Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η τρομοκρατία και ο αντικομμουνισμός είναι «λάδι στη μηχανή» της συναίνεσης. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ για τους βανδαλισμούς στα γραφεία της Κ.Ο. Καλαμπάκας


Θύμα βανδαλισμού έπεσαν τα γραφεία  του ΚΚΕ  στην Καλαμπάκα. Τις πρώτες πρωινές ώρες άγνωστοι  έσπασαν τα τζάμια της πρόσοψης των γραφείων, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές  .Ήταν μια άνανδρη επίθεση που κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι της νύχτας ,ως συστηματική τακτική των προβοκατόρικων κύκλων, εξέφρασαν  έμπρακτα το αντικομουνιστικό τους μένος. 

Με τις πράξεις τους, δείχνουν  τη "δημοκρατία" που πιστεύουν αλλά και τον πανικό τους μπροστά στην ολοένα αυξανόμενη δράση του ΚΚΕ για να μην πτωχεύσει ο λαός. Δείχνουν το φόβο τους ,στη απήχηση του καλέσματος  του ΚΚΕ για λαϊκή ανυπακοή στην πλουτοκρατία ,την ΕΕ , τα κόμματά τους και τη συναίνεση που θέλουν να επιβάλλουν ,ώστε να ισοπεδώσουν ό,τι έχει μείνει όρθιο από τις λαικές κατακτήσεις.

Πήρε εξιτήριο ο Γιάννης Καυκάς.Να τιμωρηθούν οι ένοχοι μπάτσοι άμεσα !

NEWSBEAST.GR






Εξιτήριο πήρε σήμερα από το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας ο 31χρονος διαδηλωτής Γιάννης Καυκάς, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι στη γενική απεργία της 11ης Μαΐου. Διαδηλωτές είχαν καταγγείλει τότε ότι ο 31χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά από επίθεση ανδρών των ΜΑΤ.

Ο ίδιος κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο δεν έκανε καμία δήλωση ενώ στον προαύλιο χώρο τον περίμεναν φίλοι και σύντροφοί του. Επίσης περίπου 20 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο είχαν αναρτήσει πανό φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Σχόλιο Οικολόγων Πράσινων -Η συναίνεση και ο μύθος της μείωσης των φόρων: ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΡΕΙΓΚΑΝ ΚΑΙ ΤΣΟΒΟΛΑ;


Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων τις συζητήσεις της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση για συναίνεση έναντι μειώσεων στους φόρους, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:

«Χρειαζόμαστε όντως δικαιότερη φορολογία με βιώσιμη στόχευση, αποτελεσματική είσπραξη, και ανταποδοτικότητα  σε διεξόδους από την κρίση και σε ποιοτικότερα δημόσια αγαθά για ανακούφιση των πολιτών και στήριξη της οικονομίας.

KKE-Να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης ή κλεισίματος της ΕΛ.ΒΟ.


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ,του βουλευτή του ΚΚΕ Άγγελου Τζέκη

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και  Εθνικής Άμυνας

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΕΛ.ΒΟ. Θεσσαλονίκης γιατί η κυβέρνηση οδηγεί την συγκεκριμένη επιχείρηση στην ιδιωτικοποίηση ή στο κλείσιμο.
Ήδη έχει ανακοινωθεί και η εταιρεία - σύμβουλος που αναλαμβάνει έναντι παχυλής αμοιβής τη διαδικασία αυτή.
Η εξέλιξη αυτή θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στις 550 οικογένειες των εργαζομένων αλλά και σε πολλές βιοτεχνικές - εμπορικές επιχειρήσεις που έχουν δοσοληψίες με την ΕΛ.ΒΟ.
Αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση με πρόσχημα το δημόσιο χρέος, ιδιωτικοποιεί και κλείνει επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα προς όφελος ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων υλοποιώντας έτσι τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., με τις οποίες συμφωνεί.  

Ο Αλέκος Αλαβάνος στο Σύνταγμα

«Πολλοί με προειδοποιούσαν να μη βρεθώ στο Σύνταγμα, γιατί θα δεχθώ επίθεση από αυτούς που αντιτάσσονται στο πολιτικό σύστημα και είναι εκεί. Επίθεση δέχθηκα, και μάλιστα βάναυση, από όλο ανεξαίρετα το πολιτικό σύστημα, όταν πριν πέντε μήνες, εκ μέρους του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, διατύπωσα τη θέση ότι η πλατεία Συντάγματος θα γίνει πλατεία Ταχρίρ. Σήμερα το απόγευμα βρέθηκα μέσα σε δεκάδες χιλιάδες κόσμο, χαμογελαστό, με ελπίδα πάλι μετά τόσο καιρό, με αλληλεγγύη, με ανθρώπινα  συναισθήματα, είτε χαμόγελο είτε ξάφνιασμα είτε φιλική κριτική. Ένα κόσμο αποφασισμένο να αφήσει το οχυρό του μόνο μετά τη νίκη: όταν φύγουν χρέος, τρόικα, κυβέρνηση».alt

Πάνω απο 70.000 κόσμος ολων των ηλικιών [πολλοί κάνουν λόγο για 100.000] έχει κατακλύσει το Σύνταγμα  και τους γύρω δρόμους .Η ώρα ειναι 9 και 3 λεπτά ,αδιάβατη η Οθωνος,η Ξενοφώντος.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη συγκέντρωση εργαζόμενων του Τ.Τ.



Ήρθα σήμερα εδώ γιατί πληροφορήθηκα ότι ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς ετοιμάζονται να κάνουν άλλη μία συνάντηση γιατί, λέει, στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων συμφώνησαν και πρέπει να κάνουν άλλη μια συνάντηση για να βρουν τον τρόπο με τον οποίον θα ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία. Και ήρθα εδώ για να τους προτείνω δημόσια να κάνουν τη συνάντηση εδώ στο υπό κατάληψη Τ.Τ. για να δουν όλους εσάς που αγωνίζεστε για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το δημόσιο πλούτο.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που είναι μια κερδοφόρος τράπεζα, γιατί θέλουν να το ξεπουλήσουν;

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στον Τ/Σ ΑΝΤΕΝΝΑ & το δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη




Θα μας γυρίσετε στη Σοβιετική Ένωση, λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Δεν έχετε άποψη εσείς για τα ζητήματα και θα μας γυρίσετε στη Σοβιετική Ένωση. Άρα εσείς εξαιρείστε ...
«Είναι μία βολική τοποθέτηση για να ξεφύγει από τα δύσκολα που όντως του βάλατε. Και είναι και ένα καινούργιο εφεύρημα, το ‘πε και ο κ. Χρυσοχοΐδης, αλλά ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: Ποια είναι η αιτία της κρίσης; Δεν είναι ούτε κρίση χρέους, ούτε κρίση ελλείμματος. Αυτά είναι συνοδοιπόροι και επακόλουθα ενός συγκεκριμένου δρόμου και τρόπου ανάπτυξης. Κρίση έχουν και στις άλλες χώρες και εκεί που δεν υπάρχει κομμουνιστικό κόμμα που ήταν υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης. Τι τα μπερδεύει τώρα αυτά; Κρίση υπάρχει στις ΗΠΑ. Την τελευταία 20ετία αλλεπάλληλα η μία χώρα μετά την άλλη περνάει σε κρίση, δεν υπήρχε εκεί ούτε Καραμανλής, ούτε Παπανδρέου, ούτε Παπακωνσταντίνου, ούτε Αλογοσκούφης, άρα τα πράγματα είναι πολύ βαθύτερα. Εμείς λέμε: Τα προβλήματα είναι πραγματικά, η όξυνση θα είναι μεγάλη, η χρεοκοπία έχει ξεκινήσει.

Ο ΣΥΝ για την ομιλία του κ.Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ


Εκτός από τον πρωθυπουργό και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά συναίνεση στην εγκληματική πολιτική του μνημονίου, αλλά με άλλα λόγια. Ο κ. Σαμαράς επιδιώκει την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, χωρίς να διαφοροποιείται επί της ουσίας με την κυβερνητική πολιτική, ενώ δηλώνει ότι συμφωνεί με ξεχωριστά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και θα τα ψηφίσει στη Βουλή εφόσον έρθουν ως ξεχωριστά άρθρα.

Προκήρυξη του Ξεκινήματος-Ώρα να φεύγουν! Όλοι στις πλατείες, όλοι στους δρόμους!


Ένα νέο κίνημα κάνει τα πρώτα του βήματα και ξανα-ξυπνά συνειδήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεγάλους, εργαζόμενους και άνεργους, απασχολήσιμους και συνταξιούχους, οι οποίοι ψάχνουν με αγωνία πώς να αντιπαλέψουν αυτές τις βάρβαρες πολιτικές αυτών των απάνθρωπων που κυβερνούν, που ισοπεδώνουν τα πάντα και καταστρέφουν την κοινωνία υποσχόμενοι την.... αναγέννηση της. Πόσο θράσος, πόση υποκρισία... Καμία εμπιστοσύνη σε καμία λέξη που προέρχεται από τα χείλη του κάθε ψεύτη, του κάθε κλέφτη, του κάθε διεφθαρμένου, απατεώνα, που βρίσκεται στη βουλή και στα υπουργεία, καμία εμπιστοσύνη σε καμία λέξη του γελοίου πρωθυπουργού ο οποίος άλλα έλεγε και αλλά κάνει, αλλά επιμένει να παριστάνει τον σοφό και τον σωτήρα, την ίδια στιγμή που σέρνεται πίσω από τις επιταγές των τραπεζιτών και των πολυεθνικών της Ευρώπης, τους οποίους κάνει ό,τι μπορεί για να ευχαριστήσει.

To ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 30 χρονών από την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ – ΕΕ



Η ένταξη της χώρας στη  λυκοσυμμαχία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων έφερε τεράστια οφέλη για την πλουτοκρατία και τεράστιες ζημιές για το λαό και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.
Οι θέσεις του ΚΚΕ δικαιώθηκαν, οι προβλέψεις του επαληθεύτηκαν, ενώ οι θέσεις και οι υποσχέσεις των αστικών  και οπορτουνιστικών κομμάτων χρεοκόπησαν παταγωδώς.

ΙΣΠΑΝΙΑ. Los indignados (Οι αγανακτισμένοι)

Από τις 15 Μάη (από εκεί και η επωνυμία «κίνημα της 15ης Μαΐου») και μια βδομάδα πριν από τις τοπικές εκλογές, δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί, βασικά νεολαίοι, κατεβαίνουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Εκτός από τη Μαδρίτη, που αποτέλεσε το κέντρο, πορείες-συγκεντρώσεις έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ισπανίας και μάλιστα θα συνεχίζονταν και αυτή την εβδομάδα.
Εδώ και πάνω από έναν χρόνο η Ισπανία, όπως και όλες σχεδόν οι χώρες του λεγόμενου «Νότου της ευρωζώνης», κινείται στον αστερισμό των περικοπών και της άγριας λιτότητας. Όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξαν ιδιαίτερα δυναμικές αντιδράσεις. Έχει γίνει μόνο μια γενική απεργία και αυτή χωρίς μεγάλη συμμετοχή και κάποιες ακόμη σε ιδιαίτερους επαγγελματικούς κλάδους και τους αγρότες. Παρά το γεγονός πως η Ισπανία επίσημα κατέχει το ρεκόρ ανεργίας με 21%, που στον χώρο της νεολαίας διπλασιάζεται.

Στις πλατείες της αγανάκτησης

ΤΑΧΡΙΡ
Στη χρονιά που διανύουμε το είδαμε το φαινόμενο αυτό το Γενάρη που μας πέρασε στην πλατεία Ταρχίρ του Καΐρου, να συγκεντρώνεται δηλαδή πλήθος κόσμου για να εκφράσει, κατ’ αρχήν την αγανάκτησή του ενάντια στους κυβερνώντες, και στη συνέχεια την αποφασιστικότητά του να διώξει τους εμφανείς εκπροσώπους της αντιλαϊκής πολιτικής. Ένα παρόμοιο φαινόμενο, μάλλον εμπνευσμένο από τις αραβικές εξεγέρσεις, το είδαμε να εμφανίζεται στις 15 Μάη στην πλατεία Puerta del Sol στη Μαδρίτη και να απλώνεται στις κεντρικές πλατείες των μεγάλων ισπανικών πόλεων, όπως στην πλατεία Καταλούνια της Βαρκελώνης. Για να φτάσουμε και στον ελλαδικό χώρο, όπου με την ανακοίνωση της νέας μνημονιακής επιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα εκδηλώθηκε αντίστοιχη δράση και κινητικότητα αγανάκτησης από δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην πλατεία Συντάγματος, στο Λευκό Πύργο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Αν προσπεράσουμε τις δημοσιογραφικές διατεταγμένες αερολογίες και δούμε τις πρώτες εκτιμήσεις και αναλύσεις από την πλευρά της Αριστεράς θα διαπιστώσουμε την περιρρέουσα αμηχανία, ακόμη και σε τοποθετήσεις, εκ πρώτης όψεως, ενθουσιώδεις. Όπως ακριβώς συνέβη όταν η, πυκνή και μαζική, διαδήλωση των εργαζομένων της ΔΕΗ, στην οποία συμμετείχαν και αριστερές συλλογικότητες έφτασε στην πλατεία Συντάγματος και παρέμεινε στο κάτω μέρος της πλατείας, ουσιαστικά σαν ξεχωριστό κομμάτι.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, με αφετηρία τους τόπους δουλειάς, να μπουν σε αγώνα με προοπτική για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.


Δελτίο Τύπου

H στάση που κράτησαν και κρατούν τα ΜΜΕ για την δράση του ΠΑΜΕ, για τα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις στις 28 ΜΑΗ είναι ενδεικτική για το πιο κίνημα φοβάται η αστική τάξη και τα παπαγαλάκια της πολιτικής της.

Κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Τρόικα, ΕΕ εκβιάζουν κυνικά την εργατική τάξη της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα με στάση πληρωμών, χρεοκοπία, για να αποδεχτούν τα βάρβαρα μέτρα. Ο λαός η θα σκύψει το κεφάλι η θα περάσει στην αντεπίθεση.
     Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, με αφετηρία τους τόπους δουλειάς, να μπουν σε αγώνα με προοπτική για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να πουν όχι στους εκβιασμούς και χωρίς ταλαντεύσεις να οργανώσουν με σχέδιο την αντίσταση τους, την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Δεν αρκεί ένα κίνημα διαμαρτυρίας, αλλά κίνημα καλά οργανωμένο, προσανατολισμένο, με γραμμή κατά των μονοπωλίων και των πολιτικών και συνδικαλιστικών υπηρετών τους.

Κλείσιμο εργασιών της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής - Η ομιλία του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα


  

ΟΜΙΛΙΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΠΕ



  • Τη μία  εμφανίζονται ως κινδυνολόγοι, την άλλη διαψεύδουν και εμφανίζονται ως καθησυχαστές της κοινής γνώμης
  • Πρόκειται για ανεύθυνους τυχοδιωκτισμούς και δεν πρέπει να αναρωτιούνται αυτοί που σπέρνουν ανέμους γιατί θερίζουν θύελλες.
  • To καινούργιο στοιχείο είναι ότι ο λαός, ο κόσμος, η κοινωνία νικάει το φόβο.
  • Ανάστημα σηκώνει ο κόσμος στις πλατείες. Η αυθόρμητη και ειρηνική παρουσία του κόσμου στις πλατείες, στις μεγάλες πλατείες της χώρας  είναι το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί

Μ.Α.Σ- Σχόλιο Για τους «αγανακτισμένους» πρυτάνεις



Οργή και γέλιο
 προκαλεί η επιστολή  με τίτλο «Ο πνευματικός κόσμος ενάντια στην κρίση», που έδωσαν στην δημοσιότητα πανεπιστημιακοί καθηγητές, με προεξέχοντα τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Πελεγρίνη. Ο ίδιος ο πρύτανης στην επιστολή του σημειώνει «Εδώ και μήνες η ελληνική κοινωνία έχει βουλιάξει … ο πνευματικός κόσμος της χώρας έχει χρέος να αναλάβει την πρωτοβουλία να οδηγήσει την κοινωνία έξω από το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται, αν δεν έχει ήδη καταλήξει σε αυτό».
Ή έχουν μνήμη χρυσόψαρου ή συνειδητά αποπροσανατολίζουν οι εν λόγω πανεπιστημιακοί!

Σπέρνοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό-«Υπάρχουν και καλές κινητοποιήσεις και τις θέλουμε». Αυτό θα μπορούσε να είναι το σύνθημα των καθεστωτικών ΜΜΕ στη γενναιόδωρη κάλυψη των συγκεντρώσεων των «Αγανακτισμένων», και τις


Αναδημοσίευση από  
Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς ΠΡΙΝ
  «Υπάρχουν και καλές κινητοποιήσεις, και τις θέλουμε». Αυτό θα μπορούσε να είναι το σύνθημα των καθεστωτικών ΜΜΕ στη γενναιόδωρη κάλυψη των συγκεντρώσεων των «Αγανακτισμένων», που ξεκίνησαν την Τετάρτη 25 Μαϊου, με καλέσματα μέσω ίντερνετ, που βρήκαν μαζική ανταπόκριση σε όλη την Ελλάδα, γέμισαν τον κόσμο με αισιοδοξία και δημιούργησαν ελπίδες.

«Οι πλατείες ήταν γεμάτες» κολάκευε τους «αχρωμάτιστους» πολίτες ο Πρετεντέρης στην εφημερίδαΤα Νέα, επιβραβεύοντας τα α-κομμάτιστα, α-καπέλωτα, α-καθοδήγητα αντανακλαστικά του πλήθους. Την ίδια στιγμή εξήρε την πολυδιάσπαση, την εξατομίκευση, τον κοινωνικό αυτοματισμό, αποδίδοντας εύσημα ανεξαρτησίας σε όσους γιουχάισαν τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ το βράδυ της Τετάρτης. 

Ξεχείλισε αγανάκτηση το Σύνταγμα.Τα πρώτα μηνύματα από τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.Ρεπορτάζ από τη www.enet.gr.


Με θυμό και αυτο-οργάνωση, μουσικές και χορό, το κίνημα των «Αγανακτισμένων» ένωσε απόψε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, σε όλη την Ευρώπη, πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, κατά της λιτότητας.
Στο Σύνταγμα η συγκέντρωση ξεπέρασε όλες τις προηγούμενες ημέρες σε όγκο και παλμό. Ήδη από τις 7 το απόγευμα οι εκτιμήσεις ανέφεραν πως στο Σύνταγμα και γύρω από αυτό οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τις 50.000.  Αυξημένες, όμως, εμφανίστηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Οι σφυρίχτρες και τα κατσαρολικά είναι και πάλι εκεί, σε ένα πολύχρωμο πλήθος όπου βλέπεις από μωρά μέχρι παπάδες, να απλώνεται στους γύρω δρόμους. Κεντρικό σύνθημα το ρυθμικό “κλέφτες-κλέφτες”, μαζί με ομαδικό μούτζωμα προς τη Βουλή.