Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Γεννάει ανησυχίες ο εναγκαλισμός με την κυβέρνηση Νετανιαχου- Σχετικά με την επίσκεψη Νετανιάχου στη χώρα μας το γραφείο τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της ΟικολογίαςΜε ασυνήθιστη σπουδή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προωθεί την αναβάθμιση των σχέσεων με το Ισραήλ ενώ είναι ακόμα νωπό το αίμα των ακτιβιστών του «στολίσκου της ελευθερίας» που δολοφόνησε η κυβέρνηση Νετανιάχου σε διεθνή ύδατα προκαλώντας την παγκόσμια κατακραυγή.
Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας με την κυβέρνηση Νεταχιάνου, μία από τις πιο αντιδραστικές στην ιστορία του Ισραήλ, που εκπονεί νέα σχέδια πολέμου στην πολύπαθη Μ. Ανατολή. Η συνεργασία αυτή, η οποία παίρνει τη μορφή και κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, εγκυμονεί κινδύνους για την ίδια την ασφάλεια της χώρας μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ: ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Οι μέρες του καύσωνα αποτελούν ένα ακόμα καμπανάκι κινδύνου για την εργατική τάξη. Εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με εργασιακούς χώρους-καμίνια, πραγματικά κολαστήρια. Αυτό αφορά και ανοιχτούς χώρους (εργοτάξια, κτλ), όπου υπάρχει άμεση έκθεση στον ήλιο, αλλά και κλειστούς χώρους, όπου είτε λόγω κατασκευής (μη επαρκής αερισμός, υπόγεια, θερμοκήπια, κτλ), είτε λόγω εργασιακών παραγόντων (π.χ λειτουργία μηχανών) οι συνθήκες εργασίας θα είναι ανυπόφορες και εξοντωτικές. Σε όλους αυτούς τους χώρους θα απαιτηθεί από τους εργαζόμενους να δουλέψουν μέχρι τελικής πτώσης, στο όνομα της συνέχισης της παραγωγής, των προθεσμιών για την παράδοση των εμπορευμάτων, της «εξυπηρέτησης του πελάτη», της «ανταγωνιστικότητας», να ξεπεραστεί η κρίση.
Η δουλειά κάτω από συνθήκες καύσωνα δεν αποτελεί ζήτημα παλικαριάς ή σκληραγώγησης. Η εργατική τάξη δε χρειάζεται να αποδείξει στους κεφαλαιοκράτες τις ικανότητες της, τις αντοχές και το κουράγιο της. Δε χρειάζεται να κάνουμε το «καλό παιδί» απέναντι στην εργοδοσία, να ξοδεύουμε και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα για ένα άθλιο μεροκάματο.

ΕΕΚ: ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ – ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/8, 6.30 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΕΕΚ: ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ – ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/8, 6.30 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, στηρίζει, συμμετέχει και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού του σιωνιστικού κράτους, Νετανιάχου, στην Αθήνα την Δευτέρα 16-08-10.
Ο σφαγέας του Παλαιστινιακού λαού και τσιράκι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή συνομιλεί με την ελληνική κυβέρνηση της τρόικας- τσιράκι του ελληνικού και διεθνούς καπιταλισμού.
Στη συγκυρία της μεγαλύτερης στην ιστορία παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης η κυβέρνηση Παπανδρέου εξακολουθεί να εξοργίζει το κοινό αίσθημα..

Λαϊκός Δρόμος-διαγωνίως:Τηλεοπτικά δελτία αντάξια των διαγγελμάτων της χούντας

 
Τηλεοπτικά δελτία αντάξια των διαγγελμάτων της χούντας αποδεικνύονται οι εμφανίσεις στην ψευτοδημοκρατία του γυαλιού, των εκπροσώπων και των υπουργών του ΠΑΣOK όταν ιδιαίτερα στρέφονται κατά των απεργών και των απεργιών. Πρωταθλητής του αγωνίσματος έρχεται η τηλεοπτική χαβούζα του Μega, με πρωταγωνιστές σ' επίπεδο αρνητικού Πούλιτζερ, βρίσκεται ο ανόητος Μ. Καψής, ο οποίος κουνάει το δάκτυλο σε συνδικαλιστές, εκστομίζοντας «θα δείτε τι θα πάθετε».

‘Εξω ο δολοφόνος Νετανιάχου απ’ την Ελλάδα! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)
Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010
Ο δολοφόνος του παλαιστινιακού λαού και των άλλων αραβικών λαών, πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενζαμίν Νετανιάχου, επισκέπτεται επίσημα τη χώρα μας, ύστερα από πρόσκληση της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
‘Οταν μάλιστα δεν έχει περάσει μήνας, από την αντίστοιχη επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου, στο Ισραήλ. Ενός κράτους – τρομοκράτη, που δε διστάζει να δολοφονεί καθημερινά το λαό της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και των άλλων αραβικών χωρών, καθώς και να μακελεύει όποιον στέκεται αλληλέγγυος σ’ αυτούς.
Η επιλογή της ημερομηνίας της επίσκεψης, μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, δεν είναι τυχαία, αλλά έγινε με στόχο να αποφευχθούν οι αντιδράσεις του λαού μας, απέναντι στην πρόκληση αυτή.
Οι σχέσεις που αναπτύσσει η ντόπια άρχουσα τάξη και η κυβέρνησή της, με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, στο πλαίσιο του συνολικότερου καθεστώτος της εξάρτησης της απ’ τους ιμπεριαλιστές, λόγω των αμερικάνικων συμφερόντων στη Μέση Ανατολή, αλλά και των αντιθέσεών της, με την τούρκικη αστική τάξη, πρέπει να καταγγελθούν αποφασιστικά!
‘Ολοι στη συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Νετανιάχου, τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010, στις 6.30μμ, στο Σύνταγμα.