Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ - Υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος -Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ

Καλοσωρίζουμε όλους σας, επίσης τους συντρόφους από τα αδελφά κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα, στο κοινό ταξικό, πατριωτικό διεθνιστικό αγώνα.

Καθημερινά είμαστε αντιμέτωποι με μεγάλα, δραματικά ερωτήματα που απευθύνουν εκατομμύρια εργαζόμενοι, εργάτες, υπάλληλοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μικροί επιχειρηματίες, φτωχοί αγρότες, νέοι και νέες, σπουδαστές και φοιτητές, μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, γυναίκες που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με τα έξοδα της οικογένειας.

Τι να κάνουμε για να γλυτώσουμε από την φτώχεια και την ανασφάλεια του αύριο;

Μέχρι πότε θα έχουμε πάνω από το κεφάλι μας την συμφωνία και την επιτήρηση της Τρόικα;
Πώς θα χτυπηθεί η ανεργία;
Τι θα κάνουμε εμείς οι μικροί επιχειρηματίες που ούτε την εισφορά του ΟΑΕΕ δεν μπορούμε να καταβάλουμε;
Πώς θα αντιμετωπίσουμε εμείς οι φτωχοί αγρότες τους εμπόρους και βιομηχάνους που μας ζητούν σχεδόν τσάμπα τα αγροτικά μας προϊόντα; Τις τράπεζες που έχουν υποθηκεύσει τη γη μας;

Δηλώσεις Γ.Γ. ΕΔΟΝ για τις φοιτ. εκλογές 14/05/10

Δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της ΕΔΟΝ, Χάρη Καράμανου, στην δημοσιογραφική διάσκεψη για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, Παρασκευή 14/05/2010

Το Κ.Σ. της ΕΔΟΝ εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια του προς όλα τα στελέχη, μέλη και φίλους της Προοδευτικής Κ.Φ., που για έκτη συνεχή χρονιά αναδεικνύεται πρώτη δύναμη στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Αυτή η μεγάλη επιτυχία έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι καταγράφεται σε μια κρίσιμη χρονιά για το κυπριακό πρόβλημα, έντονης αντιπολιτευτικής υστερίας και λαϊκισμού από πλευράς του ΔΗΣΥ και της νεολαίας του, έντονης εθνικιστικής και σοβινιστικής επίθεσης σε βάρος του Προέδρου Δ. Χριστόφια και μιας ολομέτωπης επίθεσης απέναντι στην Αριστερά γενικότερα.  

Βάλανε τις πιτζάμες και πάνε για κάλπες...

Με τη σκιά του ΔΝΤ να πλανιέται απειλητικά πάνω από την Ελλάδα, οι φοιτητές στήνουν κάλπες στα πανεπιστήμια την επόμενη Τετάρτη, 19 Μαΐου. Το 2010 υπήρξε μια πολύ… περίεργη χρονιά για το φοιτητικό κίνημα, που είδε το υπουργείο Παιδείας να προχωράει σε μία σειρά από κινήσεις οι οποίες στοχεύουν να επιφέρουν στρατηγικές αλλαγές στον χώρο.
Για την ώρα, λοιπόν, έχουμε και λέμε:
-Καταγραφή των χώρων ασύλου.
-Αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στους απόφοιτους των κολεγίων.
-Τέλος το Πολυνομοσχέδιο, το οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Διαμαντοπούλου αλλά και με τις εκτιμήσεις πολλών πανεπιστημιακών, αναμένεται να φέρει σαρωτικές αλλαγές στον χώρο των πανεπιστημίων.
Μπορεί η συγκυρία στην εκπαίδευση να είναι γεμάτη γεγονότα και το κεντρικό πολιτικό σκηνικό να θυμίζει… Μέση Ανατολή, ωστόσο το φοιτητικό κίνημα όπως φαίνεται… κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Για την ακρίβεια, σε ένα από τα λίγα πράγματα που συμφωνούν οι συνδικαλιστές των φοιτητικών παρατάξεων είναι στο γεγονός ότι οι φοιτητές χρόνο με τον χρόνο αποπολιτικοποιούνται ολοένα και περισσότερο, γυρνώντας την πλάτη στις συλλογικές διαδικασίες.