Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Θολό ποτάμι.Της Κικής Αλεξάνδρου.

Μια σούπα, με πολιτική θέση «λίγο απ’ όλα», με σαφή υποταγή στην ΕΕ και βιτρίνα το στυλ αλά Στιβ Τζομπς όταν παρουσίαζε νέα επιτεύγματα της «Apple», είναι το «ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, που χτες ανακοίνωσε το βασικό του κορμό και θα συμμετάσχει με ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές.


Ένα κόμμα θολό, στο οποίο χωράνε όλοι, το οποίο, όπως λέει, επιδιώκει να «κλέβει ιδέες και από την αριστερά και από τη φιλελεύθερη παράταξη», δηλαδή τσιμπολογάει προτάσεις από εδώ και από εκεί για να τις εντάξει σε ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στη στρατηγική της ΕΕ.

Δηλώσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γ. Λιλλήκα για το κυπριακό & τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

 «Οι εξελίξεις στο Κυπριακό είναι ανησυχητικές. 


Προετοιμάζεται όπως ξέρετε ένα σχέδιο Ανάν, χειρότερο ίσως από το προηγούμενο. Μιλάνε για δύο συνιστώντα κράτη στην ουσία. Το ΚΚΕ εξέφρασε για μια ακόμα φορά, στη συνάντηση με τον πρόεδρο τον κ. Λιλλήκα, την αντίθεσή του σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, με μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς προστάτες και εγγυητές και βέβαια με το λαό αφέντη στον τόπο του, κυρίαρχο, τον Κυπριακό λαό, τους Ελληνοκύπριους, τους Τουρκοκύπριους, τους Μαρωνίτες, τους Αρμένιους τους Λατίνους, παλεύοντας βέβαια και για συνολικότερες αλλαγές.