Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» - Διάλεξαν τη φωτογραφία της ... ΠΑΣΥ στο ρεπορτάζ για την κυβερνητική φιέστα για το Κιλελέρ, δημοσίευσαν περσινή φωτογραφία από τον αγωνιστικό γιορτασμό της ΠΑΣΥ


Με επιστολή της προς τη Διεύθυνση της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ», η Γραμματεία Μαγνησίας της ΠΑΣΥ διαμαρτύρεται επειδή η εφημερίδα στο θέμα που έγραψε για τη φετινή «επίσημη» εκδήλωση που οργάνωσαν στο Κιλελέρ η κυβέρνηση, η Νομαρχία Λάρισας και οι συμβιβασμένες αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις, δημοσίευσε φωτογραφία από την ...περσινή εκδήλωση της ΠΑΣΥ στο χώρο του μνημείου.

Στην επιστολή αναφέρεται:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! Συνελήφθη επειδή βρέθηκε αποτύπωμά του σε πλακάκι κοινόχρηστου χώρου του διαμέρισματος στο Χαλάνδρι !


Στη σύλληψη ενός 22χρονου προχώρησε στις 13:30, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, στο Βόλο. Είχε εκδοθεί ένταλμα εις βάρος του στις 10 Νοεμβρίου, το οποίο ανήκει στην παρτίδα των πέντε τελευταίων που είχαν βγει για την υπόθεση της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς».
Ενώ η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τρεις επιθέσεις και μάλιστα με μακροσκελή προκήρυξη, η Αντιτρομοκρατική φαίνεται να απαντά με τη σύλληψη του 22χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός κατηγορείται διότι βρέθηκε αποτύπωμά του σε πλακάκι κοινόχρηστου χώρου του διαμερίσματος Χαλανδρίου.

Δάνεια από χώρες της Ευρωζώνης με συμμετοχή του ΔΝΤ -Γαλλογερμανική συμφωνία για την Ελλάδα


Ο Γάλλος προεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατέληξαν σήμερα στις Βρυξέλλες σε μία συμφωνία για ενδεχόμενη οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, η οποία προβλέπει δάνεια από άλλες χώρες της Ευρωζώνης με συμμετοχή του ΔΝΤ. Η συμφωνία θα υποβληθεί στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.
Με βάση τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γάλλου Προέδρου, πρόκειται για ένα συνολικό πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου θα καλυφθεί από δάνεια χωρών-μελών της ζώνης του ευρώ.

Πρόσκληση Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ


Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τις σωματειακές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα να δραστηριοποιηθούν ενάντια στις απολύσεις, για την προστασία των ανέργων.
Σας καλούμε το Σάββατο 27 Μαρτίου και ώρα 10π.μ. να συγκεντρώσουμε απολυμένους, άνεργους, εργαζόμενους σε προγράμματα Stage που απολύθηκαν ή θα απολυθούν, τους συμβασιούχους στο δημόσιο, στους ΟΤΑ, όλοι στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος) για«το σχεδιασμό της δράσης μας, την οργάνωση των παρεμβάσεών μας».
Κανείς δε μπορεί να αδρανεί μπροστά στις απολύσεις, μπροστά στην εγκατάλειψη των ανέργων.


11η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ- Η αντιιμπεριαλιστική πάλη, μόνη διέξοδος για τους λαούς


Οι λαοί δεν πρέπει να ξεχάσουν το έγκλημα και να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα σε κατεύθυνση ρήξης με την εξουσία των μονοπωλίων

Ένα από τα καθημερινά μπλόκα που έστηναν οι κομμουνιστές στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία για να ανακοπεί ο ανεφοδιασμός των φονιάδων.


Σαν χτες πριν 11 χρόνια οι Αμερικανοευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ξεκινούσαν το βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας. Οι κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις της Ευρώπης (ανάμεσά τους και η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) και των ΗΠΑ, μέσω του ΝΑΤΟ, βομβάρδισαν ανελέητα και διέλυσαν τη χώρα δολοφονώντας χιλιάδες αμάχους και παιδιά, καταστρέφοντας υποδομές, σπίτια, εργοστάσια, σχολεία, δηλητηριάζοντας το περιβάλλον με τους τόνους απεμπλουτισμένου ουρανίου που γέμισαν την γη της γειτονικής χώρας. Ηταν ένας πόλεμος της «νέας τάξης πραγμάτων» για την επιβολή των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στα Βαλκάνια, για την επαναχάραξη των συνόρων, την δημιουργία κρατών προτεκτοράτων όπως έγινε με την απόσπαση του Κοσσυφοπεδίου από την Σερβία, με απώτερο στόχο να εξασφαλιστούν οι δρόμοι της ενέργειας, με την πληθώρα αγωγών που βλέπουμε σήμερα να προωθούνται για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου του Καύκασου και της Κασπίας, μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και στις άλλες χώρες.

Η.Π.Α:Επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία για τη μεταρρύθμιση στο σύστημα Υγείας.Η Αμερικανική Δεξιά κάνει τα πάντα για να μην περάσει το νομοσχέδιο !

obama_b93Η αγωνία για τον Μπαράκ Ομπάμα και την ιστορική μεταρρύθμιση στο σύστημα Υγείας δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ρεπουμπλικανοί εντόπισαν παρατυπίες στο νέο νόμο, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να ξαναψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Παράλληλα, πολλοί υποστηρικτές του νέου νόμου δέχονται απειλές ακόμη και για τη ζωή τους. Υπενθυμίζεται ότι οι Δημοκρατικοί είχαν ψηφίσει τελικά το κείμενο την Κυριακή στην Βουλή των Αντιπροσώπων με 219 ψήφους έναντι 212, ύστερα από μήνες δύσκολων διαπραγματεύσεων.

Μήνυμα της ΚΠΕ του ΣΥΝ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου



Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για την αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα – διαχρονικής σημασίας – για τις δυνατότητες των λαών να ανατρέπουν τους συσχετισμούς δύναμης, να επιβάλουν τη θέλησή τους.


Στα σαγόνια του ΔΝΤ στέλνει την Ελλάδα ο "σοσιαλιστής" Παπανδρέου -Πρώτη ένδειξη μεγέθους βοήθειας από ΔΝΤ δίνει η Goldman Sachs -20 δισ. ευρώ μπορεί να λάβει η Ελλάδα από το ΔΝΤ



Σύμφωνα με την Goldman Sachs το πρόγραμμα βοήθειας που μπορεί να διεκδικήσει η Ελλάδα από το ΔΝΤ φθάνει τα 20 δισ. ευρώ ή 27 δισ. δολ. και να εισπραχθεί εντός 18 μηνών.
Όπως εκτιμά ο επικεφαλής για την Ευρώπη οικονομολόγος της μεγάλης αμερικανικής τράπεζας,Έρικ Νίλσεν,  τις προσεχείς εβδομάδες ή το αργότερο μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα θα στραφεί στο ΔΝΤ για οικονομική βοήθεια.

Μιλώντας για τη τρέχουσα συνάντηση κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε πως ‘αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τους ηγέτες να συζητήσουν το θέμα πριν η Ελλάδα ξεμείνει από ρευστό. 

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ: Χρήμα και προνόμια στο κεφάλαιο, νέα δεινά στο λαό



Ανεξάρτητα με την κατάληξη που θα έχουν σήμερα και αύριο τα παζάρια στις Βρυξέλλες, το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει το επόμενο αντιλαϊκό πακέτο

Την αποφασιστικότητά της να εξαπολύσει νέα αντιλαϊκή επέλαση και να επιβάλει ακόμα πιο σκληρή πολιτική λιτότητας, θα προτάξει σήμερα και αύριο η κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, βάζοντας «ενέχυρο» το σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων για την εξασφάλιση φθηνότερου δανεισμού για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.
Αξιοποιώντας τα «σχέδια δανειοδότησης» που επεξεργάζονται οι ισχυρές καπιταλιστικές χώρες της ΕΕ στο φόντο των μεταξύ τους αντιθέσεων, οι τεχνοκράτες της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η κυβέρνηση προσέρχεται σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής με στόχο να διαπραγματευτεί αφ' ενός τους όρους για απρόσκοπτο δανεισμό των κρατικών ταμείων και αφ' ετέρου το δυνατότερο χαμηλό επιτόκιο, ώστε να εξασφαλίσει φτηνό χρήμα για την χρηματοδότηση των επενδύσεων της πλουτοκρατίας.

Το εθνικό και ταξικό περιεχόμενο της επανάστασης του 1821

Από την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ):

Η πραγματική ιστορία της ελληνικής επανάστασης του 1821 απέχει αρκετά από την επίσημη εκδοχή της, έτσι τουλάχιστον όπως διαμορφώθηκε με την πλήρη επικράτηση της ελληνικής αστικής τάξης, την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους και τη διευθέτηση του ζητήματος του “ξένου προστάτη” για το νεότευκτο κράτος.
Από τη μια υπάρχουν τα σχολικά βιβλία και οι τόμοι των επίσημων εκφραστών της αστικής αντίληψης για το ζήτημα, που παρουσιάζουν (πλήρως διαστρεβλωμένο) τον εθνικό χαρακτήρα του “εικοσιένα” αποσιωπώντας ή υποτιμώντας το κοινωνικό και ταξικό του περιεχόμενο. Ακόμα και για πασίγνωστα γεγονότα, όπως η εμφύλια σύγκρουση σχεδόν αμέσως μετά το ξέσπασμα της επανάστασης, η επίσημη εκδοχή καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να περιορίσει τη σημασία τους και να τα παρουσιάσει ως μια θλιβερή παρένθεση στη “μεγαλειώδη” πορεία της “εθνικής παλιγγενεσίας”.
Από την άλλη, υπάρχει μια πλούσια ιστοριογραφία απομνημονευμάτων λαϊκών αγωνιστών (Κολοκοτρώνη, Περραιβού κ.ά.), τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη, η “Ελληνική Νομαρχία”, μελέτες του Κορδάτου και του Βαλέτα, τα καυστικά κείμενα του Γιάννη Σκαρίμπα, αλλά και ξένων ιστορικών, όπως του Φίνλεϊ, που προσεγγίζουν την πραγματική διάσταση του ζητήματος και προβάλλουν, πέρα από τον εθνικοαπελευθερωτικό (που έτσι κι αλλιώς υπήρχε) και τον ταξικό-κοινωνικό χαρακτήρα της επανάστασης. Στα κείμενα αυτά μπορούμε να δούμε τον αντιδραστικό ρόλο της Εκκλησίας και των κοτζαμπάσηδων, την υπονόμευση του αγώνα από μερίδα της ελληνικής αστικής τάξης που έφτασε μέχρι και την ανοιχτή προδοσία, αλλά και τον ηρωικό αγώνα απλών λαϊκών αγωνιστών που κατάφεραν εμπνευσμένοι από την πρόσφατη γαλλική επανάσταση, σε πολλές περιπτώσεις, να κυριαρχήσουν (σε τοπικό επίπεδο) και να θέσουν (έστω και πρόωρα) ζήτημα λαϊκής εξουσίας.

Αστείρευτη πηγή δύναμης η Επανάσταση του ’21.Την 25η Μαρτίου τίμησε το ΑΚΕΛ


Πηγή δίκαιης περηφάνιας και έμπνευσης και πολύτιμο ηθικό και ιδεολογικοπολιτικό κεφάλαιο αποτελεί για τον ελληνικό λαό η Επανάσταση του 1821, τόνισε το Mέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Κολοκασίδης μιλώντας την Τρίτη στην εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ προς τιμή της επετείου της 25ης Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα.  

Ο Γ. Κολοκασίδης  πρόσθεσε ότι η Ελληνική Επανάσταση αποτελεί και για την Κύπρο αστείρευτη πηγή από την οποία αντλούμε δύναμη και θάρρος για να συνεχίσουμε την πάλη για επανένωση και προκοπή της πατρίδας μας.  “Συγχαίρουμε το λαό της Ελλάδας που περνά δύσκολες στιγμές για την εθνική επέτειο και πραγματικά ευχαριστούμε την κυβέρνηση, τον πολιτικό κόσμο και τον απλό λαό για την αμέριστη υποστήριξη τους στην υπόθεση της Κύπρου και στον αγώνα του Προέδρου της Δημοκρατίας” τόνισε.

ΚΚΕ(μ-λ): ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ! ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ!


25.03.2010
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι
Ανήμερα της μέρας που έχει ορίσει επίσημα το ελληνικό κράτος ως γιορτασμό της επανάστασης του 1821, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με την κάλυψη και τη συστράτευση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ετοιμάζεται να παραδώσει τη χώρα και το λαό σε μια νέα, πιο ληστρική επίθεση, σε ένα πρωτόγνωρο για τα μεταπολεμικά δεδομένα ξεκλήρισμα δικαιωμάτων και ξεπούλημα πλουτοπαραγωγικών πηγών.
Όπως πριν 200 χρόνια οι πολιτικοί τους πρόγονοι ξεπουλούσαν τις εθνικές γαίες και αγόραζαν φρεγάτες που ποτέ δεν παρέλαβαν για να βάλουν χώρα και λαό στη στρούγκα των δανείων και των τοκογλύφων, έτσι και σήμερα οι σημερινοί κυβερνήτες περιμένουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα νέο κύκλο καταλήστευσης.

Άμεση απελεύθερωση του Δρ. Νταρσάν Παλ

Ο Δρ Νταρσάν Παλ, Μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του Λαϊκού Δημοκρατικού Μετώπου της Ινδίας, έχει συλληφθεί από την αστυνομία της Πατιάλα σήμερα το βράδυ – 23/3/2010.

Πολλοί ηγέτες αγροτικών οργανώσεων του Πουντζάμπ έχουν συλληφθεί από την αστυνομία της Πατιάλα αυτές τις μέρες.
Έγινε η προσαγωγή τους στο δικαστήριο και φυλακίστηκαν. Ο Δρ. Νταρσάν Παλ όμως, που αγωνίζεται για την υπόθεση του λαού που υποφέρει από την εκμετάλλευση, δεν έφτασε στο δικαστήριο. Υπάρχει φόβος ότι η αστυνομία μπορεί να τον βασανίσει στη διάρκεια της παράνομης κράτησης του και να τον εμπλέξει σε στημένες υποθέσεις.
Ζητούμε να υψώσετε τις φωνές σας ενάντια σε αυτά τα κατασταλτικά μέτρα της αστυνομίας της Πατιάλα και να απαιτήσετε την άμεση απελευθέρωση του.
Είναι σημαντικό το ότι συνελήφθη σε περίοδο ανόδου των έντονων αγροτικών αγώνων στο Πουντζάμπ αλλά και στην υπόλοιπη Ινδία. Ο Νταρσάν Παλ είναι γνωστός κοινωνικός αγωνιστής στην Ινδία για την αφοσίωση του στα ζητήματα που αφορούν το λαό και τις υπηρεσίες στον φτωχό λαό. Υπηρέτησε το λαό  στο Πουντζάμπ, σαν γιατρός του λαού με διδακτορικό στην ιατρική μέχρι την συνταξιοδότηση του από την κρατική υπηρεσία.

Φόρουμ Κατά του Πολέμου Ενάντια στο Λαό στην Ινδία

G N Saibaba

Υ.Γ. Ο Δρ. Νταρσάν Παλ συμμετείχε στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 2003

ΙΝΔΙΑ: Έκκληση για διεθνή αλληλεγγύη *

Προδημοσίευση από Προλεταριακή Σημαία:
Η επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι και η λαϊκή πάλη

Σ’ όλον τον κόσμο πολλοί άνθρωποι ρωτούν για το χαρακτήρα της ινδικής κοινωνίας και της κυβέρνησης αλλά και για τον πόλεμο ενάντια στους Αντιβάσι που ξεκίνησε πρόσφατα η κυβέρνηση με τη στρατηγική βοήθεια των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Πολλοί σχολιαστές παραδέχονται ότι ο ινδικός λαός υπέφερε πολύ κάτω από το  βρετανικό ζυγό. Σήμερα ισχυρίζονται ότι η Ινδία βρίσκεται στο δρόμο της γρήγορης τεχνολογικής προόδου και ανάπτυξης. Νέος πλούτος  παράγεται με γρήγορους ρυθμούς, μια μεγάλη μεσαία τάξη αναπτύσσεται που της αρέσει να ξοδεύει, ενώ μεγάλο μέρος αυτού του πλούτου πηγαίνει και στα χωριά και στις παραγκουπόλεις.
Η μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου;
Ο πιο συνηθισμένος ισχυρισμός είναι ότι η Ινδία είναι «η μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου». Λέγεται ότι η εκλεγμένη κυβέρνηση έχει καταργήσει το καταπιεστικό σύστημα των καστών, το οποίο ανέθετε τον καθένα σε συγκεκριμένη κάστα και είδος δουλειάς για όλη του τη ζωή. Παρ’ όλο που η κυβέρνηση λέει ότι λύνει το πρόβλημα με την κράτηση θέσεων για δουλειές ή το σχολείο για τους νταλίτ και άλλες κατώτερες κάστες, η καταπίεση της κάστας σήμερα εξακολουθεί να καθορίζει την κοινωνική πραγματικότητα στην Ινδία, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές.
Η τεράστια πλειονότητα των 1,2 δισεκατομμυρίων κατοίκων της Ινδίας δεν έχουν κανένα έλεγχο πάνω στη ζωή τους. Οι συνθήκες ζωής και εργασίας δεν έχουν αλλάξει προς το καλύτερο από την εποχή της αποικιοκρατίας. Σύμφωνα με μελέτη του 2008 της αμερικάνικης Υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) τα τρία τέταρτα των κατοίκων ζουν με λιγότερο από 2 δολάρια τη μέρα.

Μετά το Συνέδριο της νεολαίας, δημόσια παρέμβαση νέων, που κινούνται στο κλίμα των αντιλήψεων της Ανανεωτικής Πτέρυγας

Το Συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΝ ανέδειξε σοβαρά προβλήματα πολιτικού προσανατολισμού και δημοκρατικών διαδικασιών.


Οι σαφείς αναφορές των επίσημων κειμένων του συνεδρίου καθώς και οι τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών για τον κομμουνιστικό προσανατολισμό της νεολαίας ακυρώνουν τον χαρακτήρα του ενιαίου κομματικού οργανισμού (του ΣΥΝ δηλαδή και της νεολαίας του) ως κόμματος πολιτικής και προγραμματικής ενότητας. Η επιστροφή στις ιδεολογικές μονομέρειες και η έλλειψη πλουραλιστικής αναζήτησης μιας σύγχρονης, αριστερής, οικολογικής, φεμινιστικής ταυτότητας της νεολαίας του κόμματος είναι βήμα προς τα πίσω. 
Είναι προφανές ότι οι μονόπλευρες αναφορές στον κομμουνιστικό προσανατολισμό στενεύουν τα όρια του χώρου μας και αναιρούν την πλούσια πείρα από τις πλατιές αριστερές οργανώσεις νεολαίας που έγραψαν ιστορία σε αυτόν τον τόπο.

Κ.Κ.Ε: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την 25η Μαρτίου.



Το πατριωτικό λαϊκό καθήκον σήμερα για το λαό είναι να μη δεχτεί να θυσιαστούν οι τελευταίες κατακτήσεις του, να τον καταδικάσουν στη φτώχεια η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα και τις επιλογές της πλουτοκρατίας.
Ο λαός δημιούργησε την επανάσταση του 1821 όταν απέρριψε τη μοιρολατρία και εμπιστεύτηκε τη δύναμή του.
Η Ελλάδα μπορεί να στηριχθεί στα πόδια της, έχει όλες τις δυνατότητες να αναπτυχθεί προς όφελος του λαού της. 
Έχει έμπειρη και ικανή εργατική τάξη και τις αναγκαίες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να αποδεσμευτεί από τις λυκοσυμμαχίες της ελληνικής πλουτοκρατίας, ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, και να μετατραπούν οι μεγάλες επιχειρήσεις σε λαϊκή κοινωνική περιουσία.

Τα ακούς Ευάγγελε Βενιζέλε; Η Δανία ανέβαλε την αγορά νέων αεροσκαφών.Λόγω μείωσης των δαπανών.

Η Δανία ανέβαλε τη λήψη απόφασης για την αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, απόφαση που αποτελεί πλήγμα για τις εταιρίες πώλησης αμυντικού υλικού, καθώς ήδη έχουν μειωθεί οι παραγγελίες που δέχονται λόγω της περικοπής των δαπανών που κάνουν οι κυβερνήσεις λόγω της κρίσης.
Η απόφαση βασίζεται στην ανάλυση του υφιστάμενου στόλου της δανικής πολεμικής αεροπορίας, που διαθέτει 46 μαχητικά F16 της Lockheed Martin.

«Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι δυνατό να πετούμε για άλλα 2 έως 4 χρόνια με τα F-16», ανακοίνωσε το υπουργείο. 

Κ.Κ.Ε: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Παλαιστινιακό


Στην Παλαιστίνη και πάλι ο ισραηλινός στρατός αιματοκυλεί το λαό και τη νεολαία, που αγωνίζονται για το δίκιο τους!
Αυτή η συνεχιζόμενη προκλητική επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ είχε και έχει την διαχρονική ανοιχτή ή καλυμμένη στήριξη των αμερικάνων κι ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Σοβαρές ευθύνες έχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και η προηγούμενη της ΝΔ, που στηρίζουν μέσα από την ΕΕ και αυτοτελώς την ισραηλινή επιθετικότητα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Με την αποστολή πολεμικών πλοίων στην περιοχή και την ενεργό συμμετοχή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό δόγμα περί «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», είναι συνένοχες στα εγκλήματα που διαπράττει καθημερινά το Ισραήλ.