Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΗΠΩΣ ΝΑ «ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ» ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ;...




Όποιος ισχυρίζεται ότι θα πάει να «διαπραγματευτεί», να«επαναδιαπραγματευτεί» και να «επανιδρύσει» την ΕΕ, ώστε να «επανασχεδιαστεί» η φιλοσοφία της και συνακόλουθα
να «επανατοποθετηθεί» σε φιλολαϊκή - και σε «αριστερή» (!) - βάση η σχέση της Ελλάδας με τις Βρυξέλλες,
είναι σαν να λέει ότι:
1) Θα πάω να «επαναδιαπραγματευτώ» με το ΝΑΤΟ για να το «επανασχεδιάσω» και από δύναμη του ιμπεριαλισμού και του πολέμου να το μετατρέψω σε πρόσκοπο του ουμανισμού και της ειρήνης, όπου - εντός του ΝΑΤΟ - η Ελλάδα θα χαίρει ειρήνης και ασφάλειας.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου M. Σουλτς


Είχαμε την ευκαιρία να έχουμε μια ουσιαστική και εποικοδομητική συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον κ. Σούλτς. Του εξέφρασα την ανησυχία μας για την κινδυνολογία των τελευταίων ημερών σε σχέση με τη σταθερότητα της οικονομίας και την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Του εξέφρασα την άποψη ότι την κινδυνολογία αυτή την αναπαράγουν πολιτικές δυνάμεις που παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά και κερδοσκόποι που παίζουν σε κερδοσκοπικά παιχνίδια.
Του εξέφρασα την πεποίθησή μας ότι η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει ισότιμο μέλος της ευρωζώνης με υποχρεώσεις αλλά και με δικαιώματα που απορρέουν από τη συμμετοχή της σε αυτή.

Εισήγηση του Δ.Σ. του Σωματείου, στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας Πέμπτη 17 Μάη 2012



Συνάδελφοι,
Σήμερα κλείνουμε 200 μέρες σκληρού απεργιακού αγώνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο απεργιακό αγώνα στην ιστορία του εργατικού κινήματος της χώρας μας και έναν από τους πιο μεγάλους που έχουν γίνει διεθνώς. Είμαστε γι´ αυτό υπερήφανοι και ταυτόχρονα αποφασισμένοι, να υπερασπίσουμε και να περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο τον ηρωικό αυτό αγώνα μας. Το τι κάναμε αυτές τις 200 μέρες, τα έχουμε συζητήσει αναλυτικά στις προηγούμενες συνελεύσεις μας, στη μεγάλη πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση, εδώ μπροστά στην πύλη της "Χαλυβουργίας".

Δημοσίευμα έγκυρης οικονομικής εφημερίδας αναφέρει ότι σχεδιάζουν μυστικά έξοδο της Ελλάδας !



«Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ελλάδα: η είσοδος στην έξοδο αρχίζει» κυκλοφορεί η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. «Σε μυστικές συναντήσεις εμπειρογνώμονες της γερμανικής κυβέρνησης ετοιμάζονται για την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη» σημειώνει ο σχολιαστής. «Στους κυβερνητικούς κύκλους», συνεχίζει, «η έξοδος παρομοιάζεται με πτώση από ψηλό κτίριο. Πριν από δύο χρόνια θα ισοδυναμούσε με θανατηφόρα πτώση από δεκαώροφο κτήριο, πέρυσι από πενταώροφο, σήμερα από διώροφο αλλά μόνο με κατάγματα.

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.




Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Στις 6 Μαΐου οι πολίτες μας έδωσαν, με την ψήφο τους, τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανατρέποντας όλα τα σχέδια των μνημονιακών δυνάμεων. Ήταν αναμενόμενο το σύστημα εξουσίας να αιφνιδιαστεί και να αντεπιτεθεί.
Επί τρία χρόνια, άλλωστε, άλλοτε αγνόησε, άλλοτε υποτίμησε και πάντοτε όμως επιχειρούσε να  απαξιώσει τη  λαϊκή βούληση. Και αυτήν τη λαϊκή ετυμηγορία που αναδιέταξε τους συσχετισμούς, στις 6 του Μάη, ακόμα να την αποδεχτούν. Δε συγχωρούν το λαό για την επιλογή που έκανε.

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα - Παρουσίαση του καλέσματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου.(18-5-2012)



Ζητάμε από τον εργαζόμενο λαό στη νέα εκλογική μάχη να μας δώσει με την ψήφο του δύναμη, ένα είδος εντολής δηλαδή, να ακυρωθούν τα μνημόνια, οι αντιλαϊκές συμβάσεις,  όλα τα μέτρα που ψηφίσθηκαν από την αρχή της κρίσης και ενδιάμεσα σ΄ αυτήν την βουλή που θα προκύψει. Και με πρόταση νόμου που θα καταθέσει το ΚΚΕ αλλά και με ανερχόμενο πιο μαζικό και οργανωμένο κίνημα της λαϊκής συμμαχίας που τελικά θα σαρώσει και όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που συνοδεύουν τα μνημόνια: Για τους μισθούς και τις συντάξεις, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τις απολύσεις και την εφεδρεία, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφίσει. Αλλιώς με τα προεκλογικά ήξεις αφήξεις των άλλων κομμάτων, η κάλπη μπορεί  να υπονομεύσει το κύμα της λαϊκής αγανάκτησης και δυσαρέσκειας.

Δελτίο Τύπου K.K.E: Για τη συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με τον Άντρο Κυπριανού 18/5/2012


Δελτίο Τύπου K.K.E



Την Παρασκευή 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, στον Περισσό, συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης σε συντροφικό κλίμα έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις πολιτικές και κοινωνικό-οικονομικές εξελίξεις στις δύο χώρες και συνολικότερα στην ΕΕ, τα καθήκοντα και τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν τα δύο κόμματα.

Ο σκοπός και τα «μέσα» του. Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α μετά την πρόταση να είναι ο Αρσένης υπηρεσιακός πρωθυπουργός.



Δεν ξεχνάμε τον Υπουργό Παιδείας της κυβέρνησης Σημίτη και την εκπαιδευτική του «μεταρρύθμιση» η οποία κατέστρεψε το μέλλον εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών που βρέθηκαν τα επόμενα χρόνια σε ένα εξεταστικό κάτεργο που το ονόμαζαν «σχολείο».

Δεν ξεχνάμε την κατάργηση της επετηρίδας, το θάψιμο των εργασιακών δικαιωμάτων ενός ολόκληρου κλάδου, που μας έχει φτάσει σήμερα σε εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους εκπαιδευτικούς και άδειες τάξεις από την έλλειψη καθηγητών.
Δεν ξεχνάμε το ξύλο και τα δακρυγόνα έξω από τα εξεταστικά κέντρα, τις συλλήψεις δασκάλων, φοιτητών, αδιόριστων καθηγητών και την παραπομπή τους σε δίκες-παρωδία μόνο και μόνο για να νομιμοποιηθεί η βία της σημιτικής εξουσίας.

Αποφασιστικά στις νέες μάχες.Άνοδος της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.


H άνοδος των ψηφοδελτίων που στηρίζει η ΚΝΕ στις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές είναι ένα θετικό κι ελπιδοφόρο μήνυμα.


Διαβάζοντας κανείς το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών πρέπει να συνυπολογίσει την περίοδο και το κλίμα μέσα στο οποίο έγιναν. Αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μάη και μέσα στο κλίμα των παραπλανητικών διαξιφισμών των διερευνητικών εντολών, οι φοιτητές και οι σπουδαστές όδευσαν προς τις κάλπες με παλιά και νέα διλήμματα εκβιασμού και χειραγώγησης νεανικών συνειδήσεων.

Ο λόγος και ο ρόλος της Αριστεράς


ΜΕΤA ΤΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» της 6ης ΜAΗ

Νέες κάλπες, νέα αδιέξοδα, νέοι εκβιασμοί. Νέες αυταπάτες;
Ο λόγος και ο ρόλος της Αριστεράς.
Με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μάη
και μπροστά στη νέα εκλογική αναμέτρηση
το ΚΚΕ(μ-λ) διοργανώνει συζήτηση
στο βιβλιοπωλείο-καφέ «Εκτός των τειχών»
(Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια, τηλ. 210-3303348)
την Παρασκευή 18 Μαΐου,
στις 7:30 το απόγευμα.