Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το ζήτημα της μη ψηφοφορίας στη Βουλή επί της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.


Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ δεν ψηφίστηκε στην επιτροπή και στην Ολομέλεια θα πάει μόνο για συζήτηση, με την αιτιολογία του δημοσιονομικού κόστους. Ένα σχόλιο γι' αυτό και αν το ΚΚΕ εμμένει στη θέση του.


«Δεν φέραμε την πρόταση νόμου κατάργησης του μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων για λόγους προπαγάνδας, αλλά ήταν στοιχειώδης υποχρέωσή μας και θεωρούμε ότι ο λαός πρέπει να παλέψει για την ουσιαστική κατάργησή τους και τη μετεξέλιξη της πάλης αυτής σε πάλη κατά της ΕΕ και για διέξοδο υπέρ του λαού από την κρίση.

ΜΑΣ: Αρνούμαστε να γίνουμε σκλάβοι!

 
Κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ για τη 48ωρη απεργία
Κάλεσμα συμμετοχής στη 48ωρη απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απευθύνει σε φοιτητές και σπουδαστές η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), τονίζοντας, μεταξύ άλλων:
 
«Η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ προχωρούν στο νέο έγκλημα ενάντια στο λαό και τα παιδιά του, φέρνοντας προς ψήφιση νέο πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δισ. Τώρα, πρέπει κάθε φοιτητής να μπει στον αγώνα. Καμία θυσία! Δεν δεχόμαστε να γίνουμε σκλάβοι».
Αναλυτικά το ΜΑΣ ξεκαθαρίζει:
  • «Δε θα δεχτούμε καμιά απόλυση γονιών ή εργαζόμενων συναδέλφων μας. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συμφοιτητή μας.
  • Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Ανακοίνωση για τις αντεργατικές ενέργειες της «Χρυσής Αυγής»

Αυστηρή προειδοποίηση στα φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής» απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Αθήνας, μην ξανατολμήσουν να απειλήσουν οικοδόμο. Αφορμή τα «νταηλίκια» που πούλησαν μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης σε εργάτες στην Καλλιθέα προκειμένου, ως τσιράκια των αφεντικών, να πλασάρουν φτηνούς εργάτες σε υπεργολάβο οικοδομής στην Καλλιθέα.
Το Συνδικάτο στη σχετική ανακοίνωση τονίζει:
"Λάθος πόρτα χτύπησαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που προσπάθησαν "νταβατζηλίδικα" να πλασάρουν φθηνούς εργάτες σε υπεργολάβο σε οικοδομή στην Καλλιθέα. Προειδοποιούμε τους νοσταλγούς του Χίτλερ και του ναζισμού να μην ξαναεπιχειρήσουν να απειλήσουν κανένα οικοδόμο, γιατί θα βρουν απέναντί τους το Συνδικάτο και όλους τους οικοδόμους Ελληνες και μετανάστες. Τα νταηλίκια τους δεν περνάνε εδώ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ: Πρώτη δύναμη το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ ( ΠΑΜΕ) !


Σε πρώτη δύναμη ανέδειξαν οι εργαζόμενοι το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ.


Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Για το ΔΣ του συλλόγου η ΕΣΚ πήρε 146 ψήφους και 5 έδρες. Η ΠΑΣΚΕ 143 ψήφους και 5 έδρες. Η ΔΑΚΕ πήρε 94 ψήφους και 3 έδρες. Η ΣΕΚΕ (στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ) 72 ψήφους και 2 έδρες. Για την Ομοσπονδία η ΕΣΚ πήρε 5 έδρες, η ΠΑΣΚΕ 6 έδρες, η ΔΑΚΕ 4 έδρες και η ΣΕΚΕ 3 έδρες.
Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία ΠΑΜΕ ΕΥΔΑΠ επισημαίνει ότι η πρωτιά ήρθε «παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα αλλά και παλιότερα όλες οι δυνάμεις μαζί, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να βάλουν στο περιθώριο το ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι όμως απέρριψαν τα σχέδιά τους.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κ.Κ.Ε. για τον καυγά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κ.Κ.Ε.



Ο τσακωμός της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα μνημόνια, εντάσσεται στη διαπάλη του νέου διπολισμού για την εναλλαγή στις κυβερνητικές καρέκλες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Κάτω τα χέρια από τη Δωδώνη και τον αγωνιζόμενο λαό. Να φύγουν τα ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο.


Η συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ την ώρα που διαλύει τις ζωές του λαού , προστατεύει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των αφεντικών της. 


Στέλνει την αστυνομία στο εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗ, προχωρά σε συλλήψεις μελών της επιτροπής αγώνα των κτηνοτρόφων, για να συνοδεύσει τα νέα ανεπιθύμητα αφεντικά μέσα στο εργοστάσιο.