Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Κατηγορούμενοι για φόνο οι μεταλλωρύχοι και όχι οι αστυνομικοί στη Νότια Αφρική !


Κατηγορίες για τους φόνους των 34 συναδέλφων τους απαγγέλθηκαν σήμερα βάσει ρήτρας της νοτιοαφρικανικής νομοθεσίας στους μεταλλωρύχους οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 16 Αυγούστου, κατά την αιματηρή επιχείρηση της αστυνομίας στη διάρκεια των ταραχών στο ορυχείο λευκόχρυσου της Μαρικάνα, στη Νότια Αφρική. 

"Το δικαστήριο απήγγειλε σήμερα κατηγορίες για φόνο σε όλους τους μεταλλωρύχους, σύμφωνα με το νόμο", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Φρανκ Λεσενγιέγκο.

   Η ρήτρα αυτή προβλέπει την απαγγελία κατηγοριών για φόνο σε όλους όσοι συλλαμβάνονται στον τόπο ανταλλαγής πυροβολισμών στους οποίους εμπλέκεται η αστυνομία, είτε τα θύματα είναι αστυνομικοί είτε όχι.

ΧΙΛΗ: Στον αγώνα για δημόσια Παιδεία.Τεράστια συγκέντρωση 150.000 πολιτών στο Σαντιάγκο !


Πλημμυρίδα για δημόσια Παιδεία στους δρόμους του Σαντιάγο και άλλων πόλεων της Χιλής.


Περισσότεροι από 150.000 μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι πήραν μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγο, με κύριο αίτημα την κατάργηση του υφιστάμενου συστήματος και τη θέσπιση ενός συστήματος πραγματικά δωρεάν και ποιοτικής δημόσιας Παιδείας, σύμφωνα με το πρακτορείο «Πρένσα Λατίνα», ενώ εκτός του Σαντιάγο συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Χιλής.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για την ομιλία του Α. Σαμαρά 30/8/2012


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Ο πρωθυπουργός απαιτεί από το λαό να σκύψει το κεφάλι στα νέα άγρια μέτρα ώστε να χρεοκοπήσει μέσα στο ευρώ και όχι με δραχμή. Για ποιο λόγο να επιλέξει ο λαός ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος για να ανακάμψει η υψηλή κερδοφορία του κεφαλαίου, όταν αυτός, είτε έτσι, είτε αλλιώς, καταδικάζεται στην απόλυτη χρεοκοπία;

Γεμίσαμε κοριούς! Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Πάνω από 50.000 τηλέφωνα στη χώρα παρακολουθούνται!

Τα τηλέφωνα άνω των 50.000 πολιτών υποκλέπτονται από την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ για λόγους «εθνικής ασφάλειας»!
Μόνο τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με την έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων αυξήθηκαν κατά 70%!

Μόνη σωτηρία από τα εξοντωτικά μέτρα της συγκυβέρνησης η ανατροπή της και η έξοδος από ΕΕ και ευρώ.


Ανακοίνωση  της ΑΝΤΑΡΣΥΑ



Τα μέτρα που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μαζί με ΕΕ και ΔΝΤ, για να εξασφαλιστούν για τους τοκογλύφους τα 11,5 δισ. που όλο και αυξάνονται, οδηγούν σε εξόντωση του λαού. Η νέα μείωση των μισθών και των συντάξεων, το τσεκούρωμα των οικογενειακών επιδομάτων, η κατάργηση των δώρων, μαζί με τις 150.000 εφεδρείες-απολύσεις που μεθοδεύονται στο δημόσιο, βυθίζουν ακόμα περισσότερο στη φτώχεια και την ανεργία χιλιάδες οικογένειες.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τη ΔΟΕ 29/8/2012.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα



Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ετοιμάζεται νέος σφαγιασμός στην Παιδεία με πάρα πολύ μεγάλες συνέπειες στον χώρο των δημοτικών σχολείων και στους εργαζόμενους δασκάλους. Πρόκειται για σφαγιασμό οικονομικό, αλλά και των κοινωνικών δικαιωμάτων της λαϊκής οικογένειας και των δασκάλων.
Εμείς είμαστε αποφασισμένοι και να συμμετάσχουμε στους αγώνες που θα γίνουν και να συμβάλλουμε ούτως ώστε να υπάρχει μια γενικότερη συσπείρωση των εργαζομένων, της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας για τα προβλήματα των παιδιών στα δημοτικά σχολεία - μιας και μιλάμε γι' αυτό το χώρο - και για τους δασκάλους.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ! Του Γιώργου Δελαστίκ.


Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*


Εκδηλη είναι η απογοήτευση του γερμανικού περιοδικού «Σπίγκελ» σε άρθρο του που αναλύει την προεκλογική κατάσταση στην Ολλανδία και επικεντρώνεται στον Εμίλε Ρούμερ, ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις και το οποίο έχει σαφώς πιο αριστερές θέσεις από αυτές που υποδηλώνει το όνομά του.