Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Νέα δημοσκόπηση της Pulse που θα δημοσιεύει την Πέμπτη η εφημερίδα «Το Ποντίκι».Η Ν.Δ.στο 27 %,το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο 13,5 %.Τρίτο το ΚΚΕ με 12,5 %.Ακολουθούν ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 12 % και ΔΗ.ΑΡΙ με 11,5 %.Φαίνεται να μπαίνουν στην βουλή οι φασίστες της Χρυσής Αυγής με 3 %.Γράφει ο Red Star.


Νέα δημοσκόπηση της Pulse που θα δημοσιεύει την Πέμπτη η εφημερίδα «Το  Ποντίκι»



Σύμφωνα με την εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου με αναγωγή στις εκλογές τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν δεκακομματική Βουλή με τα εξής ποσοστά:

 Νέα Δημοκρατία    27,0  %    
 ΠΑ.ΣΟ.Κ                  13,5  % 
Κ.Κ.Ε                        12,5  %   
 ΣΥ.ΡΙΖ.Α                  12,0  % 
Δημ.Αριστερά          11,5  % 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΜΕ : Για τη νέα ληστεία στα διόδια.


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ



Κυβέρνηση και μονοπώλια το μόνο θεό που έχουν είναι το κέρδος. Οι νέες αυξήσεις στα διόδια φέρνουν ένα ακόμη συντριπτικό πλήγμα στο σώμα της εργατικής τάξης, ενώ επιδιώκουν να σαρώσουν μισθούς και δικαιώματα.
Η εργατική τάξη να μην περιμένει τίποτα από τη συγκυβέρνηση, τους κοινωνικούς διαλόγους, την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Πάλη για να καταργηθούν όλα τα διόδια.

Άρθρο του Ριζοσπάστη: Θράσος «Εθνους».

Το ΚΚΕ δεν τους φοβάται

Παπαγεωργίου Βασίλης



Τα εκδοτικά συγκροτήματα των καπιταλιστών, που στις επιχειρήσεις τους τσακίζουν εργασιακά δικαιώματα και μισθούς για να γεμίσουν με κέρδη τις τσέπες τους, φοράνε τώρα με θράσος την προβιά του «φίλου» των εργατών και επιτίθενται στο ΚΚΕ για την «Τυποεκδοτική»! Αυτοί που με τους νόμους του αστικού κράτους έχουν μετατρέψει σε κολαστήρια τις επιχειρήσεις τους, συκοφαντούν το ΚΚΕ επειδή είναι το μόνο κόμμα που υπολογίζουν ως αντίπαλο στην αναμέτρηση που κλιμακώνεται στους τόπους δουλειάς. Ένας από αυτούς είναι και το «Εθνος» του Μπόμπολα, ο οποίος δεν έχει αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα από εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, τόσο στα ΜΜΕ που ελέγχει, όσο και στις άλλες επιχειρήσεις του.

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για το νέο κώδικα περί ναρκωτικών.


Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για το νέο κώδικα περί ναρκωτικών.

Η κατάθεση του νέου κώδικα ναρκωτικών που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή,ανοίγει σε ουσιαστικές βάσεις τη συζήτηση για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των ναρκωτικών.
Η χρόνια πολιτική αντιμετώπισης του ζητήματος από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού που βασιζόταν στην ελλειπέστατη ενημέρωση των νέων και στην αντιμετώπιση του χρήστη ως εγκληματία,οδήγησε χιλιάδες νέους είτε στις φυλακές είτε στην εγκατάλειψη να παλεύουν με τον εφιάλτη της εξάρτησης.
Η πολιτική της καταστολής τους μόνους που ωφέλησε είναι τα παράνομα κυκλώματα των εμπόρων της μαφίας των ναρκωτικών,οι οποίοι πλούτισαν πατώντας πάνω στις ζωές νέων ανθρώπων και στην ανεπάρκεια των μηχανισμών πρόληψης από πλευράς κράτους.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Συλλαλητήριο ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο.


  • Αύριο Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια
  • Αντίστοιχες συγκεντρώσεις την Παρασκευή σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, πλούσια δράση σε όλη τη χώρα
Συλλαλητήριο ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, αύριο Πέμπτη, στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.
Για το συλλαλητήριο έχουν οριστεί προσυγκεντρώσεις στις 5.30 μ.μ. ως εξής:

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής:Ανακοίνωση για την ευρωπαική Σύνοδο Κορυφής.


Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής-Ανακοίνωση για την ευρωπαική Σύνοδο Κορυφής



1.Συμφώνησαν οι 25 από τις 27 χώρες της ΕΕ (ανάμεσά τους η κυβέρνηση Παπαδήμου) για την υπογραφή «Δημοσιονομικού Συμφώνου» κάνοντας ουσιαστικά ένα βήμα παραπάνω στην προώθηση των γερμανικών σχεδίων για την καταστροφική πολιτική της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, του κοινοτικού ελέγχου, της κατάργησης ουσιαστικά του συντάγματος με την προσθήκη σ’ αυτό ρήτρας ισοσκελισμένων προϋπολογισμών. Ένα βήμα παραπάνω σε μια πορεία αδιέξοδη, παράλογη και καταστροφική. 
2. Η ακραία θέση για "επιτροπεία" της Ελλάδας δεν τέθηκε στο τραπέζι, λειτουργεί ως ζύμωση και διευκολύνει το κλίμα για όλα τα μέτρα και ρυθμίσεις που ουσιαστικά την υλοποιούν.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, στο ραδιόφωνο του Σκαϊ, στον Μπάμπη Παπαδημητρίου.


Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα


ΓΙΑ ΤΟ PSI

•    Η απόφαση της Ε.Ε. αφ΄ ενός απομονώνει την Ελλάδα, πράγμα το οποίο είναι, κατά την άποψή μας, εγκληματικό, γιατί είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και η απομόνωση του προβλήματος στην Ελλάδα μόνο ζημιές μπορεί να προκαλέσει στην εξεύρεση ουσιαστικής λύσης.
•    Εμείς  μιλάγαμε για μια επιλεκτική διαγραφή χρέους, θεωρώντας ότι θα αφήσουμε απ΄ έξω τα ασφαλιστικά Ταμεία και θα διαγραφεί το χρέος που κατέχει η ΕΚΤ. Εδώ γίνεται ακριβώς το αντίθετο.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τη συνέντευξη εκπροσώπου της τρόικας σχετικά με τους μισθούς.



Η θέση της τρόικας αποκαλύπτει ότι ο κύριος στόχος τους είναι η ισοπέδωση των μέσων μισθών και όλων των συλλογικών συμβάσεων. Αυτό ορέγονται χρόνια οι βιομήχανοι, αυτό θέλουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και η ΕΕ. Το έγκλημα είναι αποφασισμένο και οι εκβιασμοί έτοιμοι.

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών :Όλοι στην απεργία στις 9 Φλεβάρη.


Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών 


Συνάδελφε-ισσα,
Ξέρεις τη δύσκολη κατάσταση στο σπίτι και την οικογένεια σου με απολύσεις, χαράτσια, μειώσεις μισθών-συντάξεων, αυξήσεις σε ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ. Ήδη πληρώνεις ένα «σκασμό» λεφτά για αναλώσιμα, στέγαση, σίτιση, μετακίνηση και βιβλία. Βλέπεις την ανεργία να γιγαντώνει. Φέρνουν νέα μείωση μισθών, εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, προχωράνε στο λεγόμενο «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων». Η Υγεία μετατρέπεται σε πανάκριβο εμπόρευμα με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ. Κατεδαφίζουν το Ασφαλιστικό σύστημα. Θέλουν οι νέοι εργαζόμενοι να δουλεύουν για δύο χρόνια με 592€ μεικτά, με συμβάσεις εργασιακής εμπειρίας. 

Ο ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!Tου ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ.


Tου ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Πανικός στην ΕυρώπηΞένη κατοχή και κατάλυση της δημοκρατίας ο διορισμός «αποικιακού κυβερνήτη».

Ωμός σαν γνήσιος Γερμανός ο ηγέτης των σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ακριβώς όμως επειδή είναι Γερμανός, τόλμησε να πει δημοσίως με απόλυτη ευθύτητα αυτό που κανένας άλλος Ευρωπαίος ηγέτης δεν είχε το θάρρος να το κάνει. Ο διορισμός επιτρόπου επί του προϋπολογισμού της Ελλάδας σηματοδοτεί ξένη κατοχή και κατάλυση της δημοκρατίας στη χώρα, δήλωσε ο Γκάμπριελ χωρίς μισόλογα και περιστροφές. Εχει απόλυτο δίκιο.
Μόνο αυτός όμως μίλησε έτσι ανοικτά.

ΙΡΑΝ :Σε κλοιό ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.


Από πρόσφατη επίσκεψη επιτελάρχη των ΗΠΑ στο Ισραήλ όπου όλα δείχνουν ότι προετοιμάζεται για χτύπημα στο Ιράν με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα

Tο έργο έχει επαναληφθεί, στην περίπτωση του πολέμου του Ιράκ, και τα διάφορα «επεισόδιά» του είναι ευκόλως αναγνώσιμα: Ο πολεμικός κλοιός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σφίγγει ολοένα γύρω από το Ιράν με το πρόσχημα του πυρηνικού προγράμματος, στην πραγματικότητα με στόχο τον έλεγχο του τεράστιου φυσικού πλούτου που διαθέτει και τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας.
Μετά τις προχτεσινές δηλώσεις του επικεφαλής του Πενταγώνου Λίον Πανέτα ότι το Ιράν είναι σε θέση να αναπτύξει πυρηνικά όπλα «μέσα σε ένα χρόνο» ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών (Director of National Intelligence, DNI) των ΗΠΑ, Τζέιμς Κλάπερ, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, τόνισε ότι το Ιράν έχει τη δυνατότητα και πλέον την επιλογή για την ανάπτυξη ενός πυρηνικού όπλου.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ :Ελεύθερος λαός σημαίνει απαλλαγμένος από την αστική εξουσία .


Αποσπάσματα από τη συζήτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους δημοσιογράφους για τις πολιτικές εξελίξεις, στη συνέντευξη Τύπου για τα ναρκωτικά

Κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου για το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις πολιτικές εξελίξεις. Ακολουθούν τα σχετικά αποσπάσματα.
***
-- Ενα σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και την κυβέρνηση.
-- Αυτά τα περήφανα «όχι» που είπε ο πρωθυπουργός και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καρατζαφέρης και αρκετοί άλλοι, γιατί τάχα η Ελλάδα είναι μια χώρα που δε δέχεται επιτρόπους, είναι εντελώς αποπροσανατολιστικά και ψεύτικα. Για τον εξής λόγο: Εδώ και πολλά πολλά χρόνια, αποδεχόμενα τα κόμματα και οι κυβερνήσεις η Ελλάδα να βρίσκεται μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αποδέχτηκαν και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και τις προτεραιότητες των ενώσεων αυτών.

Πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας ToThePoint για λογαριασμό της ΕΤ-3.Δεύτερο κόμμα το Κ.Κ.Ε με 8,7 % (12,7 % με αναγωγή).Πέμπτο κόμμα το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 7 % (10,2 % με αναγωγή !).Σχολιάζει ο Red Star.



Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε στις 26-28 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.001 ατόμων σε όλη την Ελλάδα, από την εταιρεία ToThePoint για λογαριασμό της ΕΤ-3, η Νέα Δημοκρατία βγαίνει πρώτη με 18,6% ,ενώ δεύτερο κόμμα είναι το Κ.Κ.Ε με 8,7 %.Στην τρίτη θέση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 8,2 και τέταρτη η Δημοκρατική Αριστερά με 7,5 %.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ στην πέμπτη θέση αποσπά το 7 .Ακολουθούν με 4,3 % ο ΛΑ.Ο.Σ και με 3,6 % οι Οικολόγοι Πράσινοι.Η Χρυσή Αυγή κερδίζει το 1,7 %.Τα υπόλοιπα κόμματα αποσπούν συνολικά 9 % (ανάμεσα τους και η Δημοκρατική Συμμαχία με 1% περίπου).Οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν 24,2 % ενώ λευκό και άκυρο δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,2 % του δείγματος.
Στους αποφασισμένους ψηφοφόρους με αναγωγή έχουμε το εξής αποτέλεσμα: 
Νέα Δημοκρατία   27,1  %    
Κ.Κ.Ε                        12,7  %   
 ΣΥ.ΡΙΖ.Α                  11,9  % 
Δημ.Αριστερά         10,9  % 
 ΠΑ.ΣΟ.Κ                   10,2  %  

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-Μεγάλη εκδήλωση για το σοσιαλισμό-Στην εκδήλωση στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο της Αγκυρας χαιρέτισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Η Αλ. Παπαρήγα στο βήμα της εκδήλωσης 

Zafer Cimen

  
Σε μεγάλη εκδήλωση του ΚΚ Τουρκίας στην Αγκυρα συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την κοινή πάλη που αναπτύσσουν τα δύο κόμματα για σοσιαλιστική προοπτική.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε επίσης και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση έγινε με μεγάλη επιτυχία (παρά την μεγάλη κακοκαιρία στην γειτονική χώρα) με συμμετοχή μελών και φίλων του Κόμματος, από κάθε γωνιά της Τουρκίας στο μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο της Αγκυρας, «Αρενα Σπορτς» και είχε κεντρικό σύνθημα: «Ο σοσιαλισμός θα νικήσει!».
Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την επέτειο της «Σφαγής των 15», όπως έμεινε στην Ιστορία η δολοφονία 15 Τούρκων κομμουνιστών, ανάμεσά τους και του Προέδρου του ΚΚΤ, Μουσταφά Σουφί, που σφαγιάστηκαν στη Μαύρη Θάλασσα στις 29 Γενάρη του 1921, προσπαθώντας να διαφύγουν από την αιματηρή επίθεση που είχε εξαπολύσει εκείνη την περίοδο η αστική τάξη της Τουρκίας και οι μηχανισμοί της με στόχο την εξολόθρευση του ΚΚΤ.

ΚΟΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - Οι Ευρωπαίοι και οι Βέλγοι ηγέτες πρέπει να ακούσουν τους εργαζόμενους


Την ώρα που συναντιόνταν χθες οι Ευρωπαίοι ηγέτες, για να αποφασίσουν για τα προγράμματα λιτότητας που θα επιβάλουν πρώτα στην Ελλάδα και μετά σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσω της διεθνούς συμφωνίας των "Μερκοζί", οι Βέλγοι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οργάνωσαν γενική απεργία ενάντια στη λιτότητα του δημοσιονομικού προγράμματος που πρότεινε η βελγική κυβέρνηση και με το οποίο διασώζονται οι μεγάλες περιουσίες αλλά πλήττονται οι άνεργοι, αφού τα επιδόματα ανεργίας ελαχιστοποιούνται σε βαθμό αδυναμίας επιβίωσης, ενώ δεν γίνεται καμία ιδιαίτερη πρόνοια με βάση την απασχολησιμότητά τους και τη μεγάλη ηλικία ή το φύλο τους.