Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών [5/6/2014].

Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής, με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα, συναντήθηκε, σήμερα Πέμπτη 5 του Ιούνη, με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.


Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΠΑ, περιέγραψε τα τραγικά προβλήματα που βιώνουν οι παραπληγικοί και βαριά κινητικά ανάπηροι στη χώρα μας, σαν αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Έντονη αντίδραση της Ρωσίας στις αποφάσεις της G7.

«Κυνισμό χωρίς όρια» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ την υποστήριξη που εκφράσθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, από την G7 προς την ένοπλη επιχείρηση των δυνάμεων του Κιέβου εναντίον των κατοίκων των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας.
Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο για συρροή προσφύγων στις ρωσικές περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία, ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ δήλωσε: «Η λεγόμενη G7 μιλά έπειτα απ' αυτό για μετρημένες δράσεις του ουκρανικού στρατού εναντίον του ίδιου του λαού της Ουκρανίας.

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της βουλής.

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τονίζει :


«Το ΚΚΕ έχει κατ' επανάληψη αναφέρει πως νομοσχέδια γενικότερης σημασίας πρέπει να έρχονται μόνον στην Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να παίρνουν την ευθύνη όλοι οι βουλευτές.
Σε κάθε περίπτωση ο λαός επιβάλλεται να επαγρυπνεί.

ΚΚΕ: Σχόλιο για τη Σύνοδο των G7 στις Βρυξέλλες.

 Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με Σύνοδο των G7 στις Βρυξέλλες, αναφέρει :


«Στη Σύνοδο των G7 επιβεβαιώνεται ότι όλες οι ισχυρές καπιταλιστικές χώρες του πλανήτη, παρά τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς και ανεξάρτητα από το μείγμα διαχείρισης που εφαρμόζουν στις οικονομίες τους, συμφωνούν στη συνέχιση και ενίσχυση των λεγόμενων αναδιαρθρώσεων, δηλαδή των βάρβαρων μέτρων κατά των λαών.

Σε 796 βρέφη ανήκουν τα οστά τα οποία ανακαλύφθηκαν στο σηπτικό βόθρο ενός πρώην μοναστηριού για ανύπαντρες μητέρες στην Ιρλανδία.

Τα οστά είχαν ανακαλύψει το 1975 μερικοί ντόπιοι, οι οποίοι πίστεψαν, ωστόσο, ότι ανήκαν σε θύματα του λιμού που είχε αποδεκατίσει τον πληθυσμό της δυτικής Ιρλανδίας στα μέσα του 19ου αιώνα.

Children’s Home, Dublin Road, Tuam, Ireland circa 1950. (Courtesy of Catherine Corless/Tuam Historical Society)

Ερευνώντας στα αρχεία του πρώην μοναστηριού, που σήμερα δεν υπάρχει πια, η ιστορικός Κάθριν Κόρλις ανακάλυψε ένα μητρώο θανάτων από το οποίο αφήνεται να εννοηθεί ότι 796 παιδιά ενταφιάστηκαν κρυφά, χωρίς φέρετρο και χωρίς ταφόπλακα, από τις αδελφές. Με βάση το μητρώο αυτό, τα παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό και διάφορες ασθένειες, όπως φυματίωση.