Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Με παραποιήσεις επιχειρούν να χτυπήσουν το ΚΚΕ.Τι είπε η Λιάνα Κανέλλη στην πραγματικότητα για τον Ριζοσπάστη.


Χάνος είναι στην πραγματικότητα το λαβράκι που νόμιζαν πως έβγαλαν οι δημοσιογράφοι της «Αυγής» όταν δημοσίευσαν στη σελίδα 11 της εφημερίδας ρεπορτάζ με τίτλο «Εκτός γραμμής η Λιάνα Κανέλλη;», το οποίο στη συνέχεια αναπαρήγαγαν «ΤΑ ΝΕΑ online» και τα υπόλοιπα ειδησεογραφικά σάιτ.
Γιατί η «Αυγή» και τα άλλα ΜΜΕ θριαμβολογούν ότι η Λ. Κανέλλη διαφοροποιείται από το ΚΚΕ σχετικά με τη μείωση προσωπικού στον «Ριζοσπάστη» και θέτει θέμα ηγεσίας του ΚΚΕ, ενώ η πραγματικότητα τους διαψεύδει.
Παραθέτουμε απομαγνητοφωνημένες τις δηλώσεις της Λ. Κανέλλη στην εκπομπή «Επτά» στην κρατική τηλεόραση και αφήνουμε στον αναγνώστη να βγάλει ο ίδιος συμπεράσματα για το τι είπε η Λ. Κανέλλη και ποιοι μετατρέπουν τη δική τους επιθυμία σε υποτιθέμενα ρεπορτάζ.

Αυτή την ώρα...Χολή βγάζει πάλι ο Λάκης Λαζόπουλος για το Κ.Κ.Ε. Σχόλιο του Red Star.

Όχι πως δεν το περιμέναμε αλλά ο Λάκης Λαζόπουλος έριξε ΠΑΛΙ το δηλητήριο του για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.



Αφού πρώτα πανηγύρισε (;!) εμμέσως  πλην σαφώς για τα μεγάλα ποσοστά Μπερλουσκόνι και του κωμικού συναδέλφου του ,του οποίο το "κόμμα" απέσπασε 25 %, κατηγόρησε το Κ.Κ.Ε... ότι προτιμά την συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη από το να έρθει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α...

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις απολύσεις στο δημόσιο 26/2/2013.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Οι χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, που μαζί μεθοδεύουν η τρόικα και η συγκυβέρνηση, δεν αποσκοπούν στο να βρουν εργασία οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, αλλά στην εξαφάνιση από παντού της σταθερής εργασίας και στην ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων.

Απίστευτο ! Τώρα "απειλεί" τους Ισραηλινούς και η ...Λ.Δ.Κορέας !...«Πιο συγκεκριμένα μέτρα» ενάντια στο Ιράν και τη ΛΔ Κορέας ζητά ο Α. Λίμπερμαν !


Απίστευτο !Το Ισραήλ ξεσπάθωσε και ενάντιον της ΛΔ Κορέας !

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του ισραηλινού Κοινοβουλίου Άβιγκντορ Λίμπερμαν σε μία νέα φραστική επίθεση σε βάρος του Ιράν ζήτησε να ληφθούν «πιο συγκεκριμένα μέτρα» με αφορμή το πυρηνικό του πρόγραμμα αλλά και εναντίον της ΛΔ Κορέας.

Ισπανία: Σε νέα 5μερη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην αεροπορική εταιρεία Iberia.Αντιδρούν στην περικοπή 4.500 θέσεων εργασίας.


Συνεχίζει τις απεργιακές του κινητοποιήσεις, με 5μερη απεργία, από τις 4 ως τις 8 Μάρτη, το προσωπικό της Iberia, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ισπανίας. 

Η κινητοποίηση εντάσσεται στα πλαίσια της 15ήμερης απεργίας (με τρεις διαδοχικές 5ήμερες απεργίες) που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στις 18 Φλεβάρη. Υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια του δεύτερου κομματιού της απεργίας, πάνω από 1.000 πτήσεις πρόκειται να ακυρωθούν, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 431 πτήσεις της Iberia καθώς και 750 πτήσεις της Vueling και της Air Nostrum, που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες εδάφους της Ιμπέρια.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνάντηση των αγροτών με τους συναρμόδιους υπουργούς.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνάντηση των αγροτών με τους συναρμόδιους υπουργούς



Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης, απέναντι στα δίκαια αιτήματα για την επιβίωση της αγροτιάς, συνεχίστηκε και στη συνάντηση του συντονιστικού των 28 μπλόκων με τους 4 συναρμόδιους υπουργούς.
Τα «στενά δημοσιονομικά» δεν επιτρέπουν να ζήσει η μικρομεσαία αγροτιά, αλλά επιβάλλουν να συνεχιστεί ο βίαιος της θάνατος, για να κυριαρχήσει η καπιταλιστική μεγαλοϊδιοκτησία. Γι' αυτό λεφτά υπάρχουν μόνο και αποκλειστικά για τις  τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Προσοχή: Οι παραπλανητικές ελπίδες εγκλωβίζουν και αφοπλίζουν

Του Χρήστου Κάτσικα
Πάντα με απασχολούσε εκείνη η πρόταση του Καζαντζάκη "Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι ελεύθερος". Γιατί ο Καζαντζάκης επέμενε πως η ελευθερία έχει άμεση σχέση με την άρνηση του φόβου και της ελπίδας;
Καλά άρνηση του φόβου αλλά άρνηση της ελπίδας;
Κάποια στιγμή στα διαβάσματά μου μπλέχτηκε και το γνωστό έργο του Ησίοδου "Έργα και Ημέραι" όπου σε κάποιο σημείο γίνεται η παρακάτω αναφορά:
"Οταν ο Δίας κατάλαβε τι είχε κάνει ο Προμηθέας, του είπε χαίρεσαι που με γέλασες, αλλά θα βρει μεγάλο κακό εσένα και όλους τους ανθρώπους και αυτό θα είναι το τίμημα για την ελπίδα που τους έδωσες. Θα είναι η ελπίδα κάτι που οι άνθρωποι θα χαρούν με την καρδιά τους ενώ θα αγκαλιάζουν την καταστροφή τους".

«Μοντέλο Cosco» - ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ


Αυτή είναι η βιτρίνα της «ανάπτυξης»...

 
...και πίσω από τη βιτρίνα είναι τα κλουβιά της


«Ανεμος επενδύσεων»πνέει στη χώρα. Το εγγυάται η διατρανωθείσα αποφασιστικότητα της κυβέρνησης. Το επιβεβαιώνουν οι «παπαγάλοι» της σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους. Το εξαγγέλλουν τα κυβερνητικά ΜΜΕ.
«Τα δίνουν όλα για τις επενδύσεις»,πανηγύριζαν από την πρώτη σελίδα τους τα «Νέα».
Οι «επενδύσεις», λέει η κυβέρνηση, θα φέρουν «ανάπτυξη».

14 - 29 Φλεβάρη 1956: 20o συνέδριο του ΚΚΣΕ

Στις 14 Φλεβάρη του 1956 ξεκίνησαν οι εργασίες του 20ού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης και έληξαν στις 29 του ίδιου μήνα. Το συνέδριο αυτό αποτέλεσε την επίσημη αφετηρία αλλά και σημείο καμπής για τη μεγάλη ανατροπή στην πρώτη σοσιαλιστική χώρα του κόσμου, ήταν η έναρξη της ανοικτής διαδικασίας ολοκληρωτικής παλινόρθωσης του καπιταλισμού στη Σ.Ε. και τις άλλες χώρες του σοσιαλιστικού στρατοπέδου.
Από τη χρονιά εκείνη ξεκίνησαν ανατροπές ηγεσιών σε όλα σχεδόν τα κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου (σε πολλές περιπτώσεις πραξικοπηματικά) με στόχο την αλλαγή της πορείας τους από την επαναστατική κατεύθυνση στο ρεφορμισμό, το χτύπημα κάθε επαναστατικής φωνής μέσα στα κόμματα αυτά και τη μετατροπή τους σε εκπροσώπους των συμφερόντων της ΕΣΣΔ στο διεθνές πολιτικό σκηνικό.

Ο Ραούλ Κάστρο επανεκλέχτηκε πρόεδρος στην Κούβα.



Πρόεδρος της χώρας για μία ακόμη πενταετία εκλέχτηκε ο Πρώτος Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας Ραούλ Κάστρο κατά την πρώτη συνεδρίαση των 612 βουλευτών της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας, η οποία προέκυψε από τις εκλογές στις 3 Φλεβάρη, η οποία επίσης εξέλεξε και τα 31 μέλη του Συμβουλίου του Κράτους και του Συμβουλίου των Υπουργών καθώς και τον νέο πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, τον Εστέμπαν Λάσο, καθώς ο επί χρόνια πρόεδρος Ρικάρντο Αλαρκόν ντε Κεσάδα αποσύρεται.

Σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του Α. Σαμαρά 25/2/2013

Η κυβέρνηση με οδηγό το συμφέρον της άρχουσας τάξης αναζητά συνεταίρους για τη συνεκμετάλλευση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και την μετατροπή της χώρας σε κόμβο μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων. Γι' αυτό αναζητά συμβιβασμούς στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΤΟ ΠΑΜΕ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ(Σ.Ε.Α.ΑΝ.).


Οι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες των εργατικών λαϊκών οικογενειών σε κίνδυνο. Οι οικογένειες τους σε απόγνωση!

ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΕΑ.

ΤΟ ΠΑΜΕ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ(Σ.Ε.Α.ΑΝ.) ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Σύλληψη 2 στελεχών της ΚΝΕ - Καταγγελία από το ΣΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.


«Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!»

Με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καταγγέλλει την σύλληψη δύο στελεχών το βράδυ της Κυριακής οι οποίοι προπαγάνδιζαν τις εκδηλώσεις της ΚΝΕ με θέμα την παρουσίαση της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ για το σοσιαλισμό «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό. Η σοσιαλιστική εξουσία».
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: