Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ : Καμιά αυταπάτη ούτε αναμονή.


Από την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ

Στην παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης τόνισε ότι από τις τοποθετήσεις τόσο του πρωθυπουργού, όσο και των υπουργών και αυτών που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση «ένα πράγμα έγινε σαφές, το οποίο εμείς τουλάχιστον το είχαμε καθαρό και πριν από τις εκλογές: Οτι η κυβέρνηση θα συνεχίζει την ίδια ακριβώς πολιτική, αυτή που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια, αυτή που είναι υπεύθυνη για τη δραματική και τραγική κατάσταση που ζει ο ελληνικός λαός και πρώτα από όλα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για το EUROGROUP και τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης 10/7/2012


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ



Η λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση μέσα στην ΕΕ η οποία θα έφερνε ανακούφιση στο λαό από τα μνημόνια και τις συνέπειες της κρίσης, αποκαλύπτεται ότι από την αρχή ήταν μια απάτη.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Ελληνικής Χαλυβουργίας 10/7/2012.


Δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα


«Καλούμε καταρχήν όλα τα κόμματα της βουλής να στηρίξουν την τελευταία απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των απεργών της Χαλυβουργίας, που κατά τη γνώμη μας είναι μία απόφαση που περιέχει προτάσεις που οπωσδήποτε μπορούν και πρέπει να ικανοποιηθούν για μια απεργία που έχει κρατήσει τόσους μήνες.

Επιστολές της ΓΣΕΕ προς εργοδότες και κυβέρνηση για την υπογραφή Εθνικής Σύμβασης.


Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ



Η πλειοψηφία της ΓΣΕE με τις επιστολές της πίσω από τις πλάτες της εργατικής τάξης ετοιμάζει να ενταφιάσει τις εργατικές διεκδικήσεις, ζητώντας μείωση του μη μισθολογικού κόστους, υγιείς κανόνες ανταγωνισμού που αυτό σημαίνει βάσανα και φτώχεια για τους εργαζόμενους.
     Εγκωμιάζει για μια ακόμα φορά  τον κοινωνικό διάλογο, που είναι γνωστά τα αποτελέσματα του το προηγούμενο διάστημα για την κοινωνική ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις κλπ.

ΒΟΛΙΒΙΑ: Εθνικοποίηση των ορυχείων ασημιού.


Βολιβία

Την εθνικοποίηση των ορυχείων αργύρου που εκμεταλλεύεται η καναδική εταιρεία «South American Silver Corp.», στα υψίπεδα των Άνδεων, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Εβο Μοράλες μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν την Πέμπτη και ενόσω βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις των αρχών με αγρότες χωρικούς που κρατούσαν πέντε Βολιβιανούς εργαζόμενους της καναδικής επιχείρησης ομήρους στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για την αποχώρηση της «South American Silver Corp.».

Επιστροφή της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ από το Καράκας.


Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Η Ρένα Δούρου και ο Κώστας Ήσυχος επέστρεψαν από το Φόρουμ του Σαο Πάολο, όπου για τρεις μέρες το Καράκας μετατράπηκε στην πρωτεύουσα της παγκόσμιας αριστεράς, ,με την συμμετοχή πάνω από 600 αντιπροσώπους,  από 50 χώρες. Την τελευταία μέρα 6/7 ενέκριναν την 18η διακήρυξη του Φόρουμ.
Η Ελλάδα  του μηνονίου, οι αγώνες του λαού μας και ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο των διεργασιών με δεκάδες παρεμβάσεις και συνεντεύξεις στα κυριότερα τα οπτικοακουστικά και έντυπα Μ.Μ.Ε. της Λατ. Αμερικής και Καραϊβικής.

Δεν πουλάμε! Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Για την έξοδό τους από την κρίση, μια κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, οι κεφαλαιοκράτες αρχικά έβαλαν ενέχυρο τη ζωή του λαού:


Του στέρησαν και τα στοιχειώδη για να επιβιώσει. Του έκλεψαν τους μισθούς. Του βούτηξαν τις συντάξεις. Τον έχουν υποβάλει σε διαδοχικά φορο-Γκουαντανάμο. Του κατάργησαν ό,τι είχε απομείνει να θυμίζει κοινωνική παροχή. Τον μετέτρεψαν σε δούλο των εργασιακών Νταχάου και σε επαίτη των συσσιτίων.

Μία «φωνή» και αντιλαϊκή στρατηγική.Tο παραμύθι της «επαναδιαπραγμάτευσης των δυσμενών όρων του μνημονίου».

Άρθρο του Ριζοσπάστη

Παπαγεωργίου Βασίλης


Μόνο αθεράπευτα αφελείς ή όσοι είχαν πιστέψει το παραμύθι της «επαναδιαπραγμάτευσης των δυσμενών όρων του μνημονίου» που πούλαγαν προεκλογικά οι ηγεσίες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, θα «ρουφήξουν» τώρα την ξαναζεσταμένη σούπα της δήθεν σκληρής τρόικας που τάχα «προσγειώνει τις προσδοκίες»... Πολύ πριν πατήσουν το πόδι τους στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας είχαν φροντίσει να το κάνουν οι ηγεσίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης, παρά τη δημοσιοποίηση των σημείων προγραμματικής συμφωνίας που αποσκοπούσε στην παράταση της ανοχής και την καλλιέργεια αυταπατών.

Ικαρία ,Θεατρικές παραστάσεις τον Ιούλιο :«Πώς να ληστέψετε μια τράπεζα».


Μετά την πολύ επιτυχημένη περιοδεία με τα «Ρούχα του Βασιλιά» (9 παραστάσεις στην Ικαρία και μία στη Σάμο με πάνω από 1000 θεατές συνολικά) η Θεατρική Ομάδα DUENDE ξαναχτυπά για δεύτερη φορά φέτος και μάλιστα κατακαλόκαιρο!


Η απίστευτη κωμωδία του Λιβανο-γαλλο-ιταλού Σάμυ Φάγιαντ «Πώς να ληστέψετε μια τράπεζα» θα παρουσιαστεί στους κάτοικους και επισκέπτες της Ικαρίας σε τέσσερις προγραμματισμένες παραστάσεις τον Ιούλιο (και αναμένεται συνέχεια τον Σεπτέμβριο).
Πατώντας πάνω στην παράδοση του Εντουάρδο ντε Φιλίππο και του Ντάριο Φο ο Φάγιαντ έχει φιάξει ένα έργο με πολύ δυνατούς χαρακτήρες, σασπένς, καυστικότητα έναντι του συστήματος και άφθονο γέλιο.
Οι ήρωες του έργου είναι οι άνθρωποι όχι της διπλανής πόρτας αλλά … της παραδιπλανής παράγκας: