Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

ΑΝΑΛΥΣΗ: Περιφερειακές-Δημοτικές Εκλογές Νοεμβρίου, τι μπορεί να καταφέρει η Αριστερά-Τα ΜΜΕ των Μεγαλοεργολάβων και Εφοπλιστών στήνουν δικομματικό σκηνικό .Επίκαιρο άρθρο του Red Star


Γράφει ο Red Star ...







Οι Περιφερειακές-Δημοτικές Εκλογές της 7 και 14 Νοέμβρη είναι σχετικά κοντά.Ως γνωστό ,ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις (αλλά κυρίως τις συνειδήσεις των Ελλήνων πολιτών) καταποντίζονται. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ πανελλαδικά βρίσκεται κάτω από το 40% και η Ν.Δ αρκετά κάτω από το 30%.Συνολικά τα 2 μεγάλα κόμματα δεν ξεπερνούν αθροιστικά το 65% με συνεχείς πτωτικές τάσεις.Στην περιφέρεια Αττικής τελευταίες μετρήσεις δείχνουν το ποσοστό αυτό να κυμαίνεται από 55-58% ! Με τα σημερινά δεδομένα, Κ.Κ.Ε,ΣΥ.ΡΙΖ.Α,Οικολόγοι Πράσινοι ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπά αριστερά σχήματα αθροίζουν ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό της Ν.Δ στην ΑΤΤΙΚΗ ! 

Κάτι τέτοιο κρύβουν επιμελώς τα μεγάλα ΜΜΕ, και θα το κάνουν ακόμα περισσότερο το Φθινόπωρο.Σκοπός είναι γι' άλλη μια φορά να παρουσιάσουν ως 2 τους μονομάχους με την αιτιολογία , ότι στον Β'γύρο θα είναι εκπρόσωποι μόνο τις Ν.Δ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ και επομένως κάθε ψήφος σε "μικρό" κόμμα θα είναι χαμένη. Η αλήθεια είναι διαφορετική.Ή μάλλον θα μπορούσε να είναι διαφορετική αν τα κόμματα της κομμουνιστικής ή ανανεωτικής αριστεράς δεν κατέβαιναν στις Περιφερειακές εκλογές με σκοπό να καταγράψουν απλώς μια άνοδο της εκλογικής τους δύναμης.

Οι περιφερειακές εκλογές θα είναι κατ'εξοχήν ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ εκλογές με ΠΟΛΙΤΙΚΟ μήνυμα.Το ίδιο και οι δημοτικές εκλογές στους μεγάλους δήμους της χώρας.
Εκλογικά στοιχεία για την Περιφέρεια Αττικής

 Στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στις εκλογές του 2009 είχαμε τα ακόλουθα αποτελέσματα:

ΠΑ.ΣΟ.Κ   788.670    40,26%  (έναντι 43,92% πανελλαδικά )
Ν.Δ           548.084    27,98%   (έναντι 33,48% πανελλαδικά)
Κ.Κ.Ε        200.198    10,22%  (έναντι 7,54% πανελλαδικά)
ΛΑ.Ο.Σ      147.541    7,53%    (έναντι 5,63% πανελλαδικά)
ΣΥ.ΡΙΖ.Α    133.584    6,81%   (έναντι 4,60% πανελλαδικά)
ΟΙΚ.ΠΡΑΣ.   78.126    3,98%   (έναντι 2,53% πανελλαδικά)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ   9.538     0,48%   (έναντι 0,36% πανελλαδικά)




H Βαρβαρότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ :Κλείνουν ΔΕΚΟ, απολύουν κόσμο ! (Άρθρο από την εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ )



Συρρίκνωση του κράτους κατά 30%, που μεταφράζεται σε νέες απολύσεις,μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων και νέο κύκλο καταργήσεων καισυγχωνεύσεων κρατικών οργανισμών και συμβουλίων, περιλαμβάνει το μενού του Σεπτεμβρίου, ο οποίος προβλέπεται ίσως ο πιο καυτός μήνας των τελευταίων ετών.
Οι τροϊκανοί «τα πήραν όλα κι έφυγαν», καθώς δεν έκαναν ούτε βήμα πίσω στις απαιτήσεις τους να επισπευστούν οι επώδυνες αλλαγές σε διαρθρωτικούς τομείς της οικονομίας παρά το κοινωνικό κόστος. Ως αντάλλαγμα «έβαλαν πλάτη» στην κυβέρνηση και αποφάσισαν να μιλήσουν πριν αναχωρήσουν από τη χώρα μας (κάτι που δεν προβλεπόταν), για να «πάρουν πάνω τους» τις αλλαγές που έρχονται.
Η κυβέρνηση, από την άλλη, ψάχνει να βρει τρόπους να «επικοινωνήσει» τις αποφάσεις όσο πιο ανώδυνα γίνεται, αλλά και να αψηφήσει την παπανδρεϊκή ρήση «μην ενοχλείτε τα μπάνια του λαού», ώστε να περάσει κρίσιμες τροπολογίες και νομοσχέδια μέσα στον Αύγουστο.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ : Επιταχύνουν την πλήρη παράδοσή της στα μονοπώλια

Στο φόντο των διακηρυγμένων αποφάσεων για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο
Ο λαός πρέπει να καθορίσει τη στάση του με βάση τις δικές του ανάγκες (φωτ. από κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων)
Η επιτάχυνση των διαδικασιών, για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο των συναντήσεων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Με την τελευταία να ζητά άμεσα την πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ και την κυβέρνηση να προσπαθεί, με τη στήριξη, ουσιαστικά, και της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ, με μια σειρά από επικοινωνιακούς ελιγμούς να θολώσει τα νερά γύρω από τις στοχεύσεις της. Στην πραγματικότητα, αυτό που επιχειρείται είναι η ικανοποίηση της απαίτησης των πολυεθνικών και ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων να εδραιώσουν την κερδοφορία τους μέσα από τον ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο του ενεργειακού τομέα στην Ελλάδα.

Ανίκανη η Ρωσική κυβέρνηση να σταματήσει την πύρινη κόλαση- 52 νεκροί-Με μάσκες μόνο μπορούν να κυκλοφορήσουν οι κάτοικοι της Μόσχας.



Το τοξικό πέπλο που κάλυψε την Μόσχα αναγκάζει τους Μοσχοβίτες να κυκλοφορούν με μάσκες... Photograph: Mikhail Voskresensky/Reuters


Σε θάλαμο αερίων έχει μετατραπεί πλέον η Μόσχα, καθώς οι κάτοικοι της ρωσικής πρωτεύουσας αναγκάζονται να κυκλοφορούν με μάσκες, ενώ  οι πυρκαγιές στο δυτικό τμήμα της χώρας συνεχίζουν να κατακαίουν τεράστιες δασικές εκτάσεις. 


Η ατμοσφαιρική μόλυνση έχει βρεθεί σε τιμές εξαπλάσιες του κανονικού επιτείνοντας τη δυσφορία των κατοίκων της πρωτεύουσας σε συνδυασμό με τον καπνό και τον καύσωνα. Οι ίδιες οι φλόγες πάντως δεν απειλούν τη Μόσχα ή τα προάστιά της.Ο καπνός διαρκώς πυκνώνει και διεισδύει στο εσωτερικό των κτιρίων, ακόμη και στο μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας. 

ΠΑΜΕ : Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με την στήριξη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εδώ και χρόνια έχουν μετατρέψει τον ΟΑΕΔ, την Εργατική Εστία, τον ΟΕΚ σε μηχανισμούς συγκέντρωσης χρημάτων από τους εργαζόμενους και σε πορτοφόλια παροχής χρημάτων στους καπιταλιστές





Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με την στήριξη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εδώ και χρόνια έχουν μετατρέψει τον ΟΑΕΔ, την Εργατική Εστία, τον ΟΕΚ σε μηχανισμούς συγκέντρωσης χρημάτων από τους εργαζόμενους και σε πορτοφόλια παροχής χρημάτων στους καπιταλιστές.



Σήμερα η κυβέρνηση μέσω της ενοποίησης αυτών των οργανισμών, επιχειρεί ένα ακόμα πιο αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των εργοδοτών. Τα κροκοδείλια δάκρυα της ΓΣΕΕ και το παραμύθι ότι δεν γνώριζε τις κυβερνητικές προθέσεις, δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους. Είναι συνυπεύθυνοι μαζί με την κυβέρνηση.