Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωση τμήματος Παιδείας: Σε «πίθο των Δαναΐδων» έχει μετατρέψει η κυβέρνηση την εκπαίδευση στο ζήτημα των διορισμών

Σε πίθο των Δαναΐδων έχει μετατρέψει την εκπαίδευση η κυβέρνηση δείχνοντας πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά το ζήτημα της επάρκειας του διδακτικού προσωπικού των σχολείων εν όψει της έναρξης του σχολικού έτους.
Έτσι, ένα μήνα μόλις πριν την επίσημη έναρξη των μαθημάτων ξεκινά μια αβέβαιη ως προς την έκβασή της επιχείρηση να καλύψει τα μεγάλα κενά σε διδακτικό προσωπικό με ανεπαρκείς διορισμούς και πολιτικές «εξορθολογισμού του εκπαιδευτικού δυναμικού» (sic), όπως τις χαρακτηρίζει.

Η καπιταλιστική κρίση συνεχίζεται! Η Fed ανησυχεί για νέα ύφεση στις ΗΠΑ! (Άρθρο από www.iskra.gr)

Η FED ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ!


Την απόφασή της να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την ωρίμανση εξασφαλισμένων με υποθήκες ομολόγων για την αγορά μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων, σε μία προσπάθεια να στηρίξει την ανάκαμψη, ανακοίνωσε χτες η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed). Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί σαφή μεταστροφή της στρατηγικής του Αμερικανού κεντρικού τραπεζίτη, Μπεν Μπερνάνκι, σε σχέση με πριν από λίγους μήνες, όταν σχεδίαζε τη σταδιακήαπόσυρση των έκτακτων μέτρων ρευστότητας.
 H αμερικανική κεντρική τράπεζα παράλληλα διατήρησε, όπως αναμενόταν, τα επιτόκια σταθερά στην κλίμακα από μηδέν έως 0,25%, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή της να τα κρατήσει στα χαμηλά αυτά επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Αμφίβολης νομιμότητας χαρακτηρίζει τη δίκη εκπρόσωπος του ΟΗΕ-Δικάζουν κρατούμενο που φυλακίστηκε από τα 15 του στο Γκουαντάναμο-Για «την πρώτη δίκη ενός παιδιού στρατιώτη στη σύγχρονη ιστορία», έκανε λόγο ο συνήγορος του 23χρονου

Ξεκίνησε στην αμερικανική βάση του Γκουαντάναμο η δίκη του Καναδού Ομάρ Χαντρ που συνελήφθη σε ηλικία 15 ετών κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου.
Ο 23χρονος σήμερα Χαντρ κατηγορείται ότι έριξε μία χειροβομβίδα που σκότωσε έναν Αμερικανό στρατιώτη τον Ιούλιο του 2002 στο Κοστ του Αφγανιστάν. Ο ίδιος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών. Ο Καναδός θα δικαστεί από στρατιωτικό δικαστήριο.

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της δίκης, συζητήθηκε η επιλογή του σώματος των ενόρκων που θα αποτελείται από στρατιωτικούς και το οποίο θα καθορίσει την ποινή του, σε περίπτωση που κριθεί ένοχος. Οι στρατιωτικοί εισαγγελείς θα εξετάσουν 15 αξιωματικούς προτού επιλέξουν πέντε ενόρκους για τη δίκη που αναμένεται να διαρκέσει το λιγότερο τρεις εβδομάδες.

Χρυσό φτιαγμένο από ντόπα-Νεκρός ο Πέτιγκριου, μέλος της «ατιμασμένης» ομάδας 4Χ400μ των ΗΠΑ

Η ομολογία του Πέτιγκριου (αριστερά) κόστισε το μετάλλιο στην αμερικανική ομάδα

 Ο Αντόνιο Πέτιγκριου, μέλος της ομάδας 4Χ400μ. των ΗΠΑ που είχε κατακτήσει το χρυσό στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του.

Η ΔΟΕ είχε αφαιρέσει το χρυσό μετάλλιο που είχαν κερδίσει οι αθλητές της σκυταλοδρομίας 4Χ400μ. μετά την κατάθεση του Πέτιγκριου ότι είχε χρησιμοποιήσει ερυθροποιητίνη την περίοδο 1997-2001. 

Αυξήσεις στην τιμή των διοδίων μέχρι και 60%!

Το δυσβάσταχτο χαράτσι, που περιμένει τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που παραχωρεί σε επιχειρηματικούς ομίλους το εθνικό οδικό δίκτυο
Μέσα σε τρία χρόνια, έγιναν πέντε αυξήσεις στα χαράτσια των διοδίων-Eurokinissi



Νέος κύκλος με αυξήσεις - «φωτιά» στα διόδια κατά μήκος των εθνικών οδών και τους παράπλευρους δρόμους, αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως προσεχές διάστημα. Το δυσβάσταχτο χαράτσι που περιμένει τις εργατικές λαϊκές οικογένειες είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που παραχωρεί σε επιχειρηματικούς ομίλους το εθνικό οδικό δίκτυο, για να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Τις επόμενες μέρες, αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία η νέα σήραγγα Στέρνας (αφορά τον δεύτερο κλάδο προς Αθήνα) του αυτοκινητοδρόμου «Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη». Επιπλέον, ολοκληρώνονται και θα δοθούν στην κυκλοφορία και τα ενδιάμεσα τμήματα του δρόμου μεταξύ των σηράγγων κι έτσι συνολικά θα λειτουργούν πλέον τέσσερις σήραγγες με διαχωρισμένη κυκλοφορία. Τρεις στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη, οι σήραγγες Στέρνας, Νεοχωρίου, Αρτεμισίου και η σήραγγα Ραψομάτη στο τμήμα Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη.
Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, στις αρχές Σεπτέμβρη θα αυξηθούν μέχρι και 60% οι τιμές διοδίων στο συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο. Για παράδειγμα, στο σταθμό της Νεστάνης τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1,5 ευρώ από 0,9 που πληρώνουν σήμερα, τα ΙΧ 2,2 ευρώ από 1,4 και τα λεωφορεία 5,6 ευρώ από 3,5.
Από πρόσφατη κινητοποίηση του ΚΚΕ στο σταθμό Αφιδνών, με αίτημα «Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια»

Τετραπλασιασμός της τιμής των διοδίων
Επισημαίνεται ότι από την άνοιξη του 2008 μέχρι τώρα, τα χαράτσια των διοδίων σε όλους τους εθνικούς δρόμους έχουν αυξηθεί 5 φορές, ενώ για ορισμένες κατηγορίες οχημάτων η τιμή τους τετραπλασιάστηκε!
Παράλληλα, άλλη μια αύξηση, ακόμη και μέχρι 50%, αναμένεται να γίνει μέσα στο 2011. Την ίδια στιγμή, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι σταθμοί διοδίων και οι μετωπικοί και οι πλευρικοί που υποχρεώνουν τους κατοίκους ολόκληρων περιοχών να πληρώνουν χαράτσια ακόμη και για διαδρομές από το σπίτι στη δουλειά ή το χωράφι. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Αττικής (Καπανδρίτι, Αφίδνες, Βαρνάβας, Ωρωπός κ.ά.) και όσοι δουλεύουν στις επιχειρήσεις της περιοχής, υποχρεώνονται να πληρώνουν καθημερινά διόδια 3,80 ευρώ, να διαθέτουν μόνο για διόδια 1.387 ευρώ το χρόνο, δηλαδή παραπάνω από ένα μισθό!