Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Κρούσμα Νο 8 - Ή από τι πάσχει ο Πάσχος!

κλικ εδώ
"Έχουμε φτάσει στο σημείο κάποιοι να πάσχουμε από αϋπνίες! Ιδιαιτέρως τα αφεντικά μου και οι κυβερνήσεις τους. Γιατί δε μπορεί, οι 750.000 άνεργοι (τόσους παραδεχόμαστε, παραπάνω είναι) που δεν έχουν ούτε σέντσι για να πληρώσουν τα στοιχειώδη, οι χιλιάδες μαθητές που οι άτιμοι θέλουν να μορφωθούν (παρά τις φήμες) και τους κλείνουν τα σχολεία, οι φοιτητές που ολοένα και περισσότερο αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργάτες, οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πάνε να γίνουν παρέα στους πρώτους, οι κάτοικοι που δεν θέλουν τη καταστροφή των γειτονιών τους και των χωριών τους, οι γέροι και οι γριές που τους κόβουν συντάξεις, τους καταργούν τα νοσοκομεία και τις παροχές φαρμάκων, οι άστεγοι που πληθαίνουν, συνδυάζοντάς τα όλα αυτά με τους εκατοντάδες χιλιάδες που διαδηλώνουν κάθε τόσο, αλλά και με το χαμό που γίνεται γύρω γύρω από Αφρική έως και Μ. Βρετανία....., δε μπορεί θα ξεσηκωθούν!  Έ, τότε πως να μη πάσχουμε από αϋπνίες και εφιάλτες τα αφεντικά μας, και ΄μεις μαζί που έχουμε αναλάβει το έργο να τα υπερασπιστούμε! Σε τούτη τη παράλογη χώρα με το λογικότατο λαό!"
Α, ρε τι τραβάς ρε Πάσχο, δε ξέρεις πόσο χαιρόμαστε που είμαστε από τη μεριά της παράλογης Κερατιώτισσας που λέει: ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΘΑ ΓΙΑΤΡΕΥΤΕΙΤΕ!. Τουλάχιστον δεν θα χρειαστούμε ψυχολόγους και ψυχοφάρμακα γιατί είναι πανάκριβα και εμείς δεν έχουμε να τα πληρώσουμε. Οπότε... καλούς εφιάλτες Πάσχο! Τι δηλαδή τζάμπα νόμιζες ότι βγαίνει το ...μεροκάματο;

http://antigeitonies.blogspot.com/

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΘΗΝΑΣ


ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ.


Με άλλοθι το Μνημόνιο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εξαπολύσει την πιο άγρια επίθεση των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα κατά της δημόσιας εκπαίδευσης. Με πρόσχημα την εξοικονόμηση πόρων, η Υπουργός Παιδείας και το επιτελείο της προχωρούν στην ολοκλήρωση της νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης του εκπαιδευτικού μας συστήματος και στη διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας στη χώρα μας, μία από τις σημαντικότερες κατακτήσεις της μεταπολίτευσης, προϊόν και πεδίο μαζικών αγώνων και αντιστάσεων, κάτι που ως φαίνεται ενοχλεί πολύ τους συνοδοιπόρους της Τρόϊκας και του ΔΝΤ.

Πατριδογνωμόνιο - της Λιάνας Κανέλλη : Το ριάλιτι των βρικολάκων



Έξι βδομάδες μετά την έναρξη του θλιβερού υποκινούμενου από ενεργειακούς κολοσσούς «χορηγούς» εμφυλίου στη Λιβύη, η θηριωδία της μιντιακής προπαγάνδας έχει πάει τον γκαιμπελισμό εκατό χρόνια μπροστά. Πληροφορίες βγαλμένες κατευθείαν από τα χαλκεία κολοσσών της χειραγώγησης των μαζών (καθηγητάδες πανεπιστημίων, στρατιωτικοί με ντοκτορά στον ψυχολογικό πόλεμο, διαφημιστές, επικοινωνιολόγοι και κυρίως ιδιοκτήτες ΜΜΕ διεθνώς και τα φερέφωνά τους δημοσιογράφοι) σερβίρουν αμάσητη τροφή το δράμα του λιβυκού λαού καταπίνοντας όχι μόνο τα θύματά του, αλλά τη νοημοσύνη, την Παιδεία, την κουλτούρα και εν τέλει την κλίμακα αξιών των καταναλωτών θεατών σ' όλη τη Γη.
Αυτός ο κυνικός πετρελαϊκός πόλεμος στη Μεσόγειο των ποιητών, των φιλοσόφων, στο χωνευτήρι τόσων και τόσων πολιτισμών δείχνει να έχει ανυπολόγιστες «παράπλευρες απώλειες».

Πάει και ο Σόκρατες!-(ΠΡΙΝ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ)

PRIN.GR 
Γιουχάισμα άγριο, πολύ άγριο συνόδευσε την Τετάρτη το βράδυ την εσπευσμένη αποχώρηση του πορτογάλου πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες από το κοινοβούλιο της χώρας του. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η πορτογαλική Bουλή θα απέρριπτε πανηγυρικά το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας –το...τέταρτο(!) που έφερνε μέσα σε ένα χρόνο– ο Σόκρατες προτίμησε να μην παρακολουθήσει τις ομιλίες των εκπροσώπων των τεσσάρων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αυτή τη φορά η σκληρή Δεξιά που φέρει το... ψευδώνυμο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα είχε αποφασίσει να μη στηρίξει το τέταρτο πακέτο λιτότητας, όπως είχε κάνει με τα τρία προηγούμενα.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Η ψηφοφορία στη Bουλή ήταν καταλυτική. Ούτε ένας –κυριολεκτικά ούτε ένας– βουλευτής κόμματος της αντιπολίτευσης, αριστερός ή δεξιός, δεν υπερψήφισε το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας του Σόκρατες.