Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ.



Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ξεκίνησε αυτή η μεγάλη κοινωνική περιπέτεια της κρίσης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της τότε κυβέρνησης, κάπου αυτές τις ημέρες το πρόβλημα θα είχε λυθεί και θα είχαμε ήδη βγει στις αγορές.Σήμερα έχουν σταματήσει να υπόσχονται. Αυτό που κάνουν είναι να απειλούν ανοιχτά. Αλλά τώρα πια οι μάσκες έχουν πέσει. Πριν από ενάμιση χρόνο ήταν οι ανεύθυνοι Έλληνες, απέναντι σε μια υπεύθυνη κυβέρνηση και μια υπεύθυνη Ευρώπη. Σήμερα, η Ευρώπη βρίσκεται λίγο ως πολύ στην δική μας θέση. Και δεν φταίνε οι τεμπέληδες.

Οι σοσιαλιστές στο... ταμείο ανεργίας! Για τις Ισπανικές εκλογές ένα άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ.



Κατάντησε πλέον το πιο σύντομο ανέκδοτο: "Σοσιαλιστής πρωθυπουργός σε χώρα της Ευρωζώνης"! Οσο και αν ακούγεται ανατριχιαστικό από πολιτική σκοπιά, αυτή τη στιγμή δεν έχει απομείνει παρά... ένας (!) σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός στα 17 κράτη που έχουν ως κοινό νόμισμα το ευρώ - κι αυτός... "πολιτικός τραβεστί" αφού συγκυβερνά με τη Δεξιά! Πρόκειται για τον Βέρνερ Φάιμαν, τον καγκελάριο της Αυστρίας, ο οποίος από τα τέλη του 2008 έχει συγκροτήσει "μεγάλο συνασπισμό" με τους συντηρητικούς δεξιούς. Με εξαίρεση τον αριστερό Δημήτρη Χριστόφια, τον Πρόεδρο της Κύπρου, οι υπόλοιποι... 15 (!!!) πρωθυπουργοί των χωρών της Ευρωζώνης είναι δεξιοί. Το σκορ 15-1 εις βάρος των σοσιαλιστών είναι κυριολεκτικά πρωτοφανές.
Μέσα σε ένα μόλις εξάμηνο, από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο, έπεσαν και οι τρεις πρωθυπουργοί του ευρωπαϊκού Νότου, που ηγούνταν αμιγώς σοσιαλιστικών κυβερνήσεων στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ και υπεύθυνου εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχετικά με τις εξελίξεις στην Αίγυπτο.



Οι λαϊκές, προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις στην Αίγυπτο συνεχίζουν με βαρύ φόρο αίματος να αγωνίζονται για τον πραγματικό κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο της Αιγυπτιακής επανάστασης «ψωμί, ελευθερία, αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη»
Οι δεκάδες άοπλοι νεκροί διαδηλωτές τις τελευταίες μέρες στην πλατεία Ταχρίρ, από το δικτατορικό αιματοβαμμένο πλέον στρατιωτικό καθεστώς, πολλαπλασιάζονται και αυξάνουν το μακρύ κατάλογο των θυμάτων – μαρτύρων του προοδευτικού – δημοκρατικού  αριστερού κινήματος .

Π.Α.ΜΕ : Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Κατσέλη.



Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον αγώνα των εργατών και εργατριών του εργοστασίου Κατσέλη που για μια βδομάδα δίνουν περήφανο αγώνα. Κρατούν παλικαρίσια στάση απέναντι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας που τους έχει απλήρωτους για δυόμιση μήνες, παρά την προσπάθεια να σπάσει την ενότητα τους.
Την περίοδο αυτή συνολικά η εργατική τάξη δέχεται σφοδρή επίθεση στη ζωή της. Στον κλάδο των τροφίμων και όχι μόνο επιδιώκουν την εκ περιτροπής εργασία, την μείωση μισθών.

Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων του ΙΚΑ υποχρεώνονται σε Δεκέμβρη πείνας!

Ως γνωστόν τα νοσοκομεία του ΙΚΑ πλέον έχουν μεταφερθεί στο ΕΣΥ και έχουν μετατραπεί σε παραρτήματα μεγαλύτερων νοσοκομείων. Μέχρι τώρα η μισθοδοσία τους εξακολουθούσε να γίνεται από το ΙΚΑ αλλά από την 1η του Γενάρη του '12 μεταφέρεται και αυτή στη μισθοδοσία των νοσοκομείων όπου ανήκουν.
Το 2% του λεγόμενου επιδόματος αλληλεγγύης ξεκίνησε να κρατιέται (αναδρομικά για όλο το 2011) από τον Νοέμβρη, όπως και το 1% της αύξησης του ταμείου πρόνοιας. Τα αναδρομικά με προηγούμενη απόφαση της διοίκησης θα μοιράζονταν σε 4 δόσεις.
Επειδή λοιπόν γίνεται η προαναφερόμενη μεταφορά η διοίκηση του ΙΚΑ αποφάσισε να κρατήσει ΟΛΕΣ τις εκκρεμείς δόσεις, τρεις στο σύνολο, μέσα στον Δεκέμβρη! Αυτό στη πράξη σημαίνει από μεγάλη μείωση του μισθού έως και εξαφάνισή του για τον μήνα αυτό!
Οι εργαζόμενοι του πρώην 7ου νοσοκομείου του ΙΚΑ, που τώρα είναι παράρτημα του Κωνσταντοπούλειου (Αγ.Όλγα), το έμαθαν εντελώς τυχαία και μετά από ψάξιμο που έκαναν τους επιβεβαιώθηκε, με την ...κάλυψη του νόμου, αυτό που δεν μπορούσαν να πιστέψουν!
Η αντίδρασή τους είναι άμεση και αύριο θα πραγματοποιήσουν συνέλευση όπου θα καθορίσουν τις αντιδράσεις τους. Επίσης έχουν ειδοποιήσει και τους εργαζόμενους των άλλων πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ (1ο, 3ο και 6ο) για να δουν πως θα αντιδράσουν όλοι μαζί!
Οι δικαιολογίες της διοίκησης του ΙΚΑ ότι λόγω μεταφοράς της μισθοδοσίας πρέπει να κλείσουν οι εκκρεμότητες δεν αφορούν κάποιες άλλες εκκρεμότητες. 'Οπως τις υπερωρίες και τις εφημερίες που χρωστάει στους εργαζόμενους από τον Ιούλιο και πολλά άλλα!

Δραστηριότητες των ΚΟ του ΚΚΕ.


Σήμερα Τετάρτη
  • Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παιανίας (πλατεία Ζωοδόχου Πηγής) θα γίνει συγκέντρωση με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πολιτική διεξόδου του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας,βουλευτής του Κόμματος.
  • Στις 7.30 π.μ., στους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο του ΗΛΠΑΠ στον Κόκκινο Μύλο θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις 7 μ.μ. στο Μπραχάμι, στην αίθουσα του Δημαρχείου, θα γίνει συγκέντρωση με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Μπαλού, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
  • Η ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας του ΚΚΕ και η ΟΒ της ΚΝΕ διοργανώνουν στις 6 μ.μ. στην αίθουσα ΔΟΑΠΠΕΧ (παλιό δημαρχείο, Αβάντων) εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην κατάληψη των εργαζομένων στη ΔΕΗ.



«Αυτή τη στιγμή δεν μιλάω ούτε συναισθηματικά, ούτε παρορμητικά. Έχω πλήρη συνείδηση του τι λέω. Ο νόμος μπορεί να λέει ό,τι λέει αλλά αυτή τη στιγμή κρίνεται κάθε μέρα ένας νόμος ο οποίος είναι άδικος και μάλιστα τόσο βαθιά άδικος, που δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, τους αφορά σαν έλληνες πολίτες δεν αφορά τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, αφορά ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που καλούμαστε να πληρώσουμε έναν άδικο και με αυτή την έννοια παράνομο φόρο.
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι με νύχια και με δόντια να επιβάλουμε, να πείσουμε αν κάποιοι θέλουν να πειστούν, ότι αυτό το χαράτσι πρέπει να καταργηθεί.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ- Θάβουν ό,τι απειλεί τα μονοπώλια


Γρηγοριάδης Κώστας

Στην 23η μέρα της απεργίας τους μπαίνουν σήμερα οι εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Ενας αγώνας για τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους. Αγώνας για μεροκάματο και δουλειά με αξιοπρέπεια. Επί 23 μέρες, οι απεργοί μπροστά από την πύλη του εργοστασίου δίνουν μια παλικαρίσια μάχη απέναντι στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της. Ταυτόχρονα, εδώ και τουλάχιστον μια βδομάδα, έχει απλωθεί ένα πρωτοφανές κίνημα αλληλεγγύης από εργατικά σωματεία, από τη φτωχή αγροτιά και μικροεπαγγελματίες, από μαθητές και φοιτητές.
Παρ' όλα αυτά, τα αστικά μέσα ενημέρωσης δεν προβάλλουν τον αγώνα τους.

Εκτός τόπου και χρόνου οι δηλώσεις του νέου αν. Υπουργού Παιδείας...


Η δήλωση του νέου αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου ότι "συζητάμε για όλα αλλά πρώτα θα επανέλθουν τα Θρησκευτικά", είναι ενδεικτική για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τις προτεραιότητες του Υπουργείου του. Όταν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, οι καταργήσεις γραφείων, δομών και οργανισμών (όπως ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων) έχουν δημιουργήσει πάρα πολλά οργανωτικά αλλά και εκπαιδευτικής φύσης προβλήματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όταν ακόμη δεν έχει λυθεί το θέμα του Νέου Λυκείου και του νέου εξεταστικού συστήματος, όταν το υπουργείο έχει ανοιχτά μέτωπα με μεγάλο  κομμάτι των Πανεπιστημιακών για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια, και όταν βέβαια η υποχρηματοδότηση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός βάζει βέτο και λέει ότι θα συζητηθούν όλα, αφού πρώτα αυτός, μόνος, επαναφέρει το μάθημα το Θρησκευτικών. Δεν μας λέει πού θα το επαναφέρει όμως.

Νίκη στον ηρωικό αγώνα του λαού της Αιγύπτου!

Δελτίο Τύπου ΚΟΕ - 22/11/2011
 
Μέσα σε 10 μήνες, ζούμε το ξέσπασμα μιας δεύτερης εξέγερσης του αιγυπτιακού λαού. Αν άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς… Αν ο στρατός του Μουμπάρακ χωρίς τον Μουμπάρακ νόμισε ότι θα μανουβράρει για πάντα βάζοντας το λαό στη γωνία… Αν οι «υπεύθυνες» πολιτικές δυνάμεις που περιμένουν να μοιραστούν την εξουσία τα βρήκαν παρασκηνιακά με το στρατό, καλλιεργώντας όλους αυτούς τους μήνες αυταπάτες στο λαό πως το καθεστώς Μουμπάρακ θα ξηλωθεί με δήθεν ομαλές διαδικασίες… Αν οι Αμερικανοί και άλλοι νόμισαν πως η μπόρα πέρασε και όλα θα ξανατεθούν υπό κάποιο έλεγχο…
Σε πείσμα όλων τους, ο ηρωικός λαός της Αιγύπτου με μια δεύτερη εξέγερση ξαναδίνει το παρόν και απευθύνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: