Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΒ Ωρωπού του ΚΚΕ - Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες από τις πλημμύρες



Να λάβει τα αναγκαία μέτρα  επειγόντως, χωρίς να υπολογίζει το οικονομικό κόστος, για την ανακούφιση και την προστασία των πληγέντων, να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση για πλήρη αποζημίωση των σπιτιών και μαγαζιών, της αγροτικής παραγωγής και των εγκαταστάσεων, καλεί τη δημοτική αρχή του Ωρωπού η ΚΟΒ Ωρωπού του ΚΚΕ.

Κατάντια! Μητέρες φωτογραφήθηκαν ημίγυμνες στην Ισπανία με αντάλλαγμα σχολικό λεωφορείο για τα παιδιά τους


Άλλο ένα παράδειγμα για το πώς συνθλίβεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια στον καπιταλισμό για την επιβίωση και την εξασφάλιση των αυτονόητων.
Αυτήν τη φορά έρχεται από την Καταλονία της Ισπανίας που χτυπιέται από την καπιταλιστική κρίση, όπου κάποιες μανάδες από το Μονσεράτ της Βαλένθια, μια μικρή πόλη, αποφάσισαν να ποζάρουν σχεδόν γυμνές για ερωτικό ημερολόγιο του 2013, προκειμένου να εξασφαλίσουν 43.000 ευρώ για το σχολικό λεωφορείο των παιδιών τους, το οποίο καταργήθηκε από τις τοπικές αρχές.

Με αφορμή την ευαισθησία διαφόρων για τον «Ριζοσπάστη»



Κάτι παράξενα πράγματα: Το «νον πέιπερ» που δημοσίευσε η αριστερή «Αυγή» στις 28 Δεκέμβρη 2012 με υπογραφή της Α. Τζαρτζάνου για τη μείωση προσωπικού στον «Ριζοσπάστη», περιέχει αυτούσιο τμήμα κειμένου που δημοσιεύθηκε ανυπόγραφο στο δεξιό «Ελεύθερο Τύπο». Δεν πρόκειται για ιδεολογική ταύτιση ευαίσθητων ανθρώπων που τους οδήγησε να γράφουν για το ίδιο θέμα τις ίδιες λέξεις.

Καλή Χρονιά!!


Πρωτοχρονιά
Συνήθως τέτοιες μέρες λίγο-πολύ κάνουμε τους απολογισμούς μας και καταστρώνουμε σχέδια για το επερχόμενο μέλλον. Φέτος, οι περισσότεροι από μας, έχουμε πέσει σε βαθύ συλλογισμό, μα όνειρα, θαρρώ πως δε κάνουμε.
Βλέπουμε να διαδραματίζεται το τσάκισμα της ζωής μας σαν θεατές, σα να είναι η ζωή κάποιων άλλων, νοιώθοντας αδύναμοι να αντιδράσουμε, να κάνουμε μια κίνηση να σταματήσουμε αυτό το ρήμαγμα.

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «REAL NEWS» -Αλ. Παπαρήγα στη "Real News": Το 2013 θα γίνει καλή χρονιά για το λαό μόνο αν εμπιστευτεί τη δύναμή του


Άρθρο της Αλέκας Παπαρήγα, ενόψει της νέας χρονιάς, δημοσιεύει η εφημερίδα «Real News». Στο άρθρο της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Kαθώς φτάσαμε στην αρχή της νέας χρονιάς είναι βέβαιο ότι ο λαός θα ξανακούσει: Η κυβέρνηση να του λέει ότι αυτή τη χρονιά θα πιάσουν τόπο οι οδυνηρές θυσίες που του έχουν επιβάλει μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ότι αν έρθει η ανάκαμψη της οικονομίας θα ωφεληθεί κι αυτός, γι’ αυτό πρέπει να υπομείνει τη συνέχιση των άγριων μέτρων σε βάρος του.

ΝΑΡ - 2013: Καλή και δημιουργική χρονιά


Το Νέο Αριστερό Ρεύμα, εύχεται σε όλους τους εργαζόμενους-έλληνες και μετανάστες-, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους νέους και τις νέες, μια καλή νέα χρονιά. Ευχόμαστε σε όλους του συντρόφους και συντρόφισσες, τους συναγωνιστές, φίλους και φίλες, καλούς αγώνες και δημιουργική χρονιά.

19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ - Για το Δημόσιο Προσυνεδριακό Διάλογο



Στην ανακοίνωση της Επιτροπής Δημόσιου Προσυνεδριακού Διαλόγου, που δημοσιεύτηκε στις 9 Δεκέμβρη στο «Ριζοσπάστη», μαζί με τις θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, σημειώνεται:
«Η Επιτροπή Δημόσιου Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ απευθύνεται στους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τους φίλους και συμπορευόμενους με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, σε όσους εκτιμούν το ρόλο του ΚΚΕ στο κίνημα και θέλουν να πάρουν μέρος στη δημόσια συζήτηση, με γραπτό κείμενο στον "Ριζοσπάστη" ή στην ΚΟΜΕΠ, για τις Θέσεις της ΚΕ στον Απολογισμό της δουλειάς του Κόμματος από το προηγούμενο Συνέδριο, στο Σχέδιο Προγράμματος και στο Σχέδιο Καταστατικού και τους ενημερώνει για τις εξής προϋποθέσεις συμμετοχής στο Δημόσιο Διάλογο:

Επιπλοκές στην υγεία του Τσάβες

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Μαντούρο μιλάει σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας για την κατάσταση της υγείας του Τσάβες


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, μετά την εγχείρηση για την αντιμετώπιση του καρκίνου, αντιμετωπίζει νέες επιπλοκές στην υγεία του.«Η κατάσταση της υγείας του Τσάβες εξακολουθεί να είναι εύθραυστη.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ - Καταγγελία για την αστυνομική κακοποίηση ανάπηρου πρόσφυγα



Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη συμπεριφορά των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος  Μοσχάτου ενάντια στον τετραπληγικό Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα Τζαφέρ Κουρτ. Οι αστυνομικοί ανάγκασαν τον Κουρτ να διανυχτερεύσει σιδεροδέσμιος, αν και παραπληγικός, στο κρατητήριο το βράδυ της 26ης Δεκέμβρη 2012,  μετά από έωλη δήλωση συνενοίκου της πολυκατοικίας του ότι δήθεν τον απείλησε με μαχαίρι.