Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Σχόλιο του K.K.E για την αύξηση της ανεργίας.



Η αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, αποδεικνύει ότι η λεγόμενη πολιτική στήριξης της απασχόλησης, δηλαδή νέα κίνητρα και παροχές στους εργοδότες, περισσότερη ελαστική, προσωρινή και ανασφάλιστη εργασία στους εργαζόμενους, δεν περιορίζει την ανεργία, είτε την εφαρμόζουν φιλελεύθερες είτε σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Αυτό που περιορίζει δραστικά είναι τα εργασιακά - ασφαλιστικά - μισθολογικά δικαιώματα συνολικά των εργαζομένων.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ KAI ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

apolyseisΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΩ "ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ" ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ!
ΑΔΕΔΥ: «ΟΧΙ ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ - ΔΕΝ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»!
 Το πλέον αυταρχικό της πρόσωπο δείχνει η κυβέρνηση απέναντι στους δημοσίουςυπαλλήλους, ενώ παράλληλα επιχειρεί να αξιοποιήσει την παραμικρή αφορμή για να «δικαιολογήσει» την ήδη ειλημμένη της απόφαση για πογκρόμ απολύσεων στο δημόσιο!
Οι νέες δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, Σπ. Παπασπύρου και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Η. Μόσιαλου, δείχνουν αναζωπύρωση του μετώπου που ήταν ήδη ανοιχτό ανάμεσα στις δύο πλευρές.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Πολύνεκρες επιδρομές και βομβαρδισμοί.



«Ως άστοχη και ανεφάρμοστη» χαρακτηρίζει τη στρατηγική που ακολουθείται στο Αφγανιστάν το περιοδικό «Time», στον απόηχο της φονικότερης επίθεσης εναντίον των κατοχικών δυνάμεων, δηλαδή της κατάρριψη του ελικοπτέρου «CH-47», η οποία είχε αποτέλεσμα το θάνατο 38 μελών των αφγανικών και συμμαχικών ένοπλων δυνάμεων, μεταξύ αυτών και 25 μελών της επίλεκτης ομάδας SEALS των αμερικανικών δυνάμεων.
Τα ερωτηματικά στα αμερικανικά ΜΜΕ όσον αφορά τον πόλεμο πολλαπλασιάστηκαν εκ νέου με αφορμή την κατάρριψη του «Σινούκ», παρά το γεγονός ότι τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και το ΝΑΤΟ εμμένουν πως το περιστατικό δεν αλλάζει σε τίποτα τη στρατηγική και πολιτική... της κατοχής και του θανάτου.

Απoσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και τους δημοσιογράφους Β. Σκουρή και Λ. Ιωάννου.




- Ο πρωθυπουργός πήρε τελικά την απαραίτητη ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του στην Βουλή και προχωρά ολοταχώς στην υλοποίηση των νέων μέτρων. Πιστεύετε ότι ο χρόνος που κερδίζεται για την παραμονή της κυβέρνησης του στην εξουσία είναι μεγάλος;
ΑΠ: Η κοινωνία είναι αντίπαλη, στη συντριπτική της πλειονότητα, προς την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι και κοινωνικά άδικο και οικονομικά αναποτελεσματικό. Τα προωθούμενα μέτρα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο πλήττουν βαρύτατα την κοινωνία και ιδιαίτερα τους κοινωνικά αδύναμους.
Η κοινωνία δεν πείθεται από τις κυβερνητικές επιλογές όταν βιώνει την ανισότητα, το άδικο των μέτρων και έχει συνείδηση αδιεξόδου.  Εκτιμώ ότι οι εκλογές θα προκύψουν ως αναγκαστικό γεγονός. - Πολλοί μιλούν μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό για ουσιαστικά «υπηρεσιακή» κυβέρνηση λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, που φημολογείται ότι θα γίνουν μετά το καλοκαίρι. Πως εκτιμάτε την σύνθεση της νέας κυβέρνησης, με την παντελή απουσία εξωκοινοβουλευτικών προσώπων; 
ΑΠ: Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν αποτελεί απάντηση στο αίτημα για αλλαγή πολιτικής. Η αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής είναι το ζητούμενο. Ο ανασχηματισμός λειτούργησε για ελάχιστο χρόνο ως διαδικασία εκτόνωσης και εξωραϊσμού των πραγμάτων. Τα προβλήματα παραμένουν και μάλιστα θα μεγαλώνουν.
- Πως αποτιμάτε τις ενέργειες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού για την εξασφάλιση της περιβόητης συναίνεσης που τόσο επιθυμούν οι ευρωπαίοι εταίροι;

Η ΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ !


ΞΟΡΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ: 

«Πριν από μερικά χρόνια ήταν τα προάστια του Παρισιού. Ακολούθησε προ τριετίας ο ελληνικός «Δεκέμβρης». Τώρα είναι το Λονδίνο. Μέσα σε μία δεκαετία σε τρία διαφορετικά σημεία της Ευρώπης, ολόκληρες γειτονιές παραδόθηκαν στη βία, με αφορμή κάποια απρόβλεπτα περιστατικά (...) Πρόκειται για εκρηκτικό μείγμα, του οποίου οι εκδηλώσεις με την ίδια ευκολία μπορεί να ωθήσουν σε έξοδο από το τέλμα αλλά και σε τραγωδία. (...) Οι συνεκτικοί ιστοί που διαπερνούν πάντα την ελληνική κοινωνία μπορεί να απορροφήσουν πολλούς κραδασμούς (...) θα χρειαστεί να αλλάξουμε νοοτροπία, συμπεριφορά και τρόπο ζωής για να μη γίνουμε ζούγκλα» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Οι κομμουνιστές είχαν προειδοποιήσει από την αρχή.



Οι κομμουνιστές είχαν προειδοποιήσει από την αρχή. Τα κοινωνικο-οικονομικά αδιέξοδα που σωρευτικά έχει δημιουργήσει το εκμεταλλευτικό σύστημα και οι αντιθέσεις που διέπουν το σύγχρονο καπιταλισμό πολύ δύσκολα θα επιτρέψουν να ξεπεραστεί αυτή η οικονομική κρίση. Και ενώ οι ...επαΐοντες αναζητούν ακόμα το ...«φάρμακο», τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά.
Εχοντας πάντα υπόψη τους τον εφιάλτη των οικονομικών κρίσεων, οι αστοί και τα επιτελεία τους έκαναν πάντοτε τα πάντα, για να αποτρέψουν το ξέσπασμά τους, ή να καθυστερήσουν την εκδήλωσή τους.

Συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8 (στον Π.Τσούτσια)



-    Έτσι όπως πάνε οι εξελίξεις στην οικονομία και δεν αναφέρομαι μόνο στη δική μας οικονομία αλλά διεθνώς, τι γίνεται στην Αμερική, τι γίνεται στην Ευρώπη, εάν θα πρέπει κάθε μέρα να έχεις και μία διαφορετική θέση. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε;
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να έχεις διαφορετική θέση. Τουλάχιστον εμείς. Μπορούμε να πούμε ότι η ζωή πια δικαίωσε τις εκτιμήσεις μας. Εμείς λέγαμε ευθύς εξ αρχής ότι δεν πρόκειται για κάποια κρίση χρέους της Ελλάδας, η Ελλάδα δεν είναι ένα ξεχωριστό φαινόμενο στην παγκοσμιότητα, αλλά ότι πρόκειται για μια συστημική χρήση, η οποία όσον αφορά τα ζητήματα του δημόσιου χρέους αφορά όλη την Ευρώπη και το ζήτημα είναι η λύση.

Βέβαιη ότι πίσω από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι βρισκόταν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος και διάδοχος του JFK στην προεδρία των ΗΠΑ, Λίντον Τζόνσον, ήταν η Τζάκι Κένεντι-Ωνάση.



Η Πρώτη Χήρα της Αμερικής μιλάει μετά θάνατον και διατυπώνει μια τρομερή κατηγορία, η οποία παραμένει προς το παρόν αναπόδεικτη: η Τζάκι Κένεντι ήταν πεπεισμένη πως πίσω από τη δολοφονία του συζύγου της, στις 22 Νοεμβρίου 1963 στο Ντάλας του Τέξας, ήταν ο Τεξανός Λίντον Τζόνσον, ο αντιπρόεδρός του που πήρε και τη θέση του ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και μια μυστική ομάδα τεξανών μεγιστάνων.
Αυτό λέει η Ζακλίν Μπουβιέ Κένεντι στον ιστορικό Αρθουρ Σλέσινγκερ Τζούνιορ λίγες ημέρες μετά την κηδεία που όλος ο κόσμος παρακολούθησε κλαίγοντας μαζί με εκείνη και τα παιδιά της. Ηταν μια μυστική εξομολόγηση που η ίδια είχε ζητήσει να μείνει μυστική για 50 χρόνια μετά το θάνατό της, φοβούμενη ότι οι αποκαλύψεις της μπορεί να καθιστούσαν την οικογένειά της στόχο αντεκδίκησης.

Οικολόγοι Πράσινοι-Η αύξηση του ΦΠΑ θα επιδεινώσει την ύφεση




Σχολιάζοντας, εκ μέρους της εκτελεστικής γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, την αύξηση του Φ.Π.Α. στα είδη εστίασης, η εκπρόσωπος τύπου των Ο.Π., Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η αύξηση του ΦΠΑ σε έναν κλάδο που ήδη συρρικνώνεται σοβαρά, όπως προκύπτει και από την πρόσφατη έκθεση της  Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, σημαίνει επιδείνωση και της ύφεσης, και της ανεργίας, και του πληθωρισμού. Σε τέτοιες συνθήκες ούτε τα έσοδα του Δημοσίου θα αυξηθούν.

Φτερά έκαναν από τις τράπεζες 50,5 δισ. ευρώ σε 18 μήνες !


    Σε ξένες τράπεζες έχουν σταθμεύσει 50,5 δισ. ευρώ από τον περσινό Ιανουάριο με τις απώλειες να αγγίζουν πλέον το ένα τέταρτο του συνόλου των εγχώριων ιδιωτικών καταθέσεων.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) οι τραπεζικές καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων εμφάνισαν τον φετινό Ιούνιο πτώση της τάξης του 1,9%, για έκτο συνεχή μήνα. Απομένουν τα στοιχεία του Ιουλίου για να αποδειχτεί αν όντως ανακόπηκε η εκροή ζεστού χρήματος, όπως δήλωσε εκκωφαντικά ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την απόφαση της συνόδου της 21ης Ιουλίου για δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
    Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις υποχώρησαν στα 188,2 δισ. ευρώ από 191,9 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάιο. Από την αρχή του έτους, οι τραπεζικές καταθέσεις έχουν υποχωρήσει κατά 10% ή 21,4 δισ. ευρώ, ενώ αν προστεθούν και τα 29,1 δισ. ευρώ που έκαναν φτερά το 2010 οι απώλειες φτάνουν τα 50,5 δισ. ευρώ.

    Δήλωση της Ρένας Δούρου, υπεύθυνης ευρωπαϊκής πολιτικής, για τα συνεχιζόμενα βιαία επεισόδια στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας



    Κοινωνικός αποκλεισμός, υψηλή ανεργία, υποβαθμισμένες περιοχές, μα πάνω απ’ όλα το συνολικό κοινωνικό αδιέξοδο, που δεν αφήνει καμιά προοπτική ζωής, βιώσιμης και ανεκτής. Όπως το 2005 στα παρισινά προάστια, όπως το 2008 στο μαθητικό προανάκρουσμα της Αθήνας, έτσι και τώρα στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ και σε άλλες βρετανικές πόλεις σημειώνονται κοινωνικές εκρήξεις που πηγάζουν από τις ίδιες αιτίες. Την ίδια στιγμή που η κρίση, σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, φθάνει σε πρωτόγνωρα «οικονομικά γεγονότα», η κοινωνική δυσαρέσκεια κορυφώνεται λόγω των δρακόντειων μέτρων λιτότητας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις, μεταξύ τους και αυτή του συνασπισμού Συντηρητικών και Φιλελεύθερων Δημοκρατικών στη Βρετανία.