Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Πωλητήριο σε 22 αεροδρόμια της χώρας

Ύστερα από την κατηγοριοποίηση και τη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού, 13 έως 22 περιφερειακά αεροδρόμια, από τα συνολικά 37 της χώρας, πρόκειται να διατεθούν σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση, ενώ τα υπόλοιπα θα παραμείνουν στην πλήρη δικαιοδοσία του Δημοσίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.
Τα αεροδρόμια που δε θα συμπεριληφθούν στο διαγωνισμό παραχώρησης, θα είναι αυτά με το μικρότερο επενδυτικό ενδιαφέρον, τα οποία εκτιμά το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ότι δεν μπορούν να βρουν επενδυτή.

Παπαρήγα: Ο λαός να υψώσει το ανάστημά του εναντίον κυβέρνησης και Μέρκελ

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις εξελίξεις, την επικείμενη επίσκεψη Μέρκελ & τις δηλώσεις Σαμαρά        
«Καλούμε τον εργαζόμενο λαό να υψώσει το ανάστημά του τις επόμενες μέρες, με μεγάλο συλλαλητήριο την Τρίτη, εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και εναντίον της κυρίας Μέρκελ που επισκέπτεται την Ελλάδα.
 
Σκοπός αυτής της επίσκεψης είναι να συνδράμει την κυβέρνηση για να ασκήσει το μέγιστο δυνατό εκβιασμό και τον εκφοβισμό κατά του λαού, ώστε να βάλει κυριολεκτικά φίμωτρο απέναντι στα νέα σφαγιαστικά μέτρα που έρχονται.
 
Ο ελληνικός λαός πρέπει να ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες για μεγάλες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις. Μπλόκο στα μέτρα, αυτό είναι το σύνθημά μας».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ -ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ-ΟΛΟΙ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΟΜΟΝΟΙΑ στις 1 μ.μ.



Εργαζόμενες-Εργαζόμενοι,
Νέοι –Νέες
ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ με τα συνδικάτα τις λαϊκές επιτροπές, με το ΠΑΜΕ Την Τρίτη έρχεται στη χώρα μας η Μέρκελ. Δεν έρχεται για το καλό μας. Είναι για να βοηθήσει την κυβέρνηση να επιβάλλει τα νέα βάρβαρα μέτρα. 
ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στο ρ/ς ΝΕΤ 105,8



Θα θέλαμε ένα πρώτο σχόλιο γι αυτά που συνέβησαν χθες,  στο Πεντάγωνο. Αναφερόμαστε στους απλήρωτους εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στα όσα ακολούθησαν, γιατί δεν ήταν μόνο αυτά, ήταν και τα όσα ακολούθησαν στα δικαστήρια κλπ.
«Το σχετικά πρωτοφανές είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι αφημένοι κυριολεκτικά στο έλεος, απλήρωτοι, χωρίς καμία διασφάλιση του μέλλοντός τους και με αποφάσεις που εκφράζουν πλήρη ευθύνη κυβερνήσεων.

Ο αγώνας συνεχίζεται-Μαζική απόλυση 12.000 μεταλλωρύχων στη Ν. Αφρική

Μεταλλωρύχοι στη Ν. Αφρική- Πηγή φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Συνεχίζεται η αναταραχή στη Ν. Αφρική και ειδικά στον κλάδο των μεταλλείων πλατίνας. Μετά την πολυήμερη αιματηρή απεργία τον Αύγουστο στο μεταλλείο Μαρικάνα, που έκλεισε με ικανοποίηση του αιτήματος για αυξήσεις, η σκυτάλη πέρασε στο ορυχείο της εταιρίας Amplats, στο Ρούστενμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ!

Με ΜΑΤ, βία, χημικά και μαζικές συλλήψεις απάντησε η αντιδραστική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στις αγωνίες των εργαζομένων από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που μήνες τώρα ζουν απλήρωτοι και με το εργασιακό τους μέλλον κυριολεκτικά στον αέρα.
Η συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (που χαρακτηρίστηκε από τα αστικά ΜΜΕ και τους πληρωμένους παπαγάλους της κυβέρνησης και του κεφάλαιου ως και «εισβολή») δεν ήταν παρά η έκφραση της δίκαιης οργής εργαζομένων που βλέπουν τις ζωές και το μέλλον τους να θυσιάζονται στο βωμό των συμφερόντων του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου το οποίο συνεχίζει να θησαυρίζει.
Από την άλλη, το χτύπημα των ΜΑΤ, οι δεκάδες προσαγωγές, οι συλλήψεις και η δίκη των εργαζομένων από τα ναυπηγεία είναι η έκφραση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εδώ και δυόμισι χρόνια επιβάλλουν οι τροϊκανοί ιμπεριαλιστές και εφαρμόζει πρόθυμα το ντόπιο πολιτικό τους προσωπικό. Είναι η ωμή έκφραση μιας πολιτικής που ισοπεδώνει ζωές και δικαιώματα προκειμένου να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη κερδοφορία όλων αυτών που εδώ και δεκαετίες ληστεύουν ξεδιάντροπα τον κόπο της εργατικής τάξης και τον πλούτο της χώρας. Είναι αυτοί που έχουν οδηγήσει στη διάλυση κάθε παραγωγικής δραστηριότητας στη χώρα, στο βάθεμα της εξάρτησής της από τα ιμπεριαλιστικά μονοπώλια και στην εκτόξευση της ανεργίας.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ :Αυλαία με μαζική συγκέντρωση υπέρ του Τσάβες.Στις 5 μονάδες η διαφορά Τσάβες-Καπρίλες.Ανεβαίνει συνεχώς ο υποψήφιος της δεξιάς.


ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Πηγή φωτογραφιών http://www.demotix.com - Κομμουνιστές στην τεράστια διαδήλωση στο Καράκας
Αυλαία ουσιαστικά της προεκλογικής εκστρατείας στη Βενεζουέλα για τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, με μεγάλη συγκέντρωση των δυνάμεων που στηρίζουν την υποψηφιότητα του νυν προέδρου Ούγο Τσάβες,ανάμεσά τους και το ΚΚ Βενεζουέλας, που ταυτόχρονα προβάλλει την ανάγκη να υπάρξει σύγκρουση με τους καπιταλιστές για να προχωρήσουν ριζικές αλλαγές στη χώρα.
Κοκκίνησε χτες το Καράκας από μισό εκατομμύριο κόσμου ! Πηγή φωτογραφίας :http://www.demotix.com
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι πήραν μέρος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Καράκας.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τα μέτρα και τις λίστες.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα



Οι εργαζόμενοι έχουν τεράστια δύναμη στα χέρια τους και μπορούν σε αυτή τη φάση να δυσκολέψουν και να μπλοκάρουν τα νέα άγρια μέτρα. Το τίμημα αν περάσουν τα μέτρα αυτά θα είναι πολύ βαρύ. Πρέπει να τα μπλοκάρουμε πάση θυσία και με οποιοδήποτε τρόπο.
Σε ερώτηση που έγινε από δημοσιογράφο για την λίστα Λαγκάρντ και τη συζήτηση που ακολούθησε η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

ΑΤΤΙΚΗ: Μεγάλη συμμετοχή του λαού στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ. Κάθε γειτονιά και μια διαδήλωση !


Σε 32 συνοικίες και περιοχές «έστησαν» χτες συγκεντρώσεις οι Κομματικές Οργανώσεις του Λεκανοπεδίου
Από τη μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια

Στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά και σε 30 ακόμα συνοικίες και περιοχές της Αττικής, οι Κομματικές Οργανώσεις του Λεκανοπεδίου «έστησαν» χτες μαζικές συγκεντρώσεις, που εξελίχθηκαν σε πορείες.
Στα Προπύλαια, η συγκέντρωση ξεκίνησε με την καταδίκη από τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, της επίθεσης «των δυνάμεων καταστολής και τη σύλληψη πάνω από 100 εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την προσαγωγή τους στο Αυτόφωρο.

ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΙΚΗΣΕ Η…..ΡΩΣΙΑ, ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ.ΤΟΥ Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ.


 Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Ρέκβιεμ για την υστερική αντιρωσική πολιτική των νεοσυντηρητικών γερακιών της κυβέρνησης Μπους αποτέλεσαν οι βουλευτικές εκλογές στη Γεωργία. Ο άνθρωπος των Αμερικανών, ο πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος είχε εμφανώς εγκαταλειφθεί στη μοίρα του από τον Ομπάμα, υπέστη σαρωτική ήττα από τον μέχρι προ έτους άγνωστο εκτός Γεωργίας δισεκατομμυριούχο Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, τον με τεράστια διαφορά πλουσιότερο άνθρωπο της χώρας, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος των Ρώσων και ο οποίος θα γίνει πρωθυπουργός της χώρας. 

Επικίνδυνες οι εξελίξεις στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας
Όχι στο πολεμικό σφαγείο των λαών!

Πέμπτη 4 Οκτώβρη 2012
Η εκτόξευση όλμου από το συριακό έδαφος και η έκρηξη σε παραμεθόριο χωριό της Τουρκίας που προκάλεσε το θάνατο και τον τραυματισμό αμάχων, θεωρήθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν «επιθετική ενέργεια» και «απειλή για την εθνική της ασφάλεια» εκ μέρους της Συρίας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν βομβαρδισμοί πυροβολικού σε συριακές θέσεις προκαλώντας το θάνατο σύριων στρατιωτών. Ταυτόχρονα, κλιμακώνονται οι πολεμικές προετοιμασίες από τη μεριά της Τουρκίας με αίτηση της κυβέρνησης για εξουσιοδότηση από την τουρκική εθνοσυνέλευση για πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στη Συρία, ενώ την στήριξή τους πρόσφεραν στην Τουρκία οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Η «προέλευση» του όλμου που έπληξε το τούρκικο χωριό πρέπει να αναζητηθεί σε αυτούς που έχουν συμφέρον να κλιμακώσουν την ένταση και τις πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή. Όταν μάλιστα το συριακό έδαφος από το οποίο εκτοξεύθηκε έχει δεχθεί τη μαζική εισβολή, όπως αποκαλύπτουν διεθνή ΜΜΕ, διάφορων ομάδων στρατευμένων στα σχέδια των ιμπεριαλιστών να διαλύσουν τη χώρα και να την μετατρέψουν σε προτεκτοράτο και βάση εξόρμησης ενάντια σε όλους τους λαούς της περιοχής.

Σκαραμαγκάς: Οι «σωτήρες» επί το έργον! Του Νίκου Μπογιόπουλου.

Του Νίκου Μπογιόπουλου



Το 1985 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όταν πήρε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά από το Νιάρχο
- στο πλαίσιο της αμαρτωλής πολιτικής που βαφτίστηκε «κοινωνικοποίηση των προβληματικών» και ισοδυναμούσε με κρατικομονοπωλιακή επιδότηση των κεφαλαιοκρατών -
του πρόσφερε από πάνω και 130 εκατ. δολάρια

Βάρβαρη καταστολή ενάντια στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων.


Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ



Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την βάρβαρη επιδρομή των δυνάμεων καταστολής ενάντια σε οικογενειάρχες που είναι μήνες απλήρωτοι και ζητούσαν να έχουν δουλειά, να έχουν μισθό για να ζήσουν τις οικογένειες τους.
Η βαρβαρότητα του ξεπουλήματος των ναυπηγείων πότε στον έναν και πότε στον άλλον καπιταλιστή, η συρρίκνωση και το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων για λογαριασμό των κεφαλαιοκρατών δεν μπορεί παρά να επιβληθεί με βάρβαρα μέτρα.

Αυτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Τζανής που βρισκόταν ανάμεσα στα ονόματα της λίστας των 36 πολιτικών προσώπων που φέρεται να ήλεγχε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).


Απαγχονισμένος βρέθηκε στην κατοικία του στον Βόλο ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚΛεωνίδας Τζανής.



Ο κ. Τζανής βρισκόταν ανάμεσα στα ονόματα της λίστας των 36 πολιτικών προσώπων που φέρεται να ήλεγχε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), εξέλιξη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε επηρεάσει ψυχολογικά τον πρώην υφυπουργό.