Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Λαέ ξύπνα , το παραδέχονται και οι ίδιοι ! Βαθιά ύφεση (4,2 %) και το 2013 προβλέπει η Κομισιόν !

Οι δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία επιβεβαιώνονται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή



Βαθιά ύφεση 6% του ΑΕΠ φέτος και 4,2% το 2013 προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα στις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της για την ΕΕ, τοποθετώντας στο 2014 την επιστροφή σε θετικά πρόσημα της τάξης του 0,6% -με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο ρ/ς REAL [7/11/2012].


Ετέθη στη Βουλή θέμα αντισυνταγματικότητας της διαδικασίας με την οποία θα 
ψηφισθεί το πολυνομοσχέδιο. Θέλω τη γνώμη σας γι' αυτό.


«Τις τελευταίες μέρες ζούμε τις λαμπρές σελίδες της αντιπαράθεσης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όταν πια πηγαίναμε για μία εναλλαγή, ο ένας με τον άλλο. Και το λέω με πολύ μεγάλη ευθύνη. Δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να επιτίθεται στην αντιπολίτευση και η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλοίμονο, ούτε λόγος.

Νεοναζί τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ.


 Επίθεση «τραμπούκων της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής» σε μέλη της ΚΝΕ, έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, όπου καλούσαν τους μαθητές να συμμετέχουν στη σημερινή απεργία και στις συγκεντρώσεις» καταγγέλλει το ΚΚΕ.

«Η ομάδα των φασιστοειδών, με επικεφαλής γνωστά στελέχη μπράβους της Χρυσής Αυγής Διχταπανίδη και Παναγιωτίδη, αρχικά με βρισιές και απειλές επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να διώξουν τα μέλη της ΚΝΕ.

Του Γιώργου Δελαστίκ : ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΑΘΙΑ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΙΣΟΣ.

 Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*



Αποφράδα μέρα η σημερινή. Ισως και να περάσει στην Ιστορία για τα κακά και τις συμφορές που θα φέρει στον τόπο η υπερψήφιση εκ μέρους των βουλευτών της ΝΔ και τουΠΑΣΟΚ, με την ανοιχτή ή συγκαλυμμένη συνενοχή και εκείνων της ΔΗΜΑΡ, του νέουπακέτου μέτρων λιτότητας που μοναδικό στόχο έχουν τον οικονομικό εξανδραποδισμό των Ελλήνων και την πλήρη εθνική εξαχρείωση της Ελλάδας.

1917 : Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


H επέτειος της Οχτωβριανής Επανάστασης του 1917 σε πείσμα των πισωγυρισμάτων της Ιστορίας ανακαλεί στο προσκήνιο - 95 χρόνια μετά - τη βασική αλήθεια της πάλης των τάξεων:

Οτι η κινητήρια δύναμη της κοινωνικής εξέλιξης, οι εργάτες και οι σύμμαχοί τους έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν από τη σιωπηλή πλειοψηφία των καταπιεσμένων στην πλειοψηφία των εξουσιαστών.
Ομως η δική τους εξουσία θα οικοδομηθεί στο έδαφος μιας θεμελιώδους διαφοράς σε σχέση με κάθε προϋπάρχουσα εξουσία καθώς αυτή, η νέα, η εργατική εξουσία, δεν έχει καμία ομοιότητα με όσες γνώρισε ως τα τώρα η ανθρωπότητα.

Τεράστιες οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, χτες, σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα οι διαδηλωτές περικύκλωσαν το Σύνταγμα.


Σκληρή απεργιακή μάχη σε ολόκληρη τη χώρα δίνουν από χτες το ξημέρωμα, χιλιάδες και χιλιάδες εργάτες που, με τη μαζική και δυναμική τους συμμετοχή στις χτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν βροντερά: 

«Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός»!
Χιλιάδες εργάτες έκαναν το βήμα και ύψωσαν ανάστημα στην ωμή τρομοκρατία εργοδοσίας και κυβέρνησης, συμπαρατάχτηκαν με το ΠΑΜΕ και έστειλαν μήνυμα παλλαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στην πολιτική που τσακίζει το λαό.

Ποιός απεργεί την Τετάρτη- Ποιά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα εξυπηρετούν τον κόσμο για να πάει στις κινητοποποιήσεις


Με νέες συγκεντρώσεις την Τετάρτη απαντούν οι εργαζόμενοι στην ψήφιση των μέτρων από την Ολομέλεια της βουλής.
 
Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με αίτημα «να μην ψηφιστούν τα μέτρα» θα γίνει στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα έχει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
 
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συνεχίζουν και την Τετάρτη την απεργία, στην οποία μετέχουν νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες ιατροί, οι οδοντίατροι, οι υπάλληλοι των αστικών συγκοινωνιών, των ΕΛΤΑ, των τεχνικών επιχειρήσεων και των μεταφορών, οι ιδιοκτήτες ταξί, οι σιδηροδρομικοί, οι ναυτεργάτες, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες.
 
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τρόλεϊ και λεωφορεία.
 
- Το τραμ θα ξεκινήσει στις 12.00
- Μετρό/ΗΣΑΠ ξεκινούν στις 15.00 (για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο)

ΚΟΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.



Ο ιμπεριαλισμός, που κρύβεται κάτω από τη σημαία της «συριακής αντιπολίτευσης», ξεκίνησε μια αιματηρή επίθεση ενάντια στο συριακό λαό. Μετά από μια σύντομη περίοδο σύγχυσης σχετικά με τα γεγονότα στη Συρία η θολούρα ξεκαθαρίζει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον για το ότι η αντάρτικη ομάδα, ο λεγόμενος «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» (ΕΣΣ), που εμπλέκεται σε ένοπλη πάλη ενάντια στη συριακή κυβέρνηση στηρίζεται από τον ιμπεριαλισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τον ομόλογό τους την ΕΕ καθώς και τους περιφερειακούς τους υποστηρικτές συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Τουρκίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Τετάρτη 7 Νοέμβρη: 5:00 μ.μ. - Πλ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ (Σταδίου)
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΕΡΓΑΣ
Την Τετάρτη 7 Νοέμβρη οι «νόμιμοι εκπρόσωποι του λαού», η κυβέρνηση της εξάρτησης και της υποταγής στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της ΕΕ και του ΔΝΤ, ετοιμάζονται να ψηφίσουν το πιο επώδυνο και αντιδραστικό πακέτο μέτρων που έχει δει αυτός ο τόπος. Ετοιμάζονται να υποθηκεύσουν τη ζωή και το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες.
Αυτό που πραγματικά κρίνεται είναι λαός και εργάτες να μπορέσουμε να βάλουμε φρένο σε αυτήν την ξέφρενη επίθεση, να τη σταματήσουμε. Αυτό που κρίνεται είναι αν μπορούμε -έστω και τώρα- να ξεπεράσουμε την υποταγμένη στάση του κυβερνητικού συνδικαλισμού και των εκπροσώπων του σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να δώσουμε μια πραγματικά μαζική, ταξική μάχη υπεράσπισης της ζωής και των δικαιωμάτων μας.
Είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε ότι αυτός ο δρόμος μπορεί να ανατρέψει αυτήν την πολιτική, να φέρει τις πρώτες νίκες.