Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ : «Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»



ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ : «Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»

«Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΡΙΡ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ,
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ»


«Κύμα ιδεολογικής, τηλεοπτικής και έντυπης τρομοκρατίας έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, σε βάρος των εργαζομένων που κινητοποιούνται, ιδιαίτερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω της ανθεκτικότητας και της επιμονής τους.

Δικαστικές αποφάσεις, διώξεις, συκοφαντίες, επιλεκτικές τηλεοπτικές εμφανίσεις αγανακτισμένων πολιτών, καλλιέργεια διχόνοιας μέσα στον κόσμο της δουλειάς είναι μερικά από τα μέσα που χρησιμοποιούν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ



Οι εντεινόμενες αντιδράσεις των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ., των φαρμακοποιών, των γιατρών, των κινήσεων των πολιτών για τα διόδια και τα εισιτήρια καθώς και αυτές άλλων επί μέρους κοινωνικών στρωμάτων απέναντι στη νέα κατοχή εκφράζουν μια αυξανόμενη οργή και δίνουν ελπιδοφόρα μηνύματα στη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία.
Εχει γίνει, πιστεύουμε κατανοητό ότι η κατοχική κύβέρνηση λειτουργεί ως απλός εντολοδόχος των ξένων τοκογλύφων, κυρίως αυτών της Ε.Ε.

Π.Α.ΜΕ: Για τις Παροχές της Εργατικής Εστίας



Το Υπουργείο Εργασίας και η Διοίκηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας από κοινού προχώρησαν στην περικοπή και τη μείωση των παροχών προς τους εργαζόμενους.
Όλες οι παροχές της εργατικής εστίας προς τους εργαζόμενους προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων. Η εργατική εστία δεν επιχορηγείται ούτε με 1 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Επόμενα, οι παροχές προς τους εργαζόμενους πρέπει να χορηγούνται χωρίς προϋποθέσεις. Π.χ. τα δελτία κοινωνικού τουρισμού χορηγούνται ανά 2 έτη και αν κάποιος εργαζόμενος πάρει κοινωνικό τουρισμό, δε δικαιούται καμία άλλη παροχή.
Τα συσσωρευμένα χρέη του ΙΚΑ προς την εργατική εστία (μη απόδοση των εισφορών των εργαζομένων) ανέρχονται σήμερα περίπου στα 750 εκατομμύρια ευρώ.

Δήλωση του Πάνου Τριγάζη σχετικά με τις εξελίξεις στην Αίγυπτο.


Ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Πάνος Τριγάζης σχετικά  με τις εξελίξεις στην Αίγυπτο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η εξέγερση του αιγυπτιακού λαού κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της. Οι ειρηνικοί διαδηλωτές της πλατείας Ταχρίρ είναι τώρα αντιμέτωποι με τη βία των μηχανισμών του καθεστώτος που έχει ήδη στοιχίσει πολλές ζωές.
Η διεθνής αλληλεγγύη με τον αγωνιζόμενο λαό της Αιγύπτου πρέπει να δυναμώσει. Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και η ηγεσία της ΕΕ οφείλουν να αφήσουν τα μισόλογα και να πάρουν καθαρή θέση υπέρ της αιγυπτιακής εξέγερσης και των αιτημάτων της.

13 νεκροί και 1.200 τραυματίες ο νέος απολογισμός της διήμερης σύρραξης αντικαθεστωτικών και πραιτωριανών του Μουμπάρακ στην Αίγυπτο.Δολοφονήθηκε ξένος πολίτης στην πλατεία Ταχρίρ.ENET.GR


                                                                             Photograph: Goran Tomasevic/Reuters

ENET.GR

Το enet.gr παρακολουθεί και καταγράφει για 10η ημέρα τα γεγονότα στην Αίγυπτο όπως αυτά εξελίσσονται ώρα με την ώρα.


Τα γεγονότα όπως εξελίσσονται
► 18:55: Αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Όμαρ Σουλεϊμάν: "Συνταγματικές μεταρρυθμίσεις" υπόσχεται τώρα ο αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής κυβέρνησης. Μιλάει για ευρείας κλίμακας αλλαγές. "Εκλογές τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο. Ακόμα και όλο το Σύνταγμα μπορεί να αναθεωρηθεί μετά τις εκλογές. Οσοι προκάλεσαν αυτή την κρίση θα πρέπει να λογοδοτήσουν".
► 18:38: Ένας ξένος ξυλοκοπήθηκε σήμερα μέχρι θανάτου στην πλατεία Ταχρίρ, στο κέντρο του Καΐρου, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αυτόπτης μάρτυρας και μέλη σωστικών συνεργείων. Η εθνικότητα και το όνομα του θύματος δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.
► 18:32: Αφέθηκε ελεύθερος ο Αιγύπτιος blogger  Mahmoud @Sandmonkey
► 18:21: Περίπου 200 Παλαιστίνιοι φοιτητές συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Γάζα για να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους προς τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην Αίγυπτο, όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Στις 31 Ιανουαρίου οι δυνάμεις ασφαλείας της Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, είχαν διαλύσει μία προηγούμενη συγκέντρωση, σύμφωνα με τις οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους συμμετέχοντες.
► 18:11: Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ο επίσημος, μέχρι τώρα απολογισμός είναι 13 νεκροί και 1.200 τραυματίες

ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης: Συμπαράσταση στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας!


Δελτίο τύπου της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης-Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης


Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ/Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ  συμπαραστέκεται στον αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή των 300 μεταναστών που βρίσκονται σε  απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από  τις 25 του Γενάρη.

Συναδέλφισσες -οι,

Επί τρεις δεκαετίες τώρα οι μετανάστες ζουν σε καθεστώς μιας ομηρίας και αποτελούν  τα πιο εύκολα  θύματα του συστήματος.

Σήμερα ζητούν να έχουν το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και ελπίδα σε μια χώρα που πρέπει να πάψει να αναζητεί εξιλαστήρια θύματα στης γης τους κολασμένους.

Συναδέλφισσες -οι,

Το φόρτωμα του «αναθέματος» στις πλάτες των μεταναστών  χρησιμοποιείται  για να  απαλλαγούν  οι οικονομικά και πολιτικά κυρίαρχοι από τις   ευθύνες τους  για την κρίση.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ στην κοινοβουλευτική ομάδα 3/2/2011



Η θέση της ΝΔ ότι υπάρχει καλό μνημόνιο και καλή αναδιάρθρωση του χρέους είναι τέχνασμα για να κρύψει την ουσιαστική της συμφωνία με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και τα χειρότερα που φέρνουν. Να συγκαλύψει τη βοήθεια που προσφέρει στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας όλες τις αξιώσεις των μεγαλοβιομηχάνων, μεγαλοεφοπλιστών και τραπεζιτών καταγγέλλοντας και συκοφαντώντας κάθε εργατική λαϊκή κινητοποίηση που αντιπαλεύει την κυβερνητική πολιτική.

10η ημέρα: Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο λεπτό προς λεπτό από το ENET.GR


ENET.GR

Το enet.gr παρακολουθεί και καταγράφει για 10η ημέρα τα γεγονότα στην Αίγυπτο όπως αυτά εξελίσσονται ώρα με την ώρα.
Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση αυτές τις ώρες και για δεύτερο 24ωρο, στο κέντρο του Καΐρου. Ομάδες υποστηρικτών του προέδρου Μουμπάρακ επιχειρούν να καταλάβουν την πλατεία Ταχρίρ στην οποία παραμένουν οχυρωμένοι εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές.
Οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιπάλων παρατάξεων οι οποίες ξεκίνησαν την Τετάρτη το μεσημέρι και κορυφώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον πέντε νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.
Τα γεγονότα όπως εξελίσσονται

► 16:20: Eπίθεση οπαδών του καθεστώτος στα γραφεία του Reuters. Απεγκλωβισμός δημοσιογράφων με τη βοήθεια του στρατού
► 16:13: Οπαδοί του Μουμπάρακ άρχισαν να πετούν και πάλι μολότοφ κατά των διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ
► 16:10: Αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές κατέλαβαν και πάλι τη γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου

Σήμερα δικάζεται στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων ο πρώην γραμματέας του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 Σήμερα δικάζεται στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων ο πρώην γραμματέας του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Συγκεκριμένα, το 2005 ξεκινάνε στην πόλη των Ιωαννίνων διαδηλώσεις-κινητοποιήσεις πολιτών που διεκδικούν τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του χώρου «ΞΕΝΙΑ» και εναντιώνονται στην παραχώρησή του σε ιδιώτη μεγαλοεπιχειρηματία (κίνηση που υπερασπιζόταν και στήριζε και η τότε δημοτική αρχή).

K.K.E:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την επίθεση της κυβέρνησης και την εισαγγελική παρέμβαση κατά της απεργίας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες



Η κυβέρνηση με τις συκοφαντίες, τους εκβιασμούς και τους εισαγγελείς επιχειρεί να καταστήσει παράνομη κάθε εργατική λαϊκή αντίσταση κατά των βάρβαρης πολιτικής της. Απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις η πάλη των εργαζομένων, η οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή δεν είναι μόνο νόμιμη αλλά καθήκον.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ - Σαρωτικό φακέλωμα όσων ταξιδεύουν με αεροπλάνο


Προωθεί οδηγία που εναρμονίζει το καθεστώς των πτήσεων εντός ΕΕ με αυτό που ισχύει για τους επιβάτες προς τις ΗΠΑ και άλλες χώρες
 
Associated Press

Το φακέλωμα των επιβατών όλων των αεροπορικών πτήσεων, από και προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, προωθεί η Κομισιόν, στο όνομα της καταπολέμησης δήθεν της τρομοκρατίας. Εχοντας ήδη αποδεχτεί από το 2003 το σχετικό φακέλωμα των επιβατών προς τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, ετοιμάζει τώρα καινούρια οδηγία, ώστε οι μυστικές υπηρεσίες στα κράτη - μέλη να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή σημαντικά στοιχεία της ταυτότητας των επιβατών στις αεροπορικές πτήσεις εντός της ΕΕ και σε προορισμούς εκτός αυτής.
Σ' αυτή την κατεύθυνση, η Κομισιόν υπέβαλε χτες στο Συμβούλιο Υπουργών και στο Ευρωκοινοβούλιο «πρόταση οδηγίας της ΕΕ σχετικά με τα δεδομένα φακέλου επιβατών (PNR)». Η προωθούμενη νομοθεσία υποχρεώνει τους αερομεταφορείς να παρέχουν στις υπηρεσίες ασφαλείας των κρατών - μελών τα δεδομένα των επιβατών που εισέρχονται ή εξέρχονται από την ΕΕ. Είναι τα στοιχεία που παρέχουν οι επιβάτες και συγκεντρώνουν οι αερομεταφορείς κατά την κράτηση των εισιτηρίων και τον έλεγχο επιβίβασης των επιβατών (check in).

Ο ΓΑΠ στο πλευρό του καθεστώτος Μουμπάρακ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑ.Ο Matrix1917 δεν μασάει τα λόγια του.

 ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΘΑΡΜΑ !










Ο Ελληνοαμερικάνος πρωθυπουργός δεν καταδίκασε ποτέ τον Μουμπάρακ.
Δεν έβγαλε άχνα για την δολοφονία δεκάδων Αιγυπτίων πολιτών από τις δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος.
Αντίθετα συνομιλούσε μαζί του για να τον διασώσει.Και ο Μουμπάρακ κέρδιζε χρόνο και οργάνωσε τους οπαδούς του για να φέρουν το εμφύλιο χάος στην Αίγυπτο.
Τρεις νεκροί και 1.500 τραυματίες είναι ο χτεσινός αριθμός θυμάτων του εμφυλίου.


Αυτό το κάθαρμα που μας πούλησε στο ΔΝΤ,ο καλύτερος σύμμαχος των Εβραίων προαισθάνεται το σύντομο τέλος της πράσινης δικτατορίας του.


Γιατί να μασήσω τα λόγια μου; Γιατί να τα καλύψω με καθωσπρεπισμούς;Αυτά τα τερτίπια τα κάνει μόνο ο ΓΑΠ,το μεγαλύτερο πολιτικό κάθαρμα που γνώρισε η Ελλάδα.


Ερωτήσεις

O George Papandreou συνομίλησε με τους καλούς του φίλους δικτάτορα της Αιγύπτου Μουμπάρακ, Βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.




Διαδοχικές επικοινωνίες με ηγέτες της Μέσης Ανατολής είχε τις τελευταίες μέρες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Ξεκινώντας από το Σάββατο οπότε και κλιμακώθηκε η κρίση στην Αίγυπτο και έως την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου κύριο Χόσνι Μουμπάρακ, τον γραμματέα του αραβικού συνδέσμου κ. Αμρ Μούσα, τον νομπελίστα κύριο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ κύριο Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα

Προκήρυξη του "Ξ" για τις Συγκοινωνίες: Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων





Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων!

Μαχητική κλιμάκωση & συντονισμός του αγώνα!



 Η γενική συνέλευση στις 31/1 άνοιξε μια νέα σελίδα στην πάλη των εργαζομένων της ΕΘΕΛ. Μας θύμισε τις μεγάλες παραδόσεις της ΕΑΣ. Έδειξε ότι η βάση έχει λόγο ενάντια στις συνδικαλιστικές κορυφές. Έδειξε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των συνδικαλιστών ετοιμάζονται για συμβιβασμό.

Έδωσε παράδειγμα προς μίμηση στο υπόλοιπο εργατικό κίνημα το οποίο ασφυκτιά και οδηγείται σε ήττες από τους εκπροσώπους του κυβερνητικού και συμβιβασμένου συνδικαλισμού (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ).

Η πρώτη νίκη της γενικής συνέλευσης ήταν η εκλογή στη θέση του προέδρου της συνέλευσης ενός εργαζόμενου αντί του υποψήφιου που πρότεινε η ΠΑΣΚΕ.