Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Μπροστά στη Βάρκιζα Το "παιχνίδι" ήταν στημένο από την αρχή....


Μπροστά στη Βάρκιζα Το "παιχνίδι" ήταν στημένο από την αρχή.... 
Οι Αγγλοι εμμένουν στη συντριβή του ΕΑΜικού κινήματος και βρίσκουν έναν απρόσμενο ...σύμμαχο

Η λήξη των εχθροπραξιών ανάμεσα στον ΕΛΑΣ και τους Εγγλέζους, με την υπογραφή στρατιωτικής συμφωνίας ανακωχής, εκ των πραγμάτων, οδηγούσε στην αναζήτηση πολιτικής συμφωνίας που θα έθετε και το οριστικό τέλος στις πολεμικές σύγκρουσης. Οι σχετικές βολιδοσκοπήσεις άρχισαν αμέσως μετά την έναρξη εφαρμογής της ανακωχής. Το κράτος των Αθηνών, το "κρατίδιο της Σκομπίας", όπως εύστοχα το ονόμαζε ο λαός, από την πρώτη στιγμή, άρχισε να βομβαρδίζει το ΕΑΜικό κίνημα με προτάσεις για διαπραγματεύσεις. Ο αντιβασιλέας - αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο, αλλά και οι Εγγλέζοι, με προκηρύξεις που έριχναν τα αεροπλάνα τους, εκδήλωναν την πρόθεση ότι ήταν έτοιμοι να δεχτούν ΕΑΜική αντιπροσωπεία για την αναζήτηση πολιτικής λύσης στο ελληνικό ζήτημα. Αλλά και το ΕΑΜικό κίνημα ανταποκρίθηκε, δηλώνοντας την επιθυμία να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις με ευρεία αντιπροσωπεία, στην οποία θα εκπροσωπούνταν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που το απάρτιζαν.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - Καταγγελία για τις αυθαίρετες περικοπές μισθών στην επιχείρηση του Άδωνη Γεωργιάδη



Αυτοί που ψήφισαν τα μνημόνια, που βύθισαν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και τη δυστυχία, αυτοί που δεν άφησαν τίποτε όρθιο από την εργατική νομοθεσία, φαίνεται πως δεν αρκούνται σε όσα έχουν καταφέρει. Φαίνεται πως αυτά που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους ξεπερνάνε κατά πολύ ακόμη και τους χειρότερους εφιάλτες. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε τις ανακοινώσεις καταγγελίες που έχουν γίνει από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος για την κατάσταση που επικρατεί στις εκδόσεις Γεωργιάδη  και την καταπάτηση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει;

Καταγγελίες ΑΚΕΛ : Αναλγησία και αυταρχισμός από το κατοχικό καθεστώς.


Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει το ψευδοκράτος



Αδιαλλαξία, αναλγησία και αυταρχισμό επιδεικνύει το κατοχικό καθεστώς στα κοινωνικά και εργασιακά θέματα καταγγέλλει το ΑΚΕΛ και καταδικάζει τη βία κατά εργαζομένων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί.
Κληθείς να σχολιάσει τη βία που ασκήθηκε κατά εργαζομένων του «δήμου» Λευκωσίας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά της πολιτικής του ψευδοκράτους στα κοινωνικά ζητήματα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, υπέδειξε ότι η συμπεριφορά του ψευδοκράτους καταδεικνύει το αυταρχικό πρόσωπο του κατοχικού καθεστώτος.

Για μας.


Παρακολουθώντας τις τηλεοπτικές συζητήσεις των ημερών μετά τις εκλογές, αλλά και πριν από αυτές, τις επιθέσεις που γίνονται στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΚΚΕ, πολλές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να εξεγείρεται. Όχι για τον τρόπο που απαντάνε οι εκπρόσωποι των δύο αυτών κομμάτων αλλά για το ότι, δυστυχώς, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου σε αυτή τη χώρα εξακολουθούν παρά τα όσα προηγήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, παρά τα αποτελέσματα των εκλογών, να νοιώθουν αρκετά ισχυροί ώστε να επιτίθενται με περισσό θράσος και με μανία κατά του οτιδήποτε πρεσβεύει η αριστερά, ιδιαίτερα η κομμουνιστική. Δεν έχω σκοπό να σχολιάσω ή να αντιπαρατεθώ με τους συριζαίους ή τους κκεδες εκπροσώπους, οι απόψεις μου για αυτά τα δύο κόμματα και για τον τρόπο που κινούνται είναι γνωστές, για την ακρίβεια αυτό που είχα σκοπό ήταν να γράψω ένα κείμενο όπου θα κατέθετα τις σκέψεις μου για το που το πάει το σύστημα και τον έντονο αντικομμουνισμό. Κάνοντας αυτές τις σκέψεις λοιπόν έπεσα πάνω στο άρθρο που παραθέτω παρακάτω. Διαβάζοντάς το θεώρησα ότι με κάλυψε, οπότε δεν χρειάστηκε να γράψω κάτι άλλο, στην ουσία του πράγματος τα ίδια θα έλεγα, έστω και με διαφορετικό τρόπο. Αξίζει λοιπόν να διαβαστεί!

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον…

Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον
Καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει
Τι κρύβει μεσ’ τα δόντια του το ξέρω
Καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
Και χάνονται βαθιά στα περασμένα
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν
Μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμός βαθιά κατάλαβέ τον
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
Που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι!
Το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
Και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

Μα πάλι θε ν’ απλώσει σαν χολέρα
Πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου
και δίπλα σου φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

Ο Νίκος Ζαχαριάδης για το κόμμα νέου τύπου


Ο Λένιν λέει ότι:
«Το προλεταριάτο δεν έχει άλλο όπλο στην πάλη για την εξουσία έξω απ' την οργάνωση» (τομ. 7ος, σελ. 383).
Και ο μπολσεβικισμός, οι Λένιν και Στάλιν δημιούργησαν το όπλο αυτό της πάλης του προλεταριάτου για την εξουσία, το κόμμα της διχτατορίας του προλεταριάτου και της ανοικοδόμησης της αταξικής, κομμουνιστικής κοινωνίας, το νέο τύπου κόμμα, το Μπολσεβίκικο Κόμμα.
Καθορίζοντας, οι Λένιν και Στάλιν, ότι το κόμμα είναι το πρωτοπόρο, οργανωμένο τμήμα της εργατικής τάξης. Η ανώτατη μορφή οργάνωσης του προλεταριάτου. Το όργανο της διχτατορίας του προλετα­ριάτου. Ότι το κόμμα αποτελεί μια ενό­τητα θέλησης που είναι ασυμβίβαστη με την ύπαρξη ομάδων και φραξιών μέσα στις γραμμές του. Και ότι το κόμμα δυναμώνει όταν καθαρίζεται απ' τα οπορτουνιστικά στοιχεία.
Καθορίζοντας τα κύρια γνωρίσματα του νέου τύπου προλεταριακού, επαναστατι­κού κόμματος οι Λένιν και Στάλιν διατύ­πωσαν και δόσαν παράλληλα και τις οργανωτικές αρχές του κόμματος αυτού.
Η μελέτη και αφομοίωση της λενινιστικής-σταλινικής διδασκαλίας για του νέου τύπου προλεταριακό κόμμα αποτελεί απαραίτητο και πρωταρχικό στοιχείο στο θεωρητικό εξοπλισμό του μέλους και του στελέχους μας.

Συγκεντρώσεις του Κ.Κ.Ε σε ολόκληρη την χώρα !


Κ.Κ.Ε ψηφίζουμε , ψήφο δεν χαρίζουμε !




Τρίτη 22/5
-- Στη Σπάρτη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με ομιλητή τον Α. Δαμαλά.
-- Στο Βαθύλακο Θεσσαλονίκης, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Σ. Ζαριανόπουλο.
-- Στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, στις 8 μ.μ., σύσκεψη στα Γραφεία του Κόμματος, με τον Γ. Δελλή.
Τετάρτη 23/5
-- Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., σύσκεψη των ΕΒΕ του Κ/Α Τομέα στο Εκλογικό Κέντρο (Σωκράτους 6), με ομιλητή τον Θ. Βαρδαλή.
-- Στις Σέρρες, στην πλατεία Κρονίου, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Θ. Παφίλη.

Υπέρ αντικαπιταλιστικής συμπολιτείας .Δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΙΝ.


της Μαριάννας Τζιαντζή



Δεν ξέρουμε αν ο ποιητής του μέλλοντος θα γράψει ένα επίγραμμα για την κάθοδο (ή τη μη κάθοδο) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές, λίγους παραφρασμένους στίχους για τους «Υπέρ αντικαπιταλιστικής συμπολιτείας πολεμήσαντες»:

Ανδρείοι σεις που κατεβήκατε και μαυριστήκατ’ ευκλεώς
 τους πανταχού επικρατήσαντας μη φοβηθέντες.

Σε ένα σταυροδρόμι βρίσκονται σήμερα το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η αντικαπιταλιστική αριστερά: to be or not to be, να κατεβούμε ή να μην κατεβούμε; Να διαφυλάξουμε τις δυνάμεις μας και την αξιοπρέπειά μας, να κάτσουμε στο ράφι ώστε να μη λεηλατηθούν οι ψήφοι που πήραμε στον πρώτο γύρο, να μη μετρήσουμε κι άλλες απώλειες (ανάμεσά τους και οικονομικές);

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ : Αποκαλύπτεται η κοροϊδία της δήθεν αλλαγής στην ΕΕ.


ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ



Αποφασισμένος να συντηρήσει, όσο γίνεται, το ρόλο του ως καλύτερου διαχειριστή του καπιταλισμού και της βαθιάς κρίσης του που σείει την ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα χαμηλώνοντας σταδιακά και μεθοδικά τον πήχη των προσδοκιών που είχε καλλιεργήσει προεκλογικά όσον αφορά στην προοπτική «αλλαγής σελίδας» και «ανατροπών στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο», εμφανίζεται ο νέος Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και οι στενοί συνεργάτες του στη νέα κυβέρνηση. Τα πρώτα δείγματα σταδιακής εξισορρόπησης των προεκλογικών του εξαγγελιών με τις πραγματικές του προθέσεις έγιναν σαφή κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης ομιλίας του, αμέσως μετά την ανάληψη των προεδρικών του καθηκόντων.

Εκλογές στο Ευρωκωσταλέξι...Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Της Λιάνας Κανέλλη


Για όσους δεν θυμούνται και δη τους νεότερους, που ονειρεύονται ένα γκουβέρνο σαν πομάδα στις πληγές που το ίδιο άνοιξε στα όνειρα και τα σχέδιά τους για ζωή, το Κωσταλέξι ήταν ένα χωριό σαν όλα τ' άλλα ελληνικά χωριά, που συκοφαντήθηκε και στιγματίστηκε από τον τρόμο μιας οικογένειας μπροστά στην «ατυχία» να αποκτήσει ένα κορίτσι με νοητική υστέρηση.
Το παιδί μεγάλωσε χωρίς να μάθει ποτέ κανείς ότι γεννήθηκε, έγκλειστο σ' ένα υπόγειο, ώσπου κάποιος έσπασε το τείχος της σιωπής, άνοιξε η κρύπτη του μυστικού αργού φόνου από προκατάληψη και κοινωνική φοβία, τα μαζικά μέσα κατασπάραξαν εν ονόματι του κοινωνικού κράτους και του Δικαίου - η Λέρος επέζησε δεκαετιών ως οργανωμένο αντίστοιχο έγκλημα και μάλιστα «κρατικόν» κι «επιστημονικόν» - και το Κωσταλέξι έμεινε στη νεότερη κοινωνική Ιστορία της Ελλάδας ως συνώνυμο του βάρβαρου εγκλεισμού και της κοινωνικής αποκτήνωσης των «νοικοκυραίων» πίσω απ' τις κλειστές πόρτες τους.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» (19-20/5/2012)


1. Το επιχείρημα που ακούγεται  σχεδόν από το σύνολο των πολιτικών σας αντιπάλων, είναι πως μια καταγγελία του Μνημονίου, οδηγεί αντικειμενικά σε έξοδο από την ευρωζώνη. Πρόκειται για "μπλόφα» ή υπάρχει και ένα πραγματικό τέτοιο ενδεχόμενο;
Είναι μια συντονισμένη προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στον ελληνικό λαό και να ακυρωθεί το μήνυμα των εκλογών. Οι έλληνες απειλούνται με τιμωρία επειδή στις εκλογές της 6ης Μαϊου καταψήφισαν το Μνημόνιο και τα κόμματα που το υιοθέτησαν προγραμματικά.

Συναγερμός για ενίσχυση του Κ.Κ.Ε !


Άρθρο του Ριζοσπάστη


Βασικός στόχος της αστικής τάξης, των κομμάτων της, των έξωθεν συμμάχων της, στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τη βαθιά καπιταλιστική κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, είναι να έχουν το λαό στη γωνία, υποταγμένο. Ο Αντ. Σαμαράς καλεί σε ενότητα ενάντια σε όσους υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, διώχνουν επενδύσεις, κλείνουν επιχειρήσεις, αποκλείουν λιμάνια. Δηλαδή ενάντια στο ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα. Ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κοινωνική αντιπολίτευση σε βάρος των επιχειρήσεων.