Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ: Τίμησαν την θυσία των κολίγων στο Κιλελέρ.


Στο χώρο της θυσίας των κολίγων, στο μνημείο του Κιλελέρ, αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας και των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα των Μπλόκων κατέθεσαν στεφάνια, σήμερα Κυριακή, στις 11 το πρωί, τιμώντας τον αγώνα των κολίγων και δίνοντας αγωνιστική συνέχεια στον πολυήμερο αγώνα των μπλόκων.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσαν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας - Λάρισας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη» και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Μπλόκου της Νίκαιας χαιρετίζουν τους εκατοντάδες Θεσσαλούς αγρότες που συμμετείχαν στο πανελλαδικό - παναγροτικό συλλαλητήριο στις 5 Μάρτη, στην Αθήνα, επισημαίνοντας:

Ιαπωνία: Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της πυρηνικής ενέργειας. ( Φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις)


Ιαπωνία
Στην πορεία ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας (1994)  Ιάπωνας συγγραφέας Kenzaburo Oe δεξιά  (AFP Photo / Yoshikazu Tsuno)

Από την μεγάλη διαδήλωση στο Τόκυο (AFP Photo / Yoshikazu Tsuno)
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν διαδηλώσεις σ΄ολόκληρη την Ιαπωνία σήμερα, παραμονή της δεύτερης επετείου της πυρηνικής καταστροφής στη Φουκουσίμα, με αίτημα να εγκαταλείψει η χώρα την πυρηνική ενέργεια.

Πατριδογνωμόνιο : «Τι γιορτάζεις μωρή;», της Λιάνας Κανέλλη στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.


«Τι γιορτάζεις μωρή;»


Ισα που χάραζε η αυγή. Κοιτάχτηκε στον καθρέφτη. Τα είχε καταφέρει επιτέλους. Στολίστηκε. Βαρύ μετάξι η μπλούζα. Υφασμα ακριβό, παλιό οβρέικο, απ' τα χιλιάδες που μάζευαν οι ναζίδες, οι παρέες του άντρα της, πριν τους βάλουνε τους Βαραβάδες, στα τρένα για τους φούρνους. Το σεντούκι το άνοιγε μια φορά κάθε δυο χρόνια κι όλο κάτι πολύτιμο έβγαζε απ' τα κλεμμένα.

Για το όργιο καταστολής στη Χαλκιδική - Γράφει στον Ριζοσπάστη ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Αδίστακτοι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους έχουν μετατρέψει εδώ και εβδομάδες την Ιερισσό της Χαλκιδικής σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη. Ενα όργιο τρομοκρατίας και εκφοβισμού βρίσκεται σε εξέλιξη με αποκορύφωμα την προχτεσινή εισβολή των ΜΑΤ σε σπίτια και σχολεία, τη χρήση χημικών, σφαιρών καουτσούκ, τον τραυματισμό μικρών παιδιών.

Ο Ούγκο Τσάβεζ πέθανε – Ο λαός της Βενεζουέλας συνεχίζει τον αγώνα

Από το site της CWI, 
άρθρο του Τόνι Σόνουα, γραμματέα της CWI. 
Μετάφραση Νίκος Κανελλής

Εκατομμύρια εργαζομένων, φτωχών και νεολαίας της Βενεζουέλας θρηνούν για το θάνατο του προέδρου Ούγκο Τσάβεζ.

Σε μια εποχή που το χάσμα ανάμεσα στους πολιτικούς του κατεστημένου, που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μεγάλων εταιριών και των υπερ-πλούσιων, και τις μάζες μεγαλώνει ραγδαία, ο Τσάβεζ διέφερε απ’ όλους αυτούς.

«Ξεχωριστός» Καραμανλής...Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον Ριζοσπάστη.


Συγγνώμη που δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό το «μεθύσι της γενικής συναδέλφωσης» και στο φεστιβάλ του «πολιτικού καθωσπρεπισμού».


Που δεν θα ανέβουμε στην πασαρέλα του χαμαιλεοντισμού.
Μας συγχωρείτε, επίσης, που δεν θα πιούμε από το «νερό της πολιτικής και ιστορικής λήθης» που σερβίρεται στα Μέγαρα Μουσικής και από τα Μέγαρα της «ενημέρωσης».