Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, 1963 - 2013: Στο δρόμο του Λαμπράκη, συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.


 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


50 χρόνια από τη δολοφονία του Λαμπράκη. Στο δρόμο του Λαμπράκη ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό, την καπιταλιστική βαρβαρότητα συνεχίζεται.

Σουηδία: Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μετρό της Στοκχόλμης.


Το συνδικάτο εργαζομένων στο μετρό της Στοκχόλμης αποφάσισε να ξεκινήσει κινητοποιήσεις ενάντια στην εταιρεία MTR, εταιρεία που ελέγχει το κινέζικο κράτος κατά 90% και εκμεταλλεύεται από το 2009 το μετρό στη Στοκχόλμη. 


Το σωματείο διεκδικεί καλύτερες συνθήκες δουλειάς, ενάντια στην εντατικοποίηση που απαιτεί η εταιρεία, έτσι ώστε να αυξήσει το κέρδος της.

Τις τελευταίες μέρες η MTR αποφάσισε να μην ανανεώσει τη σύμβαση δεκάδων εργαζομένων που σε μερικές μέρες αυτόματα θα γινόταν αορίστου χρόνου, ενώ μάλιστα ήδη υπήρχαν ελλείψεις στο προσωπικό.

Οι νεοναζί ζητούν από τις ΗΠΑ «δράση» κατά του ΚΚΕ !


Τον βαθιά συστημικό τους ρόλο ως μακρύ χέρι των μονοπωλίων στην προσπάθειά τους να αφοπλίσουν το λαό, επιβεβαιώνουν, σε κάθε ευκαιρία, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.


 Γράφουν σε σειρά αναρτήσεων στην ιστοσελίδα τους: «Γιατί άραγε ο Τζον Κέρι (σ.σ: ο Αμερικανός ΥΠΕΞ), ο Αμερικανός πρεσβευτής (...) δεν ζητούν να "αναληφθεί δράση" και κατά του (θεωρητικώς...) σφόδρα "αντιαμερικανικού", "αντιιμπεριαλιστικού", "αντισυστημικού" κ.τ.λ., κ.τ.λ. ΚΚΕ, που... σκίζει (αμερικανικές) γάτες;». Αλλού αναμασούν όλη την αντικομμουνιστική υστερία τη σμιλεμένη στα χαλκεία μυστικών υπηρεσιών τύπου CIA:

Όταν ο Ηλιόπουλος ήταν 15 ετών - Θέλει ο ναζί να κρυφτεί και η σβάστικα δεν τον αφήνει….


Σχόλιο του Antinazi zone
To γεγονός: «ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος της Χρυσής Αυγής παραδέχθηκε πως έχει στο αριστερό του μπράτσο τατουάζ, στο οποίο αναγράφεται το ένα από τα δύο ναζιστικά προστάγματα «Sieg Heil», που σημαίνει «χαιρετίζω τη νίκη».

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.


Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα


Η απαξίωση, η συρρίκνωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων εκτός από τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει στους ίδιους τους εργαζόμενους, σε αυτό τον στρατηγικής σημασίας χώρο, όπως είναι απολύσεις, η μη καταβολή δεδουλευμένων για αρκετούς μήνες και άλλα αντίστοιχα προβλήματα εργασιακά, αδυνατίζει την ίδια την άμυνα της χώρας.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος γράφει στον Ριζοσπάστη : Η «πλύστρα», το «πλυντήριο» και ο «σταύλος του (χρυσ)αυγή-ου».


Φαίνεται ότι ο Τράγκας κατέληξε στο πλάνο του:

Μια φορά (τουλάχιστον) κάθε μήνα, θα διαθέτει τον δημοσιογραφικό ογκόλιθο που κουβαλάει μέσα του (σ.σ.: τον εαυτό του, δηλαδή...) στην υπηρεσία της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, θα διατίθεται να φέρει σε πέρας την - όντως σιχαμερή - δουλειά του ξεπλύματος της ναζιστικής συμμορίας. Ηδη, προχτές παρακολουθήσαμε τη δεύτερη τέτοιου είδους τηλεοπτική εκπομπή του Τράγκα.

Διαστρέβλωση του ρόλου της Σοβιετικής Ένωσης στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και στην Αντιφασιστική νίκη των λαών ( Βίντεο ) / 68 χρόνια - 9 Μάη 1945 μέρα νίκης των λαών ( Βίντεο )

Διαστρέβλωση του ρόλου της Σοβιετικής Ένωσης στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και στην Αντιφασιστική νίκη των λαών  






Τι δεν καταλαβαίνεις ;