Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ -Συσχετισμοί δυνάμεων,υποψήφιοι,δημοσκοπήσεις-Αναλύει ο Red Star.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας περιλαμβάνονται ο νομός Λάρισας,ο νομός Μαγνησίας, ο νομός Τρικάλων και ο νομός της Καρδίτσας.  


Υπενθυμίζω ότι εδώ μπορείτε να δείτε την ανάλυση για την Περιφέρεια Αττικής και εδώ την ανάλυση της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.


 Τα στοιχεία από τις εκλογές του 2009 μας δείχνουν πως η περιφέρεια Θεσσαλίας είχε εγγεγραμμένους  725.304  ψηφοφόρους, από τους οποίους ψήφισαν τελικά 546.815.Η αποχή έφτασε το 24,61% μικρότερη δηλαδή από το 29,08% που ήταν σε όλη την Ελλάδα.
Έγκυρα  ήταν 532.811 ψηφοδέλτια. 
Στις βουλευτικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου 2009 είχαμε τα εξής αποτελέσματα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας :

ΠΑ.ΣΟ.Κ     42,09 % 
Ν.Δ              37,04 % 
Κ.Κ.Ε             8,65 % 
ΛΑ.Ο.Σ           5,00 %
ΣΥ.ΡΙΖ.Α         3,62 %
ΟΙΚΟΛ.ΠΡ.     1,84 % 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ    0,33 %
Δ.ΑΝΑΓΕΝ.    0,29 %
ΚΚΕ (μ-λ)        0,17 % 
ΜΛ-ΚΚΕ         0,06 %  
Ε.Ε.Κ.              0,06 % 
ΛΟΙΠΑ             0,85%

Συνολικά τα κόμματα της αριστεράς συγκέντρωσαν το 12,89%.



O "Ανεξάρτητος" Γιάννης Δημαράς κάνει μεταγραφές ΠΑΣΟΚΩΝ του Π. Φασούλα !

Έντονο προβληματισμό στην κυβερνώσα παράταξη προκαλούν οι τριγμοί που ήδη επήλθαν και φαίνεται να λαμβάνουν μεγαλύτερη έκταση στο ψηφοδέλτιο του Γ. Σγουρού, μετά την ηχηρή απουσία της υποψηφιότητας του Π. Φασούλα. Τον προβληματισμό για αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ εντείνει η ανησυχία για το εάν οι αποχωρήσεις από το ψηφοδέλτιο και τη στήριξη του Γ. Σγουρού θα μεταφραστούν σε έμπρακτη πολιτική στήριξη των Αλ. Μητρόπουλου και Γ. Δημαρά.
Πάντως, ο Π. Φασούλας ανακοίνωσε χτες ότι θα στηρίξει τον Γ. Δημαρά και ότι θα ανακοινώσει τις προθέσεις του σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε συνέντευξη Τύπου, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της παραμονής του στο ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως είπε, "καταλαβαίνει" από το κόμμα ότι τον έχουν οδηγήσει στην έξοδο. Επιπλέον, μετά τις επιστολές παραιτήσεις των Αντ. Αρώνη στον Πειραιά και Αθ. Βούρδα στο Περιστέρι προς Μ. Καρχιμάκη και Γ. Σγουρό, αλλά και την παραίτηση της δημοτικής συμβούλου Πειραιά Δ. Μπόκοτα, που είχε ανακοινωθεί ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος του Γ. Σγουρού, έξι δημοτικοί σύμβουλοι και συνεργάτες του Π. Φασούλα προσχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ψηφοδέλτιο του Γ. Δημαρά στην αντιπεριφέρεια Πειραιά.

ΙΤΑΛΙΑ :Διαμαρτυρίες φοιτητών - εκπαιδευτικών

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή διαμαρτυρία των φοιτητών - μαθητών στη Ρώμη

 Σε αγωνιστική κινητοποίηση βρίσκονται τις τελευταίες βδομάδες οι φοιτητές και οι καθηγητές - ερευνητές στα πανεπιστήμια στην Ιταλία, όπου οι σχολές βρίσκονται υπό κατάληψη τουλάχιστον στη μισή Ιταλία. Με τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις του 2008 στα πανεπιστήμια της χώρας έχουν μειωθεί δραστικά οι δαπάνες του προϋπολογισμού, έχει περιοριστεί το προσωπικό - κυρίως των ερευνητών - αφού από το 2009 έως το 2011 προσλαμβάνεται το 20% των συνταξιοδοτούμενων. Με πρόσχημα τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο των επιχειρήσεων στα πανεπιστήμια... Το δικό τους αγώνα δίνουν και οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες ενάντια στις περικοπές των δαπανών για την Παιδεία αλλά και τις άθλιες κτιριακές υποδομές στις οποίες αναγκάζονται να κάνουν μάθημα.
Σήμερα εξάλλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί πανιταλική κινητοποίηση στη Ρώμη, όπου θα φτάσουν στην ιταλική πρωτεύουσα χιλιάδες Ιταλοί εργαζόμενοι απ' όλη τη χώρα για να διαδηλώσουν ενάντια στις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

Ψήφος πολιτική, ψήφος ευθύνης

Περιοδεία του Θ. Παφίλη και του Χρ. Κατσιώτη στον ΟΑΕΔ
«Ερχεται και νέα θύελλα, έρχονται και νέα μέτρα, ακόμα σκληρότερα. Και ο "Καλλικράτης" είναι το όχημα για να εφαρμοστεί μέσα από την περιφέρεια αυτή η πολιτική. Γι' αυτό οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη έχουν τεράστια πολιτική σημασία. Το δίλημμα που μπαίνει είναι ξεκάθαρο: Θα αποδεχτούμε την ιστορική αυτή οπισθοδρόμηση στη ζωή του λαού μας; Θα δεχτούμε να δουλεύουμε και να ζούμε χειρότερα από τους πατεράδες μας και τα παιδιά μας χειρότερα από εμάς; `Η θα σηκώσουμε κεφάλι;»
Με αυτά τα λόγια, ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» απευθύνθηκε στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ κατά τη διάρκεια περιοδείας του στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στον Αλιμο. Μαζί του στην περιοδεία ήταν και οΧρήστος Κατσώτης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του Νότιου Τομέα.

ΓΣΕΕ : ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ !


Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 14/10 η ΓΣΕΕ όρισε απεργία σε 2 μήνες από σήμερα, στις 15/12. Δηλαδή ...καλά Χριστούγεννα! Η εργοδοτική ΓΣΕΕ στηρίζει την αντεργατική πολιτική και θέλει να εκτονώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις. Ταυτόχρονα προσπαθεί να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από την απραξία της, αλλά και μπροστά στις εκλογές να φτιάξει το «αγωνιστικό» της προφίλ. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κάλυψε πλήρως την κυβέρνηση. Για τον Γ. Παναγόπουλο όλοι φταίνε εκτός από την κυβέρνηση. Για την κατάντια των πρώην ΔΕΚΟ, οι διοικήσεις τους. Για τον ΟΤΕ, ο Βουρλούμης. Για τη ΔΕΗ και την ΕΑΒ, οι διοικήσεις τους που τις απαξιώνουν. Για τα ναυπηγεία, οι ξένοι που παίζουν παιχνίδια... Μιλιά για την κυβέρνηση που παρέδωσε τα ναυπηγεία στο πολυεθνικό κεφάλαιο.

Περιφερειακή παράταξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ανακοίνωση Υποψηφίων για το Νομό Θεσσαλονίκης

 Οι υποψήφιοι του συνδυασμού της περιφερειακής παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε» για το νομό Θεσσαλονίκης με υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τον Τάσο Κουράκη και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης τον Γιώργο Θεοδωρόπουλο.
1.    Αμανατίδης Γιάννης, Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέλος της Ε.Ε. της ΕΔΟΘ
2.    Αμμανατίδου Λίτσα, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β` Θεσσαλονίκης
3.    Αρβανιτίδου  Όλγα, Μαία- μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαιών
4.    Βαρβάκη Ελλισάβετ (Έλλη), Καθηγήτρια-Φιλόλογος, Συνδικαλίστρια στο Σ.Ι.Ε.Λ.Β.Ε

Κόκκινος βάφεται ο Δήμος Κερκυραίων.Μεγάλο προβάδισμα και άνετη επικράτηση του υποψηφίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Μπάμπη Χαραλάμπους με 27,3% ,δείχνει και δεύτερη δημοσκόπηση ,αυτή την φορά της ΑLCO.


Στοιχεία από το http://www.corfupress.com
Προβάδισμα στον Μπ. Χαραλάμπους(Κ.Κ.Ε) με δεύτερο τον Γ. Τρεπεκλή (Ν.Δ) δίνει το γκάλοπ που διενήργησε για λογαριασμό του «ΤΗΛΕΚΕΡΚΥΡΑ» η εταιρεία Alco. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 800 ανθρώπων που ερωτήθηκαν τηλεφωνικά στις αρχές του μήνα.
 Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου και απαντώντας στο ερώτημα: «Αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή ποιον θα ψηφίζατε;», με αυθόρμητη απάντηση και χωρίς προκαθορισμένα ονόματα ως απάντηση, οι πολίτες στο δείγμα των 800 απάντησαν:

Μπάμπη Χαραλάμπους (Κ.Κ.Ε) 27,3%
Γιάννη Τρεπεκλή (Ν.Δ) 22,2%
Αλέκος Αυλωνίτης (Ανεξάρτητος) 12,2%
Χρύσανθος Σαρλής (ΠΑ.ΣΟ.Κ) 11,2%
Μερόπη Υδραίου (Ανεξάρτητη) 4%
 Λοιποί 1%
Δεν ξέρω/ δεν απαντώ 22,1%

Για την Δεύτερη Κυριακή

ΑΤΖΕΝΤΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ; -Δήλωση της εκπροσώπου Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννας Ιωαννίδου

Δήλωση της εκπροσώπου Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννας Ιωαννίδου με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου στη Βουλή, ότι "πληρώνουμε για ανθρώπους που δεν έχουμε προσκαλέσει σε εποχές κρίσης", απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. και αναφερόμενος στο γεγονός ότι κοστίζει η δωρεάν περίθαλψη των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας, χωρίς άδεια παραμονής
"Ακόμη μια φορά η ατζέντα Καρατζαφέρη επιβάλλεται στην κυβερνητική πολιτική. Παρά τα σκάνδαλα με τις υπερτιμήσεις στις προμήθειες των νοσοκομείων, ο κ. Λοβέρδος προσβάλλει την ανθρωπιά μας και καταργεί κάθε έννοια του κράτους Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όταν δηλώνει ότι μας κοστίζει ακριβά η περίθαλψη των λεγόμενων "παράνομων" μεταναστών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ και ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ :Υποψήφιοι δήμαρχοι που θα στηρίξει το ΚΚΕ με τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις εκλογές του Νοέμβρη 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΙΚΑΡΙΑΣ: ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ Στέλιος
ΦΟΥΡΝΩΝ: ΦΛΥΤΖΑΝΗΣ Νίκος
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΣΒΟΥ
ΛΕΣΒΟΥ: ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ Βαγγέλης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΗΜΝΟΥ
ΛΗΜΝΟΥ: ΠΙΝΑΚΟΣ Δημήτρης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΜΟΥ
ΣΑΜΟΥ: ΜΑΥΡΑΤΖΙΩΤΗΣ Δημήτρης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ
ΧΙΟΥ: ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ Μάρκος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΥ
ΡΟΔΟΥ: ΠΟΤΣΟΣ Καλετός (Τάκης)

Υποψήφιοι Δήμαρχοι που υποστηρίζει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - Δεύτερος Κατάλογος

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δίνει στη δημοσιότητα ένα δεύτερο κατάλογο υποψηφίων δημάρχων που θα υποστηρίξει στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Δήμος Ωρωπού : Οικονόμου Βασίλης
Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου : Ευθυμίου Ανδρέας
Δήμος Ηρακλείου Αττικής : Βλασσόπουλος Παντελής
Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου : Χριστόπουλος Γιώργος
Δήμος Σιθωνίας : Μάλαμα Κυριακή
Δήμος Κοζάνης : Μαλούτας Λάζαρος
Δήμος Κομοτηνής : Πετρίδης Γιώργος

Αιτία πολέμου οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις -Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού σε υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού σε υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων

Από τη συζήτηση με εργαζόμενους στη διεύθυνση κηποτεχνίας
Στη Διεύθυνση Κηποτεχνίας και Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων στου Γουδή, βρέθηκε αξημέρωτα το πρωί, ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Κολιούση.
Χώρος σκληρής δουλειάς, με άνδρες και γυναίκες από τα χαράματα ακόμα, στην ύπαιθρο, υπό βροχή, να φορτώνουν - ξεφορτώνουν. Οποιες στιγμές ξεκλέψουν για λίγη ξεκούραση αυτή γίνεται σε παραπήγματα. Οι κουβέντες τους απλές, συμπυκνωμένες στα εξής: «Μετά τις εκλογές έρχονται τα χειρότερα, οι συντάξεις θα μειωθούν στα 400 ευρώ. Με τον "Καλλικράτη" δεν θα μείνει ούτε νοσοκομείο για τον εργαζόμενο. Θέλουν τα παιδιά μας να σπουδάσουν, να μορφωθούν και αδυνατούμε να τα βοηθήσουμε γιατί δεν περισσεύουν λεφτά για φροντιστήρια. Πολλοί εδώ μέσα είναι οκτώ χρόνια συμβασιούχοι. Τι παίρνουν; Γεωπόνος (όχι εργάτης) 1.130 ευρώ κι απ' αυτά κάθε διμηνία πληρώνει ο ίδιος τις εισφορές του στον ΟΑΕΕ, 512 ευρώ. Κι όμως με εργαλείο τη σύμβαση και την ανανέωσή της ή μη, κρατούν αυτόν τον κόσμο όμηρο. Τους μαθαίνουν στο προσκύνημα, "ψήφισέ με για να σε βάλω ή να σε κρατήσω στη δουλειά"».