Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΙ-Του Γιώργου Δελαστίκ.


Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Την Τετάρτη, εκατοντάδες χιλιάδες λαού βρίσκονταν στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας και δεκάδων άλλων πόλεων της χώρας προκειμένου να διαδηλώσουν την οργή τους για τα νέα μέτρα εξοντωτικής λιτότητας που προωθεί η πανάθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου και του κατάπτυστου κάποτε αριστερού Κουβέλη.

Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία λέξη !


«Το πιο διασκεδαστικό πράγμα, αλλά κι ενθαρρυντικό κατά βάθος, όχι τόσο για την κυβέρνηση όσο για την χώρα, είναι ότι οι Ιταλοί υπέστησαν πιθανώς την πιο σκληρή και έντονη "θεραπεία" που επιβλήθηκε ποτέ, αλλά δείχνουν να εμπιστεύονται την κυβέρνηση». 



Όσο προκλητική και θρασύτατη και αν είναι η παραπάνω δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού Μ. Μόντι, ωστόσο δεν είναι ο μόνος που έχει κάνει παρόμοιες δηλώσεις από τους ηγέτες της ΕΕ, που κατά καιρούς έχουν εκφράσει την έκπληξή τους για την υπομονή και ανοχή των λαών στον άγριο σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους και την καταστροφή της ζωής τους.

Ελένη Ράντου προς υπουργείο παιδείας : Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να γίνω η πρώτη Ελληνίδα που Επωνύμως θα αρνηθεί να σας πληρώνει πλέον.


 Ελένη Ράντου κατά του υπουργού Παιδείας



Ξέσπασε μέσω facebook η γνωστή ηθοποιός Ελένη Ράντου με αφορμή τις εξελίξεις στην απεργία των λεωφορειούχων που μεταφέρουν τα παιδιά στα ειδικά σχολεία της Αττικής και στα σχολεία όλης της χώρας.
Η σκληρή γλώσσα που όπως λέει η ηθοποιός, χρησιμοποίησε ο Υπουργός Παιδείας ,εξόργισε την Ελένη Ράντου που του απάντησε μέσω Facebook.

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α :Δικά τους τα μέτρα, δική μας η ζωή.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 



Τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να δώσει μέσω της Τρόικας (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) σε κεφάλαιο και τράπεζες ένα κολοσσιαίο ποσό από 11,5 ως 20 δισ. δε θα έχουν παρά μόνο ένα αποτέλεσμα: το βούλιαγμα της πλειοψηφίας της κοινωνίας σε μια κατάσταση αργού θανάτου, χωρίς ένα σίγουρο πιάτο φαΐ, χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες, στο έλεος της φτώχειας, της αρρώστιας, του κρύου και της αμορφωσιάς.

Ανθίζει η Δημοκρατία στο Ιράκ χάρη στους Αμερικάνους.Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με "μόνο"...17 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες...


Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν σε σειρά επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκαν σήμερα στο Ιράκ, ανακοίνωσαν πριν από λίγο ιατρικές πηγές και υπηρεσίες ασφαλείας.

Η πλέον αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στο Τάτζι, 25 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης όπου τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν όταν τρία παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε κεντρικό δρόμο, εξερράγησαν το ένα μετά το άλλο.

Θυροκόλληση Γ ε ν ο κ τ ο ν ί α ς...


Λιάνα Κανέλλη

Ενα γιγάντιο αντί. Ενα γιγάντιο όχι. Μια κολοσσιαία προσπάθεια να υψωθεί τείχος γρανιτένιο παντού, σε κάθε εργοστάσιο, γραφείο, χωράφι, σχολείο, ακόμη και στα κοιμητήρια, τόσο σε υποκειμενικό όσο και σε κλαδικό ταξικό επίπεδο, απαιτείται εδώ και τώρα. Για να μην περάσουν και προπάντων για να μην εφαρμοστούν τα γενοκτονικά μέτρα.

Να οι φοροφυγάδες - Πιάστε τους! Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Κάθε φορά που επίκειται κατακλυσμός αντιλαϊκών μέτρων γινόμαστε μάρτυρες των «ιερεμιάδων» κατά της «φορολογικής ασυνειδησίας» και πλείστων τόσων αναθεμάτων ενάντια στους φοροφυγάδες.

*
Αλλά ποιοι είναι οι φοροφυγάδες;
Προφανώς δεν είναι οι εφοπλιστές που με τις περίπου εξήντα φοροαπαλλαγές δεν πληρώνουν ούτε ένα φράγκο για φόρο.
Δεν είναι οι πλουτοκράτες, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες.

ΠΑΜΕ : Απάντηση της εργατικής τάξης με νέα απεργιακή κινητοποίηση !


Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο



Τα μέτρα στήριξης των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση, η ΕΕ, όπως η κατάργηση του κατώτερου μισθού και μεροκάματου, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η κατάργηση της αποζημίωσης απόλυσης, η μείωση των κοινωνικών δαπανών ματώνουν το σώμα της εργατικής τάξης.