Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Πολίτες Βύρωνα ενάντια στο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Βύρωνα


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ

Αθέτησαν τις δεσμεύσεις τους και εξαπάτησαν εργαζόμενους και πολίτες


Το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες από το Δήμο Βύρωνα και τις γύρω περιοχές, πέφτει και αυτό θύμα της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής  των περικοπών του μνημονίου και της τρόικας.

Η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας ενώ είχε δεσμευτεί ότι το Κέντρο Υγείας Βύρωνα θα συνεχίσει τη λειτουργία του ανανεώνοντας τις συμβάσεις των επικουρικών ιατρών και μετά τις 28 Ιουνίου 2011, αθέτησε τη δέσμευσή του δεν ανανέωσε τις συμβάσεις των ιατρών ούτε απέσπασε ιατρικό προσωπικό ώστε να καλυφτεί το κενό που έχει δημιουργηθεί.

Oι επαφές του Μετώπου με κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής με κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με αντιπροσωπείες των Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ), Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ), Αριστερή Ανασύνθεση (τάση του Συνασπισμού), Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ), Κόκκινο, Κομμουνιστική Ανανέωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ), Ρόζα και με κινήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Αρνήθηκαν να συναντηθούν με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ), το ΚΚΕ μλ, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ) και ο Συνασπισμός της αριστεράς των κινημάτων και της οικολογίας.

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ σχετικά με τη δραματική απομείωση των καταθέσεων και το κλίμα πανικού που καλλιεργείται από την κυβέρνηση

  • Η ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΝΑΛΗΨΕΩΝ!
  • ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ!
Λίγες μέρες πριν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψήφισε στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο με τη στήριξη 155 βουλευτών. Η δικαιολογία για την ψήφιση των πιο αντικοινωνικών μέτρων που έχουν ληφθεί ποτέ από ελληνική κυβέρνηση μεταπολιτευτικά, ήταν «η αποφυγή της χρεωκοπίας».

«Δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε πως η συζήτηση που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι «αν θα υπάρχει άμεση μείωση του υψηλού χρέους με άναρχη χρεοκοπία ή αν θα γίνει επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρόνου των ομολόγων». Όπως εκτίμησε η κ. Παπαρήγα, στην πρώτη περίπτωση τα μέτρα θα ληφθούν όλα μαζί, ενώ στη δεύτερη «σε δόσεις». 

«Αυτοί που έχουν το μαχαίρι έχουν και το πεπόνι. Φιλολαϊκή λύση δεν υπάρχει. Τι να κάνουμε εμείς; Να την εφεύρουμε;» αναρωτήθηκε.

Να πάρει θέση, για τις δηλώσεις Νταβούτογλου που αφορούν την Κυπριακή προεδρία της ΕΕ, ζητά ο Ν. Χουντής από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ερώτηση Ν. Χουντή προς Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Συμβούλιο


Να τοποθετηθεί δημόσια η ΕΕ, για τις δηλώσεις - όρους που έθεσε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου, σχετικά με «πάγωμα των ευρωτουρκικών σχέσεων αν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της ΕΕ» ζητά από το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την «επιλεκτική» χρεοκοπία


Επιβεβαιώνεται αυτό που το ΚΚΕ από την έναρξη της κρίσης κατήγγειλε, ότι η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα οδηγούν το λαό σε πτώχευση αξιοποιώντας ως αφορμή το χρέος, με στόχο να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
           Η αλήθεια είναι ότι η καπιταλιστική κρίση είναι βαθιά, ότι οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων σε όλη την ΕΕ είναι οξυμένοι για τη μορφή της χρεοκοπίας, γιατί από  το ποια μορφή θα έχει η χρεοκοπία θα κριθεί ποιος θα χάσει τα περισσότερα και ποιος θα ενισχυθεί στην κούρσα του ανταγωνισμού. Με την επιλογή της ελεγχόμενης χρεοκοπίας συμφωνεί επί της ουσίας και η ΝΔ, παρά τα όσα λέει, καθώς και τα άλλα κόμματα της ΕΕ.           Ο λαός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πέσει στην παγίδα να διαλέξει τη μέθοδο ελεγχόμενης χρεοκοπίας.

Θα αποδοθούν ευθύνες αλλά από την δικαιοσύνη δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου.


Την απόφαση του για πλήρη διαλεύκανση και απόδοση των ευθυνών, αλλά μόνο μέσω της δικαιοσύνης εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.
Είναι απόφαση μας η πλήρης διαλεύκανση και η διερεύνηση για την απόδοση ευθυνών, προΰποθέσεις  για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το σύστημα και τους θεσμούς της χώρας μας” δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για την υπόθεση τους τραγικού ατυχήματος στην ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί.

ΨΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ! Κυβερνητικός εμπαιγμός με τις τιμές των διοδίων



Σε μια αχαρακτήριστη κίνηση προχωρά η κυβέρνηση, η οποία δια του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη παίρνει πίσω τη δέσμευση για μείωση των τιμών των διοδίων.
Ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι «δεν θα γίνει πράξη η μείωση των διοδίων γιατί οι τράπεζες θεωρούν ότι τα έργα δεν είναι βιώσιμα».

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλεξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα με τον Γραμματέα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, Paolo Ferrero, στη Ρώμη στα πλαίσια της Συνόδου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) με θέμα την οικονομική κρίση και την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.


Τα τρομοκρατικά επιχειρήματα έχουν καταρρεύσει. Η κυβέρνηση με εκβιασμούς πέρασε το Μεσοπρόθεσμο υποτίθεται για να αποτραπεί η χρεοκοπία της χώρας. Μία εβδομάδα μετά η χρεοκοπία, όπως και να την χαρακτηρίσουν, είναι προ των πυλών. Ο πρωθυπουργός μιλά για μερική αδυναμία πληρωμών και ο υπουργός Οικονομίας για εμπράγματες εγγυήσεις, δηλαδή την υποθήκευση όλης της χώρας. Είναι γνωστό όμως πως η χρεοκοπία δεν θα είναι « επιλεκτική » για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας .

Εν αναμονή του τηλεοπτικού διαγγέλματος Χριστόφια για την τραγωδία στην Κύπρο.

Στη μία το μεσημέρι, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δήμητρης Χριστόφιας θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό σχετικά με την τραγωδία της 11ης Ιουλίου στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς «Ευάγγελος Φλωράκης»

Πηγή:www.enet.gr

Το αφεντικό έχει πάντα δίκιο!



Η Μαρία είναι άνεργη και ψάχνει για δουλειά...
Ο Χρήστος απολύεται...
Ο μπαρμπα Στέλιος προσπαθεί να τα βγάλει πέρα
με την πενιχρή του σύνταξη...
...απέναντί τους, το Αφεντικό.
Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011: Κολωνός
Ανοιχτό θέατρο λόφου Κολωνού
( Ιωαννίνων & Καπάνεως )
Ώρα έναρξης : 9.00μ.μ - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μετά την "επιλεκτική χρεωκοπία" Βενιζέλου :Σε "μερική αδυναμία πληρωμών' , θεωρητικά, αναφέρεται ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τους γερμανικούς, Financial Times.



Σε "μερική αδυναμία πληρωμών' , θεωρητικά, αναφέρεται ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τους γερμανικούς, Financial Times, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι θα πρέπει να εξεταστεί επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών. «Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο προκαλώντας πολύ μεγαλύτερη ζημία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από το «Και τι θέλετε, να χρεοκοπήσουμε;»!!! στο Ε, δεν είναι και τόσο κακό να χρεοκοπήσουμε! Του Νίκου Μπογιόπουλου.

«Και τι θέλετε, να χρεοκοπήσουμε;»!!!

Στην αρχή μας είπαν:
«Αλλαγές στο Ασφαλιστικό (σ.σ.: εννοούσαν διάλυση του Ασφαλιστικού) ή χρεοκοπία;»...
*
Ακολούθως ισχυρίστηκαν:
«Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις (σ.σ.: εννοούσαν επιβολή εργασιακών σχέσεων τύπου «Νταχάου») ή χρεοκοπία;»...
*
Στη συνέχεια και αφού πρώτα οι «παπαγάλοι» τους προλείαναν το έδαφος με... αθώα ερωτήματα του τύπου
«ΔΝΤ ή χρεοκοπία;»,
«τρόικα ή χρεοκοπία;»,
πέρασαν στο προκείμενο:
«Μνημόνιο (τουτέστιν: μειώσεις μισθών, κατακρήμνυση συντάξεων, κατάργηση δώρου, φοροεπίθεση κλπ.) ή χρεοκοπία;»...

Νέα δημοσκόπηση VPRC για το Περιοδικό Επίκαιρα.(14 Ιούλη).Ψηλά το Κ.Κ.Ε με 13 % .Πρώτη η Ν.Δ με 29,5 %,ακολουθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 25,5 %.Στο 7 % ανεβαίνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α .Στο 1,5 % η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.Στην βουλή μπαίνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4 %.Σχόλιο του Red Star.


Στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» που κυκλοφορούν την Πέμπτη 14 Ιουλίου ,δημοσιεύεται η  έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων VPRC.
Υπενθυμίζω το πρώτο εκλογικό βαρόμετρο με τις εκτιμήσεις μου http://kke4ever.blogspot.com/2011/07/red-star-2011.html
Η διαφορά των 3,5 μονάδων που έδινα υπέρ της Ν.Δ επιβεβαιώνεται από την έρευνα της VPRC που δίνει 4 μονάδες διαφορά.

Λιβύη: Απαγωγή 105 παιδιών καταγγέλλει η κυβέρνηση της Λιβύης.

Οι αρχές της Λιβύης διεξάγουν έρευνες για την τύχη 105 παιδιών ορφανοτροφείου στη Μισράτα, τα οποία όπως ισχυρίζονται απήχθησαν μετά τους βομβαρδισμούς της πόλης.
Για τα 105 παιδιά εδώ και πολλές εβδομάδες δεν υπάρχουν πληροφορίες, ανακοίνωσε λίβυος υπουργός.

Τα παιδιά αυτά -52 αγόρια και 53 κορίτσια- απήχθησαν στη Μισράτα την οποία σήμερα ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί και οδηγήθηκαν σε άγνωστο προορισμό, τόνισε σε ξένους δημοσιογράφους ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ιμπραχίμ Σάριφ.

Ο ίδιος είπε ακόμα πως οι αρχές διαθέτουν κατάλογο με τα ονόματα των παιδιών.

Εισαγγελική παρέμβαση για εμπλοκή του Α. Α. Παπανδρέου σε «συμβόλαια ασφάλισης».Η εταιρεία έκανε στρατηγικό σχεδιασμό για χώρες που κινδυνεύουν με χρεωκοπία.

ENET.GR

Εισαγγελική παρέμβαση για το δημοσίευμα της «Ε» σύμφωνα με το οποίο ο αδερφός του πρωθυπουργού, Ανδρίκος Παπανδρέου, μετέχει ως υψηλόβαθμο στέλεχος στρατηγικού σχεδιασμού στη διεθνή εταιρεία διαχείρισης Unigestion, η οποία προτείνει CDS, δηλαδή συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεωκοπίας χωρών μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Δήλωση Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού για την τραγωδία του Ζυγίου.


Από τη Δευτέρα ολόκληρη η Κύπρος συγκλονίζεται από το χαμό των δώδεκα ηρωικών συμπατριωτών μας που έπεσαν στο καθήκον. Το ΑΚΕΛ νιώθει θλίψη και οδύνη για την ανείπωτη τραγωδία και για το χαμό τους. Θρηνούμε την απώλεια τους και με βαθιά θλίψη στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών τους. Η σκέψη μας είναι μαζί τους. Συμπαραστεκόμαστε στο δράμα τους, ευχόμενοι δύναμη και κουράγιο. Ως ΑΚΕΛ εκφράζουμε για ακόμα μια φορά τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο αθώων συνανθρώπων μας.
Την ίδια στιγμή παρακολουθούμε με λύπη τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών. Αναμέναμε ότι οι δημόσιες πολιτικές τοποθετήσεις θα λάμβαναν υπόψη τους τον ανθρώπινο πόνο και την ανάγκη σεβασμού του. Δυστυχώς γίνεται το αντίθετο.