Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ολοταχώς προς εκλογές- Ύστατη προσπάθεια από Βενιζέλο που θα παραλάβει τη διερευνητική.

Πάμε για νέες εκλογές


Δεν μπορώ να σχηματίσω κυβέρνηση Αριστεράς-επιστρέφω την εντολή, δήλωσε ο Α. Τσίπρας. Ψήφο ανοχής με απαράβατο όρο την παραμονή στο ευρώ, δίνει ο Σαμαράς. Θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή, δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος. Δεν υπάρχει θέμα σχηματισμού κυβέρνησης, δήλωσε ο Π. Καμμένος. «Όχι» από το Φώτη Κουβέλη σε συγκυβέρνηση χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και με πρωθυπουργό τον ίδιο.

Στημένη προβοκάτσια σε βάρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Πειραιά, με την αποστολή απειλητικής επιστολής.


Μόλις τώρα ενημερωθήκαμε, ότι τουλάχιστον ένας πειραιώτης εφοπλιστής έλαβε μέσω courier απειλητική επιστολή με ημερομηνία 7 Μαΐου, η οποία δήθεν προέρχεται από τη Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πειραιά.


Είναι προφανές ότι πρόκειται για στημένη προβοκάτσια, εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ενδεχομένως, τέτοιες επιστολές, να έχουν σταλεί και σε άλλους. Καταγγέλλουμε αυτή την προβοκάτσια. Θα συγκεντρώσουμε άμεσα ακριβέστερα στοιχεία γι’ αυτήν και θα πράξουμε κάθε τι, ώστε να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές της και να διωχθούν με βάση τους νόμους.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: Συγχαρητήρια μηνύματα για τη μάχη του ΚΚΕ στις εκλογές.


Πλατιά αναγνώριση του πρωτοπόρου ρόλου του Κόμματος στην οργάνωση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης του λαού


Συγχαρητήρια μηνύματα για το αποτέλεσμα που πέτυχε και την μάχη που έδωσε το ΚΚΕ στις εκλογές της 6ης Μάη, καταφθάνουν στην έδρα της ΚΕ, από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα.
Στο μήνυμά της, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Στην Ισπανία παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις του αγώνα της εργατικής τάξης και των λαϊκών δυνάμεων και έχουμε συνειδητοποιήσει την πολιτική και ιδεολογική ισχύ του ΚΚΕ σε πολλές περιπτώσεις καθώς και την υποστήριξη που έχει από τις λαϊκές μάζες. Τα αποτελέσματα των εκλογών το επιβεβαιώνουν δεδομένου και ότι το ΚΚΕ αντιμετώπισε πολλαπλές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας όσον αφορά τις σταθερές θέσεις του.

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ σχετικά με τη διαστρέβλωση των δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη για τις καταθέσεις των πολιτών.

  • ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ - ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
  •  ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ

Με «μπαράζ» συντονισμένων επιθέσεων συγκεκριμένα ΜΜΕ επιτίθενται στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, διαστρεβλώνοντας με τρόπο πρωτοφανή τις δηλώσεις του για το τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να δεσμεύσει τις καταθέσεις των πολιτών!
Η δήλωση του κ. Στρατούλη στο ραδιόφωνο «ΒΗΜΑ FM» ότι «Σε καμία περίπτωση δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών.

9η Μάη του 1945: Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

Την 9η Μάη του 1945, ενώπιον του στρατάρχη Γκιόργκι Κονσταντίνοβιτς Ζούκοφ, η ναζιστική Γερμανία υπέγραφε την άνευ όρων συνθηκολόγησή της.
Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έφτανε στο τέρμα του, με την Κόκκινη Σημαία να κυματίζει ήδη στο Ράιχσταγκ, συμβολίζοντας τη νίκη του Ανθρώπου εναντίον του φασισμού.
Η Αντιφασιστική Νίκη ήταν ένα επίτευγμα που δεν θα μπορούσε να κατορθωθεί αν δεν ποτιζόταν με τις ανείπωτες θυσίες της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού.

Τρία μέλη της ΚΟΕ εκλέγονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Δελτίο Τύπου ΚΟΕ 

Ο λαός έδειξε και στις εκλογές τη δύναμη και το ριζοσπαστισμό του, σαρώνοντας τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, προκαλώντας σεισμό στο πολιτικό σύστημα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ανατροπής στην Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνη η πολιτική δύναμη που εξέφρασε τη θέληση για την ανατροπή του τροϊκανού καθεστώτος και τη διέξοδο της χώρας.
Τρία μέλη της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας, οι σύντροφοι Βασίλης Χατζηλάμπρου(Αχαΐα), Βασίλης Κυριακάκης (Φθιώτιδα) και Δημήτρης Κοδέλας (Αργολίδα), εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενιαία αριστερά και….. στο παρασκήνιο FACEBOOK…. ???


Θα ήθελα σήμερα, 9 ΜΑΗ 2012, 67 χρόνια από την μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών από τους κομουνιστές σοβιετικούς , να «ευχαριστήσω» την αριστερά και μια μερίδα του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα , όπου κάνει τα πάντα για να πιέσει το ΚΚΕ να συγκυβερνήσει μαζί του. 

Χθες το βράδυ, μου έφτασαν κάποια
 e-mail καταγγελίες, από φίλους , όπου καταμαρτυρούσαν την αστική φύση του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και μερικών οπαδών του. Το νέο σύνθημα που έβγαλαν, είναι η παλιά προβοκάτσια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην χαλυβουργία. 

Η ρήση λοιπόν που κυκλοφορεί στο γνωστό μας
 facebook από φίλους -  επαναστάτες του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα της αριστεράς είναι « ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η γ.π. του πρ.πρ.ε. Αλέκα Σαμαρήγα Παπαριγολιάκου. Όποιος την είδε την είδε!»  

Οι άλλοτε 
 ενωτικοί αριστεροί, όπου κάποτε μας παρακαλούσαν να συνεργαστούμε και να αγαπηθούμε, σήμερα μας βρίζουν, μας απειλούν ακόμα και με θάνατο, μας ταυτίζουν με αυτούς όπου στις 20/10/2011 συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση κατά του ΠΑΜΕ?

Κοινωνική Συμφωνία: Η λύση βρίσκεται στην Αριστερά.


Κοινωνική Συμφωνία


"Δεν είναι ώρα για μερικού τύπου διευθετήσεις αλλά για συνολικές απαντήσεις. Η λύση είναι η σύμπραξη όλων των δυνάμεων της Αριστεράς". 

Σε αυτό κατέληξε η Κοινωνική Συμφωνία μετά τη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος, στην οποία, όπως είχε προαναγγείλει η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη, μετά τη συνάντησή της με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, θα εξετάζονταν οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα. 

Συνεχίζουν το τροπάρι.Άρθρο του Ριζοσπάστη.


«Το ΚΚΕ έχασε την ηγεμονία στο χώρο της αριστεράς». 

Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα των αστικών επιτελείων που προπαγανδίζονται στα πλαίσια ερμηνείας του εκλογικού αποτελέσματος και της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Είναι συνέχεια της στοχευμένης προπαγάνδας που τσουβαλιάζει το κόμμα της εργατικής τάξης με κόμματα τα οποία τόσο με το πρόγραμμα και την πολιτική τους όσο και με τη δράση τους βρίσκονται στην αντίπερα όχθη με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης αφού είναι κόμματα του ευρωμονόδρομου και της ταξικής συνεργασίας.