Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Αποσπάσματα από την σημερινή ομιλία της Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Αλέκας Παπαρήγας κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.


      Αλέκα Παπαρήγα :
θα ενταθεί και η κρατική βία και καταστολή κατά των εργαζομένων


Ακραία φτώχια και εξαθλίωση των εργαζομένων θα συνεχίσει να φέρνει το Μνημόνιο, όπως δήλωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Σε μία ομιλία με την οποία κατηγόρησε τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού από τη μία και τον απροκάλυπτο ενδοτισμό του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ επανέλαβε το αίτημα για κατάργηση του Μνημονίου και της αποδέσμευσης. 

ΧΙΛΗ : «Κέντρο εκπαίδευσης» για καταστολή του λαού με χρήμα των ΗΠΑ.


ΧΙΛΗ
Από την εκπαίδευση των Χιλιανών στρατιωτικών δυνάμεων,
Μodern Operations On Urban Terrain (MOUT)
=Φέτος την άνοιξη, η πρεσβεία των ΗΠΑ μαζί με τις Ενοπλες Δυνάμεις της Χιλής εγκαινίασαν στο Φουέρτε Αγκουάιο, στο Κονκόν, 30 χλμ. βόρεια της πόλης Βαλπαραΐσο, ένα «κέντρο εκπαίδευσης» για στρατιωτικές επιχειρήσεις καταστολής μέσα σε πόλεις. Το παραπάνω κέντρο αποτελεί μέρος του προγράμματος Στρατιωτικές Επιχειρήσεις σε Αστικά Εδάφη (MOUT) της Νότιας Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Η Χιλή, που θεωρείται κομβικός σύμμαχος για τις ΗΠΑ, έχει υπογράψει μαζί τους συμφωνία συνεργασίας που επιτρέπει την ανάπτυξη στρατευμάτων των ΗΠΑ σε χιλιάνικο έδαφος, στην περίπτωση που «ο εθνικός στρατός αισθανθεί ότι μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης ξεπερνάει τις δυνατότητές του».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Γενικευμένος πόλεμος κατά των λαϊκών συμφερόντων.


 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Διαρκή φτώχεια, θυσίες δίχως τέλος και ζωή κόλαση, επιφυλάσσει για το λαό το σχέδιο εξόδου από την κρίση που υλοποιεί για λογαριασμό της πλουτοκρατίας και των ξένων συμμάχων της η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, όπως προκύπτει ξεκάθαρα από τις προγραμματικές δηλώσεις που παρουσίασε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή.
Αν και, όπως αναμενόταν, ο Αντ. Σαμαράς ανέδειξε σε ύψιστη προτεραιότητα τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, τα λουκέτα σε δεκάδες φορείς του Δημοσίου και την εκποίηση των «φιλέτων» της ακίνητης περιουσίας, ωστόσο την ίδια στιγμή έγινε φανερό ότι πρόκειται για ένα μόνο από τα μέτωπα του γενικευμένου πολέμου κατά των λαϊκών συμφερόντων που σχεδιάζει να εξαπολύσει τους επόμενους μήνες.

Όνειρο θεριστικής νυκτός - Της Λιάνας Κανέλλη.


Κοιμήθηκα βαριά και ξύπνησα πανάλαφρα. 

Στο όνειρό μου, χώρα μου, η γλώσσα μου, στις αμμουδιές του Ομήρου αναστημένη, είχε ...σωθεί. Ο μισός πληθυσμός είχε υπακούσει στην προτροπή της καπιταλιστικής δημογεροντίας και είχε αποδεχτεί την οικειοθελή αποχώρηση από τη ζωή. Ακολουθώντας τέσσερα πέντε μοντελάκια εφαρμοσμένης απελπισίας και οργανωμένης κατάθλιψης, πήδηξαν από μπαλκόνια ή πυροβολήθηκαν σε πλατείες και τρίστρατα. Κάποιοι λίγο πιο τυχεροί, πήδηξαν απ' τις κουπαστές των πλοίων της άγονης γραμμής και έθρεψαν τα ψάρια.

Ο Μιχαλολιάκος, τα υποπολυβόλα και ο εξοπλισμός του... ''πολέμου''.


Έναν ολόκληρο στρατό εξοπλισμένο με υποπολυβόλα, βομβίδες κρότου-λάμψης και αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα ζητεί επιπλέον από τις αστυνομικές αρχές για την προοσωπική του ασφάλεια και των βουλευτών του ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος επικαλούμενος ειδικούς λόγους ασφαλείας.

Προτείνει μάλιστα τη δική του λίστα ονομάτων με αστυνομικούς που επιθυμεί να γίνουν συνοδοί ασφαλείας της Κοινοβουλευτικής του ομάδας, ''καρφώνοντας'' έτσι το δικό του ''πυρήνα'' στους αστυνομικούς κύκλους, σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος απαιτεί από τις αστυνομικές αρχές περισσότερη προστασία, σαν να ήταν αρχηγός κράτους. Όλα αυτά μάλιστα συμβαίνουν σε μία περίοδο που πληθαίνουν οι καταγγελίες στα γραφεία της ΓΑΔΑ για ρατσιστικά πογκρόμ εναντίων των μεταναστών από ομάδες που δηλώνουν ''φίλοι'' της Χρυσής Αυγής.
Επιπλέον φρούρηση για τους βουλευτές του κόμματος

Έρχεται νέα μπόρα στη γειτονιά μας.Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ




H Ανατ. Μεσόγειος βρίσκεται σε κατάσταση πολεμικής προετοιμασίας. Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο αυτής της πολεμικής κινητοποίησης για ενδεχόμενο χτύπημα στη Συρία ή και το Ιράν. Η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, όπως και όλες οι προηγούμενες, σέρνει βαθύτερα το λαό στο λαγούμι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων, αυξάνοντας την πιθανότητα να βρεθεί στη θέση του θύτη και του θύματος. Ήδη, οι αεροναυτικές εγκαταστάσεις και πληθώρα άλλων διευκολύνσεων στους Αμερικανούς και τους άλλους ΝΑΤΟικούς συμμάχους στην περιοχή του κόλπου της Σούδας, έχουν τεθεί στη διάθεση της ιμπεριαλιστικής πολεμικής μηχανής.

"Μπαρούτι μυρίζει το κλίμα στην Νικαια"!

Αλλά εγώ γνωρίζω την ΚΟΚΚΙΝΙΑ!

Όταν οι λέξεις χάνουν το νόημά τους τι ... νόημα έχει να μιλάς.
Όταν τα συναισθήματα δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις, όταν νομίζεις πια ότι δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν τα συναισθήματά σου, τι κάνεις;

Έχεις μεταφερθεί ξάφνου στην νέα Βαβυλωνία με χιλιάδες ανθρώπους γύρω σου, που όμως δεν μπορείς να επικοινωνήσεις.
Θα βρεις τον τρόπο να του πεις του διπλανού σου τι θέλεις, τι πρέπει ...θα κάνεις χρήση της παντομίμας, της κίνησης του σώματος, των χεριών, την έκφραση του προσώπου...
Τα συναισθήματα όμως, πώς να τα μεταδόσεις.
Τα χρώματα, τις μουσικές,τα αρώματα που κατακλύζουν τα συναισθήματά σου, πώς;
Το μαύρο και το κόκκινο το πράσινο, το βιολετί.....
Πώς να περιγράψεις το θυμό, την ανατριχίλα, το κρύο του θανάτου που ξυπνά μέσα σου το γλοιώδικο σιχαμερό εκείνο φίδι, που νιώθεις στα πόδια σου να ανεβαίνει προς την καρδιά έρποντας.
Πώς, τα νύχια που γραπώνουν την ψυχή σου, που καρφώνονται στα σπλάχνα σου, το λίγωμα εκεί, την στιγμή που αισθάνεσαι να λιώνει το εντός σου, την στιγμή που τα κύτταρά σου συσπώνται εκκρίνοντας λάβα σαν από ηφαίστειο που σε καίει.
Την φλόγα που δεν μπορείς να προσδιορίσεις από που ξεκινάει και ανεβαίνει προς τα επάνω.
Ξέρεις ότι αν δεν την φτύσεις, αν δεν την μετουσιώσεις σε λέξεις θα σε κάψει ολόκληρο.
Θέλεις να σωθείς, να πεις, να εκφραστείς και δεν μπορείς, δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν.