Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση τύπου της Πρωτοβουλίας για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (29-3-2012) συνέντευξη Τύπου της Πρωτοβουλίας για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.
Oι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Δ. Μπαμπίλης και Θ. Τσιριγώτης υποστήριξαν ότι στις δεδομένες συνθήκες, όπου δοκιμάζεται ο λαός μας από μια άνευ προηγουμένου επίθεση, επιβάλλεται το δυνάμωμα των λαϊκών αντιστάσεων, η ενότητα των εργαζομένων και των νέων, σε μια πολιτική πρόταση η οποία αντιπαρατίθεται στην Ε.Ε., την τρόικα και τη συγκυβέρνηση.
Oι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας κάλεσαν τους εργαζόμενους της Αθήνας να συμμετάσχουν δυναμικά και μαζικά στη γενέθλια συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας τη Δευτέρα 2 Απρίλη, ώρα 7.00 μ.μ. στο θέατρο «ΑΚΡOΠOΛ».

Δημοσκόπηση της Alco για το Newsit.gr- Ν.Δ 25 %.Δεύτερο το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 16 %.Στην τρίτη θέση το Κ.Κ.Ε με 9,5 %,ενώ μαζί στην τέταρτη θέση ΔΗ.ΑΡΙ. και Αν.Έλληνες με 8,5 %.Από κοντά με 8 % ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Σχολιάζει ο Red Star.


Γκάλοπ της Alco για το Newsit.gr



 Με 9,9 % αναποφάσιστους και στις έγκυρες ψήφους η Ν.Δ διατηρεί την πρωτοπορία με 25 % μακριά από κάθε πιθανότητα αυτοδυναμίας.Ανεβασμένο είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ και σε αυτό το γκάλοπ αφού πιάνει το 16 %.Σε χαμηλότερα από τα συνηθισμένα ποσοστά ,το  Κ.Κ.Ε ., ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗ.ΑΡΙ. είναι κάτω από το 10 %.Συγκεκριμένα τρίτο κόμμα είναι το Κ.Κ.Ε με 9,5 %,η ΔΗ.ΑΡΙ. είναι στο 8,5 % και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο 8 %.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην περιοδεία της σε εργοστάσια στο Βόλο.


H Αλέκα Παπαρήγα στον Βόλο


«Το ΚΚΕ βαδίζει προς τις εκλογές έχοντας ένα από τα βασικά του συνθήματα: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Αυτό βγαίνει κι από τη σημερινή περιοδεία. Και δίπλα στον εργάτη βλέπουμε και τον φτωχό αγρότη και το φτωχό μικρομάγαζο.
Καλούμε τον ελληνικό λαό να απορρίψει στις κάλπες τα τρομοκρατικά διλήμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων τους, να μην υποκύψει σε ροζ σύννεφα και ροζ όνειρα ότι αρκεί μια αντίσταση απ' τα πάνω για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, μέσω διαπραγματεύσεων και μάλιστα με την ΕΕ.

ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ: Ψευτοκαυγάδες νόθευσης της ψήφου.Από τον Ριζοσπάστη.


ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που στις 12 Φλεβάρη ψήφισαν μαζί τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου, εμφανίζονται προεκλογικά να ψευτοκαυγαδίζουν. 


Ο ένας διαφωνεί δήθεν με τα νομοσχέδια που καταθέτουν οι υπουργοί του άλλου, τα οποία όμως προβλέπονται από το μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού. Την ίδια ώρα που συζητούν στο παρασκήνιο για τη μετεκλογική συνεργασία τους και έχουν συνυπογράψει τα βάρβαρα μέτρα που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προσπαθούν να κοροϊδέψουν το λαό, να νοθεύσουν και να χειραγωγήσουν την ψήφο του.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις δηλώσεις Ρέππα.


Το Κ.Κ.Ε. σχολιάζει τις δηλώσεις του Ρέππα 



Με τις φοβέρες και το βούρδουλα της αξιολόγησης, η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει τα μέτρα της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων, της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των Υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών, γενικότερα του αστικού κράτους.
Το περιεχόμενο της αξιολόγησής τους δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των εργαζομένων ούτε βέβαια γίνεται για την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στην τηλεόραση του Σκαϊ (Βασ. Λυριτζής- Δημ. Οικονόμου).


Το διακύβευμα των εκλογών είναι, αν θα φύγουμε από την κόλαση του μνημονίου που έχει στην ίδια του τη λογική τη λιτότητα η οποία οδηγεί στην ύφεση, ή θα μείνουμε και θα βράζουμε σ΄ αυτό το καζάνι.

-          Να ξεκινήσουμε με την ερώτηση που σας έθεσε  ο κ .Σκανδαλίδης «όνειρο ή πραγματικότητα» και ποιο είναι το κεντρικό διακύβευμα των εκλογών; Άλλοι λένε ότι είναι «Ευρώπη ή όχι Ευρώπη». Άλλοι λένε – νομίζω είστε ανάμεσά τους – «μνημόνιο ή όχι μνημόνιο, άλλη πολιτική».
Για να μπορέσει να απαντήσει  κανείς στο αν μπορεί να είναι πραγματικότητα μια άλλη πολιτική, πρέπει να επιχειρήσει να τη διεκδικήσει την άλλη πολιτική. Ο κ. Σκανδαλίδης είναι υπουργός μιας κυβέρνησης, δύο κυβερνήσεων διαδοχικών, που ποτέ δεν επιχείρησε να διεκδικήσει καν μια άλλη πολιτική. Αλλά μετέφερε στη χώρα και στον ελληνικό λαό τα κυρίαρχα επιχειρήματα των έξω, των πιστωτών και των εταίρων.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΣΚΟΥΠΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!

Επιχειρήσεις «σκούπα», στρατόπεδα συγκέντρωσης, αντιδράσεις περιφερειαρχών και δημάρχων, από κοντά τα φασιστόμουτρα της Χρυσής Αυγής και ο Καρατζαφέρης που μας καλεί ακόμη και να τους πυροβολούμε, οι μετανάστες γίνονται για άλλη μια φορά τα εύκολα θύματα μιας πολιτικής που καταργεί δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους σε αυτή τη χώρα ανεξάρτητα από εθνικότητα και χρώμα. Όχι τυχαία σε προεκλογική περίοδο όπου ο λαός πρέπει να «ξεχάσει» τους υπεύθυνους της εξαθλίωσής του.
Υπεύθυνοι για τα προβλήματα του ελληνικού λαού δεν είναι οι μετανάστες. Ο αντίπαλός μας είναι κοινός. Είναι ο ίδιος που θέλει να αφαιρέσει κάθε δικαίωμα, κάθε κατάκτηση και από τους Έλληνες εργαζόμενους. Είναι οι ιμπεριαλιστές του ΔΝΤ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που καταστρέφουν χώρες για τα δικά τους συμφέροντα και οδηγούν τους λαούς στο θάνατο και την προσφυγιά. Είναι το ντόπιο κεφάλαιο που συνδράμει στο μακελειό των λαών και καταργεί κάθε κατάκτηση και δικαίωμα απ’ όλους τους εργαζόμενους στη χώρα.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους έλληνες εργαζόμενους και άνεργους να καταδικάσουν τις ρατσιστικές επιχειρήσεις της κυβέρνησης , να μη δεχτούν την δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης και να αγωνιστούν μαζί με τους μετανάστες συναδέλφους τους ενάντια στο κοινό αντίπαλο που μας οδηγεί όλους στην ανεργία και την εξαθλίωση. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί ντόπιοι και ξένοι για το δικαίωμα στη δουλειά, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην ασφάλιση, για το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή.

  • ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ!
  • ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ!
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!
  • ΖΗΤΩ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! 

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τα διλήμματα ενόψει εκλογών.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα



«Το μέσα ή έξω από την ΕΕ, έτσι όπως το θέτουν όλα τα κόμματα στην Ελλάδα -πλην ΚΚΕ- και όπως το θέτει η Μέρκελ και οι άλλοι συνεταίροι, δεν εξαρτάται από το πόσες θυσίες θα καταβάλει ο ελληνικός λαός. Και τις σάρκες του να δώσει αν αποφασίσουν να μειώσουν τον αριθμό μελών της ΕΕ και να αναδιπλωθεί η ΕΕ στις ισχυρότερες καπιταλιστικά χώρες, αυτό θα το κάνουν, αδιαφορώντας εντελώς για το όποιο μέγεθος της συμφοράς υπάρχει. Γι' αυτό εμείς λέμε το εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΓΙΑΝΝΗ ΖΙΩΓΑ : Να καταργηθούν τα δίδακτρα στα Δημόσια ΙΕΚ.


Προς τον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων



Με αυτόματη διαγραφή από τους καταλόγους των σπουδαστών του Δημόσιου ΙΕΚ Σίνδου Θεσσαλονίκης απειλούνται αρκετοί σπουδαστές του, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τα δίδακτρα, αφού δεν θα έχει εκδοθεί από το σύστημα απόδειξη πληρωμής γι' αυτά. Οι σπουδαστές πετιούνται έξω από το Δημόσιο ΙΕΚ, αφού χωρίς απόδειξη δεν θα τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν στις τελικές εξετάσεις. Πρόκειται για παιδιά οικογενειών που εξαιτίας των συνεπειών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Πανικόβλητοι και γελοίοι, αποβάλλουν μαθητές που μούντζωσαν «επίσημους» στις 25 Μάρτη

Του Φοίβου Μακρίδη

Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

Στις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη η κυβέρνηση του Παπανδρέου… πιάστηκε στον ύπνο! Στις πρόσφατες παρελάσεις η κυβέρνηση αυτή τη φορά προετοιμάστηκε. Απέκλεισε το ενδεχόμενο ακύρωσης παρελάσεων, γιατί θα ‘ταν σα να παραδεχόταν ότι δεν μπορούν τα κυβερνητικά στελέχη να εμφανιστούν δημόσια σε μαζικές και λαϊκές συγκεντρώσεις. Ήθελαν να αποδείξουν ότι δε φοβούνται. Βέβαια, για να μπορέσουν να βρίσκονται στις εξέδρες των επισήμων κινητοποίησαν χιλιάδες αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορες πόλεις όλης της Ελλάδας.

«Έφυγε» από την ζωή ο ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς Γιάννης Μπανιάς.


«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 73 ετών, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλευόταν ο βετεράνος ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς.


Ο Γιάννης Μπανιάς γεννήθηκε το 1939 στην Αρτα. Οργανώθηκε σε νεαρή ηλικία στην προδικτατορική αριστερά. Προσχώρησε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, του οποίο διετέλεσε Γενικός Γραμματέας από το 1982 έως το 1988.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Αγώνας του λαού ενάντια στα χαράτσια.


Από συγκέντρωση στο Δουβλίνο στις 25/3/12 ενάντια στα χαράτσια για τα σπίτια και την ύδρευση



Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι Ιρλανδοί εργαζόμενοι ενάντια στα χαράτσια στην ακίνητη περιουσία και την ύδρευση, που προωθούν η ντόπια κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και η τρόικα. Αρνούνται αποφασιστικά να πληρώσουν τους φόρους. (Το 86% των Ιρλανδών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, δεν έχουν πληρώσει).
Το κίνημα διαμαρτυρίας και άρνησης της πληρωμής του έκτακτου φόρου συνεχώς διευρύνεται, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου 30 ευρώ και τον τοκισμό της οφειλής κατά 1% το μήνα σε περίπτωση άρνησης πληρωμής.