Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ MICROSOFT: ΜΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ…

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε δημόσια διακηρύξει την ανάγκη να αποδεσμευθεί η δημόσια διοίκηση από περιοριστικούς κανόνες που εξαιρούν αυθαίρετα από τις δημόσιες προμήθειες ό,τι δεν περιβάλλεται από πνευματική ιδιοκτησία, και διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Σε ψήφισμα του προσφάτου συνεδρίου μας διακηρύξαμε ότι η χρήση προτύπων ανοιχτού λογισμικού αποτελεί όχι μόνο αναγκαία πρακτική για λόγους οικονομίας, αλλά και θέμα ποιότητας της δημοκρατίας μας με την εξασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των πολιτών στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

Διαμαρτυρήθηκαν για τις θανατώσεις των ζώων

Σιωπηρή διαμαρτυρία, για τα ζώα που βρίσκουν τραγικό θάνατο από τις φόλες, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σάββατου έξω από κάθε δημαρχείο στους περισσότερους δήμους της ελληνικής επικράτειας. Εκατοντάδες ήταν οι ζωόφιλοι, μέλη και μη, φιλοζωικών οργανώσεων και σωματείων, οι οποίοι φορώντας μαύρα ρούχα, κρατώντας στα χέρια κεριά, πήγαν μαζί με τα σκυλιά τους στα σημεία συγκέντρωσης για να διαμαρτυρηθούν για τον βάναυσο τρόπο με το οποίο βασανίζονται και θανατώνονται τα ζώα σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Οι περικοπές του κοινωνικού κράτους κοστίζουν ζωές

Οι περικοπές δαπανών στο πλαίσιο του περιορισμού των κοινωνικών παροχών, στις οποίες έχουν προχωρήσει πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με στόχο να θέσουν υπό έλεγχο τα μεγάλα δημόσια ελλείμματά τους, έχουν μετρήσιμες επιπτώσεις στην υγεία και μπορεί να κοστίσουν μέχρι και ζωές πολιτών, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.




Π.Α.ΜΕ: Κεντρική Ομιλία Απεργιακής Συγκέντρωσης

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,
Νέες και νέοι,

Από το βήμα της σημερινής μας συγκέντρωσης χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζομένους, που κόντρα στον αποπροσανατολισμό, τα διλήμματα και την εργοδοτική τρομοκρατία έδωσαν και δίνουν τη μάχη της απεργίας.
Συμμεριζόμαστε την αγωνιά για το αν αύριο θα υπάρχει δουλειά, για το αν θα υπάρχουν λεφτά να πληρωθούν τα γραμμάτια, οι σπουδές των παιδιών τα νοσήλια για κάποια θεραπεία.

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα κατά τη συμμετοχή του στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση

Τον φετινό Ιούλη κρίνεται το παρόν και το μέλλον τριών γενεών. Η επιβολή ή η ανατροπή του μνημονίου του ασφαλιστικού και του εργασιακού θα δώσει τη δυνατότητα στην κοινωνία να αντισταθεί και να αντέξει ή να ισοπεδωθεί. Είναι η μητέρα των μαχών. Και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε στους δρόμους, θα τη δώσουμε στη βουλή με όλες μας τις δυνάμεις.

ΔΗΚΚΙ :Ανακοίνωση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ντροπής

Το σχέδιο νόμου για το νέο ασφαλιστικό σύστημα, περιλαμβάνει ουσιαστικές αλλαγές σε βάρος των εργαζόμενων και συνταξιούχων στο δημόσιο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ενώ δεν αποκλείονται και νέες πιο βάρβαρες αλλαγές ανά διετία μετά το 2011.
Η κυβέρνηση της ντροπής καταργεί στην ουσία, εργασιακές κατακτήσεις ακόμη και των προπολεμικών χρόνων για να αποδείξει έτσι ότι, το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι το χρέος αλλά η εκπλήρωση της νεοφιλελεύθερης φιλοσοφίας και στρατηγικής της.

Απεργιακός κλοιός για Ασφαλιστικό-Εργασιακά

Άρθρο της www.zougla.gr για την σημερινή Γενική Απεργία

Φωτό:www.zougla.gr

Σε στενό κλοιό απεργών και διαδηλωτών βρέθηκε εκ νέου το εθνικό Κοινοβούλιο, όπου στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κατατίθεται προς επεξεργασία το επίμαχο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο επιφέρει δραματικές αλλαγές στο δημόσιο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων και επιβάλλει εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα στη χώρα.
Πολιτικές διεργασίες για να περάσει αβρόχοις ποσί το ασφαλιστικό
Οι πολιτικές ζυμώσεις την ίδια ώρα είναι καταιγιστικές, καθώς στην κυβέρνηση προετοιμάζουν την αμυντική «γραμμή Μαζινό» απέναντι αφενός στις λαϊκές αντιδράσεις, και αφετέρου στον ορυμαγδό των εσωκομματικών τριβών και των πιθανών κοινοβουλευτικών διαρροών τη στιγμή της κρίσιμης ψηφοφορίας για την επισημοποίηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στις απεργιακές συγκέντρωσεις του ΠΑΜΕ

Στο Σύνταγμα

«Κίνδυνος θάνατος για το λαό και για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, είναι το μνημόνιο, η πολιτική της κυβέρνησης, είναι η βία των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, είναι η βία που ασκούν δικαστές που πρακτορεύουν κυριολεκτικά τα συμφέρονται των εφοπλιστών.
Για το λαό σωτηρία είναι η αντίσταση και η αντεπίθεση. Αυτό είναι σήμερα το κύριο καθήκον όλων μας».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την απροσχημάτιστα παράνομη απόφαση του Δικαστηρίου κατά της απεργίας των ναυτεργατών

Τα δικαστήρια για άλλη μια φορά τάσσονται απροκάλυπτα στην υπηρεσία των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων. Έβγαλαν και πάλι παράνομη την απεργία των ναυτεργατικών σωματείων που συμμετέχουν στην γενική πανελλαδική απεργία, την οποία έχουν προκηρύξει εκτός από το ΠΑΜΕ η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη και υπόλογη.