Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πολωνία: Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά της λιτότητας στην Ευρώπη



Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Βρότσλαβ της Πολωνίας κατά της λιτότητας την ώρα που ολοκληρωνόταν η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικάτων (CES), που διοργάνωσε τη διαδήλωση, ανέμενε να συμμετάσχουν περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι, όμως σύμφωνα με την αστυνομία στη διαδήλωση πήραν μέρος περίπου 20.000.

Η πλειονότητα των διαδηλωτών ήταν Πολωνοί, όμως υπήρχαν και Γερμανοί, Ούγγροι και Λιθουανοί.

Αλέκα Παπαρήγα: «Κάντε κόλαση τη ζωή κυβέρνησης - τρόικας»


    Ως κόμμα παντώς καιρού καρακτήρισε το ΚΚΕ η πρόεδρος του Αλέκα Παπαρήγα στην σημερινή ομιλία της στο 37ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ίλιον, καλώντας παράλληλα τον κόσμο σε ανυπακοή με άμεση αντίδραση τη στάση πληρωμών. Ως απάντηση στην πρόβλεψη για δύο κολασμένους μήνες, κάέσε τους πολίτες να «κάνουν την ζωή της κυβέρνησης και της τρόικα κόλασης».
 
«Καλοπροαίρετοι αγωνιστές, απλοί άνθρωποι ίσως να αναρωτηθούν αν είναι επίκαιρη η πολιτική πρόταση του Κόμματος, σε μια περίοδο που ένα πολύ μεγάλο μέρος του λαού αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του νερού ακόμα, τα χαράτσια που μας στέλνουν για το σπίτι μας για τη δήθεν αλληλεγγύη των ανέργων» είπε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στο 37ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ Οδηγητής στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης.
“Και τα δύο μας ενδιαφέρουν εξ ίσου, και η ανακούφιση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και η πάλη για την εξουσία.

Οι Λαοί της Μεσογείου δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την ένταση των ανταγωνισμών στην περιοχή



Μόνο ανησυχητικές για τους λαούς της περιοχής μπορούν να χαρακτηριστούν οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με την ένταση στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, τις απειλές της Άγκυρας εναντίον της Κύπρου σχετικά με την εκμετάλλευση της δικής της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), την αποστολή τουρκικών σκαφών (με στρατιωτική συνοδεία) για αναζήτηση κοιτασμάτων κοντά στο Καστελόριζο.

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών- Ο λαός κοιμάται όταν οι ψεύτες και οι κλέφτες ετοιμάζονται να μας πιουν πάλι το αίμα


Τίτλος:kke4ever.blogspot.com
Ρεπορτάζ:newsbomb.gr

Έκτακτη σύσκεψη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών.
Οι φήμες οργιάζουν στην Αθήνα και κάνουν λόγο για πρόσθετα μέτρα, τα οποία μπορεί να φτάσουν ακόμα και σε στάση πληρωμών και αθρόες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προϊσταται της σύσκεψης στην οποία συζητούνται διεξοδικά τεχνικές λεπτομέρειες, όπως το κατά πόσο μπορεί η Ελλάδα να αντέξει αν δεν δοθεί η έκτη δόση.

Ο Νίγηρας δεν θα παραδώσει τον γιο του Καντάφι στους αντικαθεστωτικούς



 Δεν θα παραδώσει η κυβέρνηση του Νίγηρα τον γιο του Μουαμάρ Καντάφι, Σαάντι, στους Λίβυους εξεγερμένους, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.


Οι αρχές του Νίγηρα ανέφεραν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς εκφράστηκαν φόβοι ότι ο Αλ Σαάντι Καντάφι θα εκτελεστεί ή θα δολοφονηθεί μετά τη δίκη του.

Αμερικανικά Ταχυδρομεία- 35.000 απολύσεις !




Περισσότερες από 35.000 απολύσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος "εξυγίανσης"  της Αμερικανικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως η διοίκηση θα προχωρήσει στο κλείσιμο περισσότερων από τα μισά κέντρα διαλογής αλληλογραφίας ώστε να εξοικονομεί 3 δισ. δολάρια τον χρόνο.

ΕΕΔΥΕ - ΕΕΔΔΑ - ΠΣΕ- ΠΟΔΝ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ- Συγκέντρωση στην Αθήνα και αποστολή αλληλεγγύης


Κάλεσμα για κινητοποίηση την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Πολεμικό Μουσείο
 
MotionTeam
Συγκέντρωση για έκφραση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης διοργανώνουν ηΕλληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ),την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., έξω από το Πολεμικό Μουσείο. Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Μια μέρα πριν, στις 20 Σεπτέμβρη, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναμένεται να συζητήσει το αίτημα για άμεση αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967.
Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται και η κοινή αποστολή του ΠΣΕ και της ΠΟΔΝ, από τις18 έως τις 22 Σεπτέμβρη, στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ.

Ονόματα μαθητών στο διαδίκτυο επειδή χρωστούσαν για τη μεταφορά τους με λεωφορεία!



Τη δόξα του Ευάγγελου Βενιζέλου φαίνεται πως ζήλεψε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Σχολείου Πατρών, που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του σχολείου τα ονόματα των μαθητών που χρωστούν χρήματα για τη μεταφορά τους με λεωφορεία!
Πρόκειται για ανήλικους μαθητές και των δύο βαθμίδων, δημοτικού - νηπιαγωγείου και γυμνασίου - λυκείου, οι οποίοι είδαν δημοσιευμένα στο διαδίκτυο τα ονόματά τους και δίπλα το οφειλόμενο ποσό για τη μεταφορά τους με τα λεωφορεία.

ΠΑΜΕ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ


Αθήνα 17 Σεπτέμβρη 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται σε δύσκολη θέση από την ομοβροντία των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνει η  κυβέρνηση σε απόλυτη συνεργασία με την τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΝΔ, ΛΑΟΣ το κόμμα της Μπακογιάνη. Και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και των εργολάβων βρίσκονται στην ίδια μοίρα γιατί ενιαία είναι η επίθεση και δεν εξαιρεί κανέναν.

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ για τις καταγγελίες Γεωργαντά



Η σκοπιμότητα της αιτιολόγησης της υπαγωγής της χώρας στο μνημόνιο   οδήγησε στην αλλοίωση των στοιχείων  της ΕΛΣΤΑΤ. Πρόκειται για την ίδια πρακτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Τα στοιχεία αλλοιώνονται κατά το δοκούν.
Το αυθαίρετο ξήλωμα των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά τη διάλυση του γραφείου προϋπολογισμού της βουλής, επειδή τα συμπεράσματά του δεν άρεσαν στον Υπουργό Οικονομικών.

Πορεία του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη


H χτεσινή πορεία-Motion Team


Αγωνιστικό ξεσηκωμό σάλπισαν οι κομμουνιστές με τη μαχητική πορεία που πραγματοποίησαν χθες το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με την κινητοποίηση που ξεκίνησε από τα γραφεία του ΚΚΕ και πήρε χαρακτήρα πανεξόρμησης, τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ κάλεσαν τους άνεργους, τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, να μετατρέψουν την οργή τους σε οργανωμένη ανυπακοή.

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 8.45 μ.μ., στην Κεντρική Σκηνή. Θα χαιρετίσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Φεγγοβολά ο δρόμος του αγώνα και της ελπίδας
Μια τεράστια διαδήλωση η 2η μέρα του Φεστιβάλ
Ανιχνεύοντας το δικό τους δρόμο για τις δικές τους ανάγκες χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι από κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου οδηγήθηκαν και χτες στο πάρκο «Τρίτση» στο Ιλιον, μετατρέποντας και τη δεύτερη μέρα του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε μια τεράστια διαδήλωση, με ένα εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ: Να ανακόψουμε τη βαρβαρότητα της εποχής - Να αντισταθούμε στην εξαθλίωση της ζωής μας - Να ξεσηκωθούμε, να επαναστατήσουμε


Τι «έκπληξη» λοιπόν μας φύλαγε η ΔΕΘ; Μα τι άλλο, ένα ακόμη μέτρο που θα «σώσει» τη χώρα. Μια νέα φοροεπιδρομή σαν συνέχεια της άγριας καταλήστευσης του λαού που έχει απογειωθεί εδώ και μερικά χρόνια και προετοιμαζόταν με διάφορες αφορμές και ευκαιρίες εδώ και δεκαετίες.
Φυσικά είχαν προηγηθεί πολλές ακόμη φοροεπιδρομές, πλαισιωμένες από ιδιωτικοποιήσεις, «απελευθερώσεις», μετατάξεις, συγχωνεύσεις, χαράτσια, ελαστικοποιήσεις εργασιακών σχέσεων και ό,τι άλλο μπορεί να επινοήσει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο για να διευρύνει την κερδοφορία του, για να διαμορφώσει όρους ευνοϊκούς για τις ανταγωνιζόμενες μερίδες του, για να δώσει διέξοδο στην ιμπεριαλιστική επέκταση και την αναδιανομή αγορών και σφαιρών επιρροής.

Το Φεστιβάλ επισκέφτηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


Στο χώρο του Φεστιβάλ βρέθηκε χτες το βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στον οποίο περιηγήθηκε συνοδευόμενη από τον Θοδωρή Χιώνη Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και άλλα μέλη της Οργάνωσης.
Η Αλ. Παπαρήγα, περπάτησε στους περισσότερους χώρους του Φεστιβάλ και χαιρέτησε πολλούς επισκέπτες. Στάθηκε περισσότερο στα περίπτερα των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ, της Επιτροπής Κατά των Ναρκωτικών, στους χώρους του Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας, στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», του «Ριζοσπάστη» και του «902».

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ 2011


  Να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα!

Το Φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα αποτελέσει μία φωνή αντίστασης, μία φωνή ποιλιτιστικής αντι-πρότασης ενάντια στη λογική του κέρδους, μία φωνή αλληλεγγύης ενάντια στην κρίση! Αφού ταξιδέψει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας θα κορυφωθεί με το καθιερωμένο τριήμερο κεντρικό φεστιβάλ στην Αθήνα. Στις 30 Σεπτέμβρη και 1,2 Οκτώβρη, στο Άλσος Γουδή (Μετρό Κατεχάκη), το φεστιβάλ μας θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για όλους εμάς που βιώνουμε καθημερινά την σκληρή πραγματικότητα του Μνημονίου και της κρίσης. 

Ρόιτερ- Οι εξεγερμένοι της Λιβύης υποχώρησαν από το Μπάνι Ουαλίντ-Αντεπίθεση του Λιβυκού στρατού που μένει πιστός στον Καντάφι


Για υποχώρηση των μαχητών του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της χώρας μετά από σφοδρές μάχες με τους υποστηρικτές του Καντάφι κάνουν λόγο αυτόπτες μάρτυρες στο Ρόιτερ.
"Πήραμε εντολή να υποχωρήσουμε. Μας χτύπησαν πολλοί πύραυλοι. Θα επιστρέψουμε αργότερα", είπε ένας μαχητής, ο Άσαντ Αλ Χαμούρι, καθώς αποχωρούσε από τη γραμμή του μετώπου, σύμφωνα με το Ρόιτερ.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το κύμα συνταξιοδοτήσεων στο δημόσιο και την εργασιακή εφεδρεία



Η εργασιακή εφεδρεία, που απαράδεκτα εφαρμόζει η κυβέρνηση για χιλιάδες εργαζομένους και η επαπειλούμενη περικοπή συντάξεων διαμορφώνει κλίμα απόλυτης ανασφάλειας, που οδηγεί σε κύμα αποχωρήσεων υπαλλήλων από το δημόσιο με πρόωρη συνταξιοδότηση. Αυτό το κύμα φυγής στερεί το δημόσιο από έμπειρο και ικανό προσωπικό και δημιουργεί δραματική επιβάρυνση στα ασφαλιστικά ταμεία.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ -Θα λειτουργήσουν το Νοέμβρη εξαιτίας έλλειψης προσωπικού!



Εκατοντάδες δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στα τέλη Οκτώβρη ή αρχές Νοέμβρη, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού! Ετσι, χιλιάδες νέα ζευγάρια βρίσκονται σε αδιέξοδο, αφού έχουν ειδοποιηθεί από αρκετούς δήμους ότι - αν και έκαναν αιτήσεις που εγκρίθηκαν - δεν μπορούν να γίνουν δεκτά τα παιδιά τους! Πολλές οικογένειες είτε αναγκάζονται να μένουν στο σπίτι και να μην βγαίνουν στο μεροκάματο, να προσπαθούν με συγγενικά πρόσωπα να καλύψουν αυτή την ανάγκη ή με την αναζήτηση κάποιας εργαζόμενης στο σπίτι για να κρατήσει και να προσέχει το παιδί.

Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο-4 από το 6 τμήματα είναι σε κατάληψη


4 από το 6 τμήματα είναι σε κατάληψη 


Tου Δημήτρη Μητράκα
«Ρωγμή» Ιονίου Πανεπιστημίου

Στις 24/8/2011, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, ψηφίστηκε ο νέος νόμος για την παιδεία. Ένας νόμος, που στην ουσία, αφαιρεί τα δικαιώματα για δωρεάν σίτιση, στέγαση και γενικά για δωρεάν παιδεία, ιδιωτικοποιεί τα πανεπιστήμια και ορίζει σαν ανώτατο διοικητικό όργανο ένα δεκαπενταμελές συμβούλιο στο οποίο τα έξι μέλη θα είναι επιχειρηματίες. Αυτά είναι μόνο λίγα από τα νέα μέτρα του νόμου που χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο της παιδείας και σχεδόν κανένα μέτρο δεν είναι έστω και προς την ελάχιστη βελτίωση των ΑΕΙ - ΤΕΙ. Οι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου δεν μπορούσαν να μείνουν άπραγοι τη στιγμή που το φοιτητικό κίνημα πανελλαδικά δίνει μια μεγάλη μάχη για την ανατροπή του νόμου.