.Ε : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο 10/9/2010

Εάν η κυβέρνηση δεν υλοποιούσε τη βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και δεν ετοίμαζε νέα άγρια μέτρα που οδηγούν το λαό στην απόγνωση, τότε θα άξιζε να σχολιάσουμε όπως αρμόζει τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη νέα θεατρική υπουργική παράσταση που ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη.

Συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα στο ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο»

-    Δεν ξέρω αν ακούσατε και τον κ.Μητρόπουλο νωρίτερα και να κάνετε ένα σχόλιο. 
Νομίζω ότι όσα ανέφερε ήταν πολύ θετικά. Είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή άνθρωποι οι οποίοι προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ να συναντώνται με την αριστερά σε επίπεδο αντιλήψεων και του τι πρέπει να γίνει και συγχρόνως να παλεύουμε στην ίδια κατεύθυνση, όμως με τις διαφορές και τις απόψεις  της κουλτούρας του χώρου που προέρχεται ο καθένας και που πρέπει να γίνουν κατανοητές και σεβαστές.
-    Ο ΣΥΝ όλα αυτά τα τελευταία χρόνια είχε καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες σ’ αυτό το κοινό όραμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και από όσα λέει σήμερα στην Αυγή ο Μ.Γλέζος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διαλυθεί. Θέλω να μου δώσετε τη δική σας εκτίμηση για το μέλλον του συμμαχικού σχήματος.
Η σκέψη και η λογική για ενιαία δράση και την αναγκαία ενότητα της αριστεράς είναι πάντα ζωντανή και με αυτή την έννοια φάρος της δικής μας προσπάθειας. Το έχουμε επιβεβαιώσει και με συνεδριακές αποφάσεις αλλά και την επιβεβαιώνουμε συνεχώς και με δράση μας μέσα στους κοινωνικούς χώρους αλλά και στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ειδυλλιακή» εικόνα για τη «δυσκολότερη σχολική χρονιά»!

Μια «ειδυλλιακή» εικόνα, που έρχεται σε αντίθεση με όσα αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, παρουσίασε, χτες, το υπουργείο Παιδείας, σε συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της σχολικής χρονικής. Λες και δεν καλλιέργησε, η ίδια και η κυβέρνηση, ένα κλίμα για τη «δυσκολότερη χρονιά στην Παιδεία», τώρα μιλάει για τις «Κασσάνδρες» που «διαψεύστηκαν». Λες και δε γνωρίζει η κυβέρνηση τι συμβαίνει στα σχολεία, κάνει λόγο για «μικροπολιτικές σκοπιμότητες στα κενά», από κόμματα και συνδικαλιστές και άλλα τέτοια.

ΕΕ και κυβέρνηση αρνούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για τον Ασωπό

Τα εγκληματικά αποτελέσματα για τη ζωή των κατοίκων της περιοχής των Οινοφύτων από τη συνεχιζόμενη μόλυνση του περιβάλλοντος από τις βιομηχανίες και την άρνηση των διαδοχικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να λάβουν οποιοδήποτε μέτρο για την προστασία της ζωής των κατοίκων και της δημόσιας υγείας καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, με Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή την πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών που παρουσιάζει αύξηση της θνησιμότητας από καρκίνο στους κατοίκους των Οινοφύτων.

ΠΟΛΟ: Για το χρυσό απόψε με Ρωσία η Εθνική

Μεγάλη βραδιά για την ελληνική υδατοσφαίριση καθώς η Εθνική ομάδα των γυναικών διεκδικεί το πρώτο χρυσό ελληνικό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Ο τελικός του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Ζάγκρεμπ εναντίον της κατόχου του τίτλου Ρωσίας θα αρχίσει στις 20.30 και θα μεταδοθεί ζωντανά.

Εκτροχιάστηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού-Φόβος για νέα μέτρα


Εκτροχιάστηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού εξαιτίας της κακής πορείας των εσόδων. Ετσι τώρα κινείται εκτός των στόχων του Μνημονίου με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι, ότι η κυβένρηση θα υποχρεωθεί να λάβει πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα πριν από το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού για το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010, σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 14.493 εκατ. ευρώ από 21.382 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009 και περιορίστηκε κατά 32,2% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 39,5% που προβλέπεται στο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής.

Δήλωση του εκπροσώπου της ΔΕΑ στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Νταβανέλλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να αντιμετωπίσει ενιαία την πρόκληση των περιφερειακών εκλογών. Η ευθύνη βαρύνει την ηγεσία του Συνασπισμού.

Την Τετάρτη 8/9, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού αποφάσισε δια πλειοψηφίας να προτείνει για την περιφέρεια της Αττικής τη συνεργασία με το «πασοκογενές» σχήμα της Δημοκρατικής Συνεννόησης, με επικεφαλής τον Αλ. Μητρόπουλο. Η απόφαση αυτή αποτελεί παραβίαση της πολιτικής συμφωνίας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που ενέκρινε μεν το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ προς τις δυνάμεις που αποδεσμεύονται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά με την πολιτική και τις δεσμεύσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς και όχι με την αυτοδιάλυση του ΣΥΡΙΖΑ (ή το κρύψιμό του…) μέσα σε ένα σχήμα με απροσδιόριστες -για την ώρα- σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ. 

Ανακοίνωση του ΣΥΝ για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Με το ξεκίνημα μιας νέας σχολικής χρονιάς, ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά και τους νέους, στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς κάθε επιτυχία στον αγώνα για μόρφωση, για προσωπική ολοκλήρωση και για  κοινωνική πρόοδο.
Η κυβέρνηση  από τη μεριά της μονότονα επαναλαμβάνει αυτά που κάθε χρόνο ακούμε: ότι δηλαδή τα σχολεία θα ξεκινήσουν χωρίς κενά και ελλείψεις.
Όμως η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Λειψό εκπαιδευτικό προσωπικό,  διπλοβάρδιες, ανεπάρκειες σε υποδομές και εξοπλισμό. Χρόνια προβλήματα, που ειδικά εφέτος, έχουν οξυνθεί επικίνδυνα εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλει μια κυβέρνηση εμπνευστής και συνεπής εκτελεστής των εντολών του Δ.Ν.Τ-Ε.Ε.

Ξεκίνησαν χτες οι εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ. Αύριο Σάββατο θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»



36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νεανικός παλμός αντεπίθεσης από την πρώτη μέρα
Μαζική η προσέλευση λαού και νεολαίας από την πρώτη μέρα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.). Χτες ξεχώρισε η συζήτηση για τα ναρκωτικά. Σήμερα η συζήτηση για την οικονομία. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Θα χαιρετίσει ο Θοδωρής Χιόνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

11 του Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ, Όλοι στους δρόμους ενάντια στο Μνημόνιο!

Σε μια πόλη που σπάει κάθε ημέρα τα ρεκόρ ανεργίας, την ίδια στιγμή που επεκτείνονται οι ζώνες της φτώχιας και της απόγνωσης για χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και μετανάστες. Με εκατοντάδες πλέον λουκέτα, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες σε εμπορικά μαγαζιά στο κέντρο ακόμη και στην Τσιμισκή, στην Μητροπόλεως και φυσικά στην Εγνατία, και κυρίως στις λαϊκές γειτονιές, η Διεθνής Έκθεση και τα οργανωμένα κυβερνητικά ταρατατζούμ μοιάζουν σαν κακόγουστο αστείο. Κυρίως όμως αποτελούν πρόκληση για τη λαϊκή πλειοψηφία που βλέπει τους κυβερνητικούς του ΔΝΤ και της τρόικας να θέλουν να κάνουν το άσπρο-μαύρο για να κερδίσουν λίγους επικοινωνιακούς πόντους.
Ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, πρέπει να νιώσουν καλά τη μεγάλη οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ: ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ !- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ


Πηγή:www.iskra.gr
Οι πρόσφατες εξελίξεις στο ΣΥΝ και το ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν δραματικές και μπορεί να εξελιχθούν σετραγωδία στο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
   Ως γνωστόν το "Αριστερό Ρεύμα" του ΣΥΝ δια του Παναγιώτη Λαφαζάνη, πρότεινε στην ΠΓ και τηνΚΠΕ του ΣΥΝ ως θετική ενωτική διέξοδο τη Νάντια Βαλαβάνη στη θέση της επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, ενώ η ίδια η Νάντια Βαλαβάνη είχε αποδεχθεί. Την πρόταση αυτή είχε κάνειπρώτο το "Αριστερό Ρεύμα", μετά τη Μαρία Φραγκιαδάκη που την έθεσε στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια πρόταση έκανε και ο Αλέκος Αλαβάνος, υποχωρώντας από ενδεχόμενη υποψηφιότητα του ως επικεφαλής ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια Αττικής. 
  

   Το «Αριστερό Ρεύμα» του ΣΥΝ, κατά την έντονη αντιπαράθεση που διεξήχθη στην ΚΠΕ του ΣΥΝ, υποστήριξε με επιχειρήματα τη θέση για τη Νάντια Βαλαβάνη ως ενωτική εποικοδομητική πρόταση, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την ανεπίληπτη ηρωϊκή αντιδικτατορική της δράση, την συνεπή αγωνιστική της διαδρομή, την ανεξάρτητη προσωπικότητά της και τις εξαιρετικές δυνατότητές της να ανταπεξέλθει στο ρόλο της. Ταυτόχρονα, το «Αριστερό Ρεύμα» τόνισε τη διαφωνία του με την υποψηφιότητα Μητρόπουλου ως επικεφαλής ψηφοδελτίου.

Συμβολική κατάληψη του Λευκού Πύργου από το ΠΑΜΕ .

Τα μέλη του ΠΑΜΕ κατάφεραν να μπουν όταν άνοιξε ο Λευκός Πύργος, λίγο μετά τις 09.00 και αφού ανέβηκαν στην ταράτσα, κρέμασαν ένα τεράστιο πανό που κάλυπτε σχεδόν τη μία πλευρά του Λευκού Πύργου. Το πανό έγραφε: ''Όλοι στο δρόμο. Ταξική αντεπίθεση κοινωνική συμμαχία να μην πληρώνει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης''

Στόχος των διαδηλωτών, σύμφωνα με εκπροσώπους τους, είναι να καλέσουν τους πολίτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη που κάθισε κάτω από τον Λευκο Πύργο, χωρίς να επέμβει.

Δήλωση του Παναγιώτη Μεντρέκα για τις Περιφερειακές Εκλογές 9/9/2010

Όλα αυτά τα φαιδρά που εξελίσσονται στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» για τις υποψηφιότητες και στο χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν καμία σχέση με τον ριζοσπαστισμό, ούτε με την ανάγκη να απεγκλωβιστεί ο λαός από τον δικομματισμό.
Εκφράζουν τα αδιέξοδα και την χρεοκοπία αυτών  που έχουν στόχο να διορθώσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να κάνουν ανθρώπινο τον καπιταλισμό, δηλαδή να διορθώσουν τα αδιόρθωτα. 

[11/9]ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΔΕΘ-Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΔΕΘ

Επικοινωνήστε στα τηλ. 6972292998 και 6939401371

για να κλείσετε θέση στα πούλμαν για Θεσσαλονίκη
Αναχώρηση Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, 7.30 πρωί, Μουσείο






Οργανωτική επιτροπή ΕΕΚ

Οι υποψήφιοι για τις Περιφέρειες της χώρας



Σημαντικός αριθμός στελεχών από την Αυτοδιοίκηση, την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και κομματικά στελέχη πρώτης γραμμής επιστρατεύονται για την επικείμενη αυτοδιοικητική αναμέτρηση στις 7 Νοεμβρίου.


Αναλυτικά: 

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον Άρη Γιαννακίδη, που έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών την Αυτοδιοίκηση (από το 1994) αρχικά από τη θέση του νομαρχιακού συμβούλου και στη συνέχεια του αναπληρωτή νομάρχη και του νομάρχη και διατηρεί σχετικά καλές σχέσεις με το μουσουλμανικό στοιχείο της περιοχής.

Η ΝΔ θα στηρίξει τον νυν νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη, γνήσιο αυτοδιοικητικό στέλεχος, που τα τελευταία 12 χρόνια έχει συνδέσει το όνομά του με την Ξάνθη.

Το ΚΚΕ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Χρήστου Τρέλλη, μέλους του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του κόμματος. 

  • Περιφέρεια ΑΤΤΙΚΗΣ
Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον νυν νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό, στέλεχος της αυτοδιοίκησης, που ξεχώρισε στις δύο προηγούμενες θητείες του για τη χρηστή του διαχείριση. 

Λογικεύτηκε ο φανατικός Αμερικανός Χριστιανός Πάστορας και δεν θα κάψει αντίτυπα του Κορανίου.

Τον φώτισε ο  Θεός της λογικής ! ο Πάστορας Terry Jones άλλαξε γνώμη μετά τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης και της Αμερικανικής κυβέρνησης -Photograph: Chip Litherland/Polaris/Eyevine

Ανέκρουσε πρύμναν ο αμερικανός φανατικός χριστιανός πάστορας και ματαίωσε τα σχέδια του να κάψει το Σάββατο αντίτυπα του Κορανίου, μετά τις εντονότατες αντιδράσεις στις ΗΠΑ και τις προειδοποιήσεις, ότι η ενέργεια αυτή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή Αμερικανών που βρίσκονται στο εξωτερικό.